Fakkelbrigade - Colucci Era (2009)

Label: Top Notch

1. Intro (Niet Normaal) (3:32)
  2. Colucci (4:07)

met Sanders

3. Daar met Ons (3:52)
  4. Kostbaar (3:28)
  5. Gezegd en Geschreven (3:28)
  6. Levensgroot (3:32)
  7. Hitte (3:11)
  8. Groen Gras (3:59)
  9. Kosmos (4:55)
  10. Zo Fris (3:25)
  11. Corazón (4:17)
  12. Karavaan (5:09)
  13. Fakkels en Bananen (3:27)

met DuvelDuvel

14. Medicijn (5:10)
  15. Tot Hier (3:36)
  16. Exclusief (3:25)

met BlaBla

17. Chocolade * (5:12)

met New Cool Collective

18. Intro * (0:50)
  19. Werk in Uitvoering * (4:34)

met Kebapie en Blaxtar

20. Toekomstmuziek * (3:19)
  21. BlokBoy * (3:11)

met Royston Drenthe

22. Wat het Is * (3:09)
  23. Wandelaars * (3:02)
  24. Schouders Ophalen * (2:35)
  25. Praat Tot Je * (3:57)
  26. Ingeschakeld * (3:20)

met Zo Moeilijk

27. Maak Moves * (4:08)
  28. Mijn Leven Is * (3:15)
avatar van thomzi50
Album groeit gelukkig wel een beetje, al blijft het geen topper.

Kill_illuminati schreef:

Ik snap wat je bedoelt. Tijdens de sessie probeert hij weer met diepere teksten te komen terwijl iedereen aan het boasten is. Hij is een andere soort rapper dan de andere 3.

Ja, dat heb ik helaas altijd met die Brigadiers. Ik zit helemaal niet te wachten op Typhoon met zn bijdehante gedoe en denk telkens, geef die mic weer aan Stick die gewoon met die stem van 'wat moet je nou' aan het knallen is.

Maar ik ben dan ook helemaal niet van de conscious en zogenaamd intelligente rap. . Ook 1 van de redenen dat hiphop voor mij echt elk jaar minder wordt.
Alle goede rap wordt intellectueler en meer gericht op handige teksten en de echte brag n boast knalprap wordt overgelaten aan top 40-rappers met kutproducers. .

Gewoon echt goede rappers en producers die toffe tracks maken zonder emo- bijdehant- te laidback gedoe wordt steeds moeilijker te vinden.

avatar van BoordAppel
Een echte gangsta die Kos.

avatar van Kill_illuminati
Kos schreef:

Dan is Winne of Kohfie Konnect jouw acts. Als ik jouw was zou ik wat 101Barz sessie's checken.

avatar van 'State Of Mind'
Sinds Colucci is Rico z'n flow echt positief veranderd, ik vond hem eerst altijd wat vermoeiend om naar te luisteren. Maar nu flowt ie als een gek Echt tof, die A.R.T. sound doet 'm echt goed naar mijn mening.

avatar van 'State Of Mind'

De (Super?)Limited Edition preview.

Gejat van Leipeshit XD

avatar van dilladawg
Ik begin "hitte" egt steeds vetter te vinden wat een groeier is dat!
Ik vind die A.R.T sound eigenlijk best tof.

avatar van nega
Hoezo is hier al op gestemd??

Ohja en Rico is sinds zijn tijd bij Opgezwolle, de beste rapper ooit voor mij in NL. Als ie op zijn NL-nivo ook Amerikaans/Engels kon rappen was hij de beste.

nega schreef:
Hoezo is hier al op gestemd??

Thomzi heeft het album al toegestuurd gekregen omdat hij een reviewer is, anderen.. tja.

En een Engelstalige-Rico komt nog niet aan de tenen van bv. DOOM, Nas (in hoogdagen), Slug...

avatar van Rhythm & Poetry
Ant? Slug is de rapper of jij weet dingen die ik niet weet...

Leuke freestyle weer, die staat de komende dagen nog vaak op hier. Het geeft me toch weer wat hoop voor dit album waar ik verder weinig goeds van verwacht.

Kill_illuminati schreef:

Winne is idd 1 van de weinige positieve uitzonderingen.

BoordAppel schreef:
Een echte gangsta die Kos.

. wat heeft dat met gangsta te maken?

Rhythm & Poetry schreef:
Ant? Slug is de rapper of jij weet dingen die ik niet weet...

Oops

J.M. schreef:
Rico & Sticks hebben allebei ooit opgetreden met een Kempi-shirt aan dus ze vinden hem zowiezo dope.

Dat zegt nog niks.. Ze zitten allebei bij Top-Notch en dragen elkaars shirtjes, Kempi droeg ook eens een Jawat! shirt, terwijl Jawat! zeg maar haat heeft aan rappers als kempi, en noemde hem ook in Duidelijk dacht ik...

Maar als Sticks hem draagt snap ik het wel, die staat idd met Kempi op tracks.

avatar van lowieke
Vind schouders ophalen nu eigenlijk ook wel erg te pruimen! Vind het alleen jammer dat Typhoon wat minder is dan op zijn eigen materiaal. Ben nog steeds erg benieuwd naar dit album.

Vind de hoes trouwens steeds doper worden, lijkt een beetje op het Colucci merk teken.. Logish natuurlijk

avatar van lowieke
Vanavond bij de wereld draait door spelen de fakkelbrigadiers exclusief: 'chocola'.

Harco
Kos schreef:

Kos is wel een beetje mijn man, wat hiphop betreft.

lowieke schreef:

Ja dacht ga eens kijken, denk die komen op het laatst heb ik het gemist...

avatar van Ralph
Neeger schreef:

Ja dacht ga eens kijken, denk die komen op het laatst heb ik het gemist...

Je hebt niks gemist hoor.

avatar van 'State Of Mind'
Ik vond het ook tegenvallen, kort & moeilijk verstaanbaar Normaal komen Ty & NCC harder!

YouTube - Typhoon & New Cool Collective - Chocolade (ft. Sticks & Rico) bij DWDD (13-05-09)

avatar van Ralph
Moeilijk verstaanbaar inderdaad! Ben nu weer alle Opgezwolle albums aan het luisteren en die van Typhoon om in de sfeer te komen. Hoop echt dat het een knaller wordt!

avatar van Seedorf
Clip van Colucci.

P-DawG
Die clip is echt dope man, vooral het einde !

Het wachten op de Ltd. versie van het album is begonnen...

Rene1979
Ik vind niet alleen de clip vet maar ook de track... Typh komt hard

Colucci Era ligt toch 22 Mei al in de winkels?

avatar van dusso
Ik denk dat de verwachtingen te hoog liggen hier, en dat er mensen teleurgesteld gaan worden.

We zullen zien XD

avatar van FlyLo
Colucci is alvast niet slecht. Hopelijk is het hele album van een minstens even hoog niveau.

Onderaan

Fakkelbrigade - WERK IN UITVOERING