Fakkelbrigade - Colucci Era (2009)

Label: Top Notch

1. Intro (Niet Normaal) (3:32)
  2. Colucci (4:07)

met Sanders

3. Daar met Ons (3:52)
  4. Kostbaar (3:28)
  5. Gezegd en Geschreven (3:28)
  6. Levensgroot (3:32)
  7. Hitte (3:11)
  8. Groen Gras (3:59)
  9. Kosmos (4:55)
  10. Zo Fris (3:25)
  11. Corazón (4:17)
  12. Karavaan (5:09)
  13. Fakkels en Bananen (3:27)

met DuvelDuvel

14. Medicijn (5:10)
  15. Tot Hier (3:36)
  16. Exclusief (3:25)

met BlaBla

17. Chocolade * (5:12)

met New Cool Collective

18. Intro * (0:50)
  19. Werk in Uitvoering * (4:34)

met Kebapie en Blaxtar

20. Toekomstmuziek * (3:19)
  21. BlokBoy * (3:11)

met Royston Drenthe

22. Wat het Is * (3:09)
  23. Wandelaars * (3:02)
  24. Schouders Ophalen * (2:35)
  25. Praat Tot Je * (3:57)
  26. Ingeschakeld * (3:20)

met Zo Moeilijk

27. Maak Moves * (4:08)
  28. Mijn Leven Is * (3:15)
avatar van dilladawg
Ik ben een groot fan van ze, maar vond bijv. schouders ophalen ook niet goed.
Het zijn in mijn ogen wel de Hip-Hop legendes van NL, maar dat zegt niet zoveel aangezien de nederlandse scene vrij wack is.

avatar van TheFunkyM
Ik vind dat eigenlijk wel meevallen..
Sticks, rico, Jawat!, Typhoon, Postman, extince, Brainpower, Duvel, Jiggy Dje, DAC, Neo en Manu en dan al die wat commercielere gasten..

avatar van ThingMan
Waarom staat 'Schouders Ophalen'er niet op?

Rene1979 schreef:
journalisten

ik heb trouwens het gevoel - afgaande op hun stemhistoriek - dat deze users (m.rvin23 en moker_B) geen journalisten zijn. daaag stem!

Toch best veel voor zo'n klein landje als ons.

kan mijn mening zijn, maar brain vind ik niet in dat rijtje passen.

avatar van bixtad
weet iemand wat "colucci era" betekent?

avatar van 'State Of Mind'
Colucci is een merk uit de jaren '90 en era betekent tijdperk.

Het concept is denk ik ''jaren '90 tijdperk'' waar het voor hun allemaal is begonnen met muziek maken ezo. En omdat Colucci iets van een kwaliteitsmerk is, zal het ook wel staan voor hoogwaardige kwaliteitsmuziek.

avatar van Timo710

Toch best veel voor zo'n klein landje als ons.

Je vergeet Das de rijmmaniak!!!
YouTube - Das de Rijmmaniak - Het komt eraan (RotebTV)

Nee, on the real, je vergeet wat Winne en U-Niq hebben neergezet de afgelopen jaren! En nieuwkomer Fresku heeft toch ook met Twijfel al een classic op z'n naam staan.

avatar van TheFunkyM
Ja.. klopt.

Ik had er zomaar wat opgenoemd, eigenlijk om te melden dat het in ons land helemaal niet zo slecht gesteld is met de hiphop

avatar van pascal83
bixtad schreef:
weet iemand wat "colucci era" betekent?

Een echte Carlo Colucci trui.

lekker

avatar van jacknina
ik liep vroeger in zo n colucci trui

PJC
dat zag er vast heel knap uit

avatar van Timo710
Ja.. klopt.

Idd, de mainstream hiphop is in Nederland erg sterk (iig, ik tel Spec niet mee als mainstream hiphop..., eerder als pop), dit allen dankzij top-notch en de talenten die daarop zitten.

De underground hiphop is in Nederland wel van een erg treurig niveau ( Nino, LSD, Bloedserieus, en nog heel erg veel andere bagger).

avatar van nopro
pascal83 schreef:

Een echte Carlo Colucci trui.

