Grizzly Bear - Veckatimest (2009)

Folk / Pop

6. Dory (4:26)
  7. Ready, Able (4:17)
  8. About Face (3:21)
  9. Hold Still (2:24)
  10. While You Wait for the Others (4:29)
  11. I Live with You (4:57)
  12. Foreground (3:35)
  13. Southern Point [Live] * (5:25)
  14. All We Ask [Live] * (4:34)
  15. Ready, Able [Live] * (4:09)
  16. Foreground [Live] * (3:10)
  17. Two Weeks [Live] * (4:05)
  18. Dory [Live] * (3:40)
  19. While You Wait for the Others [Live] * (4:33)
avatar van de_nis_
Geweldig, sfeervol album

In het kader van ik weet Animal Collective inmiddels uit te luisteren dus moet Grizzly Bear ook een pretje zijn geworden gooi ik deze band in de herkansing. Te beginnen met Yellow House en daarna deze (die wel erg positieve reacties krijgt voorlopig!).

avatar van nelis
Ik heb genoten bij het beluisteren van dit album, mooi sfeervol album, begin met een 4, kan nog wel een 0,5 bij komen als ik het album vaker heb beluisterd.

Ik ben er uit denk ik.

Dit album begint ontzettend goed. Southern Point, Two Weeks, All We Ask en Fine For Now zijn echt geweldige nummers, niets op aan te merken. Maar dan komt het gedeelte Cheerleader t/m Hold Still. Het is niet slecht, maar na zovaak luisteren doet het me nog steeds even weinig als de eerste keer. Het is jammer, dit is namelijk wel het meestal boeiendste deel van een album (het middenstuk). Maar While You Wait For The Others is dan weer zó'n magnefiek popliedje, I Live With You echt een geweldig mooie geluidscreatie en Foreground tot slot een prachtig afsluitend pareltje. De laatste drie nummers kunnen zich zonder twijfel meten met de mooiste, beste en sterkste stukken van Yellow House, net als de eerste vier nummers overigens. Jammer dat het in het midden mis gaat. En daarop verliest het van Merriweather Post Pavilion, dat er wél in slaagt om een boeiend geheel neer te zetten (maar zo goed als de heren van Animal Collective worden ze sowieso nooit).

Veckatimest is goed, maar eerlijk is eerlijk: hier had meer in gezeten.

avatar van Rhythm & Poetry
Veckatimest is een achtbaan langs verschillende emoties geworden. Alles van ontroerend tot vrolijk komt op de plaat voor. Het zorgt voor een erg fijne sfeer.

Zelf vind ik dit een meer dan aardig album en heb ik het met veel plezier een draai gegeven. Ik vind de instrumentatie met name geweldig, van een track als Foreground krijg ik gewoon kippenvel. Maar ook de zang vind ik prima, hier heb ik echter nog wat minder mee (hopelijk komt dat nog).

Two Weeks is fijn! Gauw het hele album checken.

avatar van Osiris Apis
Ready, Able vind ik een prachtig nummer met mooie melodieën. Het eerste gedeelte van het nummer doet me aan Andrew Bird denken.
De rest van het album kan me nog niet zo boeien. Alleen Two Weeks vind ik verder een leuk nummer met een pakkende refrein.

avatar van Wernie007
Beter dan hun debuutalbum en bizar goed in elkaar gevlochten aan nummers. De beste nummers zijn en worden toch Two Weeks en Foreground. Dit wordt zeker wel een 9.3 op Pitchfork. Ongelooflijk dicht geluid dat deze gasten nu hebben afgeleverd. Plus dat de jazzie-tunes op dit album, helemaal gaan inslaan in zomer 2009.

avatar van Eardrum
heel goed album!

Samen met Animal Collective is dit voorlopig 1 van de platen van het jaar wat mij betreft!

gerre schreef:

Zeker waar. Misschien toch maar verhogen, I Live With You is wel écht magistraal.

UnknownPleasure
Ik ken alleen While You wait for the others en Two weeks.

Klinkt erg mooi, dus ga nu naar meer zoeken.

