Arcade Fire - Funeral (2004)

Canada
Rock / Pop
Label: Merge

1. Neighborhood #1 (Tunnels) (4:48)
  2. Neighborhood #2 (Laïka) (3:32)
  3. Une Année sans Lumiere (3:41)
  4. Neighborhood #3 (Power Out) (5:13)
  5. Neighborhood #4 (7 Kettles) (4:50)
  6. Crown of Love (4:42)
  7. Wake Up (5:35)
  8. Haiti (4:07)
  9. Rebellion (Lies) (5:11)
  10. In the Backseat (6:20)
avatar van Eveningguard
De kwaliteit van het geluid misschien?

avatar van RensZ
Grootfaas schreef:
Mooie plaat maar waarom klinkt die zo kut?

Dat ligt dan waarschijnlijk aan de kwaliteit van je geluidsinstallatie of je download (als je 'm hebt gedownload). Want die van mij klinkt loepzuiver.

Bij mij ook.

avatar van chevy93
Ik ruik hier 128 kbps-mp3.

avatar van Joren999
Hoe cliché dan ook: Rebellion (Lies)

avatar van Eveningguard
Beste track van Arcade Fire.

Lukk0
Neuh, niet echt. Alleen hierop staan al vier betere, en op Neon Bible nog twee

Lukk0 schreef:
Neuh, niet echt. Alleen hierop staan al vier betere, en op Neon Bible nog twee

En dat zijn?

Neighborhood #1 (Tunnels)
Crown Of Love
Neighborhood #3 (Power Out)
Haiti

Die vind ik alvast iets beter, maar scheelt niet veel hoor.

Lukk0

My Body Is a Cage
No Cars Go

Lukk0 schreef:

Van Funeral (hehe, vier andere dan niels ):

Dat zag ik ook al Maar wel erg lastig, bedenk met net dat #2 ook echt super is... eigenlijk alle nummers (hij staat niet voor niets in mijn top 10).

avatar van hoi123
Ieder nummer is even goed. Dat jullie dat nu nog niet eens weten.

Goed, misschien steekt In the Back Seat er nog uit..

avatar van Eveningguard
Haiti beter dan Rebellion?

avatar van The Eraser
Neighborhood 3 blijft de allerbeste song die zo ooit geschreven hebben Door al die chaos dat eenvoudige gitaarlijntje, die strijkers die ooh zo mooi janken na het eerste refrein, het prachtige, tweestemmige refrein, De wanhopige kreten van Butler op het einde. Eén van de beste songs ooit gemaakt. Al moet de rest daar niet veel voor onderdoen

avatar van hallo!
The Eraser schreef:

Dat is ook mijn favoriet en precies om dezelfde redenen.

avatar van FRNKY
Eveningguard schreef:
Beste track van Arcade Fire.

Na Intervention en nog 6 of 7 anderen inderdaad.

Eveningguard schreef:
Haiti beter dan Rebellion?

Jawol. En In The Backseat ook, die bevat één van de mooiste stukjes van de CD.

avatar van midnight boom
Mijn mening kan in een zin: het is jamer dat je geen elf voor een cd mag geven...

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Het heeft even geduurd, maar eindelijk heeft dit album me weten te pakken.

Ik had al een tijd lang Neon Bible in de kast staan, die ik voor een paar weken terug helemaal kapot heb gedraaid. Ik vind het nog steeds een prachtig album overlopend van de duistere ondertonen en donkere teksten. Echter, hun debuut moet volgens alle bronnen die er maar bestaan nog beter zijn dan Neon Bible. Lyrisch als ik daarover was, dus toch maar Funeral besteld via mijn online platenboer.

En ik moet ik eerlijk zijn, dat ik er in het begin maar weinig mee kon. Van liefde op het eerste gehoor was dan ook absoluut geen sprake. Ook op het tweede gehoor niet vrees ik. Maar de aanhouder wint en daarom heb ik toch maar steeds weer terug gegrepen naar deze plaat. Misschien dat dat ook wel kwam door het toch wat mysterieuze karakter van de nummers; bombastisch, vol, minder duidelijk ingezongen dan Neon Bible en misschien wel een tikje chaotisch.

