Fakkelbrigade - Colucci Era (2009)

Label: Top Notch

1. Intro (Niet Normaal) (3:32)
  2. Colucci (4:07)

met Sanders

3. Daar met Ons (3:52)
  4. Kostbaar (3:28)
  5. Gezegd en Geschreven (3:28)
  6. Levensgroot (3:32)
  7. Hitte (3:11)
  8. Groen Gras (3:59)
  9. Kosmos (4:55)
  10. Zo Fris (3:25)
  11. Corazón (4:17)
  12. Karavaan (5:09)
  13. Fakkels en Bananen (3:27)

met DuvelDuvel

14. Medicijn (5:10)
  15. Tot Hier (3:36)
  16. Exclusief (3:25)

met BlaBla

17. Chocolade * (5:12)

met New Cool Collective

18. Intro * (0:50)
  19. Werk in Uitvoering * (4:34)

met Kebapie en Blaxtar

20. Toekomstmuziek * (3:19)
  21. BlokBoy * (3:11)

met Royston Drenthe

22. Wat het Is * (3:09)
  23. Wandelaars * (3:02)
  24. Schouders Ophalen * (2:35)
  25. Praat Tot Je * (3:57)
  26. Ingeschakeld * (3:20)

met Zo Moeilijk

27. Maak Moves * (4:08)
  28. Mijn Leven Is * (3:15)
P-DawG
Misschien wel, maar dat maakt het in dit geval niet minder hard. het blijft natuurlijk wel 101 Barz he

avatar van Gyzzz
Oh ik wist niet dat het uit 101 Barz kwam. Dan maakt het idd wat minder uit.

Gyzzz schreef:
Oh ik wist niet dat het uit 101 Barz kwam. Dan maakt het idd wat minder uit.

Hij staat ook op 'werk in uitvoering' .die track heeft het album niet gehaald, maar is nu wel te beluisteren op fakkelteitgroep.nl.

avatar van Conway Twitty
Gyzzz schreef:
Maar het blijft helaas een metafoor om de metafoor en niet om de betekenis, het zinnetje met de voetbalclubs.

Dat bedoelde ik uiteraard.

recensie van yource magazine:

De Kabeltruilui die hun Hanzestad op de hiphopkaart zetten met een Z
zoals Zorro, leveren met dit album een eclectisch werkje af (even bontkleurig
als de kledinglijn van Carlo Colucci). De beats van A.R.T. zijn bijzonder divers en
vernieuwend. Soms hard en pompend - een uitstapje naar drum & bass wordt
niet geschuwd - het andere moment melodieus: een Spaans gitaartje, een
Tenor Saw-achtig reggaeloopje of de sax van Benjamin Herman zorgen voor
een aangename, zomerse ambiance. Ook vocaal staat het album als een
huis. Nergens kiezen de brigadiers voor standaard flows, content of eenvoudige
rijmpatronen. Uitschieters in positieve zin zijn er te over (Levensgroot, Kosmos,
Medicijn) met als absolute hoogtepunt het volledig door Rico gerapte Kostbaar.

avatar van 'State Of Mind'
Las het net 10sec geleden XD. Die track van Rico schijnt echt fenomenaal te zijn

avatar van MJ_DA_MAN
Hm, kijkende naar de beschrijving van de beats vrees ik voor een tegenvaller op dat gebied gezien bijna al die stijlen me niet zo liggen.

Rene1979
Is deze al te pindakazen?

Rene1979 schreef:
Is deze al te pindakazen?

nee

PJC
beats met spaanse gitaartjes, sax, reggae-loopjes en drum & bass-invloeden ik heb er wel vertrouwen in. A.R.T. gaat wel verrassen denk ik

avatar van 'State Of Mind'
reggae loopjes mogen ze van mij weglaten XD

'State Of Mind' schreef:

Zo staat er een solo nummer van Rico op met een beat eronder waarop niemand stil kan staan. Een absolute topper die het begrip 'pit' absoluut tot nieuwe hoogtes moet weten te brengen.

