Eminem - The Marshall Mathers LP (2000)

Label: Aftermath (II)

1. Public Service Announcement 2000 (Skit) (0:25)
  2. Kill You (4:24)
  3. Stan (6:43)

met Dido

4. Paul (Skit) (0:10)
  5. Who Knew (3:47)
  6. Steve Berman (Skit) (0:53)
  7. The Way I Am (4:44)
  8. The Real Slim Shady (4:50)
  9. Remember Me? (3:38)

met RBX en Sticky Fingaz

10. I'm Back (5:10)
  11. Marshall Mathers (5:20)
  12. Ken Kaniff (Skit) (1:01)
  13. Drug Ballad (5:00)

met Dina Rae

14. Amityville (4:14)

met Bizarre

15. Bitch Please II (4:48)

met Dr. Dre, Snoop Dogg, Nate Dogg en Xzibit

16. Kim (6:17)
  17. Under the Influence (5:22)

met D12

18. Criminal (5:19)
  19. Kids * (5:03)
  20. The Real Slim Shady [Instrumental] * (4:46)
  21. The Way I Am [Instrumental] * (4:52)
  22. Stan [Instrumental] * (6:45)
  23. The Way I Am [Danny Lohner Remix] * (4:53)

met Marilyn Manson

avatar van Stapler
eazyfan schreef:
Verder is Remember Me? ook een vette track waar vooral Eminem de show steelt

Yep. ik heb Who Knew en Remember Me ook als favorieten. Who Knew is gewoon een heerlijk nummer en de verse van Em is echt master op Remember Me ja.. Verder vind ik Sticky Fingaz ook wel aardig.

CaliLove
Word Up!!! Die intro voor z'n verse en die openingslines op Remember Me? zijn gwn fuckin' ill

En dan als afsluiter : Slim Shady die als een gestoorde 4 à 5 keer REMEMBER ME?! roept.

Conway Twitty schreef:
Luister de hele cd wat vaker en je kunt 'De Club Van Sinterklaas' vervangen.

Nou De Club Van Sinterklaas vervangen gaat wel heel ver. Die cd is van een heel ander niveau dan deze.

avatar van Weirdo Wizzy
Tsjonge die gast heeft ook nog echt De Club Van Sinterklaas in zijn top 10 staan ook haha

en terecht

avatar van Reijersen
Erg tof album van Eminem. Het enige wat me niet zo bevalt is 'Kim' en vaak vind ik die skits wat overbodig. Maar topnummers als 'The Way I Am', 'Criminal' en 'Remember Me' maken veel goed. Alles ligt verder boven de middelmaat. Luister dit nog vaak.

4 sterren.

avatar van MurryMusic
Ik vind dit een erg goed album ja. Em legt er heel veel gevoel in, ik kan dat wel waarderen als een artiest dat kan. Bij kim vind ik het meesterlijk als hy zegt; BLEED BITCH, BLEEEEDD!!! 4* maar niet in me top tien

Social_Mask
Gisteren weer opgezet en het blijft geweldig. Weer terug naar # 4!

[J]asper
Dit is voor mij het beste album van eminem. Ik vind alle nummers op dit album goed(oke, Ken Kaniff (skit) skip ik altijd) en er zitten ook geniale nummers bij zoals stan, the way i am, marshall mathers, kim, criminal.

De nummers hebben een goede mix tussen serieus en humor. Waar bijv. nummers als Stan, the Way I Am, marshall mathers een serieuze toon hebben, hebben nummers als The Real Slim Shady, Drug Ballad, Criminal ontzettende grappige teksten.

5.0

mijn eerste rapcd. Toen had ik deze gekocht omdat ik het zo cool vond dat eminem zoveel schold in zijn teksten, later ben ik er pas achtergekomen hoe goed dit album eigenlijk wel niet is. beste nummers: 5, 9, 15 ,17 en 18. kim is gewoon een gestoord nummer vind ik. op remember me? steelt rbx wel de show vind ik. zijn stem, en die van sticky fingaz zijn gewoon perfect voor die beat

Lil Bizzy Bone
DPGC staat voor Dogg Pound Gangsta Crips?

jawel

avatar van mstb
Ik heb hem nog eens opgezet en ik moet toch toegeven. Dit album blijft het doen.

