Eminem - The Marshall Mathers LP (2000)

Label: Aftermath (II)

1. Public Service Announcement 2000 (Skit) (0:25)
  2. Kill You (4:24)
  3. Stan (6:43)

met Dido

4. Paul (Skit) (0:10)
  5. Who Knew (3:47)
  6. Steve Berman (Skit) (0:53)
  7. The Way I Am (4:44)
  8. The Real Slim Shady (4:50)
  9. Remember Me? (3:38)

met RBX en Sticky Fingaz

10. I'm Back (5:10)
  11. Marshall Mathers (5:20)
  12. Ken Kaniff (Skit) (1:01)
  13. Drug Ballad (5:00)

met Dina Rae

14. Amityville (4:14)

met Bizarre

15. Bitch Please II (4:48)

met Dr. Dre, Snoop Dogg, Nate Dogg en Xzibit

16. Kim (6:17)
  17. Under the Influence (5:22)

met D12

18. Criminal (5:19)
  19. Kids * (5:03)
  20. The Real Slim Shady [Instrumental] * (4:46)
  21. The Way I Am [Instrumental] * (4:52)
  22. Stan [Instrumental] * (6:45)
  23. The Way I Am [Danny Lohner Remix] * (4:53)

met Marilyn Manson

Jamaican
Jammer dat dit album maar 3,53* als gemiddelde heeft, dit verdient veel meer.

avatar van Weirdo Wizzy
Ik snap het gewoon serieus niet. Kim is één van de beste tracks van het album (volgens de stemmers hier). Volslagen gestoord: Eminem schreeuwt en scheld alleen maar in dat nummer. Echt ik snap niet waar er leuk aan dat nummer is. Hij rapt niet eens ofzo...

cortez
Weirdo Wizzy schreef:

Hij leeft er natuurlijk wel erg in op, en het klinkt, tja, vurig ... maar
mooi? Ik dacht het niet.

eazyfan
Kim is goed bedacht, uniek in zijn soort, ene hoe Eminem zich daarin uitdrukt is kippenvel/geniaal.

avatar van Weirdo Wizzy
Uniek is die zeker maar geniaal is die zeker niet vind ik. Een beetje schreeuwen hoe je je vrouw gaat vermoorden?...daar zie ik niet echt de genialiteit van in. Maar goed smaken verschillen. Ik ben toch altijd erg blij als de D-12 banger 'Under The Influence' komt.

avatar van Jorge-E
Vind ik juist zo goed aan dat liedje. Hij meent het daar precies.

cortez
Jorge-E schreef:
Vind ik juist zo goed aan dat liedje. Hij meent het daar precies.

Net wat ik er zo belachelijk aan vind ... Als pak weg een Bizarre dergelijke zaken zegt is het een gimmick, maar hier neemt Em het te ver om nog grappig te zijn; misschien moet je in de situatie gezeten hebben om het niet leuk meer te vinden ...

rico-bballer
Ik vind hem wel goed door emotie en sfeer. Want ook als je het ergens niet mee eens ben kan het nog wel goed zijn.

Hypno
Kim is gewoon echt geniaal die sfeer die delivery, die storytelling, die emotie gewoon kippenvel. zeker 1 van de beste nummers ooit Gemaakt.

KSPR
Hypno schreef:

Dat is ook weer overdreven, maar het is idd een topnummer.

avatar van Conway Twitty
cortez schreef:

Als je in zo'n situatie gezeten hebt raad ik je niet aan om naar Eminem te luisteren, Em's muziek in combinatie met mentale gestoordsheid kan volgens mij wel wat nare dingen triggeren.

Raekwon the chef
The Way I Am, Marshall Mathers en Kim vind ik toch wel de drie uitschieters op dit album. Altijd als ik dit album weer luister, kan ik gewoon niet begrijpen hoe hij zo'n idiote clown is geworden....

Ik geef helemaal geen f*ck aan rap muziek,, het is gewoon niet mijn ding(ik luister naar bands als Rolling Stones, Beatles etc.).

