U2 - How to Dismantle an Atomic Bomb (2004)

Ierland
Rock / Pop
Label: Island

1. Vertigo (3:14)
  2. Miracle Drug (3:59)
  3. Sometimes You Can't Make It on Your Own (5:08)
  4. Love and Peace or Else (4:50)
  5. City of Blinding Lights (5:47)
  6. All Because of You (3:39)
  7. A Man and a Woman (4:30)
  8. Crumbs from Your Table (5:03)
  9. One Step Closer (3:51)
  10. Original of the Species (4:41)
  11. Yahweh (4:21)
  12. Fast Cars * (3:42)
  13. Picture of You (X+W) * (4:18)
  14. Evidence of Life * (3:06)
  15. Luckiest Man in the World * (6:12)
  16. Treason * (4:44)
  17. I Don't Wanna See You Smile * (3:17)
  18. Country Mile * (4:58)
  19. Happiness * (4:29)
  20. Are We Gonna Wait Forever? [Re-Assemble Edition] * (3:50)
  21. Theme from 'The Batman' * (1:43)
  22. All Because of You 2 * (3:33)
coldplay

avatar van Pellie

Dat is geen woord 'over' Colplay, maar het woord zelf. Niets aan het handje dus

Ik vind dit zeker wel een goed album van U2. En als er mensen zijn die dit album in hun top 10 willen hebben: fijn. Het is tevens een 'persoonlijke top 10'. Niets voor jou om je druk over te maken dus

Over het plaatje zelf. ..
In het begin heb ik deze plaat grijs gedraaid, maar na een tijdje begonnen sommige nummers me toch wel te vervelen en verdween deze achter slot en grendel. De enige nummers die ik nog wel eens tevoorschijn wil toveren zijn 'Miracle drig' en Yahweh.

Het plaatje was leuk in het begin, maar is imiddels al ver weg gezakt.

avatar van Hans Brouwer
Pellie schreef:
Het plaatje was leuk in het begin, maar is imiddels al ver weg gezakt.
Nou ik draai 'm anders nog steeds met de regelmaat van de klok

Het spijt me dat ik het zeg en dat ik Coldplay er wéér bijhaal, maar zelfs X&Y is 5x zo goed als dit stukje troep (naar de maatstaven van U2 gemeten). Echt alleen, maar dan ook alleen Vertigo is goed.

Louis2703 schreef:

vind je dat?dat vind ik niet.
dat vind ik een beetje overtrokken.en ik vind x en y eigenlijk behoorlijk

DonDijk schreef:

vind je dat?dat vind ik niet.

Ik wel.

dat vind ik een beetje overtrokken.en ik vind x en y eigenlijk behoorlijk

Ik vind van niet.

avatar van Hans Brouwer
Louis2703 schreef:
Het spijt me dat ik het zeg en dat ik Coldplay er wéér bijhaal, maar zelfs X&Y is 5x zo goed als dit stukje troep.
Ik ga er vanuit dat deze opmerking als grap is bedoeld . Coldplay met U2 vergelijken is hetzelfde als appels met peren vergelijken .

Hans Brouwer schreef:

Ja dat was het. maar dat van dat X&Y beter was meende ik wel...

Louis2703 schreef:

Ja dat was het. maar dat van dat X&Y beter was meende ik wel...

Ik denk niet echt dat het bijdraagt aan de discussie als je een album als X&Y er naast gaat leggen... zoals Hans terecht opmerkte is dat appels met peren vergelijken, het enige wat je waarschijnlijk bereikt is een groep fans tegen elkaar uitspelen..

Ik zie verder totaal het nut niet in van dit vergelijken met X&Y want het is imo totaal andere muziek, de enige overeenkomst is dat ze beiden bij hun fans en niet-fans nogal het pispaaltje van de artiest zijn.

Bij dit album is dat in mijn ogen trouwens terecht, City of Blinding Lights is het enige nummer waar ik echt nog wat in hoor... maar goed, Bono had ten tijde van dit album natuurlijk al andere dingen aan zijn hoofd

frankvankesteren schreef:

Wat had hij aan zijn hoofd dan?

Kopzorgen

In welke zin?

Hij was meer bezig met dat de derde wereldlanden hun schulden niet hoefden af te lossen(G8 top), dan met het maken van muziek.
Laat hem maar op dat laatste richten, al is dat andere wel een goede zaak.

deric raven schreef:
Laat hem maar op dat laatste richten, al is dat andere wel een goede zaak.

