Arctic Monkeys - Humbug (2009)

Label: Domino

1. My Propeller (3:28)

met John Ashton

2. Crying Lightning (3:43)

met John Ashton

3. Dangerous Animals (3:24)

4. Secret Door (3:44)
  5. Potion Approaching (3:33)

met Josh Homme

6. Fire and the Thud (3:50)

met Alison Mosshart

7. Cornerstone (3:18)

met John Ashton

8. Dance Little Liar (4:44)
  9. Pretty Visitors (3:41)
  10. The Jeweller's Hands (5:43)

met Josh Homme

11. I Haven't Got My Strange * (1:30)

met Josh Homme

12. Red Right Hand * (4:20)
  13. Sketchead * (2:02)

avatar van problem
Hehe eindelijk een nieuwe! Mooie plaat om naar uit te kijken. Verwacht er wel veel van. Blij dat ik deze heb toegevoegd

avatar van twelve
Ben benieuwd naar deze plaat, cover is alvast erg mooi, evenals de songtitels. Vraag me af in hoeverre ze hun sound gaan veranderen, al heb ik het idee dat ze weinig fout kunnen doen.

nicoot
Weer die typische AM-titels: Crying Lightning, Dance Little Liar,... Leuk leuk!
Looking forward! O dear, wordt gereleased de dag voor Pukkelpop. Dat wordt 12u non-stop luisteren

avatar van thelion
Ben wel benieuwd naar deze nieuwe, maar hoop niet dat het een herhalings oefening gaat worden van hun vorige 2.......
Wellicht dat hun frontman Alex Turner de rest wat meer in de richting van zijn Last Shadow Puppets heeft gestuurd.....

Zeertjuh
heb crying lightning al gehoord die klinkt wel weer vet.. Kan echt totaal niet wachten op dit album

Ben erg benieuwd. Crying Lightning en The Fire And The Thud klinken in ieder geval fantastisch. Het schijnt wel dat dit album veel minder catchy en meer psychedelisch wordt, dus de mensen die voornamelijk "I Bet You Look Good On The Dancefloor" konden waarderen kunnen weleens een nare nasmaak van dit album in hun mond krijgen. Persoonlijk zal ik daar geen last van hebben denk ik, ik heb er alle vertrouwen in dat dit album hun eerste twee zal evenaren. Het staat in elk geval vast dat het album niet een herhaaltruukje wordt.

avatar van KidChino8
wow je was snel CHIEP !
anyways: mijn favoriete band: kan niet wachten, al niet van december eigenlijk. Pukkelpop wordt echt massive volgens mij.
Ik vind eigenlijk geen enkel nummer van hen slecht en ik denk ook niet dat dat zal veranderen..

Crying Lightning en The Fire And The Thud hebben we dus al mogen horen: stuk voor stuk geweldige songs weeral, alhoewel ik nog altijd wel erg benieuwd ben naar de studioversie van the fire and the thud..
Die drie voorstukjes in Matt's blog zien er ook zalig uit..

Ik hoop ook echt op een early leak zodat ik de nummers al vanbuiten ken voor pukkelpop, zou moeten lukken vermits de release in Azië veel vroeger is..

LOUDER LOUDER MARCHING POWDER

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
KidChino8 schreef:
wow je was snel CHIEP !
Normaal ging NME morgen de primeur krijgen van het artwork, maar ik was gisteren toch al eens gaan kijken op de site van de aapjes et voilà .
En 19 augustus is btw de Japanse releasedaum.

avatar van Yamato
Ik ben zeer benieuwd, ik hoop echt dat dit album het niveau van zijn voorgangers weet te evenaren maar de tijd zal het leren. De hoes is alvast mooi en de songtitels zijn sterk, het begint bij mij alweer te jeuken. Ik ga meteen hun oude platen weer luisteren.

boomkat
Fraaie hoes. Lekker hoor.

avatar van midnight boom
Kan echt niet wachten.
als het de lijn doorzet van de vorge 2 albums wordt ie erg cool.

Josh homme heeft eraan meeegewerkt, klinkt als de ultime samewerking

avatar van Yamato
Ik ben sinds het zien van de nieuwe hoes nergens anders meer aan gedacht. Ik hoop ECHT dat het weer zo'n pareltje als zijn voorgangers is. Maar Alex Turner heeft naar mijn idee nog nooit iets fout gedaan dus het zal vast wel goedkomen.

Ik heb hier ook heel veel zin in zeg! Geweldige hoes, coole songtitels, en die bandfoto van een tijdje geleden beloofde ook veel goeds (Jamie met een Black Sabbath t-shirt!).

avatar van Nanne-1995
Ik heb gelezen dat Alex Turner in de loop van dit album veel naar Jimi Hendrix en Cream heeft geluisterde,
Gitaarsolos zijn vaak wel leuk om eens te horen maar Ik hoop niet dat ze net als deze artiesten oneindige gitaarsolos spelen.

avatar van joyce19791
Hier wist ik nog niets van! Leuk!
Deze wil ik wel op vinyl hebben.

avatar van arwenevenstar
Op de site van Arctic Monkeys staat dat de releasedatum in de Benelux 21 augustus is...

