Fakkelbrigade - Colucci Era (2009)

Label: Top Notch

1. Intro (Niet Normaal) (3:32)
  2. Colucci (4:07)

met Sanders

3. Daar met Ons (3:52)
  4. Kostbaar (3:28)
  5. Gezegd en Geschreven (3:28)
  6. Levensgroot (3:32)
  7. Hitte (3:11)
  8. Groen Gras (3:59)
  9. Kosmos (4:55)
  10. Zo Fris (3:25)
  11. Corazón (4:17)
  12. Karavaan (5:09)
  13. Fakkels en Bananen (3:27)

met DuvelDuvel

14. Medicijn (5:10)
  15. Tot Hier (3:36)
  16. Exclusief (3:25)

met BlaBla

17. Chocolade * (5:12)

met New Cool Collective

18. Intro * (0:50)
  19. Werk in Uitvoering * (4:34)

met Kebapie en Blaxtar

20. Toekomstmuziek * (3:19)
  21. BlokBoy * (3:11)

met Royston Drenthe

22. Wat het Is * (3:09)
  23. Wandelaars * (3:02)
  24. Schouders Ophalen * (2:35)
  25. Praat Tot Je * (3:57)
  26. Ingeschakeld * (3:20)

met Zo Moeilijk

27. Maak Moves * (4:08)
  28. Mijn Leven Is * (3:15)
'State Of Mind' schreef:
Dan hebben wij een meningsverschil

vind dat stukje van sanders denk ik nog het best...

avatar van dusso
Ik vind het juist geniaal hoe Rico en Sticks hun ''onzin'' zo dope kunnen overbrengen. Daarnaast heeft een Jiggy Dje echt niet meer inhoud dan Rico en Sticks. Je zegt alleen als hij er zin in heeft, maar dat geldt dan net zo goed voor Rico en Sticks.

avatar van Vizzle
Na het "toeleven" naar deze release toe en wat luisterbeurten later komt toch de teleurstelling binnen sijpelen...

Teveel matige tracks, Sticks die zeker niet zijn beste niveau haalt en het er makkelijk vanaf brengt en beats die het soms gewoon niet zijn...

Behoorlijk zonde allemaal....

Ik verlaag nu naar 3.5*, maar misschien gaat het nog wel verder bergafwaarts.

Relax schreef:

Typhoon, Raymzter, Appa (af en toe) en Jiggy Djé als hij er zin in heeft.

Rico & Sticks blijven constant hetzelfde rappen.

Het nummer "Verwend" van Rico vind ik inhoudelijk egt enorm sterk ook Made in NL (maatschappijkritisch).
Kortom ik denk dat Rico & Sticks inhoudelijk erg sterk zijn, alleen zit het soms diep weggestopt in de teksten.
En doen ze het alleen wanneer ze er "zin" in hebben.

avatar van Kill_illuminati
dilladawg schreef:

En doen ze het alleen wanneer ze er "zin" in hebben.

Wat denk je van Park, Tunnelvisie en Elektro stress? Die hebben toch ieder hun eigen unieke onderwerpen.

Kill_illuminati schreef:

inderdaad, vooral Elektro stress, erg uniek kwa stem, lyrics en inhoud.

avatar van dusso
Zo kan je eigenlijk wel heel Eigen Wereld gaan opsommen. Al verdient Gekkenhuis ook wel een vermelding. Dus bij deze.

avatar van 'State Of Mind'
Elektro Stress kan ik echt niet naar luisteren XD
Inhoud is zwaar hard, maar die stem gvd wat irritand & de beat ook.

avatar van PJC
PJC
dusso schreef:
Zo kan je eigenlijk wel heel Eigen Wereld gaan opsommen.
héhé ja, en hiermee is het gelijk bewezen dat je rico en sticks echt niet kan afschilderen als inhoudelijk zwak. dat klopt gewoon niet en heeft niks met een mening te maken. dat hun stijl je niet aanspreekt is een ander verhaal, ik ben bijvoorbeeld ook niet gek van pakweg een bob dylan (om maar iets te noemen) maar beweren dat hij een slechte tekstschrijver zou zijn is gewoon niet waar.

