Eminem - The Marshall Mathers LP (2000)

Label: Aftermath (II)

1. Public Service Announcement 2000 (Skit) (0:25)
  2. Kill You (4:24)
  3. Stan (6:43)

met Dido

4. Paul (Skit) (0:10)
  5. Who Knew (3:47)
  6. Steve Berman (Skit) (0:53)
  7. The Way I Am (4:44)
  8. The Real Slim Shady (4:50)
  9. Remember Me? (3:38)

met RBX en Sticky Fingaz

10. I'm Back (5:10)
  11. Marshall Mathers (5:20)
  12. Ken Kaniff (Skit) (1:01)
  13. Drug Ballad (5:00)

met Dina Rae

14. Amityville (4:14)

met Bizarre

15. Bitch Please II (4:48)

met Dr. Dre, Snoop Dogg, Nate Dogg en Xzibit

16. Kim (6:17)
  17. Under the Influence (5:22)

met D12

18. Criminal (5:19)
  19. Kids * (5:03)
  20. The Real Slim Shady [Instrumental] * (4:46)
  21. The Way I Am [Instrumental] * (4:52)
  22. Stan [Instrumental] * (6:45)
  23. The Way I Am [Danny Lohner Remix] * (4:53)

met Marilyn Manson

Wauw, echt een klassieker ja! Stan heb ik in de loop der tijd iets te vaak gehoord, en behoort niet meer tot mijn favorieten. The Way I Am wel, net als Kim, Bitch Please en toch ook nog wel The Real Slim Shady. Er staan voor mij weinig skip momenten op, en dat is al heel wat voor een hiphop album! Ik zet 'em de laatste tijd weer wat vaker op, en ik vind het nog steeds genieten.

avatar van Lennonlover
ik hou niet zo van die man en van deze muziek. Deze plaat krijgt is er toch door (2,5*) omdat ik me er toch goed op kan amuseren als ik te veel gedronken heb en de nigga-bitch-fuckhomie kan spelen

De wat?

eazyfan
Ik neem aan de wannabe-hiphopbeluisteraar

avatar van Lennonlover
jah, inderdaad

avatar van Weirdo Wizzy
Deze 2e cd van Eminem is nog net iets genialer dan de SSLP. De CD is vind ik zelf over het algemeen nog net iets groffer en harder dan de eerste cd. Verschil met de 1e cd is ook dat deze cd een wat commercieler geluid heeft.

Mijn favoriete nummers van de CD zijn Stan, The Way I Am, Marshall Mathers, Bitch Please II en Criminal. De meeste nummers zijn verder ook gewoon erg goed. Remember vind ik iets minder en wat iedereen zo leuk aan Kim vind snap ik al helemaal niet want die track is hardstikke fout.

Neemt niet weg dat deze cd een dikke 5 ster krijgt van mij. Ook omdat ik door deze cd in aanraking ben gekomen met hiphop.

Weirdo Wizzy schreef:
Dit is zijn derde

Zalige klassieker. Mijn top 3:

1) Bitch Please II
2) I'm Back
3) The Real Slim Shady

Eminem is de grootste rapper die er bestaat.
Hij is geniaal en daar bedoel ik mee:
Zeer goede teksten (vooral als het komisch is )

1 van de beste albums die ik ooit heb gekocht.

5* ongetwijfeld

avatar van Weirdo Wizzy
Niek schreef:
Dit is zijn derde

Ja maar Slim Shady was een EP en Infinite was volgens mij een beetje een probeersel. Ik reken iig altijd vanaf zijn bekende sslp

Social_Mask
Laatst dit album beluisterd en vind het echt een geweldig album.

1 stem verwijdert van 500 stemmen.

avatar van J.M.
Ik vind dit album niet veel waard. Ben niet so fan van zijn muziek. De teksten vind ik ook niet erg leuk om naar te luisteren. Soms zit er nog wel een leuk nummer van eminem bij. Maar op deze cd vind ik het niet egt veel voor stellen.

Ik ben niet zozeer een fan van Eminem. Toch moet ik bekennen dat ik dit album heel vaak besluisterd heb, en het toch een zeer goede CD vind. Over enkele jaren zal dit album te boek gaan als classic in dit genre. Dit album krijgt 5 sterren, en dat geef ik niet snel..

CaliLove
Ik had hoge verwachtingen van dit album en ze zijn tegengeslagen.
De beats op dit album zijn teveel in de stijl van 2001 van Dr.Dre, is mss wel logisch omdat dit is geproduced door Dr.Dre in 2000 en het jaar voordien bracht ie 2001 uit. Anyway, ik houd niet echt van die stijl van beats...
Tracks als Stan(toptrack van dit album), Real Slim Shady, Drug Ballad,Kim,Under The Influence en Criminal vind ik nog wel goed maar de rest vind ik eerder gezegd wat commerciële troep.

