Fakkelbrigade - Colucci Era (2009)

Label: Top Notch

1. Intro (Niet Normaal) (3:32)
  2. Colucci (4:07)

met Sanders

3. Daar met Ons (3:52)
  4. Kostbaar (3:28)
  5. Gezegd en Geschreven (3:28)
  6. Levensgroot (3:32)
  7. Hitte (3:11)
  8. Groen Gras (3:59)
  9. Kosmos (4:55)
  10. Zo Fris (3:25)
  11. Corazón (4:17)
  12. Karavaan (5:09)
  13. Fakkels en Bananen (3:27)

met DuvelDuvel

14. Medicijn (5:10)
  15. Tot Hier (3:36)
  16. Exclusief (3:25)

met BlaBla

17. Chocolade * (5:12)

met New Cool Collective

18. Intro * (0:50)
  19. Werk in Uitvoering * (4:34)

met Kebapie en Blaxtar

20. Toekomstmuziek * (3:19)
  21. BlokBoy * (3:11)

met Royston Drenthe

22. Wat het Is * (3:09)
  23. Wandelaars * (3:02)
  24. Schouders Ophalen * (2:35)
  25. Praat Tot Je * (3:57)
  26. Ingeschakeld * (3:20)

met Zo Moeilijk

27. Maak Moves * (4:08)
  28. Mijn Leven Is * (3:15)
avatar van jacknina
Album word steeds beter

Luister luister

TheFunkyM schreef:
Gast, ga nou niet vertellen dat ik het album niet geluisterd heb.. misschien wel 5 keer op luisterpaal.. Ik vind dat Typhoon erg weinig komt op dit album.. ik bedoelde met 2 keer, gewoon weinig..
Maar, wat ik al zei in mijn andere bericht is: dat ik met luisterpaal het album niet helemaal mee krijg, ik kom er niet in.. daarvoor moet hij echt eerst in me itunes staan.

haha ik vroeg het XD met een sarcastische ondertoon, want het is toch wel wat vreemd als iemand zegt dat Typhoon 2x op het album komt (bij wijze van) terwijl hij er 12x op staat. Ik moet je inderdaad wel nageven dat het moeilijker is om het album van luisterpaal mee te krijgen, het geluid is net iets te dof en te zacht.

avatar van jacknina
Shit man

ik hoor Typhoon net zo vaak op het album

lol

avatar van Jurrien
Yes, net de LE binnen gekregen. Hij ziet er heel nice uit, maar wel jammer dar er geen boekje bij zit. Ga hem nu voor het eerst beluisteren!

De Bonus CD ziet er ook goed uit, moest wel even lachen toen ik zag Royston Drenthe op een nummertje staat.

avatar van MJ_DA_MAN
Nog steeds niet te pindakazen?

avatar van 'State Of Mind'
Goede kwaliteit zal in de loop van de dag wel op het net te vinden zijn

avatar van Vizzle
Kom net uit de stad ( Ehv ), alwaar ik een poging deed dit schijfje te bemachtigen....

Nergens te krijgen!!! Niemand had 'm binnen en deze week kwam hij ook niet meer!!!

avatar van dielinquent
kwart voor 1, nog steeds geen bol.com pakketje in de brievenbus, damn

avatar van FlyLo
Vizzle schreef:

Toch via Bol Proberen?

Is te beluisteren op de luisterpaal.

avatar van Vizzle
Bedankt, daar kom ik net ook achter ja

avatar van MJ_DA_MAN
Vizzle schreef:
Toch via Bol Proberen?
In Eindhoven is dan ook geen reet te vinden qua hiphop. Het zegt genoeg dat de ''betere'' hiphopplaten vrijwel alleen bij Media Markt te koop zijn.

avatar van Stapler
dielinquent schreef:
kwart voor 1, nog steeds geen bol.com pakketje in de brievenbus, damn

Oh ikke wel Om 11 uur kreeg ik hem al.

avatar van MAS
MAS
Nog niet binnen van bol.