Maar dit album heb ik ooit eens gekregen toen ik 13 was, dat was goed. Ik heb vaak naar deze CD geluisterd in die tijd en vond hem echt goed, en vooral ook Kim.

avatar van AverageGuy
Hmm 50 cent krijgt een ong gemiddeld een 2.56 voor zijn albums en deze is maar 1 punt hoger? :O Komop zeg
Geweldige plaat trouwens.

4.5*

EVANSHEWSON
Ik ben absoluut geen rap-fanaat of zo, maar Eminem krijgt de voordeel van de twijfel... als ik dit album, dat waarschijnlijk zijn beste is, als ik recenties vergelijk op verschillende muzieksites en deze hier op musicmeter, nou, als ik dit album dus eens in een afprijsbakje vind voor niet te zot veel geld, dan waag ik misschien een kansje.
Tot die tijd kan ik dit natuurlijk niet beoordelen, zoveel is duidelijk!
Een classic rockfanaat;

Social_Mask
Ik heb hem gehaald voor € 7,50. In FRS kost ie een tientje.

EVANSHEWSON
Social_Mask schreef:
Ik heb hem gehaald voor € 7,50. In FRS kost ie een tientje.

Voor die prijs haal ik hem wel in huis, heb wel enkele nummers van Eminem gehoord die toch lekker in het gehoor blijven zitten!

avatar van rudiger
je gelooft het of niet , maar deze ligt in mijn cd collectie , heb hem ooit eens van mijn zoon gekregen omdat hij hem dubbel had , ik heb het zelf nooit gedraaid want op zoons kamer stond dit dag en nacht aan .
STAN vind ik wel een aardig nummer .
ontzettend knap dat deze man zich staande weet te houden in toch een behoorlijke zwarte wereld , en is uitgegroeid tot een fenomeen in zijn genre.

Geweldige plaat.

Met punchlines als: You want me to watch my mouth, how? Take my fuckin' eye-balls out and turn them around?

En songs met een strak concept als: Stan en Kim (waar de emotie echt vanaf druipt).

En dan ook nog heerlijke 'shit off my chest hiphop' met de song The Way I Am.

Dit is voor MIJ echte hiphop

*4,5 - omdat dit meer dan een waardig opvolger van de Slim Shady Lp is, daar waar andere (rap) artiesten na hun eerste album meestal op hun bek gaan, hield Eminem zich hier staande.

Social_Mask
My Name is (SSLP), Guilty Conscience (SSLP), Brain Damage(SSLP), Role Model (SSLP), Roch Bottom (SSLP), Just Don't Give a Fuck (SSLP), Bad Meets Evil (SSLP)
Kill You, Stan, Who Knew, The Way I Am, The Real Slim Shady, Remeber Me?, Marhsall Mathers, Drug Ballad, Amityville, Kim, Criminals

Dit zou het ultieme M&M album zijn geweest. SSLP en MMLP in 1, met de beste nummers.
Als Eminem een album als deze had uitgebracht dan zou ik er 5* voor geven en misschien nog wel op #1 zetten in mijn Top10. Jah, ook MATW heeft zijn minpuntjes Maar jammer genoeg heeft hij dat niet gedaan, dus moet ik het doen met 1 zeer zeer sterk album en 1 GENIAAL GOED album. En dat is dus MMLP.

Dit album heb ik echt ongelofelijk vaak gedraaid. 1 van mijn eerste (Hiphop)albums. Eerst vond ik Eminem niet grappig en een irritant stemmetje hebben.
Maar dat is toen veranderd. Hoe hij de nummers brengt, met zo veel emotie. Na Tupac, de beste delivery van Hiphop in mijn ogen. En ik vind het echt vet hoe hij zijn stem gebruikt. Ook vind ik hem hilarisch. Sommige mensen nemen dat wat hij zegt idd te serieus. Ik eerst ook, maar nu kan ik niet zonder te lachen naar dit album luisteren. En natuurlijk SSLP. De grappigste rapper die ik ken. Maar ook 1 van de beste. Met zijn delivery, zijn storytelling, grappige stem en zijn gevoel voor humor die hij ongelofelijk goed weet te verwerken in zijn teksten maakt hem, voor mij, 1 van de beste rappers. En ik zie MMLP als zijn beste album.

