Arctic Monkeys - Humbug (2009)

Label: Domino

1. My Propeller (3:28)

met John Ashton

2. Crying Lightning (3:43)

met John Ashton

3. Dangerous Animals (3:24)

4. Secret Door (3:44)
  5. Potion Approaching (3:33)

met Josh Homme

6. Fire and the Thud (3:50)

met Alison Mosshart

7. Cornerstone (3:18)

met John Ashton

8. Dance Little Liar (4:44)
  9. Pretty Visitors (3:41)
  10. The Jeweller's Hands (5:43)

met Josh Homme

11. I Haven't Got My Strange * (1:30)

met Josh Homme

12. Red Right Hand * (4:20)
  13. Sketchead * (2:02)

avatar van musicman13
ja dat weet ik. maar wat ik zei is ook waar. alhoewel het dan vaak gaat om amerikaanse emo bandjes, dan britse goden!

avatar van Arrie
Die Amerikaanse emobandjes passen zich juist aan. Er zijn tal van bands/artiesten op te noemen die zich nog veel minder aanpassen dan de Monkeys. De Arctic Monkeys maken nou niet bepaald de meest eigenzinnige muziek, en zijn ook niet bepaalde de meest vernieuwende band. Op dit album zijn ze met Homme gaan samenwerken, en zo klinkt het ook precies.

avatar van Chronos85
Helemaal gelijk! Degelijk, hoge kwaliteit, maar niet vernieuwend. Credits ook voor Homme inderdaad...

avatar van VanDeGriend
Onnodige quotes verwijderd.

avatar van Snoeperd
Niet vernieuwend, maar ik vind dat ze wel een heel goed eigen geluid hebben die zich onderscheid van andere indiebands

avatar van musicman13
Ik ken geen andere band die zulke muziek maakt als The Arctic Monkeys, ze hebben wel degelijk een eigen stijl! En ik heb wel is wat van QOTSA geluisterd en dat is niet zo zeer nagedaan door de monkeys op dit album!

avatar van Arrie
Rustig maar, ik bedoelde niet dat ze QOTSA hebben nagedaan, maar dat het gewoon weer als de Monkeys klinkt, maar dan met een Homme-sausje eroverheen. En ja, ze hebben een eigen stijl, ik heb ook nooit ontkend dat ze dat hebben.

avatar van musicman13
nou je zei dat ze geen eigenzinnige muziek maken, of bedoel je daarmee dat ze niet een eigen genre ofzo hebben gemaakt?

avatar van Arrie
Nouja, ze hebben wel een eigen stijl, maar het is ook weer geen hele aparte muziek ofzo. Het is en blijft natuurlijk gewoon rockmuziek, en zoveel wijkt het ook weer niet af van de gemiddelde rockmuziek. Je kan een eigen stijl hebben, maar betekent niet meteen dat het hele eigenzinnige muziek is. Voorbeeld: ABBA. Heel duidelijk een eigen stijl, je kan bij een nummer van hun zo herkennen dat het ABBA is, maar ik zou het niet bepaald eigenzinnige muziek noemen, het is gewoon popmuziek.

avatar van joeri_musicfreak
arctic monkeys had gewoon bij de stijl van het eerste échte album moeten blijven( whatever people say i am.... )

als je naar arctic monkeys luistert hoor je wel duidelijk dat het arctic monkeys is maar echt een eigen soort muziek en stijl is het niet,

Berichten verplaatst naar Arctic Monkeys

Wow Arrie, dat is een nieuw wereldrecord verplaatsen....!

Snel gaan kijken mensen bij Arctic Monkeys!

avatar van jellecomicgek72
joeri_musicfreak schreef:

Klopt Whatever People Say i am is idd veel beter ja.

Rizz
Ik vind Whatever People Say I Am leuker, vrolijker, maar niet beter. Het ligt een beetje aan m'n bui waar ik meer zin in heb.

Berichten verplaatst naar Arctic Monkeys

Verdomd, wat ben ik toch blij met de bonustrack ´Red Right Hand´. Wát een bruut nummer..

avatar van P.O.W.
Ik was dit album eigenlijk alweer vergeten. De twee hiervoor niet...

avatar van AOVV
Een stuk duisterder dan de eerste twee albums, maar jammer genoeg ook wat minder. Een neergaande lijn is er te ontdekken in de langspelers van Arctic Monkeys, ben eens benieuwd of ze die weer wat naar boven kunnen trekken met hun vierde.. Al is het verschil tussen deze en de tweede kleiner dan het verschil tussen de eerste en de tweede.

avatar van Co Jackso
In een review van Sandokan-veld las ik het word lamlendigheid. Zo negatief wil ik niet zijn (en is die review trouwens ook niet), maar ik begrijp deze kritiek wel. Ik mis de uitbarstingen van Arctic Monkeys. Wel heb ik begrip voor de koerswijziging van de band. Iedereen heeft tenslotte het recht om te spelen wat ze willen, zonder de druk van een platenmaatschappij.

