Eminem - The Marshall Mathers LP (2000)

Label: Aftermath (II)

1. Public Service Announcement 2000 (Skit) (0:25)
  2. Kill You (4:24)
  3. Stan (6:43)

met Dido

4. Paul (Skit) (0:10)
  5. Who Knew (3:47)
  6. Steve Berman (Skit) (0:53)
  7. The Way I Am (4:44)
  8. The Real Slim Shady (4:50)
  9. Remember Me? (3:38)

met RBX en Sticky Fingaz

10. I'm Back (5:10)
  11. Marshall Mathers (5:20)
  12. Ken Kaniff (Skit) (1:01)
  13. Drug Ballad (5:00)

met Dina Rae

14. Amityville (4:14)

met Bizarre

15. Bitch Please II (4:48)

met Dr. Dre, Snoop Dogg, Nate Dogg en Xzibit

16. Kim (6:17)
  17. Under the Influence (5:22)

met D12

18. Criminal (5:19)
  19. Kids * (5:03)
  20. The Real Slim Shady [Instrumental] * (4:46)
  21. The Way I Am [Instrumental] * (4:52)
  22. Stan [Instrumental] * (6:45)
  23. The Way I Am [Danny Lohner Remix] * (4:53)

met Marilyn Manson

avatar van rudiger
Ik vind het bijzonder knap dat een blanke rapper tot zo`n grootheid is uitgegroeid in een toch wel zwart wereldje .
Dit album mag ik bij tijd en wijle graag horen .
4 sterren hiervoor.

avatar van Ploppesteksel
Ik kon dit album ook nog hebben, voor de rest ken ik enkel de singles van hem. Shake That (of hoe noemt het exact) is wel echte bagger
Het 2de deel van dit album kan ik ook wel moeilijk uitzitten, net als bij Spinvis, maarja, nu zie ik dat het 1u17 duurt.. dat is wel erg lang, en zo lang dezelfde hip-hop aanhoren vind ik niet alles.
Een 3*

The Way I Am vond ik trouwens ook wel een baggersingle & is ook wel een zwakke broeder van de andere nummers van de 1ste helft, vind ik.
Daar ga ik wel een beetje mee akkoord dat hij op dat nummer bv. niet echt de waarheid zingt.. maar dat stoort me niet, zei ik al bij the Oppposites hehe

What the fuck, 5 uur geleden poste ik iets over will smith ceedees is geintje van still dre (rond 1.24.min) link: http://nl.youtube.com/watch?v=gMCS7s8YikA
dat moet je toch weten als ex -fan en je hebt zelfs je hond naar 'm vernoemd? hoe, welke? ken kennif of slim shady of toch marshal, stan?
Middelbare school rap daar heeft het toch ook weer wel wat mee te maken, toch? Damn, maar de middelbare school rap die je dan tegenwoordig hebt is nOg faker dan fake en gaat nog eens nergens over, nederrap haha geef mij maar nederw XD

Het gaat toch over DIT album, niet over de rest van ems carierre, dat is een ander verhaal. en dan komt eer nog een grotere lap text, maar 1 ding voorop, hij en 50 cent is nop. maar wie ben ik.. iemand die post omdat lost highway een aanmerking heeft op dat ik poste over ceedees van will smith. roflmao

Ik zie niet wat er fake is aan Em op deze lp, juist niet, hij rapt gewoon over real gedachten, gevoel. Vrouw vermoorden en shit als dat, hij ging naar de shrink (psycholoog, psychiater) en zat aan de antidepressiva, nou waarom zou hij rappen over dingen die die zou verzonnen hebben en faken terwijl je daar heen gaat? nee dat was nog de real shit!

Onderling gehakketak dat verder niet meer over dit album ging verwijderd.

hey hey hey, het gaat zeker wel over dit album, MOD, dit is NIET zomaar muziek hé, dit is wat iemand ( deze keer Em ) ziet, pak amytiville... mentally ill, zeg dat wel! vandaar zo'n hoog cijfer

Aan je reactie te zien weet je niet eens wat ik heb weggehaald, maar goed...

gipspoot
The Marshall Mathers LP van Eminem, een erg hard en aggressief hiphopalbum mag ik wel zeggen. Maar aan de andere kant zit er ook veel humor in. Wel allemaal hard, grof en veel satire waar je maar net van moet houden natuurlijk maar dat doe ik wel. De kracht van Eminem is juist dat hij zijn serieuze boodschap met humor overbrengt.

The Marshall Mathers LP is constant van hoge kwaliteit. Hoewel ik Kill You en Remember Me verder niet zo heel bijzonder vind. Met het nummer Kim slaat Eminem de plank gewoon een beetje mis want dat nummer is gewoon te veel over de top.
Maar afgezien van deze nummers staan er alleen maar goede nummers op. Sommige nummers zijn zelfs meer dan goed. Stan is gewoon een prachtig nummer die wordt ‘verteld’ uit het oogpunt van een geobsedeerde fan; een echte klassieker eigenlijk. En op The Way I Am spit Eminem zijn raps met zoveel woede zoals hij op geen andere track gedaan heeft. En zo zijn er nog wel een paar.

Gewoon een heel erg goed album. Als je maar zes of zeven jaar geleden had gevraagd hoeveel ster ik hem zou geven zou ik hem zo vijf sterren geven. MMLP kwam mijn cd-speler niet uit. Nu geef ik hem vier sterren want het blijft gewoon een erg sterk album. Misschien zit ik wat te laag maar ja…je moet keuzes maken he

avatar van royals
Ja, dit was denk ik wel met recht de plaat van dat jaar (ook volgens de muziekpers). Eminem is een apart soort rapper. Hij brengt zijn teksten altijd met een soort cynische en humoristische ondertoon. Bij sommige rappers neem ik hun hardheid ook aan, bij Eminem niet. Hij neemt je teveel in de maling om hem serieus te geloven. Zijn muziek neem ik wel serieus en die is op deze plaat geperfectioneerd. Zijn eigen (catchy) beats afgewisseld met Dr.Dre's producties zijn van uiterst hoog niveau. Gecombineerd met zijn tekstuele hoogstandjes levert dit een meesterwerk op.

