U2 - No Line on the Horizon (2009)

Ierland
Rock / Pop
Label: Interscope

1. No Line on the Horizon (4:08)
  2. Magnificent (5:20)
  3. Moment of Surrender (7:20)
  4. Unknown Caller (5:59)
  5. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight (4:10)
  6. Get on Your Boots (3:23)
  7. Stand Up Comedy (3:46)
  8. Fez - Being Born (5:12)
  9. White as Snow (4:37)
  10. Breathe (4:56)
  11. Cedars of Lebanon (4:09)
  12. No Line on the Horizon 2 * (4:07)
  13. Get on Your Boots [Crookers Remix] * (4:27)
Father McKenzie
De single Get On Your Boots één keer gehoord en was er niet bepaald wild van.... ik vrees voor een middelmatig album, ik hoop dat ze de Stones niet achtena gaan...

avatar van rudiger
De release datum is vervroegd naar 27 febr.

Father McKenzie schreef:

Mooi. Singles die al bij de eerste luisterbeurt super klinken zijn vaak de nummers die snel gaan vervelen. Ik vind Get On Your Boots een lekker nummer dat ik steeds maar ga ontdekken/ waarderen.
Van de vier uitgelekte nummers vond ik GOYB overigens wel de minste, dus ik heb totaal geen angst dat het album middelmatig zal zijn.

stuart
Ik wacht het wel af; de laatste 2 abums waren niet van het formaat á la TJT en AB, maar na al die jaren wat mij betreft nog steeds (ruim) voldoende.

nijme255@adsl
Even een paar keer horen de nieuwe single.
Geen instant-klassieker als Vertigo of Beautiful Day.
Maar het rockt wel.
De heren Eno en Lanois hebben mij met hun productie toch weer beet genomen. Net als The Fly zal Get On Your Boots zijn rijkdom na enkele draaibeurten prijsgeven.....Ben alvast benieuwd naar de rest van het album.

avatar van James Douglas
Zo is het maar net. Get On Your Boots zal in de context van het album zich veel beter bloot zal leggen. Ik ben wel in mijn nopjes met deze eerste kennismaking.

avatar van Florsi Florsa
rudiger schreef:
De release datum is vervroegd naar 27 febr.

Niet vervroegd, dat is de Ierse releasedate.

avatar van rkdev
Get On Your Boots is de perfecte single om weer opnieuw de aandacht op U2 te vestigen. Lekkere groove, goed gezongen en meerdere stijlen en lagen in 1 nummer. GOYB is het nummer dat Vertigo had willen zijn.

Wordt steeds nieuwsgieriger naar het album, dat volgens de geluiden in de lijn van Achtung Baby ligt. Hun meesterwerk.

avatar van Boris1
Get on your boots is alvast minder dan het minste nummer op Achtung Baby, dus ik ben niet zo zeker van jouw laatste opmerking. Ik hoop het wel..

Boris1 schreef:
Get on your boots is alvast minder dan het minste nummer op Achtung Baby

Ik vind GOYB wel beter dan bijvoorbeeld Who's gonna ride your wild horses, wat ik altijd al een dissonant op Achtung Baby heb gevonden.

Boris1 schreef:

Eno en Lanois zijn er in ieder geval weer bij, en hebben een grotere rol gekregen. GOYB is anders, maar daarom ook meteen minder ?
Maar ja, AB is natuurlijk wel van de 1e tot de laatste seconde briljant, dus moeilijk te overtreffen !

avatar van kaztor
sierrra schreef:

Ik vind GOYB wel beter dan bijvoorbeeld Who's gonna ride your wild horses, wat ik altijd al een dissonant op Achting Baby heb gevonden.

Dan moet het wel erg goed zijn.
WGRYWH vind ik namelijk een van de laatste echt grootse momenten van deze band.

Father McKenzie schreef:

Ik kan me niet voorstellen dat je The Fly de eerste keer briljant vond, en nu loopt iedereen weg met dat nummer en het behorende album (terecht overigens !)

avatar van Boris1
De eerste keer The Fly op de radio zal ik niet snel vergeten, op een zaterdagochtend bij het destijdse radio 3, een uitzending van de NCRV. Nooit werd ik meer de radio ingetrokken bij het beluisteren van een nieuw nummer, wat was dit in hemelsnaam voor uniek geluid... Briljant ? Ja, gelijk bij de eerste keer.

Father McKenzie schreef:
ik hoop dat ze de Stones niet achtena gaan...

