Fakkelbrigade - Colucci Era (2009)

Label: Top Notch

1. Intro (Niet Normaal) (3:32)
  2. Colucci (4:07)

met Sanders

3. Daar met Ons (3:52)
  4. Kostbaar (3:28)
  5. Gezegd en Geschreven (3:28)
  6. Levensgroot (3:32)
  7. Hitte (3:11)
  8. Groen Gras (3:59)
  9. Kosmos (4:55)
  10. Zo Fris (3:25)
  11. Corazón (4:17)
  12. Karavaan (5:09)
  13. Fakkels en Bananen (3:27)

met DuvelDuvel

14. Medicijn (5:10)
  15. Tot Hier (3:36)
  16. Exclusief (3:25)

met BlaBla

17. Chocolade * (5:12)

met New Cool Collective

18. Intro * (0:50)
  19. Werk in Uitvoering * (4:34)

met Kebapie en Blaxtar

20. Toekomstmuziek * (3:19)
  21. BlokBoy * (3:11)

met Royston Drenthe

22. Wat het Is * (3:09)
  23. Wandelaars * (3:02)
  24. Schouders Ophalen * (2:35)
  25. Praat Tot Je * (3:57)
  26. Ingeschakeld * (3:20)

met Zo Moeilijk

27. Maak Moves * (4:08)
  28. Mijn Leven Is * (3:15)
P-DawG
Wat is dan de normale volgens jou?

avatar van Stapler
No offence maar ik vind het ook wel een beetje aanstellerij al die ltd zooi.

P-DawG
Inderdaad, maar het is gewoon vreemd dat die ster nog steeds in de winkel ligt, als er daar maar 300, of wat dan ook, van gemaakt zouden zijn was die namelijk echt niet meer te verkrijgen.

avatar van Stapler
Ja, ik heb eerlijk gezegd geen idee. Maar dat lijkt mij ook sterk ja. Zullen wel verkoop praatjes geweest zijn.

avatar van TheLegacy
Vind het sowieso jammer, dat Hotel zich nu ontleent aan bijna elke Top-Notch release. Zelfs die limiteds zijn nu niet meer echt limited, vind het toch behoorlijk jammer.

avatar van Sjaakspeare
Wat is Tot Hier toch een uitermate geslaagd nummer. Jammer dat het wel heel weinig gezelschap heeft.

avatar van Hendrix4live
Vind hier echt niks aan. Ik hou op zich wel van Hip-Hop maar dit kan me echt niet boeien. Hep hem beluisterd via Luisterpaal. Op zich geen slecht album alleen ik hou hier gewoon niet van.

avatar van MAS
MAS
P-DawG schreef:
Wat is dan de normale volgens jou?

De linker is de normale LTD die bij BOL, FRS en Plato te bestellen was.

TheLegacy schreef:

Hotel is onlangs gestopt dus daar zul je geen last meer van hebben.

Heb (een deel van) het album gisteren live gehoord en dat klonk wel echt goed. Vooral Rico is de laatste tijd goed in vorm.

avatar van lowieke
Vond Rico altijd de beste van Nederland. Op het eerste gezicht was ik teleurgesteld omdat ik Rico helemaal niet zo geweldig vindt op deze plaat. Maar het is voor mij compleet veranderd.

Heerlijke plaat, niet zoals opgezwolle. Maar goed, toch heel vet.

avatar van MurryMusic
lowieke schreef:

Heerlijke plaat, niet zoals opgezwolle. Maar goed, toch heel vet.

Rico is juist samen met Ty de beste op dit album

avatar van j.b.b.l
Ik heb nog steeds het gevoel dat ik naar een Opgezwolle album aan het luisteren ben,en dat is altijd een pluspunt.Het luisteren naar een Opgezwolle album was altijd een avontuur.Hetzelfde gevoel heb ik ook met Colucci Era.A.R.T is geen Delic maar hij doet het hier toch geweldig.Rico,Sticks,James en Typhoon doen gewoon weer hun ding.Dit is zo een album die ik maanden lang kan draaien,zo een album waarvan ik bij elke luisterbeurt weer iets nieuws ondek.

Ik hou het voorlopig op een 4.

dion_odinot
voor de liefhebbers:

1 Intro (Niet Normaal)
2 Colucci (feat. Sanders)
3 Daar Met Ons (Scratches: DJ Savage)
4 Kostbaar
5 Gezegd En Geschreven (Gietaar: Errol Pawiroredjo)
6 Levensgroot (Backing Vocals: Rob Bults) (Bass: Dries Bijlsma) (Saxophone: Coen Witteveen) (Trumpet: Fred Van Straten)
7 Hitte
8 Groen Gras (Backing Vocals: Dinopha)
9 Kosmos (Guitar: Dries Bijlsma)
10 Zo Fris (Scratches: DJ Savage)
11 Corazón (Backing Vocals: Delic) (Contrabass: Peter Plaatsman) (Guitar: Dries Bijlsma) (Trumpet: Fred Van Straten)
12 Karavaan (Bass: Dries Bijlsma) (Saxophone: Coen Witteveen)
13 Fakkels En Bananen (feat. DuvelDuvel)
14 Medicijn
15 Tot Hier (Saxophone: Benjamin Herman)
16 Exclusief (feat. BlaBla)
17 Chocolade (feat. New Cool Collective)

avatar van jacknina
Jah Rico en typhoon komen gewoon hard op deze plaat!!!!

