U2 - How to Dismantle an Atomic Bomb (2004)

Ierland
Rock / Pop
Label: Island

1. Vertigo (3:14)
  2. Miracle Drug (3:59)
  3. Sometimes You Can't Make It on Your Own (5:08)
  4. Love and Peace or Else (4:50)
  5. City of Blinding Lights (5:47)
  6. All Because of You (3:39)
  7. A Man and a Woman (4:30)
  8. Crumbs from Your Table (5:03)
  9. One Step Closer (3:51)
  10. Original of the Species (4:41)
  11. Yahweh (4:21)
  12. Fast Cars * (3:42)
  13. Picture of You (X+W) * (4:18)
  14. Evidence of Life * (3:06)
  15. Luckiest Man in the World * (6:12)
  16. Treason * (4:44)
  17. I Don't Wanna See You Smile * (3:17)
  18. Country Mile * (4:58)
  19. Happiness * (4:29)
  20. Are We Gonna Wait Forever? [Re-Assemble Edition] * (3:50)
  21. Theme from 'The Batman' * (1:43)
  22. All Because of You 2 * (3:33)
sxesven
Even mijn €0,02 dan maar.

How To Dismantle an Atomic Bomb vond en vind ik verdomd aardig. Hoewel ik 'm aanvankelijk links liet liggen vanwege eerste single Vertigo, een nummer dat me nog altijd koude rillingen bezorgt (in negatieve zin), heb ik dit album uiteindelijk toch maar aangeschaft - het blijft toch U2. Wat bleek? HTDAAB was toch wel een bovengemiddelde plaat. Natuurlijk, het 80s werk zal de band niet evenaren, maar dat zit er voor de mannen uberhaupt niet meer in. Desalniettemin is deze plaat bijzonder goed te verteren en staat er, op het walgelijke Vertigo na, geen enkel slecht nummer op. Persoonlijk favorieten zijn Miracle Drug, City of Blinding Lights, Crumbs From Your Table en Origin Of The Species. Tevens heb ik erg goede herinneringen aan deze plaat, aangezien m'n vriendin en ik 'm vaak draaiden op vakantie vorig jaar. HTDAAB betekent voor mij dus een heerlijk vakantiegevoel. Verre van perfect, maar toch zeker 3.5*.

avatar van Klumpie
Het was geen indrukwekkende CD van U2, maar er stond wel 'Love Peace Or Else' op dit album. Dit is na op- en aftel sommen 3,5 sterren waard.

avatar van Darkshines
2 luisterbeurten waren voor mij genoeg om te beseffen: leg hem maar op de zolder. 2.5

avatar van Hans Brouwer
Darkshines schreef:

Dit kan je toch niet menen

Met treurige groet, Hans

Lekker album! Zit geen enkel slecht nummer tussen
*4,5

avatar van avdj
Ach ja, U2 zal nooit mijn band worden.
Maar Vertigo vindt ik een alleraardigst nummer.

het is en blijft u2
staan wel goede liedjes op, ook mindere maar is bij de meeste albums zo e...

U2, een goede band, niet te verwarren met (het grote) Coldplay Maakt goede nummers, zoals ik al zei, Vertigo, All Because Of You en City of Blinding Lights, zijn alledrie toppers. De rest is gewoon standaard goed werk van U2, soms een beetje te standaard en dat is gewoon vervelend.

Ik vind van niet! A Man and A Woman en Love and Peace Or Else zijn twee geweldige nummers.
Vertigo, een topper?

avatar van Glurp
Klumpie schreef:

Zou U die op -en aftel som voor mij willen maken?

deze cd bevat een paar heel mooie liedjes, maar zoals al gezegt haalt U2 het niveau niet meer van de jaren tachtig en begin negentig. maar achja kblijf een fan ze, ook al bennek er nog maar 16:)

original of the species, city of blinding lights en all because of you errug lekker, voor de rest zap, zap, zap, zap

avatar van Hans Brouwer
Thera schreef:
......voor de rest zap, zap, zap, zap
Meen je dat nou??

avatar van the viking
Thera schreef:

avatar van Irish
the viking schreef:

Zijn voor mij ook de drie beste nummers van het album !

voor mij helemaal niet, maar dat zal vast komen omdat ze op single zijn uitgebracht

the viking schreef:

Zijn voor mij ook de drie beste nummers van het album !

one step closer en vertigo zijn toch ook toppers. Voor mij irriteerde alleen yahweh

avatar van fish
Love Peace Or Else vind ik zelf ook een waanzinnig lekker en goed nummer, krijg bij deze toch Achtung Baby flashbacks.

