Arctic Monkeys - Humbug (2009)

Label: Domino

1. My Propeller (3:28)

met John Ashton

2. Crying Lightning (3:43)

met John Ashton

3. Dangerous Animals (3:24)

4. Secret Door (3:44)
  5. Potion Approaching (3:33)

met Josh Homme

6. Fire and the Thud (3:50)

met Alison Mosshart

7. Cornerstone (3:18)

met John Ashton

8. Dance Little Liar (4:44)
  9. Pretty Visitors (3:41)
  10. The Jeweller's Hands (5:43)

met Josh Homme

11. I Haven't Got My Strange * (1:30)

met Josh Homme

12. Red Right Hand * (4:20)
  13. Sketchead * (2:02)

avatar van lowieke
Beide voorgangers hadden zon ontzettende gaaf nummer op het einde: a certain romance en 505. Hoop dat ze die traditie voortzetten!

Elien
Ik kan echt niet wachten, heb hem al besteld. Maar dan zal ik waarschijnlijk niet de laatste 2 nummers erop hebben staan. Crying lightning is echt een geniaal nummer. De stem van Alex is echt veranderd/mysterieuzer geworden lijkt het wel. Dat hoorde ik hier: YouTube - Arctic Monkeys - Crying Lightning (BBC Radio 1)

avatar van barrett
Elien schreef:

Is het niet de muziek die zoveel verandert is?

avatar van Eardrum
Bij Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006):

ik las ergens, dat het nieuwe album van de apen eerder in NL uitkomt dan elders, speciaal voor Lowlands.

avatar van ol' dirty
vond whatever people say i am, that's what i'm not een goed album.. favourite worst nightmare vond ik dan weer minder... maar ben wel benieuwd naar deze!

Eardrum schreef:
Bij Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006):

Dat is mooi! Maar ik had eerlijk gezegd al verwacht, dat de plaat was gelekt...

avatar van RestLove
AM is uit de gigantische Britse vijver één van de weinige bands die me echt aanspreekt. De nieuwe nummers zijn ook echt 'nieuw', een fris geluid, geen herhaling op de 3e plaat. Hopelijk kunnen ze de verwachtingen waarmaken.

Het stemgeluid op de single is ff anders dan de vorige platen vind ik. Klinkt ook iets meer richting Last Shadows Puppets... Ben benieuwd naar t hele album.

avatar van lowieke
Vind crying lightning eeeeerg tegenvallen . Wat me erg pijn doet, ik hou echt van deze band.

Pretty Visitors, Secret Door en Potion Approaching zijn ook alvast fantastisch, laat de rest maar snel komen.

vondeich
AM en een cover van NC.... erg benieuwd naar!!

Crying lightning naar mijn mening zeer goede single. Stem inderdaad iets anders maar daarom niet slechter. Ik vind alleen de hoes niet echt origineel/geslaagd/mooi. Of is dit niet de definitieve hoes?

avatar van bver

avatar van Bart
En ook in dit korte fragment is duidelijk te horen, dat de Monkeys voor een 'zwaarder' geluid hebben gekozen:

Arctic Monkeys - Web Transmission - 9:00PM GMT, 30th July - webtransmission.arcticmonkeys.com

Nihilisme
En ook de studioversie van My Propeller kan me bekoren. Lijkt erop dat dit 'm weer helemaal gaat worden.

avatar van bver
Nihilisme schreef:

Dat denk ik ook!
Als je de nieuwe nummers hoort, vind ik één ding opvallend: de jongens zijn blijkbaar volwassen geworden...

UnknownPleasure
mmmmm secret door en cornerstone zijn geweldig

Is it just me of hebben de nieuwe AM nummers iets western achtigs over zich?

A.S. Donderdag (30 juli) avond zullen de Arctic Monkeys live dit album presenteren op www.arcticmonkeys.com

De presentatie gebeurt met een speciaal online concert die vanaf 10 uur savonds om Nederlandse tijd te zien is!

p.s. het is wel een eenmalig event, dus 1 keer gemist is voorgoed gemist!

Is die stem een grap of is hij echt gelekt?.

bij mijn weten zijn er maar 4 nrs gelekt

Ja, Ik heb enkel de studioversies van Secret Door, Crying Lightning, Cornerstone en Pretty Visitors.

Nihilisme
SOAD schreef:

Je vergeet My Propeller. Die's ook al gelekt. En naar het schijnt zwerft Dance Little Liar ook al over het net, maar die heb ik nog niet kunnen vinden. Vijf stuks dus tot nog toe.

avatar van djarend
Donderdagavond via internet live concert te horen van Arctic Monkeys, spelen ze nieuwe plaat compleet is mij verteld. Donderdag 30 juli dus, o.a. bij 3voor12

Stem verwijderd.

avatar van RestLove

Dance Little Liar is inderdaad ook gelekt. Ik mag geen links posten helaas Belangstellenden kunnen een PM/e-mail sturen.

djarend schreef:

Ik heb zojuist de gelekte nummers beluisterd (thanks RestLove!) en concludeer dat het wat rustiger is. Stiekem had ik gehoopt op 10 nummers zoals Pretty Visitors en Crying Lightning, maar dit klinkt ook niet slecht. Cornerstone en Dance Little Liar moet ik nog even wat vaker horen. Secret Door is alleen al briljant door die overgang en die geweldige drums.

Mark0990
RestLove schreef:

Ik heb je een e-mail gestuurd. Ben benieuwd.

Dance little Liar is werkelijk geniaal.