BSound
Tot Hier en Karavaan zijn mijn favorieten. Goed album, maar niet super.

avatar van blunt187
"Hoewel Rico soms wordt gezien als de technisch sterkere rapper staat Sticks bekend om zijn aansprekend donkere stemgeluid, zwaar aangezette flow en solide teksten." Bron: wikipedia.

ben ik het helemaal mee eens;)

avatar van Sjaakspeare
Ik, met benadrukte uitzondering van 'solide teksten' ook. Alhoewel, Sticks teksten zijn wel solide in het matig zijn. Nee, wacht, 'solide' is een extreem vaag begrip wanneer het om teksten gaat. Wat denk jij dat die wikipedia-auteur ermee bedoelde?

avatar van Kill_illuminati
Ik denk dat hij bedoeld gewoon goede teksten zonder dat echt matig is of geweldig.

avatar van Outblasty
Kill_illuminati schreef:
Danku voor de vertaling.

avatar van Chuck Taylor
Vreemd dat Rico technisch beter wordt genoemd, had het inderdaad al eerder gelezen daar op wikipedia.

Om maar even mijn opinie hierover te geven: Sticks kent toch echter veel sterkere rijmtechniek en speelt veelvuldig met woord en klank, maakt in ieder geval dat ik Sticks verreweg beter acht op het technisch vlak.

avatar van nega
Rico is mijn alltime favoriet.. Ik vind dat Rico meer gevoel heeft voor rijm, daarnaast ben ik helemaal weg van zijn woordcombinaties, fantasie/humor in zijn raps. Maar vooral ook zijn flow en wordplay. Sticks vind ik direct(niet altijd, vaak wel), Rico rapt meer encrypt.

avatar van Chuck Taylor
Ik kan daar toch echt niet inkomen, voorbeeld hier van één van de wackste rijms van Rico die ik ken:

een kind download de nieuwste nokia ringtones
terwijl frico rico amper windows inkomt
je vindt me zelden op een hip-hop forum
wel op scholen, wel op een inloop
naar de middag voor een opening van een jeugdhonk
voor de jeugd open ik de deur met een sleutel

Hier vind ik ook totaal geen abstractie, woordspel of fantasie in terug..

avatar van nega
Hoeveel Verses heeft Rico wel niet? Je quote nu 6 bars uit heel zijn geschiedenis(wat ik zelf ook het minste vind van hem). Sticks is ook niet altijd even goed.

avatar van Chuck Taylor
Natuurlijk, ik gaf hierbij ook een voorbeeld. Maar ik vind dit wel tekenend voor Rico, ik ken van Sticks niet zulke zwakke teksten.

Om even de link naar dit album te leggen; vind de vers van Rico in Karavaan geniaal, deze zit vol met fantasie en flow staat in uitermate goede verhouding tot de beat. De vers van Sticks vind ik dan weer minder in deze verhouding, deze kent echter wel een soort filosofische poëzie van hoog niveau.

Maken mijn aantekeningen mijn aanwezigheid?
Legitimeert mijn schrift mijn bestaan?
Of gaan we te diep en moet ik het laten..
Gewoon afblijven om juist dat te schrijven wat beklijft
Over de waarheid en, alles daar omtrent
Alsof ik je ga vertellen waarom je hier op aarde bent, ik laat het aan Hem

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind dat eerste voorbeeld zo slecht nog niet, Rico opent dus letterlijk de deuren.

avatar van Kill_illuminati
Het rijmt amper.

avatar van BoordAppel
Maar het dicht wel.

Kill_illuminati schreef:
Het rijmt amper.
Als je het luistert wel, Rico rijmt zoveel dingen, waarvan je zou zeggen dat rijmt niet echt opelkaar. Even een quote van hem uit mijn hoofd: "Puntje bij paaltje, Jumpstyle is geweldig"

avatar van dilladawg
Oh groen gras is echt fantastisch, naar mijn mening een van de beste Zwolle tracks.
Echt kippenvel.

avatar van Dorstlesser
Ik geniet hier intens van, heel vette productie, lekkere raps, laat maar komen.

Chuck Taylor schreef:

een kind download de nieuwste nokia ringtones
terwijl frico rico amper windows inkomt
je vindt me zelden op een hip-hop forum
wel op scholen, wel op een inloop
naar de middag voor een opening van een jeugdhonk
voor de jeugd open ik de deur met een sleutel

Hier vind ik ook totaal geen abstractie, woordspel of fantasie in terug..

Vind je dat echt een van zijn slechtste rijms?
Ik vind het juist goede rijms.. In ieder geval de klanken op het eind van de zin..

Daarnaast vind ik hem wel grappig en echt typerend voor Rico.

Dit vind ik trouwens echt een slecht stuk van Rico:

Maar als de jongen doet tof, tof doet de jongen

nieuwe Billy Ocean nivea bodylotion flow

en is het nieuws negatief, ik wil het niet meer horen

binnen de bebouwde kom, opgevoerde brommers

jonge hondsdolle dagen in een komkommertijd

er is markt voor de media, 't hele jaar stommiteit

kijk: ups en downs Bobby Brown Whitney Houston

Aux Raus waus, Amy Winehouse haar medicijnkastje

As in de asbak krabbe krabbe, feestje

hiep-er-de-pipa vol en lang zal ie basen

ammoniak of ether

nee, ik ben Jan Modaal op tijd thuis voor t eten in mijn huis boom en beestje