Voor mij pakt het niet geweldig uit, ik snap dan ook niet dat andere luisteraars dit als het beste album zien. Zelf beschouw ik Crying Lightning met afstand als het beste nummer van dit album, gevolgd door Cornerstone, Dance Little Liar en Pretty Visitors.

avatar van pim556
Dit album is minder springerige rock van hun debuut en nóg meer serieuze en modieuze rock van FWN. En omdat dat me bevalt, vind ik dit het beste album van de heren.

Het lijkt wel alsof AM zich een beetje aanpassen aan mijn muzieksmaak: Ik begon met hun tweede album. Deze heeft ook een tijdje in mijn top-3 gestaan. Dit album heeft zelfs een tijdje op nummer 1 gestaan. Bij hun volgende album ben ik bang dat mijn muzieksmaak zich toch sneller heeft ontwikkeld dan hun stijl: het zou de verrassing van het jaar voor me zijn als hun nieuwe album in mijn top-10 terecht komt.

Co Jackso schreef:

Mis je uitbarstingen? Ga dan is luister naar the fire and the thud, of dangerous animals, of crying lightning. Pretty visitors is een grote uitbarsting met wat rustige momenten. Ik begrijp je ook wel maar het album is minder softer dan je WELLICHT zou denken.

avatar van Co Jackso
musicman13 schreef:

Ik heb het album inmiddels vaak genoeg gehoord. In mijn review schreef ik al dat Crying Lightning en Pretty Visitors hoogtepunten op het album zijn. Maar een uitbarsting betekent uiteraard niet dat het ook een goed nummer is. Een nummer als Fire and the Thud komt trouwens pas na 3 minuten op gang, en dan nog valt de versnelling van het ritme mee. Echt agressief wordt het ook niet.

Co Jackso schreef:

Ok aggresief wordt het niet inderdaad. Maar wat ik zo mooi vind aan fire and the thud, is juist die grimmige sfeer en dan die heerlijke explosie op het einde! Plus de backing vocals van allyson mosshart werken erg fijn. Maja dat is mijn mening!

MindRuler
Ik ben geen Monkeys-fan maar wat is Cornerstone toch een geweldig nummer.

Dance Little Liar = perfect.

avatar van rien
Zowiezo nog steeds het beste AM album voor mij, gevolgd door het eerste.

Choo Choo
Zeer goed album, maar het mist iets wat de eerste twee albums wel hebben.

Crying Lightning is veruit het beste nummer. Op de voet gevolgd door Dangerous Animals, Fire and the Thud en Dance Little Liar. Het slot van Dance Little Liar is gewoon meesterlijk.

Cornerstone en The Jeweller's Hand zijn ook geweldig mooi, maar dan op een andere manier. Een wat rustigere manier. De tekst van Cornerstone is briljant.

Potion Approaching kan me het minst boeien.

avatar van Zandkuiken
De straatschoffies zijn veranderd in romantici en het resultaat is bijgevolg minder opwindend dan de briljante eerste 2 platen. Toch weten de Monkeys mij ook te charmeren met hun veelgelaagde songs die duidelijk de groovy stoner-invloeden van Homme met zich meedragen. Een echte kraker als Fake Tales Of San Francisco zal je hier niet vinden, maar toch staan er op Humbug niks dan prima nummers.

Sterke plaat, maar geef mij toch maar de opgefokte jongens van de beginjaren. 4*

Hij valt me wat tegen, nu ik 'm na lange tijd weer eens draai ter voorbereiding op het concert van the Arctic Monkeys. Nu is dat relatief, want ik vond dit een erg sterk album. Humbug gaat terug naar echt goed: 4,0* nog altijd. Suck It And See vind ik over het geheel toch wat beter. Dat verrast mij: had ik niet gedacht toen ik die plaat voor het eerst draaide. Wel leuk.

avatar van thetinderstick
Over het gehaal wat minder sterk dan de voorgangers (minder uitschieters), maar het is goed dat de Arctic Monkeys hier een iets ander geluid neerzetten (duidelijk beinvloed door Josh Homme / QOTSA).

'Crying Lightning' en 'Cornerstone' zijn hier mijn favorieten.