Bekender voorbeeldje:

Heb hier ook nog zo`n trui liggen, damn wat waren die hip vroeger ;')

avatar van Rhythm & Poetry
Timo710 schreef:

Dat kun je toch geen underground noemen? Het zijn commercieel ingestelde artiesten, die door gebrek aan elke vorm van kwaliteit niet mee kunnen. Als ik denk aan Nederlandse underground rap dan denk ik aan: Fotosynthese, 0118-Vier, KGV, Skiggy Rapz, Risskant, Spinal, StropStrikkers en Kapabel.

Die Lentesessie heeft me overigens echt weer goede hoop gegeven, met name Sticks heeft geweldige woordspelingen . Ik beluister die sessie zo wat vijf keer per dag .

PJC
"Maar Standaard Luik bouw ik met m'n Club Brugge, als t aan een Anderlecht gaat er niks gebeuren"

WORDPLAY

Harco
Timo710 schreef:

Meen je dat nou serieus? Ik ben niet eens een liefhebber van Nederlandse hiphop, maar ik kan zelfs met betere undergroundnamen komen dan dat.

avatar van MJ_DA_MAN
Nino, LSD en Bloedserieus zijn zelfs mislukte mainstream-artiesten of artiesten die mainstream willen gaan maar het niet kunnen (gebrek aan geld e.d.). Of sla ik hiermee de plank mis?

avatar van Urbanoetang
Eindelijk weer iets binnen de nederlandse hiphop-scene om naar uit te kijken - dat heeft lang geduurd. Hopelijk doet dit Fakkelteit weer vergeten, hoewel mijn gevoel me zegt dat dit ietwat teleur gaat stellen. Schouders Ophalen was al wat matigjes.

Vreselijke artwork overigens - hebben de heren een uurtje met Illustrator aangekloot?

MJ_DA_MAN schreef:

Voltreffer.

PJC schreef:

WORDPLAY

Misschien stom, maar wat bedoelt hij hier precies mee?

Die 101 Barz sessie is wel keihard, vind james daar ook heel lekker komen.

avatar van MJ_DA_MAN
Voltreffer
...van de plank misslaan?

avatar van FlyLo
Jurrien schreef:

Misschien stom, maar wat bedoelt hij hier precies mee?

Die 101 Barz sessie is wel keihard, vind james daar ook heel lekker komen.

Standard luik, Club Brugge en Anderlecht zijn voetbalploegen uit België.

Als je het dan een beetje anders uitspreekt:

Maar standaard luik bouw ik met m'n club bruggen, als't aan een ander ligt, gaat er niks gebeuren.

Of mis ik nog iets van andere uitspraak? Heb het nummer zelf nog niet gehoord, trouwens. Ik kan er dus ook volledig langs zitten.

FlyLo schreef:

Standard luik, Club Brugge en Anderlecht zijn voetbalploegen uit België.

Als je het dan een beetje anders uitspreekt:

Bedankt voor de uitleg. Ik had mijn vraag wat beter moeten stellen, want ik begreep het principe met de voetbalploegen wel, maar wat bedoelt hij precies met: Standaard Luik bouw ik met mijn club bruggen?

avatar van Conway Twitty
Waarschijnlijk niets en gaat het nergens over, maar vond hij het wel leuk bedacht.

Conway Twitty schreef:

De letterlijke lyrics zijn:
Standaard als Luik, bouw ik met mijn club bruggen, Als het ander een ander legt (ligt), zal er niks gebeuren.

avatar van FlyLo
Grafkist schreef:

Geniaal bedacht naar mijn mening. Met club doelt hij op de FB natuurlijk.

Dat klinkt natuurlijk logischer. En het is inderdaad erg mooi gevonden.

Grafkist schreef:

Geniaal bedacht naar mijn mening. Met club doelt hij op de FB natuurlijk.

Top, bedankt voor de uitleg

Urbanoetang schreef:

Nou ik vind het wel mooi hoor. Simpel en gestileerd. Less is more!

avatar van Gyzzz
Maar het blijft helaas een metafoor om de metafoor en niet om de betekenis, het zinnetje met de voetbalclubs.