Wilco - Wilco (The Album) (2009)

Rock / Pop
Label: Nonesuch

1. Wilco (The Song) (3:00)
  2. Deeper Down (3:00)
  3. One Wing (3:42)
  4. Bull Black Nova (5:39)
  5. You and I (3:27)

met Feist

6. You Never Know (4:22)
  7. Country Disappeared (4:02)
  8. Solitaire (3:05)
  9. I'll Fight (4:24)
  10. Sonny Feeling (4:14)
  11. Everlasting Everything (3:39)
  12. Dark Neon * (4:24)
Father McKenzie schreef:

Misschien moet ik de band nog een nieuwe kans gunnen?
Zou ik zeker doen, Patrick. Naast Sky Blue Sky is dit een geweldig album!

Ad Brouwers schreef:
Bofkont!!!!!

Ad, je kan als je een creditcard hebt zo tickets bestellen op eventim.de : zoeken op Wilco en bij verzending kan je Benelux aangeven. Het is zo besteld. Oh ja: via het zaalplan boeken: kan je je eigen stoelen uitzoeken. Of is Düsseldorf te ver weg?

avatar van Sandokan-veld
Father McKenzie schreef:
Misschien moet ik de band nog een nieuwe kans gunnen?
De hoes is in elk geval uitnodigend voor een ritje.

Ik heb het al een aantal keer eerder gezegd, maar ik zou in eerste instantie je duurverdiende centjes inversteren in de vorig jaar uitgekomen live-dvd van de band, Ashes Of American Flags.
Als liveband is de groep de laatste jaren volgens mij duidelijk nog sterker dan op cd, en als film is dit ook nog een klein meesterwerkje.
Bovendien kun je, als je de dvd in je computer stopt, lid worden van de Wilco roadcase, waarmee je alle nummers uit de film als audiotrack kunt downloaden van de website van de band, plus alle nummers van de dvd Sunken Treasure (met solo-optredens van Jeff Tweedy) en drie ep's met liveversies en b-kantjes. Bij elkaar 60 nummers, gratis en voor niets. Tel uit je winst!
(Nee, dit is geen gesponsorde bijdrage)

Als het gaat om de laatste twee Wilco-cd's zou ik eerder kiezen voor Sky Blue Sky dan deze, maar ik denk dat de verschillen wel duidelijk naar voren komen in de reacties bij deze plaat en SBS.

Bedankt voor de tip!

avatar van Sandokan-veld
Geen probleem. Ben jaloers op je reis naar Dusseldorf, hopelijk komen ze ook nog dichter in de buurt. Heb ze drie keer gezien dit najaar (Pukkelpop, Paradiso, Effenaar) en live zijn ze momenteel echt

Kijk, dat is nou leuk om te horen. Ik had voor Paradiso kaarten, maar moest die toen noodgedwongen verkopen. Daarom heb ik de eerste de beste gelegenheid aangegrepen om ze live te zien. Ben heel benieuwd!

avatar van LittleBox
Sandokan-veld schreef:

Heeeeej, die DVD heb ik al enige tijd maar dit wist ik niet! Die gaat vanavond als de wiedeweerga de computer in...

avatar van bertus99
Vaak is een album met de bandnaam als titel het debuutalbum. Maar niet bij Wilco, maar ook The Beatles deden dat pas bij album nummer zoveel.
Daarmee sla ik een bruggetje, want Wilco doet mij soms aan The Beatles denken. De verzorgde melodieuze composities vooral, en ook wel de arrangementen en de veelkleurige klanken. Dit is al lang geen gitaarband meer. De muziek is niet meer in een hokje te plaatsen.
Een aantal rustige liedjes op deze plaat sluiten tamelijk aan bij het vorige album Sky Blue Sky, dat ik in zijn geheel wel meer een eenheid en daarom een heel stuk sterker vind. Daar komt de vrij zachte stem van Tweedy ook het best tot zijn recht, zoals op deze cd in Deeper Down, Solitaire en You and I.
Bull Black Nova met die ene repeterende noot is een van de opvallendste nummers. Dat mocht van mij nog wel wat langer doorgaan.
You and I en I'll Fight liggen daarentegen juist weer makkelijk in het gehoor, goeie meezingsongs.
You never know en Sonny Feeling vind ik het minst, eigenlijk een beetje dertien in een dozijn-ideetjes.
Tot nu toe een redelijk album, maar het zou nog kunnen groeien als het vaker in de cd speler heeft gelegen.

avatar van bertus99
Vanmiddag op de fiets was het toch wel een heel aardige plaat.

