U2 - No Line on the Horizon (2009)

Ierland
Rock / Pop
Label: Interscope

1. No Line on the Horizon (4:08)
  2. Magnificent (5:20)
  3. Moment of Surrender (7:20)
  4. Unknown Caller (5:59)
  5. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight (4:10)
  6. Get on Your Boots (3:23)
  7. Stand Up Comedy (3:46)
  8. Fez - Being Born (5:12)
  9. White as Snow (4:37)
  10. Breathe (4:56)
  11. Cedars of Lebanon (4:09)
  12. No Line on the Horizon 2 * (4:07)
  13. Get on Your Boots [Crookers Remix] * (4:27)
Gregson
Ja dat is ook zo inderdaad. Ik denk dat het gewoon een degelijk U2 album is geworden.

avatar van ArthurDZ
Deze zal wat meer de Zooropa-Pop-Achtung Baby kan opgaan naar het schijnt. Ik kijk overigens verschrikkelijk uit naar dit album! Hopelijk word het een echte knaller

Gregson
Ik hoorde vorig jaar dat de plaat metal en techno invloeden zou hebben... ik laat me wederom verrassen

avatar van LucM
Als het zo doorgaat zijn er al 10 pagina's volgeschreven vooraleer dit album is verschenen. Laten wij afwachten en ons eventueel verrassen.

vigil schreef:
hmm al 1 stem, vraag ik me toch af hoe diegene aan het hele album is gekomen...

Misschien die fan die Bono afgeluisterd toen die een stuk van het nieuwe album liet horen

avatar van sierrra
Wat duurt wachten toch altijd lang. Jammer dat Mercy niet op het album staat. Vind dit geen verkeerd nummer. Aan de andere kant wel een begrijpelijke beslissing om het album niet te vullen met nummers die over waren van de HTDAAB sessies.

avatar van vigil
ArthurDZ schreef:

De stem is inmiddels terug getrokken

Gregson
Vaag hoor... Als je hem download krijg je gewoon nepfiles... Ik wacht geduldig af.

avatar van musicboy
Iemand hierboven schrijft dat het lof verdient dat ze nog steeds in dezelfde bezetting spelen. Na mijn kritiek moet ik hier wel mee akkoord gaan. U2 = 4 mannen, steeds dezelfde. Pluim daarvoor, in vergelijking met Simple Minds bv.

Father McKenzie
musicboy schreef:

Ik blijf het raar vinden "hierboven" omdat ik de laatst geplaatste posts bovenaan plaats, ipv onderaan, voor mij is dat dus iemand hieronder....
Ik vind het gewoon lekkerder om nieuwe berichten steeds bovenaan te zien verschijnen, maar ik zal wel een uitzondering zijn. Het zal BONO worst wezen, om toch nog niet geheel off-topic te gaan....

Rare hoes trouwens

Gregson
Inderdaad, ik zou zo'n hoes eerder linken aan een of andere ambient album.

avatar van vigil
geen Corbijntje dit

Nee maar een Hiroshi Sugimototje

Sstttt
kaztor schreef:
Het moge duidelijk zijn dat we van deze heren geen War of October meer krijgen, dus waarom dat gespeculeer?
Geen album zoals "War" of "October"?? Ach, je weet het nooit met U2. Het album "How to....." verraste mij een paar jaar geleden in positieve zin. Hopenlijk doet No Line on the Horizon dat straks ook. Ik kijk in ieder geval rijkhalzend uit naar No Line on the Horizon.
En wat die hoes betreft: lekker belangrijk al dat geneuzel, het gaat enkel en alleen om de muziek. Hoewel..... een mooi schaars geklede, aantrekkelijke dame op de hoes van een U2 album mag ook wel eens een keer .

avatar van bone machine
bone machine (crew)
get on your boots gehoord op stu bru. Veel variatie in song. Klinkt voortreffelijk.

avatar van Running On Empty
bone machine schreef:

Heel apart. heb het nummer nu een paar keer gehoord maar ik vind er werkelijk geen ruk aan. Ben nu wel benieuwd naar de gehele CD.

avatar van LucM
Dit nummer heb ik zojuist beluisterd en ik vind het een stuk rauwer klinken dan de laatste albums van U2. Het is wel een nummer waaraan je moet wennen.

avatar van musicfriek
Ik moet vooral denken aan de 1e single van hun vorige album: Vertigo. Echt niks nieuws onder de zon met deze single. Mijn interesse is zeker niet gewekt...

avatar van LucM
Het heeft inderdaad iets weg van "Virtigo" (vind ik nog steeds prima) maar het is toch vrij apart hoewel dit niet meteen één van mijn favoriete U2-nummers gaat worden.

avatar van PsychoBoyJack
Ik vind ''Get your boots on'' echt een mix van ''Vertigo'' en ''Discothèque''. Een lekker nummertje hoor, maar goed is weer wat anders en echt iets nieuws is het ook weer niet (niet dat dat persé hoeft).

avatar van Florsi Florsa
Vergelijking met Vertigo is aardig terecht, Discothéque herken ik er minder in. Dat neigt veel maar naar dance.

avatar van PsychoBoyJack
Qwa electronische geluidjes, en met name de percussie, en de wisselvallige song structuur, doet ie me heel erg aan ''Discotheque'' denken

Vloek ik heel erg als ik op sommige momenten Queen er in terug hoor? (nu ben ik wel een Queen-liefhebber dus kan ik het niet erg vinden).

avatar van blueritmo
:O Dat ga ik tegen ma zeggen!

avatar van mkrake
Moet zeggen dat het nummer mij wel verrast. Vind dat ze met dit nummer toch wel een wat ander geluid laten horen (gelukkig).

avatar van Running On Empty
aERodynamIC schreef:

Dat heb ik er (als niet Queen liefhebber) niet in gehoord.

zojuist voor het eerst gehoord......vind het behoorlijk tegenvallen.
Het is erg experimenteel en klinkt als een commerciele remix van een onuitgebracht b-kantje. Als dit een maatstaf is voor het album dan wordt dit na POP en Zooropa het slechtste U2 album.

Gregson
Heb hem net ook gehoord. Ik vind hem niet slecht, maar zeker ook hier is de interesse niet echt gewekt. Toch maar afwachten wat het album verder te bieden heeft.