Madonna - Celebration (2009)

Alternatieve titel: Greatest Hits

Label: Warner Bros.

1. Hung Up (5:38)
  2. Music (3:45)
  3. Vogue [The Immaculate Collection Version] (5:16)
  4. 4 Minutes [Radio Edit] (3:09)

met Justin Timberlake en Timbaland

5. Holiday (6:08)
  6. Everybody [2009 Edit] * (4:10)
  7. Like a Virgin [The Immaculate Collection Version] (3:09)
  8. Into the Groove (4:45)
  9. Like a Prayer (5:42)
  10. Ray of Light [Radio Edit] (4:33)
  11. Sorry [Single Edit] * (3:58)
  12. Express Yourself [2009 Remix - Edit] (4:00)
  13. Open Your Heart [The Immaculate Collection Version] (3:49)
  14. Borderline [2009 Q-Sound Edit] * (3:59)
  15. Secret [Radio Edit] * (4:28)
  16. Erotica [Radio Edit] * (4:30)
  17. Justify My Love * (4:54)
  18. Revolver * (3:40)

met Lil' Wayne

19. Dress You Up [2009 Edit] (4:02)
  20. Material Girl (4:00)
  21. La Isla Bonita (4:04)
  22. Papa Don't Preach (4:29)
  23. Lucky Star [2009 Q-Sound Edit] (3:38)
  24. Burning Up * (3:44)
  25. Crazy for You [The Immaculate Collection Version] * (3:44)
  26. Who's That Girl * (4:00)
  27. Frozen * (6:18)
  28. Miles Away [Radio Edit] * (3:45)
  29. Take a Bow * (5:20)
  30. Live to Tell * (5:51)
  31. Beautiful Stranger * (4:22)
  32. Hollywood * (4:23)
  33. Die Another Day * (4:36)
  34. Don't Tell Me [Radio Edit] * (4:11)
  35. Cherish [2009 Edit] * (3:51)
  36. Celebration (3:34)
  37. Celebration [Benny Benassi Remix Edit] * (3:58)
  38. It's So Cool * (3:27)
avatar van Erwinnn
Fijne bespreking, aERodynamIC!

Nog wat pluspunten (allemaal persoonlijk natuurlijk) :
- het eerste album is rijkelijk vertegenwoordigd.
- Geen 'immaculate-remixen', maar originele versies van Holiday, Into The Groove (zo veel fijner), Material Girl en Like a Prayer.
- De betere video-versie van Express Yourself.
- Dress you up en Who's that Girl zijn mooie toevoegingen (de laatste eigenlijk onmisbaar).

Tuurlijk zijn er minpunten (Revolver) en ontbreekt er best wat. Maar wat een heerlijke collectie!

De tracklist van de 2DVD is helemaal goddelijk!
Die komt gelukkig volgende week ook al uit...

47 video's op 2 schijfjes, WOW!!!
(overigens staat Give It To Me wel op de DVD. Tevens nog een aantal tracks die jammer genoeg niet op de dubbel-cd terecht zijn gekomen)

Way to go Madonna!

avatar van Hans Brouwer
aERodynamIC schreef:
Cd-Wow gebruikt de fake tracklist die al tijden in omloop was.
Ik ben toch zo benieuwd.....

Het verzamel dubbelalbum "Celebration (2009)" heb ik enige tijd geleden besteld bij CD-Wow. Verkoopprijs € 11,99 inclusief verzendkosten. Op de tracklist staat op CD 2, nummer 17: "Give It To Me". Vanmorgen even gekeken op de site van CD-Wow en geconstateerd dat mijn bestelde "Celebration (2009)" wacht op verzending. Eind deze week, begin volgende week zal ik Madonna 's nieuwste verzamelaar daadwerkelijk in huis hebben. De grote hamvraag is: zal ik worden genaaid door CD-Wow omdat zij mij een "Celebration (2009)" gaan toesturen zonder het door hun beloofde "Give It To Me" op CD 2, nummer 17. Of doet CD-Wow wat zij beloven en krijg ik "Celebration (2009)" met alle tracks zoals op hun site staat vermeld. Mocht dit laatste het geval zijn dan kan ik U nu vast melden dat ik, net als Louis van Gaal vorig jaar in stadion De Galgenwaard, vrolijk zal terugzwaaien naar degene die mij op 2 september jl. om 17.00 uur meende ha(r)telijk te moeten toezwaaien...........

P.s.: als ik daadwerkelijk word genaaid door CD-Wow zal ik daar uiteraard melding van maken. Zo sportief ben ik dan ook wel weer .