Het hele album in een luisterbeurt beklijft niet, maar er staan toch zeker goede nummers op en vind em dan ook beter dan de vorige. Muzikaler, afwisselender en gedurfder in de zin dat er weer meer gerockt mag worden.

En City of blinding lights is U2 pur sang, toch?

avatar van Nicolage Rico
Redelijke nummers, maar U2 haalt het niveau van hun beginjaren niet. "Vertigo" is een aardig nummer, met een goede clip...

Nicolage Rico schreef:

De beginjaren met nummers als sunday, bloody sunday en one zullen nooit terugkeren. The generation of the red hot chili peppers has come.

avatar van auto pilot
1,0
Lola3 schreef:
The generation of the red hot chili peppers has come.

Mijn atoombunker is al ingericht...

Lola3 schreef:

Noem je 'one' een nummer uit hun beginjaren?
Toen dat nummer uitkwam in 1991 om precies te zijn waren ze toch al enige tijd bezig.
Daarbij komt nog dat de generation of U2 nog nooit is weggeweest en dat kan mooi gelijk samen met de generation of the Red Hot Chillipeppers.

SoundWave schreef:

Noem je 'one' een nummer uit hun beginjaren?

Echt?? ik dacht dat one rond 1983 was, ja toen waren ze al aardig wat jaren bezig. Maar nu moet je toch toegeven dat ze aan het uitbollen zijn. Volgens mij zal het binnen 5 jaar over een uit zijn, maar dan is het wel mooi geweest zeker, hoeveel groepen kunnen zeggen dat ze meer dan 30 jaar aan de top hebben meegedraaid. Sting, Rolling Stones, Simple minds, Simply red, Bryan adams, maar toch niet veel meer. Nu is het volgens mij meer de RHCP dan U2 hoor, nu ook na hun spetterend optreden op Rock werchter. En zij kunnen zeker nog 10 jaar mee.

de RHCP vergelijken met U2? je kunt groepen gwn niet met elkaar vergelijken. iedere groep doet zijn eigen ding. en ik denk persoonlijk dat U2 nog langer dan 5 jaar nog ga meedraaien.

joris schreef:

Misschien, en ik weet dat je ze niet kan vergelijken maar ik zeg gewoon dat RHCP nu meer en meer (nog meer) aan het opkomen is

ja dat is. enfin ik laat deze groep niet zakken hoor omwillen van hun liedjes die minder zijn of voor betere groepen enz. als je nog eens luistert naar hun vroegere hits dan weet je terug waarom je fan bent van deze groep

joris schreef:

Inderdaad , als je hun vroegere albums uit de kast haalt snap je dat dit een fantastische groep was, is en zal blijven! Vind op HTDAAB Vertigo zoals Elevation op ATYCLB; meestal het favoriete nummer van de niet-U2-fans, maar walgelijk voor de echte fans.
4* (Voor de prachtige nummers City of Blinding lights, Sometimes you can't make it on your own, Yahweh en Miracle Drug)

avatar van musicfriek
Draai dit echt nooit meer.... Toch wel erg vergankelijke muziek dit 2,5*.

musicfriek schreef:
vergankelijke 2,5*.
en dat zeg je over een groep die al 30 jaar meedraait??? en je geeft nog een 2,5*, dus zal je het toch niet zo slecht gevonden hebben...

Jurgen2 schreef:

eindelijk iemand dat me gelijk geeft !!! een band afbreken op mindere albums vind ik eig niet kunnen. ieder album heeft zen eigen smaak, ik zou het erg vinden mochten het allemaal eentonige albums zijn. nix vernieuwends enz.

Dan zou de muziek van die band lijkt mij niks meer aan zijn...