Nihilisme
Ja, een halfje omhoog hoor. Nog steeds word ik niet echt 'geraakt' door Cheerleader t/m Hold Still, maar inmiddels kan ik zeggen: het is gewoon onderdeel van een fijne stroom aan muziek. Anders kan ik het niet omschrijven. Het zijn bij elkaar 19 minuten, 19 ietwat mindere, maar zeker goed acceptabele minuten. Dan houd ik 33 minuten hele sterke muziek over. Want de tracks die echt góed zijn, zijn dan ook echt wáánzinnig goed.

Een schijf-van-vijf zal het denk ik nooit worden, een 4,5* is verdiend. De tweede beste plaat (samen met The Bachelor van Patrick Wolf, uiteraard allebei achter het Dierencollectief) van het jaar tot nog toe!

avatar van Bart
Eindelijk: er is een goede leak beschikbaar: 320 kbps!

UnknownPleasure
Cheerleader vind ik juist wel mooi, erg relaxed nummer. I live with you is ook erg gaaf.

dvk
Wat is Two Weeks toch een heerlijk nummer daar krijg ik echt een lach van op mijn gezicht. De rest moet nog een beetje groeien maar dat gaat helemaal goed komen denk ik zomaar.

Eindelijk is voor mij dan ook de zon doorgebroken, want ik 'snap' Grizzly Bear eindelijk ... Toch een maand of twee over gedaan om deze plaat te gaan appreciëren, maar de aanhouder wint dus! Ook ik heb wat meer moeite met het middenstuk, maar de rest is geweldig!

avatar van midnight boom
While you wait for the others heeft een 10 op pitchfork!

avatar van Bart
Zo, zo! Eerder kreeg 'Two Weeks' al een 9.0! Dit zal wel een hoge score opleveren straks.

Ik begin overigens steeds meer het middenstuk van dit album te waarderen. 'Dory' beklijft nog steeds niet, maar 'Ready, Able' vind ik steeds mooier worden en ook 'About Face' wordt alsmaar beter!

avatar van *Annee
Begin en eind zijn top, van deze plaat.
In While You Wait For The Others hoor ik Jimi Hendrix, in All We Ask hoor ik Jeff Buckley. Eerstgenoemd nummer is mijn favoriet.

avatar van SilverGun
Tof clipje, heerlijk nummer. Deze plaat kruipt met iedere luisterbeurt dichter naar de 4,5 sterren. Ik moet wel enigszins in de stemming zijn voor het laidback sfeertje. Wanneer dat niet zo is, zijn het vooral liedjes als Hold Still en I Live With You die maar wat lijken voort te kabbelen. Maar die momenten zijn spaarzaam.

Nihilisme
Man, I Live With You is zó geweldig ! Misschien wel het beste nummer van het album.

Leuke clip van Two Weeks overigens!

avatar van muziekhater
Jeanneman schreef:

Er hoeft maar één iemand 1,0 ster te geven en er gaat zo een kwart punt af

Als er meer aandacht komt voor deze plaat zal het gemiddelde wel weer zakken. Het enige cijfer wat voor mij telt is mijn eigen cijfer en die staat nu op een mooie 4,0*

Eén van de betere van 2009 tot nu toe.

Bovendien zijn de mensen die het eerste stemmen vaak fans, helaas zijn de stemmen van de nieuwe releases dus geen goede graadmeter voor iemand die de band/artiest niet kent.

Jensi
Een onderschatte band imo.

elrayo
Jensi schreef:
Een onderschatte band imo.

Onderschat?! Je zult bedoelen de meest gehypte band van het moment. En 4 sterren met 79 stemmen terwijl het album nog niet is uitgebracht lijkt me niet echt onderschat...

boomkat
Exact. Daarbij vind ik Yellow House nog altijd een stukie beter.

r.h.c.p fan
Net Grizzly Bear ontdekt, en moest op het begin even wennen. maar na een aantal luisterbeurten bevalt mij dit wel. lekkere rustige nummers en mooi opbouwend. voor mij nu een 4. nu maar kijken of de ander albums mij ook bevallen

(verwijderd)
Ik verwacht dat alle bestaande en mogelijk ook nieuwe superlatieven klaar liggen om gedrukt te worden in de recensies van deze plaat bij alle bladen hoor.. niets onderschat

Jensi
Ik vind dat ze deze hype,als je het zo wilt noemen, dik verdiend hebben als je luistert naar hoe ze gegroeid zijn sinds Yellow House.