Van mij mag hij zich best op dat eerste richten, als daar zijn passie ligt is dat geen probleem... Ik vind alleen dat hij zijn aandacht nu een beetje verspreidt, het lijkt wel alsof hij platen als deze een beetje laconiek maakt, ik word er in ieder geval niet warm of koud wordt. Het lijkt wel alsof sinds hij meer en meer bezig is met de wereldproblematiek, de platen ook minder worden (al baseer ik dat slechts op deze plaat en de verzamelaar: 18 Singles aka We Want Your Money And We Want It Soon)

Overigens, zolang anderen er blij van worden mogen ze best doorgaan met het maken van muziek hoor, ik vind ze alleen een beetje laconiek geworden, en kunst in deze vorm en van deze status verdient meer, vandaar een soort van proteststem, al vind ik City of Blinding Lights nog wel erg oprecht klinken

avatar van Boris1
Ik heb het gevoel dat bij Bono het maken van muziek alleen nog maar een manier is om mensen te betrekken bij zijn strijd in alles wat onrechtvaardig is in deze wereld. Om zoveel mogelijk mensen hiervoor te interesseren maak je dan automatisch muzikale hapklare brokken. Hoezeer ik de bedoelingen van Bono ook waardeer, muzikaal gezien is het voor mij niet meer interessant. Ongeacht wat iedereen van Pop vindt (en ik vindt het een goede plaat) was dat de laatste plaat waarbij U2 nog een poging deed om experimentele(re) muziek te koppelen aan commercieel succes (dat in mijn ogen trouwens helemaal geen vies woord is).

Dit album is een stuk minder dan dat de band daarvoor gepresteerd heeft. Maar City of Blinding Lights is juist een van hun beste nummers. Nummers zoals Yahweh, Sometimes You Can'
t Make it on Your Own, All Because of You kunnen ook nog wel. Vertigo is wel een leuk nummer, maar echt veel zit er niet in. Er zitten wel overdreven nummers in, zoals Original of the Species of Love and Peace or Else

EVANSHEWSON
Bobiej schreef:
...maar is waarschijnlijk in beslag genomen door mijn vader (Ha! Ik heb nu 2 van zijn Stones cd's
Heerlijk om nu nog eens even bij weg te dromen... .

Dàt heet dan KRUISBESTUIVING héérlijk om te lezen, zoiets!

musicmeterrr schreef:

Gelukkig verschillen smaken en valt er niet over te twisten, maar voor mij is Original of the species een van de beste U2 nummers ooit. En op mijn 33ste kan ik zeggen dat ik redelijk met U2 ben opgegroeid. Gewoon een kippevel nummer, elke keer weer. En een hele goede cd.

avatar van frankvankesteren
Na nog een keer luisteren blijf ik erbij dat ik alleen op City of Blinding Lights de geweldige, gepassioneerde Bono te horen krijgen... het spel van de muzikanten is daarentegen altijd goed

avatar van simple simon
Dit album heb ik veel geluisterd, ik was namelijk een beginnend muziekluisteraar en U2 fan toen het uitkwam. Vond het album toen ook altijd wel leuk maar nu luister ik er vrijwel nooit meer naar.. maar toch een 4 voorlopig. Miracle Drug is het beste nummer van het album, daarna Original Of The Species en City Of Blinding Lights.

Mensen die zeggen dat Vertigo het enige goede nummer is hebben volgens mij niet erg goed naar de rest geluisterd..

A Man And A Women vind ik een baggernummer

Waar blijft de nieuwe cd en hopelijk wordt het eens iets verrassends (lees: goeds)

simple simon schreef:

Gelukkig voor jou vind ik niet dat Vertigo het enige goede nummer is... ik vind Vertigo namelijk een slecht nummer

avatar van Maximusic
Ik vind Original of the Spacies nog steeds een supergoed nummer, verder vind ik het album wel wat middelmatig.

avatar van simple simon
frankvankesteren schreef:

Dat was ook mijn punt. Of je dit album nou goed of slecht vind, Vertigo is echt niet het beste (of dus het minst slechte )

Ik heb er trouwens maar een 3.5 van gemaakt, dat lijkt mij toch een stuk beter en misschien is het zelfs nog te hoog

Maar vind je Miracle Drug geen mooi nummer dan? Ik vind het heel mooi. Mooie tekst, veel gevoel en kracht.

avatar van rudiger
1 van de beste U2 albums , staan allemaal goede songs op , U2 is weer helemaal op de goede weg .
ik was bij het concert aanwezig in de Arena , ik heb de band met een verrekijker kunnen zien , want ik stond helemaal achteraan , het geluid was nog slechter dan mijn wekker radio .
de MAX 5 stars .

het geluid was nog slechter dan mijn wekker radio

DonDijk
Sorry. ben best een liefhebber van U2 (vooral het oude spul) maar deze cd verdient geen plek in de top-250 als het aan mij ligt.

het ligt niet aan jou.

Harald
rudiger schreef:
1 , het geluid was nog slechter dan mijn wekker radio .
de MAX 5 stars .

heeft niets met de Band te maken, het geluid in de Arena is i.v. met de Konstruktie alltijd slecht, afhangelijk natuurlijk waar je daar staat

rudiger schreef:

het ligt niet aan jou.

Gelukkig maar..maar jij hebt hem toch wel beoordeeld met een 5.0?

DonDijk schreef:

Gelukkig maar..maar jij hebt hem toch wel beoordeeld met een 5.0?

inderdaad omdat ik het `n dijk van een plaat vind .