Mark Knopfler - Get Lucky (2009)

Label: Mercury

1. Border Reiver (4:35)
  2. Hard Shoulder (4:33)
  3. You Can't Beat the House (3:26)
  4. Before Gas & TV (5:50)
  5. Monteleone (3:39)
  6. Cleaning My Gun (4:43)
  7. The Car Was the One (3:56)
  8. Remembrance Day (5:05)
  9. Get Lucky (4:33)
  10. So Far from the Clyde (5:59)
  11. Piper to the End (5:47)
  12. Early Bird * (5:35)
  13. Time in the Sun * (2:57)
  14. Pulling Down the Ride * (2:40)
  15. Home Boy * (3:15)
  16. Good as Gold * (3:27)
avatar van superessy
Er zijn nog meer bonusnummers!

Early Bird en Time in The Sun!

2 heerlijke nummers

Early Bird is met 5:35 een gaaf nummer! Die had echt op het album gekund...

Time in The Sun is relatief kort weer met 2:57. Deze staat ook klein beetje op de bonus dvd bij de cd (recording backing vocals). Vooral gericht op de zang met een prachtig gitaar-riffje als begeleiding.

De extra dvd van de deluxe box valt mij tegen. Alleen het stuk dat John Mccusker "Sultans" meespeelt behind the scenes is zeer vermakelijk... Rest vond ik niet echt interessant.

nachmir schreef:
(Misschien ) eendomme vraag: van wie zijn de namen die in nummer 8, Remembrance Day, genoemd worden. Moet ik deze namen kennen, grootheden? Zei me in eerste instantie niet zoveel.

(p.s. die kinderstemmen passen wel heel goed bij het nummer)

Zijn de leden van een cricket team die omgekomen zijn tijdens wereldoorlog 1...

avatar van CTK
CTK
Erg, echt erg
Ik wist niet dat er een nieuwe van Mark Knopfler zat aan te komen. Als ik hem zie liggen in de winkel neem ik hem mee.

Hij komt op 06/06/10 naar de Lotto Arena in Antwerpen, net als ik op huwelijksreis ben. Spijtig....

avatar van superessy
Heb de 5 extra tracks toegevoegd...

superessy schreef:
Er zijn nog meer bonusnummers!

Early Bird en Time in The Sun!

2 heerlijke nummers

Dat klopt maar die zijn niet aanwezig in de deluxe box maar wel te downen via Amazon .
Tegen betaling ...

superessy schreef:
Heb de 5 extra tracks toegevoegd...

Thanks.

Tegen betaling ...

Alleen in de USA. Je kunt ze hier niet kopen. Dus hoe kom ik aan die tracks?

Eigenlijk schandalig want ze hadden gemakkelijk op de bonus CD in de box gepast.

Iemand lief aankijken?

avatar van Ataloona
Zo weer een heerlijk album. Heel ietsjes sneller dan KTGK en hier zitten toch echt betere nummers dan op KTGK.
beste zijn Get Lucky Can't Beat The House en Cleaning My gun

avatar van Lamontagne
De box versie is leuk maar niet meer dan dat.

50 euro was meer dan zat geweest, op de dvd die bij het normale album zit van 22 euro om en nabij staan meer interessante dingen op dan op die extra dvd.
dit is gewoon geldklopperij ik denk dat het meer aan de maatschappij ligt dan aan Knopfler zelf maar je fans zo op kosten te jagen voor minimale extra's slaat nergens op.

De dvd in de box als extra is leuk maar wat interesseert mij die gasten nou had er een optreden van alle nummers desnoods gedaan van Get Lucky in de studio.

De 3 extra nummers zijn leuk maar duren in totaal nog geen eens zolang als Telegraph road!!!. Echt mini mini minimaal.
En net zoals nu met 2 nummers te downloaden via Amazon had dan een code erbij gegeven dat degene die zo'n box aanschaffen die nummers in ieder geval gratis kunnen krijgen. Dat deed Neil Young namelijk een paar jaar geleden ook al

Er zit een ticket bij van een legendarisch optreden uit 1996 had daar dan een concert van bij gedaan als dat legendarisch is. Ik ben en blijf fan maar dit is echt bizar

Er waren zoveel dingen echt mogelijk met zo'n box

Lamontagne schreef:
De box versie is leuk maar niet meer dan dat.

.......................................................

Er waren zoveel dingen echt mogelijk met zo'n box

Helemaal mee eens. 100 Euro is bizar veel voor dit samenraapsel en die 2 nieuwe nummers die nu weer zijn opgedoken halen mij ook het bloed onder de nagels vandaan. Gewoon een smerig stukje marketing.

Fraaie boxen zijn mogelijk voor een goede prijs, kijk naar Gilmour, Genesis, Beatles etc.

Het doet niets af aan de geweldige kwaliteit van de CD Get Lucky maar ik ben er gewoon ingetuind voor mijn gevoel en vind het allemaal erg minimaal.

Helemaal mee eens Montagne , 50 euri was de box betaald geweest.
Maar ik als zeer verslaafde fan van het eerste uur koopt de box blindelings voor het absurde bedrag van 100 euri .