CaliLove schreef:
Ik had hoge verwachtingen van dit album en ze zijn tegengeslagen.

Vind alleen Bitch Please 2 dezelfde productiestijl hebben als 2001. Bovendien heeft Dre dit lang niet allemaal geproduceerd. De G-Funk is er hier echt uit, en dat was bij 2001 nog niet helemaal het geval. Nee, de vergelijking met 2001 snap ik echt niet helemaal.

CaliLove
Dr.Dre heeft toch de meeste tracks op dit album geproduced, enkel Stan, Marshall Mathers,Amityville, The Way I Am en Drug Ballad heeft ie niet geproduced.
De rest zijn allemaal tracks met van die zware beats zoals op 2001 (enkel Still DRE en Murder Ink hebben niet zo'n beats).
En bij 2001 was er totààl geen G-Funk meer te bespeuren als jij dat vindt, mag jij me n's zeggen bij welke tracks.

cortez
2001, G-Funk? Dit volg 'k toch ook niet hoor ...

avatar van Niek
Tsja, G-Funk noemen gaat inderdaad te ver. Dre heeft als het ware sinds de G-Funk tijd een weg ingeslagen richting een andere stijl. En dit album vind ik weer een stuk verder richting die andere stijl dan 2001.
Maar ik ben benieuwd naar die zwaardere beats, want die hoor ik niet goed op deze plaat...

avatar van Conway Twitty
CaliLove schreef:
de rest vind ik eerder gezegd wat commerciële troep.

Relax
Conway Twitty schreef:

Niek schreef:

Who Knew en Amityville zijn anders niet mis qua zware beats. En eigenlijk, de twee 'Eminem' tracks op 2001 zouden
perfect op dit album kunnen hebben gestaan. Kill you (vooral
met de synth stijl als in forgot about Dre) en Bitch Please
zijn dan weer invoegbaar in het 2001 album.
En Remember me vind ik dan weer vrij parallel met High speed (en de intro ervoor).

Yep, die twee albums vind ik echt wel een gelijkaardige feel
hebben hoor.

avatar van Niek
Ok, ikke niet . Maar snap wel wat je bedoelt. Maar je hebt waarschijnlijk wel gelijk. Dat ik het niet 'voel', komt denk ik omdat MM LP opzet op vooral naar de raps van Em te luisteren, en niet zozeer de beats, en 2001 zet ik meer op vanwege de beats ipv de raps. Zo luister ik er met een ander oor naar, en zodoende hoor ik niet goed wat jij hoort.

Conway Twitty schreef:

Bij All Eyes On Me stoort dat je niet?

Bij All Eyez On me kan ik mss enkel "Whatz Ya Phone No" onder de noemer "commerciële troep" plaatsen.....

Doom!
Zelf heb ik het totaal niet op het hele R&B, Hip-Hop, Rap of wat dan ook gebeuren. Echter voor Eminem maak ik graag een uitzondering. Het album The Marshall Mathers LP bevat namelijk enorm sterke nummers, met als hoogtepunt het nummer "Kim" uiteraard. Die songtekst van dat nummer gewoon. Meesterlijk. Verder blijven nummers als The Way I Am en Stan natuurlijk onvergetelijk.

4.0*

avatar van Zjapp
Het is hier allemaal wel erg grappig, Eminem komt hier met sterke punchlines en enkele celebs worden hier wel zwaar beledigd, de productie is ook goed gevarieerd. Ik vind het wel minder dat Em hier altijd ongeveer dezelfde onderwerpen aanhaalt, dat vind ik het grote minpunt aan dit album. Maar anderszijds is er dan weer het geniale Stan, een mooi staaltje storrytelling van Em, en Dido heeft een zeer mooie stem. Dat vind ik ook de beste track op dit album samen met The Way I Am, Criminal en Drugs Ballad. 3,5*

cortez
Dat Stan nummer had gewoon nooit zo vroeg op
het album geplaatst moeten worden ... Dit is echt
het type nummer dat 'k heel snel beu gehoord ben.
Skip daarom altijd meteen naar nummer 5, waardoor het
sublieme Kill You ook meteen geskipped raakt.

avatar van korenbloem
een erg leuk (maar ook goed) album van eminem. Ik vond het eerste album nooit slecht, maar hier waren de ryms, the flow en de beat perfect.