Het album begint met Public Service Announcement 2000. Daar brengt een man met een nieuwslezer stem de boodschap van Slim Shady (Eminem) aan de luisteraar. Je hoort ook iemand fluisteren. Dat is Eminem die tegen de man zegt wat hij moet zeggen. Op het eind zegt hij dan zelf iets: Yeah, sue me. Best een grappige intro. Alleen kijken naar de titel van het album, vind ik het niet echt passen. Maar volgens mij hoefde dat ook niet. Leuke intro dus.

Kill You. Een nummer waarin Eminem beweert dat hij je dood zal maken. Wat je kunt afleiden uit de titel. Ook dit nummer maakte mij aan het lachen. Erg grappig nummer. Ik zie de humor er wel van in. En voor degene die denken dat hij dit meent ofzo, op het laatst zegt hij zelf: I’m just playin’ ladys. You know I love you. Dus… De beat vind ik wel lekker, maar vooral hoe meneer Marshall het brengt. Echt geweldig! Goed nummer dus.

Het overbekende nummer van Eminem en Dido. Het refrein is afkomstig uit een nummer van Dido. Dus niet origineel. Het nummer gaat over een geobsedeerde fan die zichzelf kan vinden in Em, en dat wat hij schrijft en heeft meegemaakt. Ook gaat hij ongeveer door dezelfde gebeurtenissen als Eminem. Stan vind ik 1 van de beste nummers van het album. De eerste 3 verses worden gerapt uit de perspectief van de fan. Bij de eerste is hij niet boos, dat hoor je aan de teksten en ook aan hoe Eminem rapt. Bij de tweede verse is er al een beetje woede wat ook erg goed te horen is. En de 3de verse, daar is de fan(Stan) erg boos op Eminem, omdat hij hem niet terug schrijft. Zoals hij zegt gaat hij nu zelfmoord plegen door van een brug te ‘springen’ met zijn auto waarin zijn zwangere vrouw in de kofferbak vastzit. Geweldige delivery van Shady in het nummer. En het laatste verse is Eminem zelf. Daarin legt hij uit waarom hij niet terugschreef. En denk dat Stan problemen heeft. Ook wil hij niet dat Stan wat doms gaat doen. Hij had namelijk iets geks op TV gezien. Een jongen had iets gruwelijks gedaan. En hij herinnerd opeens zijn naam…Stan

De Paul skit vind ik wel leuk, maar ik vind het niet echt wat toevoegen. Jammer van de skits op het album, ze halen niet het vaart uit het album, maar zijn wel irritant. Al zijn ze ergens ook wel grappig.

Eminem wordt ervan beschuldigd door ouders dat hij een negatief effect heeft op hun kinderen. In Who Knew legt hij uit dat het niet zijn schuld is. Het ligt meestal aan de ouders zelf
But don't blame me when lil' Eric jumps off of the terrace
You shoulda been watchin him - apparently you ain’t parents

en aan de gemeenschap
So who's bringin the guns in this country? (Hmm?)
I couldn't sneak a plastic pellet gun through customs over in London
And last week, I seen a Schwarzaneggar movie
where he's shootin all sorts of these motherfuckers with a uzi
I sees three little kids, up in the front row,
screamin "Go," with their 17-year-old Uncle
I'm like, "Guidance - ain't they got the same moms and dads
who got mad when I asked if they liked violence?"
And told me that my tape taught 'em to swear
What about the make-up you allow your 12-year-old daughter to wear?
(Hmm?) So tell me that your son doesn't know any cuss words
when his bus driver's screamin at him, fuckin him up worse
"Go sit the fuck down, you little fuckin prick!"

Ook erg duidelijk voor andere mensen die denken dat Eminem bijdraagt aan al het kwade dat jongeren doen.

That woulda made you get a gun and shoot at a cop
I just said it - I ain't know if you'd do it or not[/i]Leuke beat, maar wat ook hier weer het beste is is zijn delivery.

Steve Berman skit vind ik echt zo grappig!! De beste skit van het album. Het voegt niet veel toe, maar is hilarisch. Steve legt uit aan Eminem dat zijn album crap is. En hoe Eminem steeds wat wil zeggen, maar de kans niet krijgt..Echt grappig.