Nu 8/9 keer geluisterd en ik begin hem steeds vetter te worden. Dit gaat zeke richting de 4/4,5

avatar van Stapler
Delic doet trouwens ook nog mee op deze plaat!
Op nummer 11 als achtergrondvocalen

avatar van dilladawg
ik ga hem toch nog even een halvje omhoog doen, wat een heerlijke plaat zeg.
favo tracks: groen gras, karavaan,kostbaar (lijkt me live egt vet net als kosmos),hitte en colucci.
slechtste track vind ik Daar met ons.

avatar van 'State Of Mind'
Het begin van ''Daar Met Ons'' is misschien wel eenbeetje irritand, maar ik vind de flow wel hard hoor

''A.R.T. neemt de beat weg voor de focus, nou breng de beat back als bonus!'' HARD

avatar van dilladawg
'State Of Mind' schreef:

Ik doelde ook vooral op het begin

Nareno
Ik heb um binnen en ik denk dat me surround system wat over uurtjes gaat draaien!

avatar van dielinquent
eerste luisterbeurt: zware bevalling, voorzichtig bangen nog maar ik hoor de groeipotentie, en dat zijn over het algemeen de beste albums als ik die diagnose stel.

avatar van lowieke
Heb hem net gehaald. Aangenaam verrast! Wel een groeier. Tot nu toe een 3. Wordt nog wel hoger....

Apen met fakkels, brigadieren met bananen!

dielinquent schreef:

Volgens mij heb jij best wel dezelfde smaak als mij haha. Kom je steeds tegen. Van propagandhi tot fakkelbrigade haha.

Daar met ons.....sjaaaaa ik merk bij fakkelbrigade een beetje de cliche dingen. De nederlandse vertalingen van stoere amerikaanse uitspraken....

Hoop niet dat bij een volgend album van de zwolsche boys de helft met ali b is .

avatar van Urbanoetang
Door het warme onthaal van de pers werd ik een stuk minder sceptisch, maar helaas vind ik het na mijn eerste luisterbeurt (zoals verwacht) weinig aan. ART haalt het niet bij Delic - verre van zelfs. Hoogtepunten: Colucci, Groen Gras, Karavaan. Kostbaar te chaotisch en makkelijk bangen, net zoals vele andere tracks. Ik zet voorlopig 3 sterren neer.

avatar van lowieke
Ik mis Delic keeeeeeeeeeeeeihard! Kubus had er ook beter bij gepast. Echt jammer want het is wel een heel goed album. Maar de beats steeds NET niet

P-DawG
A.R.T. levert hier stuk voor stuk goede producties vind ik. Die vergelijking met Delic slaat ook nergens op, het is namelijk geen Opgezwolle plaat alhoewel dat voor sommige mensen moeilijk te begrijpen is...

avatar van Urbanoetang
P-DawG schreef:
Die vergelijking met Delic slaat ook nergens op

Hoezo? Die vergelijking ligt erg voor de hand (en terecht). A.R.T nam het stokje over van Delic bij live-shows, en het is alles behalve vreemd dat Fakkelbrigade als een soort neo-Opgezwolle zonder Delic wordt gezien.

avatar van BoordAppel
Maar dat is het niet, dus zo moet je het ook niet zien.

avatar van Gyzzz
Als een vergelijking met Delic nergens op slaat, kun je volgens mij nooit meer twee albums van enigszins verschillende artiesten met elkaar vergelijken.

Eerste luistersessie doet mij heel erg blij maken. Sinds tijden weer een hiphop-plaat die ik direct nog een keer wil opzetten, en daarna nog eens, maar dan voor de teksten, en dan afzonderlijk de eerste voorzichtige uitblinkers (kosmos bijvoorbeeld), en dat dan dagenlang.

Goede zaken dit.

avatar van 'State Of Mind'
Nu eindelijk een aantal keer in goede kwaliteit kunnen luisteren en zal binnenkort mijn stem plaatsen ben er nog niet uit of het een 4.0 of een 4.5 gaat worden...

Rubeng
Stapler schreef:
Delic doet trouwens ook nog mee op deze plaat!
Op nummer 11 als achtergrondvocalen

Hahaha idd, Corazón. Achtergrond vocalen: P. Blom.
Rico ook nog in Kostbaar, 'Oom Delic met een baard'.

Ze zijn hem nog niet vergeten.