Misschien moet je je eens beseffen dat voor deze mensen muziek behalve hun beroep ook hun passie is. Laat ze lekker spelen tot ze er dood bij neervallen. Niemand verplicht je er naar te luisteren.

beaster1256
beter 1 goede u2 dan een dode u2, zou ik zeggen , door al dat gezwets ga ik het album eerst goed beluisteren en daarna beslissen het te kopen , er zit al genoeg brol in mijn cd kast !

avatar van dvdschaaf
Wat nu al opvallend is aan dit album is dat er nog niet gestemd is (25-1) maar er al wel drie favoriete nummers bij de statistieken staan. Hoe doen ze dat toch??

avatar van reptile71
Zeker apart, zou niet moeten kunnen toch?
Is deze gelekt? Of heeft panchev zijn rotatielijst alvast op de toekomst voorbereid?

avatar van DirkM
rkdev schreef:

Ik zou het geweldig vinden, maar we kunnen toch niet meer verwachten dat ze weer een meesterwerk als Achtung Baby afleveren. Stiekem hoop ik er wel op natuurlijk. Ook als het wel in de lijn van Achtung Baby ligt, zal het onwaarschijnlijk zijn dat het zo goed is als AB.
Ik denk overigens dat U2 met zijn tijd meegaat, en verwacht daarom niet echt het geluid van AB terug te horen. Misschien een album dat meer beinvloed is door indie rock? Speculaties, speculaties.. Gewoon blijven wachten en 'kiek'n wat 't wordt'.

avatar van rkdev
Niall Stokes, the Editor of Hot Press: "No Line On The Horizon is a huge record, full of big songs, powerful riffs and superb musicianship. It's more musically diverse than any U2 album since Rattle And Hum, mixing hard rock, psychedelia, pop, electronica, dance, folk, country, spiritual music and orchestral shadings in what is a fantastically heady brew."

avatar van sierrra
Op de Free Record Shop site en op de vanLeest site staan er 12 nummers op de tracklist van dit album. (17,99) You can't give away your heart is nummer 12. OP Bol.Com net als hier op de site maar 11 tracks. Vreemd.

avatar van DirkM
rkdev schreef:
"No Line On The Horizon is a huge record, full of big songs, powerful riffs and superb musicianship. It's more musically diverse than any U2 album since Rattle And Hum"

Dit schept hoge verwachtingen. Kom maar op met die 'superb musicianship'.

avatar van djarend
sierrra schreef:

Er komen verschillende versies uit.
Uiteraard op LP,
Standaard cd, die zal idd voor 17, 99 bij free worden aangeboden, wat te duur is
De Ltd digipack (in hoeverre limited vraag ik me altijd af met U2 want de limited doos van Joshua Tree kan ik nog steeds aankomen hoewel oficieel vervallen, gewoon splinter nieuw en geseald.
Met deze cd krijg je een code en kan je de Corbijn film downloaden en staat dus de extra track op, zal overal wel rond de 25 euro worden
Magazine Limited edition . Cd zit dus in een 60 pagina''s tellend magazine, dowload voor de film en géén extra track en véél te duur, rond 35 a 40 euro.
Box Edition Zit de digipack cd inm, en gewoon een dvd met de corbijn film, 64
pagina's tellend hardback book en uitklap poster,
die zal rond 50 / 55 euro gaan kosten,
leuk de fans worden weer op kosten gejaagd.
Overigens is de datum niet vervroegd, komen jullie wel eens in een cd-winkel, moet je doen Alle nieuwe releases komen altijd vrijdag in de winkels, maar de officiële releasedatum is altijd op de maandag daarop, heel simpel. Dus als je nieuwste van nieuwste op dag 1 wilt hebben, moet je op virjdag komen

Misterfool
reptile71 schreef:
Zeker apart, zou niet moeten kunnen toch?

je voert eerst je waardering in dan klikt op je favoriete nummer, ten slotte gooi je,jouw waardering weg. voilla je hebt favoriete nummers zonder dat er gestemd is.

avatar van reptile71
Toch heb ik bij geen van alle uitvoeringen iets gezien over een 12de track.

Moet zeggen dat ik wel een goed voorgevoel heb over het nieuwe album van U2. In elk geval gaan ze weer eens flink van hun standaardformule, zoals op hun laatste 2 albums, afwijken, als de verhalen waar zijn. U2 gaat knallen.

Misterfool schreef:
voilla je hebt favoriete nummers zonder dat er gestemd is.
Een bugje dus, denk ik...

Weet iemand iets over de hoes? Hij is zowel met het = teken erop in omloop als zonder.

avatar van sierrra
Ik heb de Free Record Shop klantenservice al opgebeld en gevraagd hoe dat nu zit met die 12de track, maar men wist zo gauw geen antwoord te geven en zou mij een antwoordmail sturen. Ben benieuwd. Je krijgt voor die 17,99 euro wel het boek U2 by U2 gratis bij de cd meegeleverd.

avatar van djarend
Dat zouden toch wel de laatste zijn die ik zou bellen.

Goed zo, maar wat wil je dan weten over die twaalfde track, hij staat dus op de limited digipack en de dure box, simpel kan het niet
Dus hoes zoals hier afgebeeld is goed, alleen kan ik U2 niet lezen (kan aan mijn computer liggen) want de U staat boven het = teken en de 2 eronder, ik heb hier compleet infosheet liggen van Universal waar het allemaal op staat, alleen geen trackinfo;
hier nog even de barcodes, voor de fans
0602517960381
0602517960978
0602517960374
0602517960282
0602517960312

ga er mee googlen en misschien vind je wel meer

Dat zouden toch wel de laatste zijn die ik zou bellen.

Wie zou jij dan bellen? De slager op de hoek

Bono of The Edge