Eigenlijk ben ik helemaal niet zo'n fan van Eels. Beautiful Freak en Elektro Shock Blues zijn de twee platen die ik al een lange tijd in de kast heb staan en waarvan ik dacht: 'als dat de beste Eelsplaten zijn, dan is dat alleraardigst maar dan zullen de overige platen niet aan mij besteed zijn'. Hombre Lomo kocht ik dan ook slechts omdat ie erg goedkoop was. Nu weet ik dat ie me een stuk waardevoller is dan BF en ESB. Om te beginnen vind ik dit simpelweg een betere plaat dan de eerstgenoemde twee, maar daarbij weet ik nu dat ik nog van alles kan gaan ontdekken van Eels en daar ben ik erg blij mee!
Ik vind het moeilijk te duiden waarom deze plaat me beter ligt dan die uit zijn succesvolle beginjaren. Er staan iets meer rustige nummers op, misschien dat dat het is, maar het vlottere en vollere Beginner's Luck vind ik ook fantastisch. Misschien komt het doordat deze plaat net iets eenvoudiger, puurder is, minder geforceerd. Zo komt het in ieder geval over. Enfin, gewoon erg blij met Hombre Lobo. Als iemand nav dit verhaal denkt: 'dan zal Niek deze of deze plaat ook wel goed vinden'; ik houd mij aanbevolen