In The Way I Am weet Eminem geniaal dat wat hem dwars zit aan de mensen om hem heen over te brengen. Hij zegt dat hij het zat is dat mensen steeds wat willen van hem. En dat ze hem niet met rust willen laten. Waardoor hij erg boos wordt, en daar kan hij niks aan doen, that’s just the way he is. Die beat vind ik erg sterk. Het nummer zelf behoort ook tot de beste nummers van het album. Sterke beat en natuurlijk weer erg goede werk gedaan door Eminem. Ook 1 van Eminem’s beste nummers. Geniaal hoe hij rapt zeg. Die emotie..

Ook een erg bekend nummer van Shady. Iedereen kent dit nummer wel. En het is me opgevallen dat ook veel Niet Hiphop fans dit nummer leuk vinden. The Real Slim Shady is 1 van de beste nummers van Shady zelf en ook van ‘ t album. Die beat is Heerlijk! In dit nummer pakt hij gewoon iedereen aan en laat hij zijn Shady kant los. Echt een geweldig grappig nummer. Die tekst is hilarisch. Vooral hoe hij CA en Britney aanpakt Erg leuke refrein ook. Geweldig goed gerapt ook. Die clip is ook te grappig. Maar hij heeft wel een boodschap. Hij zegt ook I quess there’s a Slim Shady in all of us. Geweldig nummer.

Dit is het 1e nummer met gastartiesten. Eerst vond ik het nummer maar zozo, nu vind ik hem best sterk. Erg vette sfeer. Ook leveren de andere rappers goed werk. Remember Me? heeft een erg goede beat, die voor de sfeer zorgt. En die sfeer wordt versterk door de rappers, hoe ze rappen. Die laatste verse van Eminem is ook echt grappig. Vooral hoe hij opent. Ook het stukje dat net voor z’n verse komt vind ik hard. Al die Eminem lines door elkaar. Sterk sfeer nummer. Met weer een geweldige delivery van Em.

In I’m Back opent hij erg sterk. Ook de tekst is weer leuk. Het nummer is niet echt veel speciaals, maar heeft een paar sterke punten. 1 daarvan is hij weer die eerste verse opent en hoe hij rapt. Echt vet gedaan. Het nummer gaat in feite over niks. Of jah, over dat Shady terug is. Het sterkste punt van dit nummer is het manier van rappen van Eminem hier. Heerlijk. En op het eind als hij Hi Mom zegt

Ook Marshall Mathers heeft een sfeer. De beat en die manier waarop Em rapt zorgen daarvoor. Het is serieus, maar die tekst is dan weer grappig. Een gedeelte van z’n 1e verse gaat over 2pac en Biggie. Wat me opvalt is dat hij, iit SSLP, hier niet zo heel veel over 2pac rapt. Het nummer gaat gewoon over Marshall’s mening over allerlei dingen. Zoals de dood van de twee rappers, Britney Spears, kleine kinderen, over de schuld dat hij krijgt etc. Over heel veel dus. En ook over z’n familie die opeens op komt dagen, alleen omdat hij nu bekend is. Vooral omdat het 2 kanten heeft maakt het een interessant nummer. Het heeft een serieuze kant en een minder serieuze kant. Sterk nummer.

De Ken Kaniff skit vind ik best vies… Ik heb begrepen dat het een ‘diss’ was tegen over een paar mensen. Ik vind er niet veel aan.

Drug Ballad vind ik een erg leuk nummer. Lekkere flow van Eminem, sterke beat en fijne vocals. En ook een leuke tekst. Zoals je al denkt gaat het nummer over drugs. Veel meer kan ik er niet over vertellen, alleen dat ik het een erg goed nummer vind.

Amityville is ook een erg eng nummer. Een beetje als Remember Me? Hier wordt hij ook bijgestaan door een andere rappers. Die beat is zo geweldig!! Ook rapt Em hier heerlijk. Amityville is een andere naam voor Detroit. Dus het nummer gaat over…Het refrein is ook zo vet. Ik ga er helemaal los. Hoe Eminem dat brengt, kippenvel. Het 2de verse is van Bizzare. Niet mijn favoriete rapper, maar zo nu en dan is hij wel grappig, op een vreemde manier. Gekke verse van hem, maar wel goed. Zeer sterk nummer. Behoort tot de beste van MMLP.

