Sonic Youth - The Eternal (2009)

Alternatieve titel: Sonik Tooth Box

Label: Matador

1. Sacred Trickster (2:11)
  2. Anti-Orgasm (6:07)
  3. Leaky Lifeboat (For Gregory Corso) (3:32)
  4. Antenna (6:14)
  5. What We Know (3:54)
  6. Calming the Snake (3:36)
  7. Poison Arrow (3:43)
  8. Malibu Gas Station (5:39)
  9. Thunderclap for Bobby Pyn (2:39)
  10. No Way (3:52)
  11. Walkin Blue (5:21)
  12. Massage the History (9:43)
  13. Pay No Mind * (3:17)
  14. No Garage * (3:52)
  15. She Is Not Alone [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (4:02)
  16. The Sprawl [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (7:42)
  17. World Looks Red [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (4:19)
  18. Jams Run Free [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (3:52)
  19. Hey Joni [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (4:23)
  20. Silver Rocket [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (3:47)
  21. The Wonder [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (4:08)
  22. Hyperstation [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (5:50)
  23. Bull in the Heather [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (3:06)
  24. 100% [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (2:29)
  25. Making the Nature Scene [Live at Battery Park, NYC: July 4th 2008] * (3:42)
avatar van nelis
Vandaag voor het eerst geluisterd, sterk album.

Sietse
klinkt me goed zo bij de eerste keer beluisteren.

avatar van dj maus
De afsluiter is erg mooi. Krijg er wel een vintage SY gevoel van
De rest heb ik nog niet goed beluisterd.

avatar van djarend
Als jullie hem willen, alle Velvet Music winkels, en ook Plato;'s hebben een aantal van die superdeluxe versies beschikbaar. Je krijgt er dan een Live LP bij, je kunt de cd en extra content nu al belsuisteren op de site (maar da's niet zo bijzonder want de meesten hier hebben hem al te pakken) een poster (jaja) , voorrang bij tickets die je voor concerten van SY kan kopen etc etc. Vooral die Live lp is natuurlijk te gek.
Als je nu naar 1 van de winkels gaat krijg en alvast betaald krijg je van ons een voucher mee waarop een code staat waarmee je toegang tot die exlusieve content krijgt en als de cd eenmaaal in de winkels is, ligt er voor jou een exclusief exemplaar klaar met daarbij dus die Live lp die in 2008 is opgenomen. In Nederland zijn er ongeveer 150 van beschiikbaar, er doen zo'n 20 winkels aan mee dus reken maar uit hoeveel elke winkel er ongeveer heeft. Vanaf nu in ieder geval bij mij (Velvet Music Breda) beschikbaar. Kijk idd ook maar op OP 8 juni komt de fantastische nieuwe cd/lp van Sonic Youth - Eternal uit. Deze cd of lp kun je nu al bij Velvet Music Breda bestellen en afrekenen. Dan krijg je van ons een voucher waarmee je de gehele plaat al via internet kan beluisteren en er staan nog meer extra's waarbij waar je toegang tot hebt, als je de cd of lp bij ons komt op halen krijg je er ook nog een exclusieve Live lp bij opgenomen op 4 juli 2008 in NYC, een poster (leuk he) en nog een disk waarop je exclusieve mp3 downloads kunt plaatsen die de band beschikbaar stelt. Wees er snel bij, wij hebben er een kleine 10 te koop en er zijn er slechts 150 voor Nederland.
Kijk ook maar op:
Buy Early Get Now - buyearlygetnow.com

bij Friends of zie je alle winkels in de hele wereld die er aan mee doen en dus ook de al eerder genoemde zaken. Fans, jullie zijn gewaarschuwd.....

avatar van dudehere
Ik ben Sonic Youth na Washing Machine eigenlijk een beetje uit het oog verloren. De platen deden mij niet zo veel meer, hooguit een paar nummers. Alleen bij Murray Street zat ik weer even een hele plaat lang op het puntje van bij stoel.

Maar op deze plaat hoor ik het betere gitaar-vlechtwerk van de heren Thurston en Lee weer op de voorgrond, ondersteund door het harde recht toe recht aan drumwerk van Steve. Zelfs Kim irriteert me niet op deze plaat, terwijl ze toch een grote rol speelt.