PJC schreef:

amen

bowi01
wel heel typerend dat iedereen de zelfde tracks dope vindt, waarvan wat mij betreft de beats wat meer 'delic achtig' zijn. levensgroot, groen gras, karavaan.

avatar van JustiFicatioN
Helaas, de kwaliteit van delic kwam goed naar voren voor mij na het beluisteren van dit album. Die kwaliteit mist A.R.T. Delic was in staat om techno beats, live instrumenten en zelfs irritante beats(elektrostress) in een album te proppen, zonder dat het geheel minder werd. Bij delic hing er over het hele album nog een zelfde "sfeer", waardoor het album een echt geheel was. Bij A.R.T mis ik dit.
Rico is wel echt geweldig op dit album

avatar van MJ_DA_MAN
Plaat is gelukkig wat gegroeid, maar nog vind ik het niet zo. Electro-achtige beats liggen me sowieso niet, maar ik vind ze nu niet meer zo klote als de eerste keer. A.R.T. had beter in de stijl kunnen produceren zoals hij deed op de plaat van Ty. De raps liggen me ook wat beter dan de eerste keer en vormen iets meer een geheel met de producties (alhoewel het rappend wel imo meer klinkt als een Opgezwolle-album met redelijk veel Ty- en een paar James-featurings). Sticks komt gelukkig beter dan op Fakkelteit, maar Rico vind ik nou juist minder dan ooit. Wij weigert soms te rijmen; Ty en Sticks hadden daar al een handje van, en hij nu helaas ook. Het luistert best goed weg maar super vind ik het nooit.

Relax
Conway Twitty schreef:
Maar Raymzter en Appa kunnen dan weer totaal niet rappen.

avatar van jacknina
Delic was opgezwolle

opgezwolle bestaat niet meer

dus vergelijk delic niet steeds met art

Harco
Dan kun je net zo goed het woord "vergelijken" afschaffen.

avatar van Noc
Noc
Het gaat erom dat veel mensen een Opgewolle album verwachten, maar dit is de Fakkelbrigade, je hoort de brigadiers dit ook zeggen in interviews.

DevendraBan
Door MuMe ben ik gaan geloven in het cyclisch tijdsbesef, steeds worden dezelfde discussies herhaald, alleen komt hier nooit een einde aan...

bowi01 schreef:

Dit zijn ook de meest toegankelijke en "catchy" nummers van het album. Logisch dat die bij het grote publiek het meest in de smaak vallen. Persoonlijk vindt ik dit ook de lekkerste nummers, maar tegelijkertijd vind ik het ook dope dat ze onbetreden paden bewandelen. Dat sommige mensen hier nog niet helemaal voor open staan is jammer.

avatar van Chrisseh
Nu ik hem even aan het luisteren ben... zeer positief verrast! Ik verwachtte dan ook een lichte teleurstelling, maar dit klinkt allemaal leuk weer!

avatar van thomzi50
Grafkist schreef:
Dat sommige mensen hier nog niet helemaal voor open staan is jammer.

Of ze vinden het gewoon niet goed, dat kan ook..

thomzi50 schreef:

Of ze vinden het gewoon niet goed, dat kan ook..

Mhua, denk het niet. Ik zie de heletijd vergelijkingen met Delic, en dat vind ik jammer. Delic was voor mij persoonlijk de beste producer van Nederland. Als ik alles met Delic zou vergelijken zou ik niet meer kunnen genieten van andere producers.
Dat ART zijn level niet ging halen kon denk ik iedereen wel voorspellen. En dan blijf ik toch de heletijd lezen dat ART een slechtere producer is dan Delic, en dat ze Delic missen. Dus ik denk inderdaad dat een groot aantal mensen er niet voor openstaat.

HAHA, Delic achtige beats.

Grafkist schreef:

Ik sta zeker open voor alternatieve paden binnen het hiphop genre maar dit is gewoon slecht.

avatar van 'State Of Mind'
Dit is gewoon GOED.

avatar van MJ_DA_MAN

DevendraBan
Mijn beurt: overschat?

Dat kon ik aan je stem wel afleiden...

Mijn beurt: overschat?

Zoals de meeste nederhop-albums hier.

avatar van Niek
Mijn beurt: overschat?
Dacht dat dat woord niet bestond in jouw woordenboek. Gemiddeldes zijn altijd terecht enzo toch?

Niek schreef:

Het gemiddelde is ook niet bijzonder hoog, en zal waarschijnlijk nog héél wat zakken in de komende weken.

avatar van Noc
Noc
Het album blijft bij mij wel groeien, en bij andere mensen ook als ik de reacties lees. Dus zover zal het gemiddelde denk ik niet zakken.