Dit nummer is wat anders dan alle andere nummers. Past er ook niet echt bij, maar het is een erg aangenaam nummer. Dit nummer zou erg goed passen op 2001. B**** Please ׀׀ heeft een erg Westcoast uitstraling. Samen met Dre, Snoop Dogg, Xzibit en Nate Dogg. Maar het is erg vermakelijk. Goed nummer dus. Ook hebben al de rappers een goede verse en een refrein door Nate is nooit slecht. Vond wel de verse van X het best. Die van Eminem was weer geniaal. Ook 1 van de beste nummers, maar het past niet echt bij de rest.

Hate it or love it…Kim! I love it. Kippenvel nummer. Maar ook werkelijk geniaal gedaan. Het lijkt echt alsof hij een gesprek met Kim voert, maar het rijmt ook nog. Dat had ik bij de eerste keer horen niet door. Geweldig gedaan. Het nummer over z’n vrouw/vriendin Kim wie hij niet zo heel erg mag. Hij wilt haar vermoorden. Dat stukje waarin hij met haar mee gaat schreeuwen. Dat vond ik wel grappig. Het nummer begint echt zo vredig en dan opeens… Ik vind de beat echt vet, maar vooral hoe Eminem rapt! Zoveel emotie. Wel psycho shit. Ik vind die refrein ook geweldig. Heel sterk nummer. Het lijkt wel een scene uit een film.

Under The Influence vind ik een erg aanstekelijk refrein hebben. Heb echt dagen dat in mn hoofd gehad: (
So you can suck my dick if you don't like, my shit
Cause I was high when I wrote this so suck, my dick
Cause I don't give a fuck if you don't like, my shit
Cause I was high when I wrote this so suck, my dick

Die eerste verse van Eminem vind sterk en ook een goede beat. De gastrappers vind ik redelijk. Bizzare vind ik zelfs slecht. Misschien wel het minste nummer van het album. Maar het heeft een geweldig refrein. Shit…ik heb hem weer te pakken…

De intro gaat zo langzaam. Eminem legt uit dat hij niet alles meent dat wat hij zegt in zijn nummers. Bijvoorbeeld dat hij het niet echt iemand gaat vermoorden. En ook zegt hij erbij dat als je dat wel denkt, dat hij je dan vermoordt Geweldig mannetje. En als reden geef hij dat hij een CRIMINAL is. Dat woord komt echt zo hard aan. Leuke beat en hilarische tekst. En dan voordat de laatste verse begint.. Daar hoor je dat hij een winkel overvalt. En hoe hij dat doet is echt zo grappig. Hij schiet de vrouw dood en zegt dan zo grappig Thank you! Sterk nummer. En vooral erg grappig!

Ik vind MMLP toch wel Eminem’s beste album. Vooral omdat het album maar 1 a 2 redelijke nummers kent. En zelfs die nummers hebben zeer sterke punten. Daarnaast vind ik Eminem een erg goede rapper, waardoor elk nummer wel wat heeft. SSLP is ook erg sterk, alleen dat album kent een paar erg redelijke nummers. Eminem Show vind ik erg sterk door nummers als Cleanin’ Out My Closet. Maar dat album heeft ook nummers als Drips. Vandaar dat ik dit zo een goed album vind. Doordat Eminem zoveel goede dingen heeft geleverd wort het wel extra pijnlijk om hem nu bezig te zien. Nummers als Smack That en Touchdown zijn echt vreselijk. Hij komt binnenkort met een nieuw album genaamd King Mathers. Ik ben een beetje bezorgd door dat King, maar ik hoop echt dat het weer een album wordt als in de stijl van SSLP of MMLP.

