Interpol - Turn On the Bright Lights (2002)

Label: Matador

1. Untitled (3:56)
  2. Obstacle 1 (4:11)
  3. NYC (4:19)
  4. PDA (4:59)
  5. Say Hello to the Angels (4:28)
  6. Hands Away (3:05)
  7. Obstacle 2 (3:47)
  8. Stella Was a Diver and She Was Always Down (6:27)
  9. Roland (3:35)
  10. The New (6:07)
  11. Leif Erikson (4:00)
  12. Interlude * (1:01)
  13. Specialist * (6:40)
  14. PDA [First Demo] * (4:44)
  15. Roland [First Demo] * (3:44)
  16. Get the Girls / Song 5 [First Demo] * (3:47)
  17. Precipitate [Second Demo] * (5:33)
  18. Song Seven [Second Demo] * (4:43)
  19. A Time to Be So Small [Second Demo] * (5:47)
  20. Untitled [Third Demo] * (4:13)
  21. Stella Was a Diver and She Was Always Down [Third Demo] * (6:40)
  22. NYC [Third Demo] * (4:27)
  23. Leif Erikson [Third Demo] * (4:27)
  24. Gavilan / Cubed [Third Demo] * (6:49)
  25. Obstacle 2 [Peel Session] * (3:54)
  26. Hands Away [Peel Session] * (3:10)
  27. The New [Peel Session] * (5:59)
  28. NYC [Peel Session] * (4:17)
Lost Highway
@ Karl : Dé twee absolute hoogtepunten, maar hoe meer ik hem beluister hoe fascinerender ik Roland begin te vinden.

avatar van KidChino8
Toen ik ze zag in Vorst nationaal speelden ze nog veel va deze debuutplaat. Toch wel de beste van de drie denk ik.

Lost Highway
Mwa, probeer de laatste nog een keer of twaalf en kom dan nog eens terug om hetzelfde te melden.

Vorst was wel een avondje genieten.

Ik weet dat het niet aan mij gericht was, maar ik wil er toch even op reageren.

Ik probeer echt om te horen in de laatste 3 nummers wat jij hoort, maar ik vind het gewoon zo on-interpol muziek. Wrecking ball kan me nog enigzins bekoren, maar vooral The Lighthouse hoor ik echt niets in.

Leer mij de techniek, zou ik zeggen, of ben ik al een verloren ziel?

Lost Highway
Met Interpol, Arcade Fire en Bloc Party in je top 10 ben je zeker en vast geen verloren ziel.

Ik denk niet dat er een techniek is, normaal vind ik het woord groeiplaat een vrij lullige term, maar Our Love To Admire is bij mij echt gegroeid, dat kan je ook lezen aan mijn eerste bevindingen bij het album. Ik vond eerst enkel de eerste twee nummers briljant en de rest matig. Geleidelijk aan vond ik hem mooier en mooier en de grote liefde voor The Lighthouse is er gekomen na het concert, want dat was halverwege een kippevelmoment.

Het is niet ongewoon dat je deze beter vindt dan OLTA, ik denk dat de meesten er zo over denken, ik geef een lichte voorkeur aan de laatste, maar ze staan ongeveer op gelijke voet.

Wat bij mij écht belangrijk is en het verschil maakt tussen een goede plaat en een meesterwerk is het feit of het album al dan niet een geheel vormt. Ik zie OLTA nu meer als een geheel, het grijpt je met de eerste twee nummers meteen bij de keel, het middenstuk is een lange reis, en het slot is een adembenemende climax.
Maar over TOTBL ook geen kwaad woord hoor, tevens een favoriet van mij én de laatste twee nummers zijn eveneens van een bijna ongezien niveau.

Lost Highway
Al lig je met 40 graden koorts in bed, als je Say Hello To The Angels hoort, dan MOET je toch dansen, of toch op z'n minst bewegen. Daar kan geen enkel pilletje tegenop.

basketballerke
Inmiddels binnengestormd in m'n top10. Word steeds meer gefascineerd door de sfeer van 'Turn on the Bright Lights'. Dit is nou wat men noemt heerlijke muziek, als ik het geluid van die gitaren kon opeten, dan zou ik dat doen.

avatar van Reijersen
Dit album werd me aangeraden, maar is me niet zo heel erg bevallen. Vooral vocaal staat het me wat tegen en vind ik het niet fijn om te horen.
Muzikaal vind ik het weer wel wat interessanter, maar kan het album daardoor alleen niet op een dikke voldoende uitkomen. Een voldoende wordt het wel.

avatar van KidChino8
Beluister hem meer zou ik zo zeggen das de enige manier om hem te apprecieren

_2M
Ben ik niet met je eens, naar mijn mening heeft Turn on the Bright Lights een zeer lage houdbaarheidsdatum. Na de eerste paar luisterbeurten begon ik deze al snel minder te vinden. De 4* waar ik mee opende is inmiddels een krappe 3,5*.