Mijn favoriet: marshall mathers.

korenbloem schreef:
Mijn favoriet: marshall mathers.
Zelfde hier Géniale track, vooral dat voorstukje wordt goed gebracht:

You see I'm, just Marshall Mathers (Marshall Mathers)
I'm just a regular guy,
I don't know why all the fuss about me (fuss about me)
Nobody ever gave a fuck before,
all they did was doubt me (did was doubt me)
Now everybody wanna run they mouth
and try to take shots at me (take shots at me)

Jamaican
Heb dit album al lang liggen maar vroeger nooit veel aan geluisterd. Deze week wist ik niet wat te luisteren dus heb ik deze nog eens opgelegd en ik haal deze voor het moment niet meer uit m'n stereo. Geweldig album van Eminem. Er is maar één nummer die ik minder vind en dat is Remember Me? maar tkomt vooral door RBX en Sticky Fingaz. Ik vergelijk dit album zo'n beetje met Death Certificate van Ice Cube ze brengen beiden humoristische nummers maar ook surieuze nummers waar een goede afwisseling in zit. 4,5*

eazyfan
Deze Cd is gewoon een klassieker, waarschijnlijk wel het beste album sinds 2000. Eminem had hier zijn rapstijl gewoon verbeterd, zijn skills zijn er duidelijk op vooruit gegaan, alles klopt aan deze Cd. Eminem's teksten zijn van alle kwaliteiten voorzien en erg sterk, met tracks als: Kill You, Who Knew en Criminal bewijst hij dat hij gewoon zijn humor nog altijd heeft, met andere tracks als: Marshall Mathers en The Way I Am bewijst hij dan weer dat hij wel meer te bieden heeft. De producties op dit album klinken naar mijn mening gewoon ijzersterk, Dre en Melman leverden erg goed werk, Eminem ook qua productie alhoewel ik hem als producer niet zo speciaal vind over het algemeen.

Mijn 4 favo tracks zijn: Marshall Mathers (veruit mijn favo), Kill You, The Way I Am en Kim. Stan kies ik niet als favo en dat komt gewoon omdat ik die wat beu geluisterd heb, natuurlijk weet ik ook wel dat dat wel de beste track is op deze Cd. Enige minpunten op deze Cd zijn: I'm Back en Drug Ballad, de rest vind ik allemaal erg sterk, ik snap de negativiteit rond Remember Me? niet, tesamen met mijn favo track hier de track die ik het meest luister, geweldig trio naar mijn mening waar Eminem wel veruit de beste vers levert, ik krijg altijd kippenvel als Eminem's "refrein" daar begint, heel die track schreeuwt paranoia uit waar ik me serieus mee rotlach.

Ik heb mijn interesse in deze Cd terug gekregen door Kim, mijn 3de favo op deze Cd, gewoon een van de meest gestoorde tracks ooit naar mijn mening, Kim is één van de weinige lange tracks zonder raps erin die niet echt verveelt momenteel. Ik had die track rond de avond eens herluistert na lange tijd geen Eminem geluistert te hebben en wat die track toen met me deed was onbeschrijvelijk, nog nooit eerder zoveel kippenvel gekregen, vooral op het einde als hij haar wurgt, ik vraag me altijd af hoe Eminem die track ooit heeft kunnen afwerken, wat speelde zich af in zijn hoofd toen hij dat opnam? Die vette vioolbeat zorgt voor een vette sfeer met die harde drums op de achtergrond, dat refrein is gewoon prachtig, maar de echte sterkte zit hem gewoon in heel die frustratie en aggressie.

Een welverdiende 4,5*, geen 5* en dat komt door die 2 lastige dipjes en omdat mijn favo Eminemtrack (8 Mile) hier niet op staan, een top10-plaats is mogelijk maar vrees van niet, dit is zoals ik al zei naar mijn mening één van de beste Cd's sinds 2000. Ook erg leuk dat deze Cd zo hoog genoteerd staat in de top250, natuurlijk ook niet erg verwonderlijk, alleen erg jammer dat er een negatieve hype rond deze Cd is door het "teveel aan fans" zeg maar.

eazyfan
Marshall Mathers en Kim ben ik echt verslaafd aan, echt abnormaal hoeveel ik die tracks draai, Marshall Mathers vind ik gewoon top, veruit mijn favo op deze Cd, dat voorstukje is geniaal en alles klopt aan die track, tekst uiterst goed/mooi, die flow/manier hoe Em zich uitdrukt is gewoon fantastisch, beat lekker hard. Kim is verslavend, alhoewel er niet gerapt wordt super, beat is echt lekker wazig en die harde drums klinken met die vioolbeat er top bij, dat refrein is goed en blijft in mijn hoofd hangen, maar vooral die sketch erin, keer op keer ontdek je nieuwe dingen, gewoon van die details die opvallen, echt geweldig en kippenveel keer op keer, ik ga deze Cd binnenkort aanschaffen en véél luisteren, miss ooit een plaats in mijn top10.