Vandaag eindelijk gekocht (€8,99 bij de Concerto!!) en ik ben er ontzettend blij mee! Wilco is en blijft groots en Wilco is en blijft mijn favoriete band. Ik moet snel maar eens de collectie compleet maken met A.M. en A Ghost Is Born. Wat een band..

Joristus schreef:

Ik raad je ook Sky Blue Sky aan !

bertus99 schreef:

Ik raad je ook Sky Blue Sky aan !

Als hij nog 2 albums nodig heeft om zijn collectie compleet te maken, dan zal hij deze wel hebben ;-D

avatar van gd90
Het staat zelfs in zijn top 10

Ik heb nog 2 kaartjes voor Wilco in Düsseldorf voor a.s. maandagavond 20 september in de Tonhalle op Rij 1 vooraan! Mijn vrouw kan niet mee, vanwege haar werk....

Wilco in de schitterende Tonhalle in Düsseldorf (ruim 1,5 uur rijden van Utrecht) en dan ook nog eens helemaal vooraan zitten op rij 1 Parkett (vloer: direct bij het podium!). Gereserveerde plekken, iedereen heeft een vaste zitplaats. Het zijn officiële echte kaartjes (geen e-tickets). Mocht je ze willen overnemen, stuur me dan snel een P.M. (persoonlijk bericht).

avatar van bertus99
Deeper Down is een absoluut pareltje. Met die tempowisselingen en heel gevarieerde instrumentatie. Het klopt allemaal perfect met elkaar. Je hoort vandaag de dag maar weinig nummers waarin de compositie en de techniek zo goed elkaar versterken.

avatar van BenZet
Bij het eerste nummer krijg je er gelijk zin. Al snel vind ik dit album toch tegenvallen. Jammer maar helaas.

avatar van bertus99
Heb hem verhoogd naar 4. Wilco keert enigszins terug naar de conventionele song.
Na Sky Blue Sky is dit een minder kaal album, maar het wordt niet zo'n kerstboom als YHF.
Een goeie middenweg. Niet Wilco's beste album, maar toch wel heel mooi, vooral na vaker luisteren.

avatar van BenZet
Ook verhoogd naar 4 sterren. Muziek van Wilco, je kan een album gewoon niet in een keer beoordelen. Je moet het een paar keer beluisteren, even wegzetten en nog eens luisteren. Opeens valt het kwartje dan. Wat een muziek, wat een teksten en wat een gevoel. Echt zeldzaam goed, dat Wilco. De live plaat is voor mij de grootste groeier van ze, elke keer als ik hem weer opzet wordt hij beter.

Wilco, een zeer aangename ontdekking voor mij, muziek dat door veel te draaien alleen maar beter wordt is zeldzaam, en Wilco ( de platen en deze plaat) worden steeds beter.

avatar van harm1985
Vind deze een stuk minder dan zijn voorgangers. Het mist gewoon een nummer als Handshake Drugs of Jesus, etc. Al is You and I een leuke verrassing. Voorlopig hou ik het op 3*. Mogelijk nog verhoging tot 3,5 maar meer niet.

avatar van Wickerman
De drie voorgangers van deze plaat zijn klassiekers en in mijn ogen echte ‘albums’. Ze roepen een bepaald gevoel op en dwingen je door te luisteren tot het eind. Sommige albums doen dat. Ze dompelen je onder, nemen je mee en laten je pas aan het eind los. Yankee Hotel Foxtrot is de herfstplaat, soms duister en kil, soms nog een zonnestraal. A Ghost is Born is hartje winter met sneeuwstormen en een ijzige kou. Sky Blue Sky symboliseert het wachten op de eerste lentezon die langzaam doorbreekt. Met z’n drieën Wilco’s ijzersterke trilogie.

Wilco is een allegaartje, geen album in mijn ogen en helaas geen uitschieters die echt de kwaliteit van de voorgangers haalt. Het is alsof de band niet goed weet hoe ze verder moeten. Ook de opvolger The Whole Love heeft hier last van, maar voelt al een stuk beter aan. Pas bij Star Wars keert het albumgevoel terwijl. Het gemis aan albumgevoel houdt voor mij in dat Wilco het minste album van Wilco is, ondanks die heerlijke opener.

avatar van Juveniles
alleen al vanwege het fenomenale One Wing het beluisteren meer dan waard (live nog fraaier getuige de u tube live versie in Paradiso, 16/11/2009)