Dat is dan een pure kwestie van smaak, ik ben het hier namelijk volledig met KidChino eens, pas wanneer je alle nummers goed kent, de teksten verstaat en begrijpt, kun je meer van de muziek genieten.
Dat ervaarde ik in ieder geval.

_2M schreef:
Ben ik niet met je eens, naar mijn mening heeft Turn on the Bright Lights een zeer lage houdbaarheidsdatum. .

Dat snap ik echt niet, ik ken geen enkel album waarbij iedere song mij na zoveel luisterbeurten nog iedere keer weet te verrassen. Doorgaans zie ik de term groeiplaat als een zwak excuus om te verhullen dat het niet veel soeps is, maar voor deze maak ik graag een uitzondering.

avatar van Kikuichimonji
Als er een plaat is met een enorm lange houdbaarheidsdatum is het deze wel. Heb hem ondertussen een keer of 250 gehoord maar van verveling is nog steeds absoluut geen sprake. Sterker nog, ik ontdek nog steeds nieuwe lagen in de muziek.

avatar van DikkeDarm
Ik begin hem steeds vaker te draaien heel irritant zo goed begin ik hem te vinden.Ik hoop dan ook echt dat er snel weer nieuw werk van deze heren aankomt.

avatar van Kikuichimonji
Lijkt me sterk, hun nieuwe in net een halfjaartje oud. Gelukkig is die wel een stuk beter dan het zeer teleurstellende Antics.

avatar van Lexicon Devil
Een steengoed album....Ik ben erg blij dat dit eindelijk weer een orgineel album is waarin muziek weer een klein stapje vooruit zet.

@ Kikuichimonji: Geloof het of niet, Antics luister ik het vaakst van de drie. Ik kan Antics echt veel vaker horen als OLTA bijvoorbeeld.

Gish
Gaat dit ooit vervelen ?

Ik kan maar niet begrijpen dat dit album zo'n abnormaal hoog scoort.
Deze band mist iets geniaals wat Editors wel hebben.

Leg uit.

handsome_devil
Ik vind Interpol toch wel 20x boeiender dan Editors eigenlijk

Ik wacht met spanning op de openbaring van SOAD.
Misschien durft hij al niet meer

avatar van Yeahz
Ik spreek hierbij namens SOAD, die mij het volgende heeft ingefluisterd:

Beste Interpol-liefhebbers, ik ben tot inkeer gekomen. Ja, Interpol is beter dan Editors en ja, Turn on the bright lights is magnifiek. Nadat ik het licht had gezien besloot ik meteen om me aan te melden bij een Interpol-sekte in het Tibetaanse hoogland. Aangezien mijn computerinstallateur alleen maar Chinees spreekt kon ik mijn bekering helaas niet kenbaar maken. Mijn discipel Yeahz doet het bij deze dan ook voor mij

Met vriendelijke groet,

SOAD

Haha ja bijna, nee ik vind de zang niet interresant genoeg om lang te blijven boeien en datzelfde geld eigelijk ook voor de nummers die te lang en eentonig zijn.
En dat is jammer want over het algemeen ben ik dol op dit soort bandjes.
Ook heb ik er meerdere luisterbeurten aan gewaagd, want ja de score is niet voor niets zo verschrikkelijk hoog.
Ik denk dat dit gewoon een band is die niet echt in mijn straatje ligt.
eigelijk dus gewoon puur een MENING.

Lost Highway
Het is inderdaad jouw mening, en aangezien je hem al zovaak geluisterd hebt zal dat waarschijnlijk niet meer veranderen.
Toch wil ik even ingaan op jouw argumenten, en meer bepaald op het feit dat je de nummers te lang en te eentonig vindt. Persoonlijk vind ik Interpol vijf klasses beter dan gelijk welke 'genregenoot', net omwille van hun verrassende wendingen in hun nummers.
Als je dat nu eens vergelijkt, met alle respect, met de hier genoemde Editors. Dat is steeds hetzelfde gitaarspel, steeds dezelfde structuren, en liefst strofe en refrein een paar keer herhalen. Zet dan nog eens The New of Leif Erikson op, of als je wil een aantal nummers van het laatste album; tja dat is volgens mij toch een onoverbrugbaar klasseverschil tussen deze bands.

avatar van DikkeDarm
of luister eens naar Pioneers of the Fall....ben je ook gelijk klaar met uitleggen.

avatar van Yeahz
Prima, SOAD, je moet er ook vooral een eigen mening op nahouden. Ik vond het alleen tijd om de discussie ietwat luchtiger te maken, niet om jouw mening te bashen of iets dergelijks.

Ik moet zeggen dat ik de nummers die ik eerst vrij aardig vond nu na NOG MEER luisterbeurten goed vind zoals: Obstacle 1, Slow hands, Narc, pioneer to the falls.
Mischien dat ik het interpol licht nu een beetje begin te zien.
Ik zal nog is wat andere nummers proberen.

Probeer evil, die stuur ik altijd aan interpol groentjes, werkt tot nu toe altijd.

Heb ik ook al geprobeerd goed nummer. Threesome en Heinrich manouvre zijn ook meer van die nummers voor groentjes als mij haha.