Fakkelbrigade - Colucci Era (2009)

Label: Top Notch

1. Intro (Niet Normaal) (3:32)
  2. Colucci (4:07)

met Sanders

3. Daar met Ons (3:52)
  4. Kostbaar (3:28)
  5. Gezegd en Geschreven (3:28)
  6. Levensgroot (3:32)
  7. Hitte (3:11)
  8. Groen Gras (3:59)
  9. Kosmos (4:55)
  10. Zo Fris (3:25)
  11. Corazón (4:17)
  12. Karavaan (5:09)
  13. Fakkels en Bananen (3:27)

met DuvelDuvel

14. Medicijn (5:10)
  15. Tot Hier (3:36)
  16. Exclusief (3:25)

met BlaBla

17. Chocolade * (5:12)

met New Cool Collective

18. Intro * (0:50)
  19. Werk in Uitvoering * (4:34)

met Kebapie en Blaxtar

20. Toekomstmuziek * (3:19)
  21. BlokBoy * (3:11)

met Royston Drenthe

22. Wat het Is * (3:09)
  23. Wandelaars * (3:02)
  24. Schouders Ophalen * (2:35)
  25. Praat Tot Je * (3:57)
  26. Ingeschakeld * (3:20)

met Zo Moeilijk

27. Maak Moves * (4:08)
  28. Mijn Leven Is * (3:15)
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ik was laatst in Hedon bij het eerste concert dat de Fakkelrbigadiers samen gaven in hun nieuwe formatie. Het was een voorproefje op dit album zal ik maar zeggen.

Aan het eind van de avond had ik gemixte gevoelens; het was niet slecht, zeker niet, maar toch ik miste iets. Lang hoefde ik hier niet over na te denken, want het was vrij voor de hand liggend; ik miste Delic en zijn fantastische beats. Die man die Opgezwolle compleet maakte als een soort heilige 3 eenheid: Sticks, Rico & Delic. Ik zeg niet dat Sticks en Rico hedentendage minder goed zijn geworden, qua rap, qua flow, qua teksten. Maar toch is het gemis van Delic voelbaar. Ook vond ik het raar dat er geen enkele anekdote in zijn richting werd geplaatst (Delic werd klakkeloos vervangen door ART 'op die beat').

Als het inderdaad zo is dat dat concert een voorproefje was van dit album, dan ben ik nog heel erg benieuwd naar het eindproduct. Hoe dan ook, ik zal het tzt op de release party wel weer aan gaan schaffen vrees ik.

avatar van lowieke
Dank je! Dat is ook het gene wat in mijn hoofd blijft rondspoken! Helemaal als je af en toe die zelfde, naja niet echt duister, mischien donkere klanken hoort die Delic zo meesterlijk weet te brengen ('de jug'). Dan krijg ik een gek gevoel van, probeer het nou maar niet eens.

Delic is een held, en hij moet terug komen naar Nederland potverdrie!

1 WEEK FB JA!

dusso schreef:
Ik denk dat de verwachtingen te hoog liggen hier, en dat er mensen teleurgesteld gaan worden.

dat denk ik ook, mensen verwachten dezelfde stijl als opgezwolle terwijl dit iets totaal anders is.
A.R.T is geen slechte producer, maar eentje met een hele eigen sound (iets wat maar weinig producers hebben), Delic was veel toegankelijker en makkelijker om naar te luisteren.
Ik bekijk dit album een beetje als "Spuugdingen".

'State Of Mind' schreef:
Onderaan

Fakkelbrigade - WERK IN UITVOERING

Tracks - fakkelteitgroep.nl

klinkt ziek man, thanks!

n.p.

Ik heb ook hoge verwachtingen van het album, maar ben me er tegelijkertijd wel van bewust dat dit album totaal anders zal zijn dan het eerdere Zwolle werk.

dion_odinot
1 week voor de release en nu al 186 berichten. (met mijn bericht erbij 187).

Het moet niet gekker worden. Dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt om MuMe.

Gewoon logisch dat het anders klinkt. Dit is Fakkelbrigade, geen Opgezwolle.. 2 Verschillende dingen Kijk nu toch wel uit naar deze CD, draai Colucci nu toch wel vaak.

avatar van Kill_illuminati
dion_odinot schreef:
1 week voor de release en nu al 186 berichten. (met mijn bericht erbij 187).

Het moet niet gekker worden. Dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt om MuMe.

Moest je bij U2's - No line on The Horizon des tijds zien. Maar tis sowieso niet gek aangezien dit momenteel het grootste en meest verwachtte release op het gebied van HipHop.