Zijn enige zwakke punt is zijn eentonige onderwerpen. Dissen naar zijn moeder, vriendin en alles en iedereen wat loopt, drugs en groupies heb ik nu wel genoeg gehoord. Luisterend naar dit album doet me terugverlangen naar begin 2000 toen er nog uiterst goede rap werd geproduceerd. Alleen dat nummer KIM kan ik nog steeds niet luisteren zonder even te slikken.

avatar van NL_RAPPIN
Geweldig album en orgineel in bezit

Superbeertje
Ik keek net op de site van Eminem en daar zag ik toch weer die andere hoes op z'n site staan. Ik heb zelf ook deze hoes (die van MuMe) maar hoort die hoes van em' zijn site niet hier te staan?

Of heeft dit weer te maken met Amerikaanse / Europese hoes?

Relax
Ik denk het wel, een vriend van me heeft de andere hoes versie..

Ik heb deze versie, netjes uit FRS gehaalt.

Relax schreef:
Ik heb deze versie, netjes uit FRS gehaalt.

Idem Dito, maar ik zag ook die andere liggen maar toen ik de cd open deed bleek het een los van internet gekopieerd papiertje te zijn.. blij dat ik toch deze heb gehaald toendertijd.

avatar van ThingMan
In het boekje van de eerste uitgave van deze cd staan ouderwetse guldenbriefjes en een Amsterdammetje. Geweldig! Mischien ook wel in de latere uitgaves, dat weet ik niet.

ThingMan schreef:

Idd, ik heb de versie die er zoals op deze site staat en daarin staan idd foto's van NL Gulden op en ook een foto van een straat in Amsterdam denk ik....

Superbeertje
Je ziet een krantenkopje met FLY to Amsterdam, Amsterdammertjes, de fietsen aan de grachten, guldens, en 2 amsterdamse straten. Je ziet ook nog een bordje met Amstel.

Volgens mij was Em in Amsterdam

Kim is echt monsterlijk.

Kent iemand andere rappers die zulke geniale uitstapjes hebben gemaakt? Laat het me dan effe weten.

haveman schreef:
Kim is echt monsterlijk.

Hmm, er zijn veel rappers die ook in hetzelfde genre zitten, maar een track als Kim heb ik toch maar van één iemand gehoord, Eminem dus.

avatar van Kim008
Grijsgedraaid in mijn puberjaren! Zou er dringend nog eens naar moeten luisteren..

Kim008 schreef:

Moet je zeker doen!

Welkom op de site trouwens.

Toch wel mijn favoriete CD van Eminem.. Ik hoop dat die nieuwe van hem weer net als deze word..

avatar van horned_reaper
Als echte metalhead geef ik dit album alsnog 4*.
Ik heb het vroeger best vaak geluisterd en het is één van de weinige rap soorten die mij zeer kan bekoren.
Prima, album met erg goede nummers !

grimy_jason
Was al van augustus geleden dat ik deze plaat nog is had gehoord, gisteren nog is opgelegd en DAMN!!!! deze plaat is echt wel ill. Zeker en vast één van me favo Hip-Hop platen en de beste cd van Eminem.

haveman
Dit is gewoon het beste hiphop album allertijden.

Tracks als Kim, Who Knew en Stan zijn ongeëvenaard.

Als er iemand is die mij op betere tracks kan wijzen in dit genre hoor ik het graag!

avatar van James Douglas
Inderdaad, tracks als Kim en Stan hebben meer te bieden dan enkel het vocubulaire geweld. Veelvuldig gehoord een aantal jaar terug. Misschien niet de beste hiphopplaat maar wel één met enorme luisterervaring.

grimy_jason
Ah man fuck it. Ook al vind ik Bitch Please 2 een misplaatst nummer op deze cd, toch krijgt het van mij 5 sterren, echt geweldige cd dit.

avatar van Rudie
grimy_jason schreef:

Inderdaad een uiterst ruwe onderbreking tussen het harde Amityville en Kim. Maar als track op zich zeer goed: een dre beat met een paar lyrische zwaargewichten. Maar het doet niks af aan het album als geheel. Dat staat als een huis, absolute klassieker.

Rudie schreef:

Dre, Snoop en Nate Dogg zijn nu niet echt bepaald lyrische zwaargewichten LOL

gipspoot
1 van mijn favo tracks van de cd dat nummer en ongeveer de grootste rappers van dat moment op een dikke dre beat

grimy_jason
Toen ik op Onyxdomain aan Sticky Fingaz vroeg hoe het was om met Eminem te werken zei hij dit :

Eminem was fucking great to work wit!!

He was just funny as a Ma'fucka in the studio!!
Had me laughing for like 6 hrs!!
But that was when we did What If I Was White.

I wrote my verse for Remember Me in a couple of hours.
Em told me it took him 2 months to write his verse to come after me,
I aint believe him until Dre told me the same thing like a week later!
Cause originally the song was supposed to be for the
Chronic 2001, but Em wanted it on his album, so i wasn't in the studio with him when he did his verse for Remember Me.

avatar van Stapler
grimy_jason schreef:

Dre, Snoop en Nate Dogg zijn nu niet echt bepaald lyrische zwaargewichten LOL

Snoop vernakt die hele track ook nog eens..