Ik sta echt te popelen om deze te mogen beluisteren. Het beste nummer van FWN vond ik do me a favour en ik hoop dat hierop in ieder geval een paar van dat soort nummertjes staan, hoeft niet in dezelfde stijl maar qua hoe mooi het is... ok nu snap ik mezelf niet eens meer. :s

avatar van KidChino8
joyce19791 schreef:
Hier wist ik nog niets van! Leuk!
Deze wil ik wel op vinyl hebben.

je kan hem al pre-orderen op zowel cd als lp, met limted poster erbij!

oh en btw : van pretty visitors, dangerous animals en cornerstone zijn er previews gelekt..

avatar van Apieknar
Erg benieuwd hiernaar. De vorige 2 albums waren top!

avatar van tribaltyn
kom maar op! we kunnen het hebben

maandag is de nieuwe single voor het eerst te horen:
Crying Lightning

Father McKenzie
Die eerste 2 heb ik goedkoop eens gevonden, en maar op goed geluk meegenomen.
Ze zijn me nooit goed bekomen, ik bijt mijn tanden erop stuk, zoekend naar een stukje muziek mèt wat melodie en structuur erin.
Idem dito met Kings of Leon en nog wat bandjes van deze generatie.

Het generatieconflict bestaat wel degelijk. Heb hier ondertussen flink van geleerd en ik hou me als vijfitger lekker bezig met de muziek die mij nà aan het hart ligt; CSN&Y, Hendrix, de singer-songwriters van mijn generatie en verder lekker met alle ouwe-ballenmuziek die je je maar kan inbeelden.
En ik voel me daar goed bij, joepie!

Neen, deze kelk, en ook gelijksoortige bandjes, laat ik graag aan me voorbijgaan.
IK ben zeker dat op bepaalde leeftijd, je smaak zodanig geëvolueerd is, dat je met bepaalde, eerder primitieve muziekjes, niet veel meer kunt doen.
Ach, een beetje controverse zo op zijn tijd, het moet kunnen. We kunnen ook allemaal niet van Anouk en Krezip houden, hé?

Maar geniet hier dus maar mateloos van, als het je ding is...

avatar van Ward
Ach, mijn vader die ook in de vijftig is heeft een zwak voor de Arctic Monkeys. Dus of het echt met je leeftijd heeft te maken betwijfel ik. Het lijkt me eerder dat dit gewoon niet je ding is. Misschien moet je eens wat andere dingen uit deze tijd proberen (bijvoorbeeld Fleet Foxes of Sufjan Stevens). Want ik geloof niet dat er in deze tijd niks wordt gemaakt dat je mooi zou kunnen vinden.

Om toch nog even ontopic te gaan, ik ben hier razend benieuwd naar!

Father McKenzie
@ Ward; Fleet Foxes kan me zeker bekoren, die cd heb ik trouwens!

avatar van LucM
Ik ben eerlijk gezegd ook benieuwd naar dit album. Hun debut "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not" viel mij enigszins tegen gezien de enorme hype, hun opvolger "Favourite Worst Nightmare" daarentegen heeft mij wel over de streep getrokken. Laten we hopen dat Arctic Monkeys met dit album weten te bevestigen.

avatar van midnight boom
de single crying lighting: ik moest even slikken, maar het is toch echt erg goed!

avatar van Bart
'Crying Lighting' klinkt erg goed, vind ik. Geen meezinger, geen festivalgehalte, maar mijns inziens wél een mooie muzikale ontwikkeling.

avatar van bver
Bart schreef:

Klopt, maar toch weer met die typische "arctic monkeys-hook".... veelbelovend!

avatar van barrett
Wow, een psychedelische Artic Monkeys klinkt alvast veelbelovend, kga snel eens youtube afspeuren naar fragmenten van nieuwe songs.

Ik wil graag de echte Crying Lightning horen. Ik kan nu alleen maar live opnamen vinden op Soulseek. Heeft iemand hem te deel hier? Zo ja, stuur even een berichtje.

Ik kijk nog meer uit naar de studio versie van Pretty Visitors. Die klinkt live nog een stukje indrukwekkender dan Crying Lightning. Ik voorspel: Weer een niveautje hoger en volwassener dan FWN.

Edit: laat maar, ik heb um al.
Edit2: Lekker nummer. Hij klinkt toch wat ingetogener dan de live versie dus enigzins teleurgesteld wat dat betreft maar wel gewoon een heel aanstekelijk, typisch AM nummer. Ik wacht op de rest.

Klinkt niet slecht, maar ja bij het debuut zat het echt goed. Tweede viel tegen en derde...we zien wel