Alicia schreef:
Tears For Fears en Ultravox hebben goede muziek gemaakt, maar dat vind ik toch ook meer 80er jaren pop dan postpunk. Psychedelic Furs is wat lastiger te plaatsen. Soms is het makkelijker bepaalde albums te classificeren dan bandjes, omdat bandjes nog weleens evolueren en hoe herkenbaar dan ook, een andere kant op kunnen gaan. Blijft dat het lastig is dit goed te omschrijven.
Neeeeeeej, dan snap je gewoon het label POSTpunk niet goed genoeg - da's gewoon een tijdsverankering. Er zijn songs dat ik - zonder te willen kwetsen - Tears for Fears vooruitstrevender en creatiever vind dan The Sound. Het geluid en de inzet van TFF op de eerste is echt wel wavistisch. Psychedelic Furs is gewoon een ontiegelijke posersclub. Het grappige s dat veel mensen hier ook gewoon niet snappen waar de echte vernieuwing start. Teardrop Explodes bijv innovatie en pop in 1 band; The Sound: open emotie, authenticiteit die tot op het bot ging (net als JD).
Ultravox: altijd een geconstrueerde band gevonden - nix mis mee zo lang als de ultieme deconstructor, John foxx, de baas was; die man snapt hoe je muZiek kunt uitkleden. Ure denkt dat je (je) moet aankleden voor muziek.