avatar van wouter-d
the way I am is absoluut het vetste nummer van eminem, vette beat

daarnaast vindt ik bitch please ook erg vet, kanp ook dat eminem niet verdwijnt naast dre en snoop (en wat mij betreft ook xzibit maar dat vinden anderen misschien niet zo lastig)

avatar van MMJ
MMJ
ik ken niet zoveel van Eminem, maar ik vind The way I am echt de aller vetste, en volgens mij is die zo vet dat als je heel veel van Eminem hoort en gehoort hebt je deze nog steeds (één van) de beste vindt. Vooral dat refrein mensen, dat is echt diep.

Criminal is trouwens ook leuk

Ook dit album van Eminem nadert de genialiteit, maar heeft ook een beetje mijn zelfde kritiekpunten als The Slim Shady EP. Ook dit album vind ik 4 sterren waard, ik kan nooit kiezen welke ik beter vind: MMLP of SSLP. Allebei gewoon topalbums.

t-h-y-$
Ik vind Kim echt te ver gaan

...

Hij heeft al zijn agressie in dat nummer gestopt, dat is beter dan in de realiteit dit plan tot uitvoering brengen lijkt mij

wcs
Klopt maar Kim skip ik toch altijd, vind ik ook vaak een probleem bij eminem, vaak erg sterke nummers maar door de domme skits en dergelijke haalt hij soms het ritme uit een album. Hij kan echt geniale nummers maken maar houdt zich soms wat teveel bezig met het provoceren waardoor de cd's aan kwaliteit verliezen. Zonder kim en de skits stond hij bij mij op 5* maar nu geef ik er gewoon 4

Mezelf
Ik wilde eerst een 5 geven vanwege de genialiteit van ieder nummer hier, maar toen las ik het bericht van wcs boven me. En inderdaad, als je erover gaat nadenken zijn de skits op deze cd zéér storend, voor mij voegen ze totaal niks toe en halen het ritme uit het album, zoals wcs al zegt.

Ik ben sowieso al geen fan van skits of interludes, ik zie het liefst gewoon alleen maar muziek op een album, als ik het woord skit zie voel ik al een afkeer..

Ook ben ik het wel eens met het provoceren. Eminem haalt hier wel zijn kracht en genialiteit vandaan, maar het kan ook wel eens teveel van het goede worden waardoor je juist weer niet wil luisteren.

Ik zou graag een 5 willen geven omdat bepaalde nummers gewoon perfect in elkaar zitten hier, maar er zitten voor mij persoonlijk toch iets teveel kleine minpuntjes aan om echt van een classic te spreken.

avatar van Vic Firth
Naar mijn mening Eminem op zijn hoogtepunt.Vondt na deze CD zijn nummers bergaf gaan op muzikaal gebied.

avatar van lauradance
ik stem een 2 en dat doe ik voor dido want eminem is verschrikkelijk.

P-DawG
en de rest van de nummers kende je ook, toch?...

avatar van lauradance
haha ja de rest van de cd heb ik ook geluisterd maar ja, dido is het enige goede voor me op dit album

avatar van Arrie
Dan geef je wel een erg hoog cijfer... Je vindt van de 18 nummers alleen het refrein van een nummer goed en dan toch nog twee sterren?

avatar van lauradance
je weet niet half hoe leuk ik dido vind
nee, het is ook nog voor de hits die hierop staan, maar ik ken betere rap.

avatar van Raffalinho
Deze album is gewoon ziek. Vooral de leidje The Way I Am is gewoon te gruwelijk voor woorden. Dit is ckr een van mijn favo album.

Dit album is toch het hoogtepunt van Eminem. De teksten en vooral hoe Eminem ze kan brengen vind ik goed. Met een nummer als Kim die vrij ziek is voel je de woede wat eminem toen der tijd in zich had, ik vind het ook een van de betere rappers wat der is dit komt omdat hij zijn eige stijl had de laatste jaren is het helaas ook niet geweldig meer wat hij laar horen. 4.5 sterren voor dit album

Raekwon the chef
Kim is echt een uitstekend nummer ondanks die agressiviteit.

avatar van BoordAppel
Dankzij juist. Kim zonder de agressiviteit zou echt nergens op slaan.