Het echte licht zag ik pas toen ik thuis de plaat ging draaien. Niet alleen het geluid is stukken beter dan in de auto, maar ook het tekstboekje mee kunnen lezen en eens een keer alles woordelijk te kunnen volgen bleek zeer de moeite waard. Prachtige zinsneden - is het de moeite nog om ze hier neer te zetten? Ik denk dat iedereen wel weer waar ik het over heb - passeren om de haverklap de revue en maken in combinatie met de inventieve muziek een prachtig meesterwerk van formaat.

Ik lees hieronder veel favoriete nummers, maar dat zou ik echt niet kunnen noemen. Dit is voor mij een typisch album-album. Geen nummer springt er extra uit, het zijn allemaal hoogvliegers, waardoor ik daarin nooit een keuze zou kunnen maken.

Ik heb er volgens mij - veel te laat, ik weet het - een nieuwe liefde bij en die heet Arcade Fire. Nu maar wachten tot ze eens in Nederland zijn voor een bezoekje Misschien tot die tijd maar eens The Suburbs gaan beluisteren dan maar.

5.0*

avatar van TEQUILA SUNRISE
Verpletterend debuut van deze canadezen.
Uiteindelijk heeft mijn nieuwsgierigheid het toch gewonnen van mijn argwaan,ik was erg achterdochtig om met de zoveelste gehypte band geconfronteerd te worden.
Wat kan een mens zich vergissen, in omgekeerde volgorde het drietal albums van dit gezelschap beluisterd en nu uiteindelijk uitgekomen bij hun debuut.
Het slotnummer weerhoudt mij van de volle mep, t.o.v de overige nummers mijns inziens het minst mooie nummer.
Absolute favoriet van mij is Rebellion ( Lies ) kort daarop gevolgd door Neigbourhood 4 & 2.
Verrassend vind ik de plotse tempowisselingen in de muziek zoals bij bijvoorbeeld Crown Of Love.
Slotconclusie: The Arcade Fire is voor de mooiste verrassing van het afgelopen jaar!!!!!

avatar van jacobz
Beste van Arcade Fire. Zit eigenlijk geen slecht nummer tussen. Toch, ondanks dat ik wel de kwaliteit van deze muziek kan ontdekken, is het niet helemaal mijn stijl.

avatar van ThePrinceOfPop
Ik had er meer van verwacht, misschien is A.Fire gewoon niet mijn ´´ding´´.
2e Deel is beter. Sommige nummers zijn saai, er zijn ook een paar leuke/goede nummers (vooral in de 2e deel).

avatar van AOVV
't Zal je ding niet zijn, vermoed ik

Ik vind de nummers op deze plaat allesbehalve saai..

avatar van ThePrinceOfPop

Waarom stem je er eigenlijk niet op, lang geleden dat je het hebt geluisterd?
Wat vind je van de nummers, zou je ''uitgebreide'' mening willen horen .?

avatar van AOVV
Ik heb mijn stem nog niet uitgebracht, inderdaad. Ik was van plan om dat pas te doen als ik hier een uitgebreide mening over kan neerpennen. Ik voel dat die er toch binnen de kortste keren aan moet gaan komen, want deze plaat heb ik nu toch al een tijdje, en al vrij veel beluisterd. Normaal gezien ga ik me hier binnenkort eens aan zetten, het wordt inderdaad wel tijd

avatar van ThePrinceOfPop
Ben benieuwd, maar zoals je erover praat (typt ) word die niet lager dan 4 sterren denk ik .

avatar van pim556
ThePrinceOfPop schreef:
Ik had er meer van verwacht, misschien is A.Fire gewoon niet mijn ´´ding´´.

Gezien je mening over oa Ok Computer en dit album denk ik dat je beter naar wat meer "mainstream" rock kunt luisteren. Deze albums zijn nu eenmaal lastig te doorgronden en het moet ook maar net je ding zijn.
Ikzelf luisterde eerst ook een paar jaar naar dingen zoals Muse en Arctic Monkeys. Daarna ben ik vanzelf verder gaan kijken. Wat ik vooral niet zou doen is een album luisteren omdat hij op nummer 1 staat. Smaken verschillen namelijk

avatar van Eveningguard
Weet niet wat u onder mainstream verstaat, maar volgens mij valt dit daar toch echt onder.

avatar van Music4ever
Lijkt me niet, dit is geen top-40 muziek of mijn gehoor is flink beschadigd.