Grizzly Bear - Veckatimest (2009)

Folk / Pop

6. Dory (4:26)
  7. Ready, Able (4:17)
  8. About Face (3:21)
  9. Hold Still (2:24)
  10. While You Wait for the Others (4:29)
  11. I Live with You (4:57)
  12. Foreground (3:35)
  13. Southern Point [Live] * (5:25)
  14. All We Ask [Live] * (4:34)
  15. Ready, Able [Live] * (4:09)
  16. Foreground [Live] * (3:10)
  17. Two Weeks [Live] * (4:05)
  18. Dory [Live] * (3:40)
  19. While You Wait for the Others [Live] * (4:33)
avatar van L_T_B
Aantal berichten verwijderd.

avatar van Henjo
Vind het geen geweldige plaat eerlijk gezegd. Maar two Weeks is wel een godgruwelijk nummer zeg! _0_

Nihilisme
Toch jammer dat de meeste mensen blijkbaar niet verder kunnen kijken dan Two Weeks.

avatar van Eardrum
Idd, dat vind ik niet eens 1 van de betere nummers. Het album staat toch wel als een huis als je het mij vraagt. Southern Point, While You Wait For The Others en About Face zijn mn favorieten.

Nihilisme
Inderdaad. En van mij mogen wel wat meer mensen die deze plaat waarderen, de voorganger Yellow House gaan checken! Die is nog een slag beter.

avatar van IMPULS
Southern Point, Two Weeks, All we Ask en vooral Fine for Now springen er wat mij betreft uit. "Fine for Now"is vooral ook zo lekker als Dhr. Rossen en kornuiten de decibels dermate opschroeven dat dat met name tegen het einde tot een machtige apotheose leidt.
Goed album, hier en daar iets mindere spannende nummers, maar ontegenzeggelijk Grizzly Bear.
Altijd goed!

avatar van mathijs1982
Voor mij is Ready, Able het absolute hoogtepunt van dit album. De opbouw van dat nummer; geweldig. Zo gelaagd en ingehouden, om uiteindelijk toch min of meer los te gaan, maar altijd blijft het beheerst...op zijn grizzly bears. Die stemmen zijn ook zo goddelijk mooi. De clip maakt het allemaal nog intensiever. Ik krijg daar echt kippevel van.....van klei dus: Grizzly Bear - Ready, Able

Andere hoogtepunten: Cheerleader, Southern Point, While you wait for the others.

avatar van bernard
Toen ik dit album kocht kon ik enkel een beperkt aantal nummers waarderen (Ready, Able en While You Wait for the Others). Ik heb de cd meerdere malen beluisterd maar het groeide geen millimeter. Ik vond het echt niet goed. Ik had er ook nooit zin in, al weet ik dat het met dit soort cd's effe doorzetten is. Ondanks de tijd die ik de cd gaf, kwam ik er nergens mee. Geklasseerd als miskoop. Ook al hou ik in principe van experimentele, psychedelische muziek.

Vandaag steek ik hem toch nog eens in de autoradio en ... ik heb er werkelijk van genoten. Bizar is dat.
Ik geef enkel een waardering aan CD's die ik leuk vindt. Alhoewel ik een cd die me een dergelijke bizarre ervaring oplevert met een 5 wil belonen, zet ik voorzichtig in met een 4.

Ook vreemd als ik de meeste reacties hier lees. Bij de eerste luisterbeurten vond ik two weeks het slechtste nummer. Dit nummer vind ik nu nog steeds niet goed en skip ik weg.

avatar van Holy Goof
Lang niet alle nummers zijn even goed, maar misschien moet dit nog groeien. Southern Point vind ik tot nu toe veruit het beste nummer.

avatar van wisselstroom
Hmm, heb deze cd vaak geluisterd, maar het kwartje wil maar niet vallen. Na een paar nummers kan ik m'n aandacht er niet meer bijhouden, m'n gedachtes zijn dan al heel ergens anders terwijl de cd wat gezapig voortkabbelt...

avatar van Schuller
Een album dat een 7,4 verdiend. (in mijn begrippen hoog)

check Ratethemusic's blog - ratethemusic.web-log.nl

avatar van Music_
Hoorde steeds een mooi nummer uit een reclame als ik het goed heb van de commercial van het automerk renault. Kwam er maar niet achter van wie het lied was, op youtube gezocht en op internet. Laatst zag ik dat het album van grizzly bear voor mij werd aanbevolen op Itunes, dus dacht ik laat ik maar gaan luisteren. En ja hoor het was two weeks!! Dus heb ik het album maar gekocht. Ik vind het moeilijk om naar het album te luisteren, het begint soms saai te worden op de een of andere manier. Wel vind ik de stemmen ongelofelijk mooi!! En het beste nummer vind ik Two Weeks.

avatar van IntoMusic
Album net van ECI ontvangen en geheel onverwachts betreft het een deluxe-versie met een bonus livedisc. Ik zal die gelijk toevoegen op MuMe en de eerste geluiden van dit schijfje klinken leuk. Betreft overigens opnames uit Los Angeles, Brussel, Philadelpia en Saint Paul.

avatar van Madjack71
Puik plaatje, luisterd lekker weg.

avatar van repelstefan
Eardrum schreef:

Two Weeks is ook best een buitenbeentje op dit album. Ik kan me best voorstellen dat mensen dit een prachtnummer vinden en het album vinden tegenvallen.

avatar van Sfeermaker
Dit kan nog een groeialbum worden voor mij.

