U2 - How to Dismantle an Atomic Bomb (2004)

Ierland
Rock / Pop
Label: Island

1. Vertigo (3:14)
  2. Miracle Drug (3:59)
  3. Sometimes You Can't Make It on Your Own (5:08)
  4. Love and Peace or Else (4:50)
  5. City of Blinding Lights (5:47)
  6. All Because of You (3:39)
  7. A Man and a Woman (4:30)
  8. Crumbs from Your Table (5:03)
  9. One Step Closer (3:51)
  10. Original of the Species (4:41)
  11. Yahweh (4:21)
  12. Fast Cars * (3:42)
  13. Picture of You (X+W) * (4:18)
  14. Evidence of Life * (3:06)
  15. Luckiest Man in the World * (6:12)
  16. Treason * (4:44)
  17. I Don't Wanna See You Smile * (3:17)
  18. Country Mile * (4:58)
  19. Happiness * (4:29)
  20. Are We Gonna Wait Forever? [Re-Assemble Edition] * (3:50)
  21. Theme from 'The Batman' * (1:43)
  22. All Because of You 2 * (3:33)
andré schreef:
Lennie Kloer heeft toch wel een punt hoor. Het wordt de hoogste tijd dat U2 zichzelf herpakt en met een fris (relatief) nieuw/ander geluid komt.

Ik begrijp het allemaal niet zo goed. Toen dit album ruim een jaar geleden uitkwam werd ie door de pers zowat de hemel ingeprezen. Zo goed was ie en U2 ging terug naar zijn roots (aldus de media) Ik vind HTDAAB inderdaad een heel goed en verfrissend album waarin U2 zichzelf overtreft.
En dat zijn er hier op MuMe lieden die menen deze plaat te moeten afkraken (doe ik trouwens bij Coldplay ook hoor! ). Goede argumenten heb ik niet gehoord. En kom niet aan met "ze moeten zich vernieuwen" of dergelijk gezwammel, daar kan ik niets mee. Nee goede argumenten waarom ik mijn 4,5 ster zou moeten verlagen.

Welke bladen lees jij?

avatar van mathias
Pfff Hans, omdat de media het goed vindt mogen wij niet meer kritisch zijn of zo? Vandaar dat je Coldplay minder vindt en dat tot in den treurende laat merken, want: X&Y werd ook afgekraakt door de pers.
Goede argumenten? Dat moeten wij horen van iemand die als reden dat hij Coldplay niet goed vindt geeft dat de zang op James Blunt lijkt?
Maar goed, hier zijn ze die argumenten:
1) Behalve Vertigo is er nix dat echt 'fris klinkt'
2) Het is allemaal zo routineus, alsof ze vlug vlug eens een albumpje zijn gaan schrijven om vlug vlug een beetje centjes te verdienen. Nergens, maar dan ook nergens is er muzikaal enig teken van begeestering, passie, enthousiasme te bemerken. Jammer.
3) Mààr: het blijft U2 hé. Dit is dan ook opnieuw een degelijk plaatje geworden, maar meer dan een 3* zit er toch echt niet in. 3* verdiend puur op het feit dat ze wel weten hoe een song in elkaar steekt, want iets extra heeft deze plaat helemaal niet te bieden. Dertien in een dozijn.

avatar van Hans Brouwer
Ja Mathias wat zal ik hier van zeggen. Niets. Alleen "vlug vlug" Je was bij de opname van HTDAAB begrijp ik! Maak je verder geen zorgen, ik zal mij over Coldplay verder niet meer uitspreken.

Met vriendelijke groet ,

Hans

Fugu schreef:

Welke bladen lees jij?

Mischien wel dezelfde als jij

avatar van the viking
Vind zowel Coldplay als U2 goed,al vind ik ook dat U2 zijn beste platen maakte in de tachtiger jaren !
The Joshua three,the Unforgettable Fire ,Boy,War.October en Under a Blood Red Sky zijn voor mij onvergetelijke albums !

met vriendelijke groet the viking

Ik moet me volledig aansluiten bij mijn waarde viking. Al had van mij the Joshua Tree al niet meer gehoeven.
En Coldplay, daarover heb ik genoeg gezegd.

rayman schreef:
En Coldplay, daarover heb ik genoeg gezegd.

Ik ook En over Blof ook

avatar van mathias
En ik sluit me ook aan bij meneer de viking

En Hans: ik was er natuurlijk niet bij, ik zeg enkel dat ie voor mij zo klinkt En wat betreft Coldplay: ik was je maar wat aan het jennen hoor Even goeie vrienden?

mathias schreef:

Uiteraard Mathias!

Uiteraard Mathias!

Altijd even vriendelijk die Hans! Er moesten er meer als jou zijn

mathias schreef:

Altijd even vriendelijk die Hans! Er moesten er meer als jou zijn

Sommige mensen vinden dat ik meer assertief zou moeten zijn Ik blijf liever een vriendelijke man

Blijf jezelf Hans. Doe mij een lol, blijf jezelf.

rayman schreef:
Blijf jezelf Hans. Doe mij een lol, blijf jezelf.

Zoals JIJ wilt Rayman

degelijk album met Love and Peace Or Else en original of the species als besten; 4*

Mooi album. A Man and a Woman en Love and Peace or Else vind ik van grote klasse, verder is het een prima album met 1 grote misser: Vertigo

avatar van Jazper
Harmen.. schreef:
grote misser: Vertigo

Eens!

avatar van Arno
Harmen.. schreef:
1 grote misser: Vertigo

In het begin vond ik Vertigo het beste van het album, maar op den duur begint dat lied echt te vervelen (1, 2, 3, 14...). De rest van het album gelukkig nog niet.

avatar van the viking
Staan mijn inziens met pijn in mijn hart als rechtgeaarde U2 80er jaren fan wel meerdere mindere nummers op hoor!
Ofschoon geen slecht album vind ik het allemaal wat gladjes geproduceerd en lijkt het heilige vuur te ontbreken !

Vertigo is het beste en blijft het beste nummer van de CD, City Of Blinding Lights moet je niet luisteren, dat is gewoon te vaak op de radio geweest. Voor de rest is het allemaal het niveau van Vertigo. Niet slecht dus.

2.5*

Louis2703 schreef:
Vertigo is het beste en blijft het beste nummer van de CD. Voor de rest is het allemaal het niveau van Vertigo. Niet slecht dus. 2.5*

En dan 2.5*? Begrijp ik niet

En dan 2.5*? Begrijp ik niet

Groeten, Hans

Hij zegt toch nergens dat hij het beste nummer van een hoog niveau vindt? Wishful thinking, Hans?

Fugu schreef:

Nee, nooit gezegd

Louis2703 schreef:

Nee, nooit gezegd

Ok dan heb ik het verkeerd begrepen, jammer! . Over smaak valt nu eenmaal niet te twisten

nicolas
elke single die ze al uitgebracht hebben, is gewoonweg goed, chapeau voor die mannen. ze zouden echt miracle drug moeten uitbrengen als single, dat nummer is het einde

Dat is inderdaad een van de betere nummers van dit album.

Ik blijf erbij dat dit een bagger plaat van U2 is.

weet iemand hoeveel exemplaren hiervan wereldwijd is verkocht?

Ik betwijfel of het klopt...