U2 - No Line on the Horizon (2009)

Ierland
Rock / Pop
Label: Interscope

1. No Line on the Horizon (4:08)
  2. Magnificent (5:20)
  3. Moment of Surrender (7:20)
  4. Unknown Caller (5:59)
  5. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight (4:10)
  6. Get on Your Boots (3:23)
  7. Stand Up Comedy (3:46)
  8. Fez - Being Born (5:12)
  9. White as Snow (4:37)
  10. Breathe (4:56)
  11. Cedars of Lebanon (4:09)
  12. No Line on the Horizon 2 * (4:07)
  13. Get on Your Boots [Crookers Remix] * (4:27)
Een nieuwe U2 is bij mij al wat jaartjes gewoon aanvulling op de discografie en het in stand houden van de compleetheid daarvan.
Om die reden zal dit nieuwe album ook gewoon in huis gehaald worden.
Het is geen release waar ik wakker van lig maar ik hoor zeker ook niet bij de groep mensen die zich lekker afzetten tegen de band. De laatste albums waren allen prima vermaak en meer zoek ik er niet meer achter. Mocht er een klapper als Joshua Tree of Achtung Baby gemaakt worden dan merk ik dat vanzelf wel

avatar van BlueVelvet
Hey, na 5 jaar weer eens een nieuwe. Ook al raak ik al jaren niet meer opgewonden van U2, ik ga het toch zeker even luisteren. Een cover met minimalistisch design, het eerste reguliere album (hmm, behalve Zooropa dan) zonder mensen op de voorkant. Zou dat iets zeggen over de ingeslagen weg?

avatar van rudiger
Ik ben hardstikke nieuwsgierig naar dit nieuwe album van U2 , het beloofd een megaklapper te worden , ik ben zeer benieuwd .
Als dit de cover is , dan is dat zwaar kloten , wat een belachelijke cover , ik hoop dat de muziek een stuk beter is en daar gaat het toch om.

avatar van kaztor
De cover doet me wat denken aan dat Atari-spelletje waarin je moet tenissen: Pong. Maarja, is er sinds Achtung Baby überhaupt nog een fatsoenlijke U2-cover geweest?

avatar van rudiger
Ja idd , Pong horizontaal .

beaster1256
ik vind die cover ook maar lelijk , de muziek van u2 is over het algemeen wel te pruimen al vind ik persoonlijk ' the joshua tree ' en ' achtung baby ' wel onovertroffen, de erste 4 albums zijn hopeloos gedateerd , en na ' achtung ' waren de cd's wel goed maar geen klassiekers , met absoluut dieptepunt ' zooropa ' wat ik werkelijk een slecht album vind.

avatar van kaztor
Ik vind al het werk vanaf Zooropa zowieso erg 'op maat gesneden', als je begrijpt wat ik bedoel. U2 als merknaam in plaats van band. Ze brengen zeker nog een mate van klasse, maar als Sky Radio er al prima mee uit de voeten kan....

avatar van Nicholas123

Ben toch wel redelijk benieuwd hier naar. Ze lijken in ieder geval te willen vernieuwen.

avatar van jurado
de eerste 4 albums zijn hopeloos gedateerd

Hopeloos overdreven.

avatar van BlueVelvet
Misschien toch maar bij het nieuwe album houden, in plaats van de hele U2-geschiedenis te bespreken? Lijkt me meer iets voor de artiestenpagina

avatar van Amicus
Zucht.......Bijna al de zogenaamde "grote"bands die voor de release zeggen dat ze zo erg nieuw of orgineel bezig zijn wantrouw ik ten zeerste..

Vaak zal het wel op een Coldplaytje uitdraaien, veel geblabla voor de release, de airtime krijgen ze wel, en daarna weet in 2011 geen enkele muziekliefhebber een goed numme te noemen, kijk maar naar Viva La Vida Or Death and All His Friends.

U2 is mijn opinie een erg foute band geworden, dat gevoel van "bigger than life"staat me tegen.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar als je als zanger zo erg profileert als de Ïerse Jezus" en zo erg megalomaan bezig bent irriteert dat.

Ik zou zeggen Bono bewijs mijn ongelijk en maak met je U2 maatjes een tweede October, het gaat jullie helaas niet lukken, maar goed veel plezier in de Whirlpool met jullie (verantwoorde) Dom Pérignon , enneh Bono veel plzier in Darfur

beaster1256 schreef:

Ha, de Michel zie. Hierin kan ik helaas niet bijtreden. De eerste platen klinken voor mij niet gedateerd; De betere tracks van Boy, Ocotber en War blijven gewoon schitterend, deze band liet toen al zien wat ze nog allemaal in hun Milky Way... euh Mars hadden, jouw 2 favorieten zijn ook de mijne, maar Zooropa is ronduit schitterend, ik vind Pop één van de minste, daar waren ze het spoor een beetje bijster...
Nou ja, laat ons hopen dat dit nieuwe album ontzettend afwijkt van alles wat ze ooit al gedaan hebben, dan pas heeft de band nog toekomst denk ik.

aERodynamIC schreef:
Om die reden zal dit nieuwe album ook gewoon in huis gehaald worden.

Dat is de attitude die ik ook heb bij U2. Ik verwacht niet opeens iets spectaculairs nieuws, maar ik HOOP er wel op.
Een shock die Led Zeppelin fans kregen toen ze Physycal Graffiti voor het eerst hoorden, bijvoorbeeld.... Laat die Marokkaanse invloeden verdomme maar goed doorklinken in jullie muziek old farts!