Ik geef dit album 5* en een plek in mijn Top10. Eminem is een meesterlijke rapper en hij maakt(e) geweldige HipHop. Slim Shady is

Social_Mask
Even een aantal stukjes tekst die ik erg goed vind, of grappig of lekker gebracht:

Kill You – Put your hands down bitch, I ain’t gonna shoot you
I'ma pull you to this bullet, and put it through you

These motherfuckers are thinking I'm playing
Thinking I'm saying the shit cause I'm thinking it just to be saying it

I invented violence, you vile venomous volatile bitches
vain Vicadin, vrinnn Vrinnn, VRINNN!

Here we go again, we're out of our medicine
out of our minds, and we want in yours, let us in

I don't even believe in breathing I'm leaving air in your lungs
just to hear you keep screaming for me to seep it

Who Knew - Oh - you want me to watch my mouth, how?
Take my fuckin eyeballs out, and turn em around?

The Way I Am - The media immediately
Points a finger at me (finger at me)..
So I point one back at 'em, but not the index or pinkie
Or the ring or the thumb, it's the one you put up
When you don't give a fuck

When a dude's gettin bullied and shoots up his school
And they blame it on Marilyn (on Marilyn).. and the heroin
Where were the parents at? And look where it's at
Middle America, now it's a tragedy
Now it's so sad to see, an upper class ci-ty
Havin this happenin (this happenin)..
Then attack Eminem cause I rap this way (rap this way)..
But I'm glad cause they feed me the fuel that I need for the fire
To burn and it's burnin and I have returned

What school did I go to, what hood I grew up in
The why, the who what when, the where, and the how
'til I'm grabbin my hair and I'm tearin it out

The Real Slim Shady – chigga chigga chigga
"Slim Shady, I'm sick of him
Look at him, walkin around grabbin his you-know-what
Flippin the you-know-who," "Yeah, but he's so cute though!"

Yeah, I probably got a couple of screws up in my head loose
But no worse, than what's goin on in your parents' bedrooms

"My bum is on your lips, my bum is on your lips"
And if I'm lucky, you might just give it a little kiss
And that's the message that we deliver to little kids
And expect them not to know what a woman's clitoris is

But if we can hump dead animals and antelopes
then there's no reason that a man and another man can't elope

Will Smith don't gotta cuss in his raps to sell his records;
well I do, so fuck him and fuck you too!

I should download her audio on MP3
and show the whole world how you gave Eminem VD

So, will the real Shady please stand up?
And put one of those fingers on each hand up?

Remember Me? – Niggaz that take no for an answer, get told no
Yeah I been told no but it was more like, "No, no, no!!!"
Life a bitch that'll fuck you if you let her
Better come better than better to be a competitor
this vet is ahead of,
The shit is all redder, you deader and deader
A medic instead-a the cheddars and credda
Settle vendetta one metal beretta from ghetto to ghetto
Evidence? NOPE! Never leave a shred-of

My moms got raped by the industry and made me

When I go out, I'ma go out shootin
I don't mean when I die, I mean when I go out to the club, stupid

I’m Back – I murder a rhyme one word at a time
You never, heard of a mind as perverted as mine
You better, get rid of that nine, it ain't gonna help
What good's it gonna do against a man that strangles himself?

Read my lips bitch, what, my mouth isn't workin?
You hear this finger? Oh it's upside down
Here, let me turn this motherfucker up right now

And by the way, N'Sync, why do they sing?
Am I the only one who realizes they stink?
Should I dye my hair pink and care what y'all think?
Lip sync and buy a bigger size of earrings?

So I just, throw up a middle finger and let it linger
longer than the rumor that I was stickin it to Christina

I'm anti-Backstreet and Ricky Martin
with instincts to kill N'Sync, don't get me started
These fuckin brats can't sing and Britney's garbage
What's this bitch retarded? Gimme back my sixteen dollars

"Slim Anus," you damn right, Slim Anus
I don't get fucked in mine like you two little flaming faggots!