UnknownPleasure
Ben erg benieuwd .

Toch ben ik wel bang dat hij gaat tegenvallen , ach ik denk dat het alleen maar kan tegen vallen zonder Delic ( Toch wel het genie) . Verder denk ik wel dat het een goede plaat word.

avatar van PJC
PJC
heeft er iemand een lijstje met tracks door ART geproduceerd voor zijn fakkelbrigade-tijd? ik ken alleen spaanse vlieg en wind waait... en dat zijn vette nummers dus als dit album in die lijn ligt gaat het wel tof worden denk ik. met rico, sticks en typhoon kan het sowieso niet echt mis gaan

avatar van Stapler
Volgens mij zijn dat ook de enige officiële nummers van hem.

avatar van 'State Of Mind'
James - Toekomstmuziek, dat is ook een harde track geproduceerd door A.R.T.

avatar van Stapler
Is waar ook ik dacht er nog aan maar wist het even niet meer zeker.

avatar van Seedorf
Hij heeft ook een aantal nummers op Ozmoses (Blaxtar) geproduceerd geloof ik.

avatar van 'State Of Mind'
Dat hoorde ik laatst ook, maar ik kan nergens vinden welke. Ik denk dat mensen het verwarren met NAV ofzo.

avatar van RestLove
Waar komen die 3 stemmen vandaan ?

Rene1979
journalisten

''Zo staat er een solo nummer van Rico op met een beat eronder waarop niemand stil kan staan. Een absolute topper die het begrip 'pit' absoluut tot nieuwe hoogtes moet weten te brengen.''

avatar van Stapler
Ey jongens, welk nummer draaien ze ook alweer aan het begin in die videoclip?
En is James, Sanders van Bla Bla?

Stapler schreef:
Ey jongens, welk nummer draaien ze ook alweer aan het begin in die videoclip?
En is James, Sanders van Bla Bla?

Verre oosten remix.
Alleen Sanders is van BLA, James is ex-BLA.
James was uit BLA gestapt omdat ze een verschillende smaak beats hadden ofzo, maar het zijn gewoon vrienden van elkaar.

Marko
''Eigenlijk wil ik het niet zeggen, maar veel meisjes zijn sletjes.''

Ik heb er wel vertrouwen in dat het een fijn album gaat worden. Die gasten brengen pas iets uit als ze weten dat het goed is.

Ja ok, dankje
Maar ik bedoelde zijn James en Sanders dezelfde persoon?
Maar niet dus.

Een groot verschil, Sanders is 10x beter XD

avatar van jacknina
Laat de cd maar komen!!!!

'State Of Mind' schreef:
Een groot verschil, Sanders is 10x beter XD

James bewijst op toekomstmuziek wel degelijk hard te kunnen komen, alleen is james een beetje wisselvallig.
Op Hitte vond ik james niet egt tof.
En sanders is inderdaad wel erg goed, jammer dat hij niet een soloalbum uitbrengt, ik zou hem zeker halen.

avatar van 'State Of Mind'
Ik ook man XD Die man komt gruwelijk, zijn stem is ook heel aangenaam om naar te luisteren.

avatar van Kill_illuminati
Ik vind het maar een inhoudloze recensie van 3VOOR12.

Vele nummers hebben natuurlijk die karakteristieke Zwolse ‘flow’ zoals we dat gewend zijn, maar een aantal keren wordt je op de cd aangenaam verrast door een geheel nieuwe ‘flow’

Wat is een Zwollse flow?

Er is op een aantal nummers ruimte voor ouderwets scratchen op de draaitafel, iets dat het bloed van elke HipHop liefhebber sneller doet stromen.

Die heeft duidelijk net HipHop ontdekt.

Het Zwollse kamp word naar mij idee te overwaadeert. Je mag nooit kritiek op ze hebben en als je een nummer niet leuk vind is het gelijk van "Je kent/houd niet van HipHop". Buiten dat hebben ze wel enkele prachtplaten gemaakt dat daar niet van.

avatar van TheFunkyM
Ik vind het zwolse kamp zelfs een beetje saai.
Alle nummers lijken op elkaar qua productie en flow..
Ik vond fakkelteit dan ook geen succes.
Wel vond ik de hiphop formatie Opgezwolle erg goed, daarna ben ik een beetje afgehaakt.
Wel hoor ik alles van deze mannen, omdat mijn zusje het top vind. Het is niet slecht, maar het herhaalt zich keer op keer vind ik.

Toch ben ik wel benieuwd naar deze cd, ik vond schouders ophalen niet groots.. Hoop dat het me aangenaam verrast.