Helemaal mee eens Montagne , 50 euri was de box betaald geweest.

Ja door het fan fanatisme trappen we hier allemaal met open ogen in maar je gaat wel nadenken zeg met zoiets .....

Helemaal mee eens Montagne , 50 euri was de box betaald geweest.

De volgende keer kopen we hem samen nu zitten we samen met 2 boxen, oh ja ik was vergeten er zitten nog wel 2 dobbelstenen kunnen we misschien de doos verdobbelen.

Het is gewoon jammer als je zoveel verwachtingen heb bij een boxset de laatste die ik kocht was van David Gilmour kijk hij is niet zo produktief met albums maar als hij het doet doet ie het goed en die box was iets van 65 euro.

Richting het adres van Guy Fletcher (die is wel aktief op het net)
gaat nog wel een mail uit van mijn kant betreffende dit verhaal.

Er gaan opbrengsten van 2 nummers op dit album naar een goed doel (stond in het cd boekje)
misschien moeten ze dit hiermee compenseren??

avatar van Ataloona
Gelukkig had ik de box nog niet besteld

Lamontagne schreef:

Richting het adres van Guy Fletcher (die is wel aktief op het net)
gaat nog wel een mail uit van mijn kant betreffende dit verhaal.

misschien moeten ze dit hiermee compenseren??

Al met al ziet de boxset er wel mooi uit maar te duur en dat zal iedereen met mij eens zijn , ik vond dat ik meer waar voor m`n geld kreeg bij de Gilmour box .
Die dobbelstenen vind ik wel aardig maar ik speel graag `n potje Yatzee en moet ik nu 3 boxsets kopen om aan de 5 dobbelstenen te komen.

rudiger schreef:

Hoeveel boxen moet je dan wel niet kopen als je een potje wil pokeren?

avatar van Running On Empty
Je kunt natuurlijk de vinyl disks verkopen voor een Euro of 50.

avatar van ArthurDZ
Goed album, ik had gehoopt dat het meer zou rocken maar dat is niet echt zo. Jammer, maar het is natuurlijk wel weer een lekker relaxt plaatje geworden.

avatar van Lamontagne
Cleaning my gun krijgt bij mij weer een When it comes to you gevoel van On every street en ik kan je zeggen dat is een heerlijk gevoel.

Verveelt geen seconde!!!

Prachtplaat
Begint meteen al zo mooi met Border Reiver en Hard Shoulder.
Hoe ouder hij word hoe beter hij word
Dit is na Sailing to Philidelphia toch wel het mooiste wat hij volgens mij gemaakt heeft
En Sailing to Philidelphia kan bij mij nooit meer stuk enkel en alleen omdat mijn grote favoriet James Taylor daarop meespeelt
Dit is toch zeker ook veel beter dan zijn Dire Straits muziek, of sta ik daar alleen in?

goodold1 schreef:
Prachtplaat
Begint meteen al zo mooi met Border Reiver en Hard Shoulder.
Hoe ouder hij word hoe beter hij word

Daar sta je waarschijnlijk alleen in.
Begrijp me niet verkeerd solo is hij ook geweldig maar de Dire Straits waren toch nog een stuk beter.

Ataloona schreef:

Daar sta je waarschijnlijk alleen in.

Mark Knopfler = Dire Straits en Dire Straits = Mark Knopfler .

rudiger schreef:

Mark Knopfler = Dire Straits en Dire Straits = Mark Knopfler .

avatar van Thomas86
Beter dan de vorige solo albums, maar niet beter dan Sailing To Philadelphia. 3,5 sterren.

avatar van hertog
Thomas86 schreef:

Niet beter, maar zeker net zo goed.

Wat ik zo mooi van hem vind is dat ieder album steeds een ander geluid heeft en ook een klein beetje in de voetsporen treed van de voorganger.

Toppers zijn: Border Reiver, So Far From The Clyde, Get Lucky, Gleaning My Gun, Hard Shoulder, Remembrance Day, Piper To The End.

So Far From The Clyde is het beste nummer wat op het album staat (dat zal zeker veranderen).

En inderdaad ieder nieuw album wordt steeds beter en deze is dus ook een van zijn beste.

avatar van Fairy Feller
Lekker nieuw album van Dhr. Knopfler. Wel weer vertrouwd en herkenbaar. Vind m ook beter dan de laatse solo albums, maar (nog) niet zo goed als Sailing. Geef m toch evenveel sterren, moet voor mij zich kwa houdbaarheid nog bewijzen (Sailing draai ik nog steeds relematig).

avatar van RestLove
Tijdloos, prachtig album van Mark Knopfler. Kan dit blijven luisteren.

heb mn stem net verhoogd naar 5 sterren. Net als bij de meeste Knopfler albums geldt ook hier: hoe langer hoe beter! Wat mij betreft naast Sailing to Philadelphia de beste soloplaat.

Het beste aan Mark Knopfler is dat hij zich blijft ontwikkelen en muziek maakt die bij hem past. Hij wordt ouder, dus zijn muziek verandert. Hierdoor klinkt zijn muziek altijd vertrouwd en natuurlijk.