Drug Ballad – You are now allowed to officially slap bitches

Just say whatever I want to whoever I want
Whenever I want, wherever I want, however I want

Amityville - I fucked my cousin in his asshole, slit my mother's throat
(AHHHHHHHH!) Guess who Slim Shady just signed to Interscope?
My little sister's birthday, she'll remember me
For a gift I had ten of my boys take her virginity
(Mmm mm mmm!) And bitches know me as a horny ass freak
Their mother wasn't raped, I ate her pussy while she was 'sleep
Pissy-drunk, throwin up in the urinal (YOU FUCKIN HOMO!)
That's what I said at my dad's funeral

B**** Please Part 2 - Now let me cut these niggaz up and show em where da fuck I'm comin from
I get the party crackin from the shit that I be spittin son

De complete verse van Xzibit en Eminem!!

Criminal - Hate fags? The answer's "yes"
Homophobic? Nah, you're just heterophobic
Starin at my jeans, watchin my genitals bulgin (Ooh!)
That's my motherfuckin balls, you'd better let go of em
They belong in my scrotum, you'll never get hold of em
Hey, it's me, Versace
Whoops, somebody shot me!
And I was just checkin the mail
Get it? Checkin the 'male'?

C'mon!-- Relax guy, I like gay men
Right, Ken? Give me an amen (AAA-men!)

My mother did drugs - tar, liquor, cigarettes, and speed
The baby came out - disfigured, ligaments indeed
It was a seed who would grow up just as crazy as she
Don't dare make fun of that baby cause that baby was me

But how the fuck you supposed to grow up when you weren't raised?
So as I got older and I got a lot taller
My dick shrunk smaller, but my balls got larger

My morals went thhbbpp when the president got oral
Sex in his Oval Office on top of his desk
Off of his own employee

You can't miss me, I'm white, blonde-haired
and my nose is pointy
I'm the bad guy who makes fun of people that die
in plane crashes and laughs
As long as it ain't happened to him

If I ever gave a fuck, I'd shave my nuts
tuck my dick in-between my legs and cluck

avatar van Weirdo Wizzy
Die skit van Ken Kaniff is ook vet humor man. Die skits van Eminem zijn altijd geweldig grappig

Social_Mask
Ach, ik zie de humor er wel van in, maar vind hem niet echt leuk.

Raekwon the chef
nee,ik vind hem echt smerig, hij komt dan ook nog na mijn favo nummer

Hehe, dats balen.

Raekwon the chef
ja, heel kut. maar eminem kan toch ook wel iemand gewoon verbaal dissen? ik bedoel, het is/was een rapper. zo'n kinderachtig skitje kan ik zelf ook wel maken.

Social_Mask
Die skit is gewoon Shady stijl. Dat is ook gewoon Eminem, hij doet het gewoon zo

Raekwon the chef schreef:

Ik ben allang blij dat Eminem tenminste echt leuke skits heeft. Vaak zijn skits gewoon irritant maar bij Eminem zijn ze gewoon echt lachen. Die skit op de SSLP zijn ook vet trouwens.

Raekwon the chef
Bij o.a. Wu-Tang vind ik de skits ook allesbehalve irritant, op deze Kenn Kenif na vind ik de skits over het algemeen ook wel erg leuk van Eminem. Maar dan vooral op z'n eerste plaat, omdat het daar beter bij het geheel past

avatar van Pittaman
Ik heb dit album al een hele tijd. Ik vond die zijn stem grappig bij The Real Slim Shady en toen was ik eens wild en ik wou een CD kopen. Dus kocht ik die cd.

Ik was toen een getormenteerde puber zoals iedereen op die leeftijd. School ging niet, nooit aan een lief geraken etc etc... (nu ja, etc, dat was eigenlijk alles wat er was toen).

Maar dusja, op slechte dagen kon ik mij 's avonds echt wel eens laten gaan met dit album, grappig en soms heel energiek. Ideaal om je af te reageren op van alles en nog wat. Ik denk dat dat een belangrijke troef is van Eminem in al zijn albums.

Ik vind trouwens niet dat hij een Clown is "geworden" ofzo, hij heeft altijd onnozel gedaan en dat hij zijn succes zoveel mogelijk probeert uit te buiten is gewoon omdat het hem veel geld op brengt. Maar hij heeft dat succes niet zomaar gekregen, hij kan echt wel wat.

Ik zet dit album en de SSLP nog regelmatig op, minder als afreageermiddel nu maar meer als nostalgie, en gewoon omdat het leuk klinkt en grappig is.