Ik werd compleet verrast door het openingsnummer. Dit is zo anders dan elk nummer wat ik in het "indie" genre gehoord heb. Heerlijke gitaartjes. Het begin doet Jazzy aan. Ineens een versnelling en omslag, en dan wauw, wat een heerlijke percussie en ritmes. Afwisseling en dynamiek ten top. Supernummer werkelijk. De andere nummers zijn lang niet zo verrassend en apart als de opener, helaas.

Leuke ontdekking.

avatar van Dustbowl
Dit jaar zal de opvolger uitkomen, zoals ze zelf melden op twitter

avatar van halleluwah
Nieuw, nieuwer, nieuws: Grizzly Bear Announce New Album and Tour | News | Pitchfork . Het nieuwe nummer klinkt als een harder rockende versie van Southern point met een mooi akoestisch einde, dat in de verte doet denken aan oeroude Genesis ten tijde van Tresspass.

Banjo024
Kaartje binnen voor Paradiso, 5 november! Het nieuwe nummer is heerlijk, draai hem nu al voor de 5e keer achter elkaar :-p

Paar topnummers, maar als geheel niet extreem overtuigend. Voorlopig nog even 3*.

avatar van Don Cappuccino
Dit is mijn eerste complete album van Grizzly Bear en mijn eerste indrukken zijn heel gemengd. De eerste 4 nummers zijn geweldig en daarna zakt het flink in. Mijn favoriet zit gelijk aan het begin. Southern Point is lekker jazzy en warm. Two Weeks heeft een pianointro wat me heel erg doet denken aan het intro van een hiphopnummer maar de titel ontsnapt me even.

Daarna wordt het allemaal erg gezapig en Dory is echt het dieptepunt. Irritant gefreak. Bij de afsluiter viel ik bijna in slaap. Man, wat saai! Ik ga deze zeker meer kansen geven. De vrijgegeven nummer van het aankomende album vond ik beter klinken.

Zeer goed album. De clip van Ready,Able is fenomenaal! Dat je zoveel emoties teweeg kan brengen met klei.

avatar van Niek
Na aanvankelijk lichte teleurstelling is deze plaat van Grizzly Bear ook weer gestaag aan het groeien. Wat een bijzondere band toch dit. Die zalvende stem, het ontspannende zonder saai te worden. Ik ben fan en ga ook maar eens op zoek naar Yellow House

avatar van Mathough
Grizzly Bear wordt wel eens verweten – o.a. op RYM – te veel naar productionele/auditieve perfectie te streven, waardoor de emoties als het ware uit het geluid worden gewrongen dán wél het overbrengen van emoties in hun muziek van ondergeschikt belang lijkt te zijn. Dat de heren van Grizzly Bear productionele schoonheid hoog in het vaandel hebben zitten geloof ik maar al te graag. Op Veckatimest wordt de luisteraar getrakteerd op een rijk palet aan geluiden. En ja, sommige nummers (Hold Still bijvoorbeeld) zijn in productioneel opzicht interessant, maar emotioneren mij nou ook niet bepaald. Toch vind ik dat Grizzly Bear – zeker op Veckatimest – voldoende emoties in zijn muziek weet te leggen. En productionele perfectie en emotioneren hoeven elkaar natuurlijk niet uit te sluiten; hoe op Cheerleader rond 2:47 de zanglijnen van Rossen en Droste plus het koorgezang op de achtergrond voor een paar seconden samenkomen is echt een genot voor het oor én laat mij ook zeker niet onberoerd!

avatar van Niek
Niek schreef:
Yellow House inmiddels (recentelijk) ook aangeschaft; is ook een dijk van een plaat. Echter, nu deze weer eens opstaat word ik echt omvergeblazen. Geen idee waar nu de hele tijd over gezongen wordt, maar het raakt me flink. Zit met brandende ogen achter m'n PC te "werken". Hup, op 1. Weergaloos!

avatar van Noere
Southern Point vind ik nog steeds redelijk geweldig maar helaas kan de rest me nog altijd weinig boeien.. Two Weeks is zelfs verschrikkelijk en de rest kabbelt wat onschuldig voort.

Vond altijd dat deze "iets" minder was dan Painted Ruins en Shields , maar ik moet mijn mening herzien.
Deze Veckatimest staat op hetzelfde niveau als zijn opvolgers. Voor mij zijn de platen van GB allemaal groeiplaten. Maar het loont in ieder geval !
Pure klasse.