Green Day - American Idiot (2004)

Punk / Rock
Label: Reprise

1. American Idiot (2:57)
  2. Jesus of Suburbia (9:03)
  3. Holiday (4:33)
  4. Boulevard of Broken Dreams (3:58)
  5. Are We the Waiting (2:42)
  6. St. Jimmy (3:00)
  7. Give Me Novacaine (3:30)
  8. She's a Rebel (2:04)
  9. Extraordinary Girl (3:10)
  10. Letterbomb (3:57)
  11. Wake Me Up When September Ends (4:59)
  12. Homecoming (9:44)
  13. Whatsername (4:22)
  14. Too Much Too Soon * (3:31)
  15. Shoplifter * (1:49)
  16. Governator * (2:31)
  17. Favorite Son * (2:06)
  18. American Idiot [Live] * (4:17)
  19. Jesus of Suburbia [Live] * (9:22)
  20. Holiday [Live] * (4:33)
  21. Are We the Waiting [Live] * (3:18)
  22. St. Jimmy [Live] * (2:57)
  23. Boulevard of Broken Dreams [Live] * (4:41)
Electro_
Et voilà. Ik zou het tellen als;
2004/2005 en 2005/2006, dus 2 jaar

avatar van Jazper
Tellen, leuker kunnen we het niet maken.

Electro_
Wel makkelijker, met een rekenmachine.

avatar van Arno
Volgens mij is het gewoon 2 jaar na de releasedatum. Dat was denk ik rond september 2004. Dus wie goed kan rekenen....

Nog 6 maanden?

avatar van Jazper
Wel makkelijker, met een rekenmachine.

2004/2005 en 2005/2006, dus 2 jaar

Ik heb het geprobeerd.

2004/2005 + 2005/2006, maar dan kom ik uit op 1,9990027423962526385929493315565
en dat is toch te weinig.

Moeilijk...

Electro_
Pff.. Er komt nu een woord in me op dat te maken heeft met een insect en geslachtsgemeenschap.

Toine Rorije
volgens mij mis je de grap, electro

Zal wel dan.

ZERO schreef:

Dus vier nummers, waarvan één helemaal geen punknummer is, zorgen ervoor dat een band er met kop en schouders bovenuit steekt? Ik vind overigens de nummers die jij noemt niet sterker dan pakweg Kemp, Penguins & Polarbears, Ray en The Mayfly van Millencolin, om even een andere zéér goede punkrockband erbij te nemen. Dat is natuurlijk persoonlijke smaak, maar ik blijf er absoluut bij dat Green Day er niet met kop en schouders bovenuit steekt. Misschien is dit omdat je van Green Day meer kent dan van andere bands?

Bovendien noem je nummers die slechts van één album komen. Misschien kunnen we het erbij houden dat American Idiot de beste punkrockplaat is? Hiermee kan ik nog enigzins begrip voor opbrengen.

Ik zie trouwens dat je Ixnay on the hombre ook 4.5* gegeven hebt. Dit apprecieer ik als Offspringfan natuurlijk en ik raad je aan om ook Smash eens te luisteren. Je mag bij je mening blijven dat Green Day de beste punkrockband is, ieder zijn ding, maar dan zou ik je aanraden om ook Offspring, Millencolin, No use for a name, No fun at all en anderen te proberen! Ik denk dat je die ook leuk gaat vinden!

Beste 'ZERO',

Ik ken zeker en vast wel meer bands dan Green Day hoor.
Bv.: Sum41, Blink 182, The Offspring, Rancid, Metallica, System Of A Down, Korn, NOFX, Rammstein, Nirvana, Muse, Coldplay, Kaiser Chiefs, Iron Maiden, Guns N' Roses, Foo Fighters, Flogging Molly, Dropkick Murphy's, AC/DC, ... en zo kan ik blijven doorgaan....

Maar mijn mening vertelt me dat Green Day de mooiste teksten op de mooiste muziek kan brengen, persoonlijk vind ik 'Jesus Of Suburbia' een prachtig lied.

En ik zeg ook niet direct dat Green Day er voor altijd 'met kop en schouders bovenuit steek'(om het zo te blijven uitdrukken), maar ik zeg daarentegen wel dat het de beste (bekentste) (punk)rockband van 'nu' is.

PS: Ik ken alle songs van 'The Offspring' hoor, en ja ze zijn zalig

Grtz.

avatar van Darkshines
Greenday is de beste punkband, maar zeker niet de beste rock band. En prijzen zeggen niet alles.

avatar van steven
@ electro
gemeenschap met een insect? wat moet jij een kleine hebben!

avatar van Jazper
Hij zei natuurlijk niet dat hij die gemeenschap met een insect had.

Heel goed album..! Ze zijn heel veel vooruit gegaan 4

Holiday is echt een geweldig nummer maar die liedjes als Wake me up when september ends hoeven van mij echt niet hoor!

avatar van levenvergeten
Ik vind dit echt helemaal niks. Meisjes uit mijn klas vinden dit fantastisch, maar wat hier zo briljant aan is? 2*

Erg goed album, vindt Holiday, American Idiot, Wake Me Up When September Ends en Boulevard of Broken Dreams echt . Krijgt een 4,5 van mij .

avatar van Sanderkeuh
Van 3 naar 4.5 sterren. (Bij 1ste stem had ik nog niet alle nummers geluisterd.)
Nog een aantal keer geluisterd naar heel het album, and I like it.

Echt een mooi album, vooral de overgangen tussen de nummers. Gaat ook niet vervelen, en dat is niet iets wat je van elk album kunt zeggen!!

avatar van ZERO
Voor de geïnteresseerden: in Free Record Shop in Turnhout kan je dit album nu kopen voor €5,99! Ik weet niet of het in alle FRS-vestigingen is of alleen in Turnhout... Ik heb hem alleszins gekocht!

Eventjes iets anders: van zodra deze plaat 2 jaar oud is en in de top 250 wordt opgenomen gaat hij behoorlijk verrassen denk ik. Met de huidige score zou de plaat op 40 staan!

dank u

avatar van Arno
ZERO schreef:
Ik heb hem ook gekocht bij FRS voor 5,99, maar wel in Eeklo

Heel goed album, na het tegenvallende album Warning uit 2000. Een goede come-back dus. Goede titeltrack en ook een goede, maar iets mindere follow-up single. Maar ik vind alle nummers lekker om naar te luisteren. En dat is voor mij alles waaraan een album moet voldoen.
*****

Wat een CD. Zoveel goede nummers!

Super album!!

avatar van HaWe
Idd errrug goed album! Alleen Jesus of Suburbia vind ik minder...

errrg vet album ! 4* zkr waard, veel lekkere traxx

Ik vind Jesus of suburbia juist goed.. Dit is echt beste album van Green Day tot nu toe!

echt geweldig album, het beste dat ik heb na bullet in a bible. alle nummers zijn goed, geen enkel dat minder is. van ballads tot snelle punkrock. fantastisch gewoon.

5sterren no doubt!