Hoewel 'youth' in de bandnaam, afgaande op de leeftijd van de bandleden, een beetje vreemd klinkt en ik ook al lang niet meer over het schoolplein loop op afgetrapte Allstars met een SY-casette in mijn walkman, doet Sonic Youth nog steeds hetzelfde.
Dit echter zonder ergens gedateerd te klinken. Een prestatie op zich en dat bewijst maar weer hoe uniek en krachtig hun sound is.

avatar van snarf349
Ze doen hun kunstje weer opnieuw en moet zeggen.... Lekkere plaat.
Er staan een boel goede nummers op, om maar wat te roepen... Bij het einde van "Anti-Orgasm" kreeg ik er zowat één.

avatar van fatima
Een anti-orgasm...??

Daveydave
Iemand een idee waar ik dit nu al kan luisteren???

avatar van Doc
Doc
Op de vorige pagina met comments vind je linkjes naar een viertal nummers die ze gedaan hebben voor Jools Holland.
Misschien is dat iets?

avatar van djarend
of al in de winkel bestellen, zoals ik hierboven al zeg, dan kan je hem helemaal beluisteren

Daveydave
thnx doc en djarend

avatar van Lexicon Devil
Leuk dat Bobby Pyn nog niet vergeten is.

jeko
Inmiddels the buyearlygetnow coupon binnen.

Ik koop hem gewoon in de winkel. Wordt ook weer eens tijd dat ik daar weer kom....

En ik trouwens ik loop nog met afgetrapte all-stars met een mp3 vol met youth.

Heb 'm op vinyl besteld, in de winkel. Zal wel iets later komen dan de cd.

Sietse
vinyl moet op dezelfde datum komen

wolverine77
Nu een aantal keren geluisterd. Heerlijke plaat. Doet me denken aan de oude SY. Zeker als je Walkin Blue hoort. Geweldig nummer. Kijk uit naar de tour (althans ik hoop dat ze weer deze kant op komen, maar dat zal wel)...

avatar van thecratedigga
Ik heb 'm op vinyl besteld via Sonic Youth - The Eternal LP : Mental Recordings Recordstore - mentalrecordings.eu De plaat bevat zeker hoogtepuntjes.

Vandaag aangekregen met de post! Besteld via mataderrecords met live lp erbij.. Ga hem zo meteen beluisteren

avatar van djarend
vinyl wordt ook meteen aan de winkels geleverd, komt dus niet later, morgen heb ik hem binnen, de versie met live lp!

Sietse
ik hoop dat ik morgen op tijd terug ben in Amsterdam vanuit het werk, zodat ik hem nog op kan halen...

avatar van itchy
Vandaag binnengekomen per post! Via buyearlygetnow.

jeko
Jezus mazzelaars, dan verwacht ik hem deze week hopelijk nog! Het was mij niet helemaal duidelijk of ik de plaat nou moest afhalen of opgestuurd krijg (plato - Utrecht) nou ja ik wacht nog wel even af!

avatar van itchy
Tracklist van de live LP:

She is Not Alone / The Sprawl / World Looks Red / Jams Run Free / Hey Joni / The Wonder / Hyperstation / Bull in the Heather / 100% / Making the Nature Scene

Jeps.. Spijtig dat we heel het concert niet op LP kregen.. Maarja.. zou dan al een dubbel lp zijn en dat is misschien een beetje teveel van het goede. Voor de geinteresseerden, hier de volledige setlist:

She is not Alone / Bull in the Heather / Silver Rocket /Skip Tracer
The Sprawl / World Looks Red / Cross the Breeze / Hey Joni
Jams Run Free / The Wonder/Hyperstation / Drunken Butterfly
--------
Making the Nature Scene / Pink Steam
--------
Schizophrenia / 100%

avatar van djarend
Yep, ze zijn binnen, ik heb nog 2 extra staan in de winkel, 1 vinyl en 1 cd, dus als iemand nog een late earlybuy wilt..... welkom, haha. Ben overigens geen SY liefhebber en/of fan, maar vind hem goed klinken,

Mooi pakketje is het

jeko
Snik, heb hem nog steeds niet.

Sietse
ik ben blij dat ik hem in de winkel heb gekocht.
Bij het label was ie duurder en anders was het met de post echt een hoop gezeik geweest want ben nooit thuis als ze langs komen.

Sietse schreef:
ik ben blij dat ik hem in de winkel heb gekocht.

Ja zo'n elpee past natuurlijk niet in de brievenbus, dus zal je net zien dat ik niet thuis ben wanneer pakketpost langs komt . Wat dat betreft heb je geluk dat je in de grote stad woont met toch nog wat leuke platenzaken.