Father McKenzie
Dit kleine artikeltje over deze plaat vond ik op Proximus Goformusic:

Nieuwe U2 geïnspireerd door Jack White en Robert Plant
Het nieuwe album van U2, No line on the horizon, is geïnspireerd door Jack White en Robert Plant. Dat vertelde gitarist The Edge in een gesprek met muziekmagazine Rolling Stone. Voor de documentaire It Might Get Loud bracht hij veel tijd door met White en Plant. "Ik was gefascineerd hoe makkelijk Robert en Jack al die riffs spelen." Zanger Bono voegde eraan toe dat ook de wereldactualiteit de plaat heeft beïnvloed. In de laatste track Cedars Of Lebanon kruipt hij in de huid van een oorlogscorrespondent. No line on the horizon ligt op 2 maart in de winkelrekken. (09/01/09)

(unquote)

avatar van James Douglas
Als het riffs betreft zou het toch écht over Jimmy Page in plaats van Robert Plant gaan denk ik.

avatar van LucM
Ik ben alleszins benieuwd naar de nieuwe U2. Al ligt hun beste periode achter de rug met meesterwerken als "The Joshua Tree" en "Achtung Baby", tenslotte heeft U2 nog geen slecht album uitgebracht.
De hoes vind ik niets maar de muziek op dit schijfje is uiteraard véél belangrijker.

beaster1256 schreef:
de eerste 4 albums zijn hopeloos gedateerd.

Met U2 denk je automatisch aan de eighties, maar hun eerste 4 albums vind ik nog steeds fris en prima klinken wat lang niet met alle jaren '80-albums het geval is.

avatar van mkrake
Hier toch echt wel benieuwd naar! Voor mij de release van 2009. Hoop echter wel dat ze een "nieuwe" weg ingeslagen zijn.
Ze geven zelf aan dat dit een zeer vernieuwend album is met muziek erop dat ontzettend afwijkt. Nou ik hoop het.
Zoals Amicus ook al zei ben ik ook een beetje bang als een band zegt dat dit hun beste en meest originele album is.
Dit zei U2 namelijk ook van HTDAOB, voor de release werd aan alles en iedereen verteld dat dit hun beste album was. Oké het was geen slecht album maar ik moet wel toegeven dat het de afgelopen 3 jaar mijn cd-speler niet meer gezien heeft terwijl Achtung Baby nog wel een opgezet wordt.
Nou ik ben in ieder geval zeer benieuwd en hoop dat ik niet teleurgesteld word. U2 is toch wel een van de band die mij het meest aanspreekt.

avatar van mkrake
Amicus schreef:

Zulke opmerkingen irriteren mij juist erg. Wat voor een probleem heb jij hier nu mee?

avatar van musicboy
Hopelijk laat Bono zijn leren pakje en zonnebril achterwege en krijgen we The Edge (wat een belachelijke naam trouwens, net iets voor een rapper) te zien zonder complex over zijn kalende kop, zonder muts dus. Dat zou al een hele stap voorwaarts zijn. En ja, Bono mag ook van zijn narciscomplex afraken, hij is echt de Messias niet. Dat zou ook al een stap voorwaarts zijn. Maar zelfs dan vrees ik niet dat ze nog ooit parels als 'New Year's Day' en 'The Unforgettable Fire' zullen maken. Heel lage verwachtingen hierbij dus.

Father McKenzie
Speculaties, speculaties, binnenkort weten we het gewoon....

avatar van bone machine
bone machine (crew)
beaster1256 schreef:

Wel beaster 1256, ik vind de eerste albums van U2 zeker niet gedateerd, integendeel zelfs, het zijn hun beste! Heb ze in 1985 gezien in Torhout en ze waren fenominaal!

avatar van James Douglas
musicboy schreef:
Hopelijk laat Bono zijn leren pakje en zonnebril achterwege

Jij doelt op het karakter The Fly ten tijde van de ZOO TV tournee? Dat ligt inmiddels ook alweer een goede vijftien jaar achter ons.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Zoals Father McKenzie zegt: speculaties, speculaties, ... Voor mijn part mag de zon uit het achterste van Bono schijnen, zolang hij maar goede muziek maakt met U2. Dit wordt traditiegetrouw iets om naar uit kijken, dat had niemand van mij verwacht, hé? U2 blijft een wereldgroep.

Sir Spamalot schreef:

Kom hier dat ik U een kus geef! En leer me werken met die i-pod die ik net heb aangeschaft! (zal wel lukken zeker??)

avatar van vigil
hmm al 1 stem, vraag ik me toch af hoe diegene aan het hele album is gekomen...

Gregson
Hier nog een...

avatar van BlueVelvet
En ik ook. En ik ook. En ik ook. En...
Zo, hebben we dat weer gehad.

avatar van kaztor
Het moge duidelijk zijn dat we van deze heren geen War of October meer krijgen, dus waarom dat gespeculeer? Dit wordt volgens mij gewoon weer een album in de stijl van de vorige met de nodige hardere en zachtere nummers.

Gregson
Hmm denk het ook niet. Een meesterwerk als The Jushua Tree of Achtung Baby krijgen we ook niet meer, maar als U2 een degelijk rock album uitbrengt is dat goed denk ik.

avatar van Klumpie
Alleen het feit dat men na 30 jaar nog steeds in dezelfde samenstelling bij elkaar zijn verdient alle respect. Ik ga dit album zeker luisteren, maar verwacht geen hoogvlieger.