(van 3 voor 12)

dion_odinot
De Zwolse vernieuwers zijn terug! Opgezwolle is niet meer; Leve de Fakkelbrigade. Rico en Sticks hebben zich het afgelopen jaar met Typhoon, James en Sanders (en vele anderen) hoorbaar vermaakt in de studio van producer A.R.T. Uit talloze sessies en schetsen is er een album ontstaan dat gerust meesterlijk genoemd mag worden. Er wordt volop geëxperimenteerd met flows, beats en songstructuren waardoor er iets geheel origineels ontstaat. De cd klinkt organisch, spontaan en fris, mede dankzij de produkties van A.R.T. die zich met Colucci Era schaart tussen de topproducers van Nederland. Te prijzen valt dat de Zwollenaren niet kiezen voor een herhalingsoefening, maar hebben gepoogd de lat weer een stukje hoger te leggen hetgeen absoluut geslaagd is. Gastbijdragen zijn er o.a. van Duvelduvel, Dries Bijlsma en Benjamin Herman die Tot Hier En Niet Verder naar grote hoogten stuwt. Kostbaar en Medicijn bevatten Drum ‘n Bassinvloeden, Kosmos en met name Karavaan zijn sublieme muzikale trips. Eigenlijk is hoogtepunten noemen zinloos; dit is een nieuwe standaard binnen de Nederlandse Hiphop die zich het beste aan een stuk laat beluisteren en beetje bij beetje meer geheimen prijs geeft. Bij de Limited Edition zit overigens een extra schijf met outtakes en oude tracks. Wees er tijdig bij!

Bron; Platomania

avatar van Jurrien
Ze hebben een studiosessie gedropt bij Vitamine E.
Hij is te downloaden van Fakkelteitgroep.nl. Vooral Sticks die op het einde over de Top-40 gaat freestylen is heel droog.

avatar van Stapler
Het album staat nu volledig op youtube.
link: YouTube - Kanaal van TopNotchNL

avatar van TheFunkyM
Ben nu aan het luisteren.. valt me tot nu toe niet tegen!

avatar van WILDE_FRANS
Na Hitte, Colucci en Schouders Ophalen valt de rest voorlopig wel tegen.

Ook @Luisterpaal

avatar van TheFunkyM
ja dat luistert beter dan die youtube shit

Ik vind het opzich wel weer lekker.. Lekkere opgezwolle sfeer zit erin.. Ik vind op 1 of andere manier de muziek van Sticks en Rico lekkerder, wanneer het weer ook lekkerder is..
Prima chill muziek.

PJC
Kostbaar is wel een heel dikke track hoor. Wat Rico deed op Elektrostress en Buitenbad evenaart hij hier wel weer. Het bewijst dat dat hij gewoon de beste MC is.

ART=GENIAAL

DevendraBan

Levensgroot en Groen Gras zijn heerlijke producties, inderdaad. De andere ook maar deze springen echt in het gehoor.

Als iemand geïnteresseerd is in de youtube rip, stuur ff een p'm, handiger dan youtube/luisterpaal.

PJC
ik begin ook die indruk te krijgen na alles wat ik tot hiertoe van die man gehoord heb. ik hoop dat hij alle sceptici een poepje laat ruiken met colucci era

DevendraBan schreef:

Die man brengt een ongekende instrumentale variatie op het album, echt heel tof

avatar van 'State Of Mind'
Na één luisterbeurt kan ik zeggen dat ik het nu al een MEESTERWERK vind zowel lyricaal als instrumentaal!

avatar van TheFunkyM
Ik vind het ook op dit moment best goed.. maar geen meesterwerk?
Waarom vind je het een meesterwerk dan?

avatar van Backslap
valt erg tegen art mag nodig vervangen worden , hij probeert delic een beetje natedoen met kubus geluidjes hier en daar maar dat lukt niet...

bowi01
ik mis delic. tot nu toe 2 vette beats gehoord en dat zijn levensgroot en groen gras. toch ben ik oh zo blij weer is rico te horen, want oh oh oh, wat blijft hij een geweldige lyricist.

Backslap schreef:

Die melodie in ''Levensgroot''