"Celebration (2009)" zonder "Give It To Me : 4****
"Celebration (2009)" met Give It Te Me : 5*****

avatar van Kill_illuminati
Dus dit is het album die ik zag bij So you think you can dance.

avatar van friday the 13 th
Ik ben bij mediamarkt geweest en het album kost 16€ en enkele centen, wat natuurlijk niet véél is. Ik had het al in mijn hand om naar de kassa te gaan, maar heb het toch teruggezet omdat ik van mening ben dat er te veel goede nummers zijn weggelaten.

Het album heeft een enorme grote focus op haar 80's hits vind ik en niet dat deze slecht zijn hoor, maar ik verkies toch haar hedendaagse nummers en vooral haar dance/club nummers en juist deze mis ik toch wel hier.

Zo is er nergens Jump/ Get together/ What i feels like for a girl en zelfs Give It To Me terug te vinden. Ook door die stomme plagiaatclaim is Frozen op de Belgische versie niet terug te vinden.

Ze maken speciaal een Belgische versie, maar zetten er niet Give it To me op, dat begrijp ik niet, want deze deed het niet slecht. Ik heb hem niet aangeschafd, maar ik ga wel de dvd-collectie kopen.

avatar van Hans Brouwer
friday the 13 th schreef:
Eind deze week, begin volgende week laat ik weten of "Give It To Me", m.i. één van de allerbeste Madonna nummers, op "Celebration (2009)" staat zoals deze bij CD-Wow is te bestellen. Bij CD-Wow is tot vanavond 23.59 uur "Celebration (2009)" als dubbel cd voor slechts € 9,99 inclusief verzendkosten , ja ja U leest het goed , te koop.

Tracklisting "Celebration (2009)" volgens CD-Wow:

SORRY
4 MINUTES
GIVE IT 2 ME
REVOLVER

De vraag die mij op dit moment bezig houd: is dit een zgn. fake tracklist? Ik hoop het niet!

avatar van Jonas169
Geen Frozen op de Belgische cd! Jammer....

Jonas169 schreef:
Geen Frozen op de Belgische cd! Jammer....

Dat blijft toch wel het lachertje van het jaar: alleen België die dat nummer niet heeft.
Gewoon bestellen via een internationale website zou ik zeggen.

avatar van dazzler
Zwaar geript voel ik me bij deze Belgische editie.
Je moet een vergrootglas bezitten om te lezen dat
deze editie de bij ons gewraakte hit Frozen niet bevat.

Ik stond er niet bij stil dat er verschillende edities bestonden.
Zonder Frozen is hij maar 4 sterren waard, want niet aan mij besteed.

Een dubbele verzamelaar hoort compleet te zijn.
Toch die nummers te bevatten die op een enkele thuishoren.
Frozen hoort daar zeker bij.

Net als bij die dubbelaar van The Police.
De Britse versie heeft 30 ipv 28 tracks en laat
The Bed's Too Big without You en Rehumanize Yourself
nu net twee van mijn favorieten zijn.

Damned.

ps. Over de MuMe tracklijst (de Britse?) kunnen we alleen maar lovend zijn.
Eindelijk Madonna's hits compleet in huis (dachten we ...).

avatar van royh
Prima verzamelcd van Madonna. Gelukkig ook geen remixes zoals op de Immaculate collection. Toch zou een chronologische 3 cd set meer op zijn plaats zijn. Madonna heeft weliswaar geen briljante stem, maar is wel een trendsetter met de nodige klassiekers op haar naam. Met ongeloof las ik dat Frozen niet op de belgische cd staat (nota bene een van haar beste nummers ): schijnt daar zelfs verboden te zijn. Een belgische rechter oordeelde dat het nummer plagiaat is...

royh schreef:
Onbegrijpelijk overigens dat Frozen op de belgische cd staat: nota bene een van beste nummers ...

Onbegrijpelijk gezien de geschiedenis van dat nummer aldaar niet, onbegrijpelijk als in haar beste nummer dat weglaten is absoluut ja natuurlijk.

dazzler schreef:
Zwaar geript voel ik me bij deze Belgische editie.

On the other hand ...

Anybody else who can tell he was fucked by Madonna?

avatar van gaucho
Erwinnn schreef:
Fijne bespreking, aERodynamIC!

Nog wat pluspunten (allemaal persoonlijk natuurlijk) :
- het eerste album is rijkelijk vertegenwoordigd.
- De betere video-versie van Express Yourself.

Ik lees op diverse andere sites (o.a. deze: More details on Celebration CD tracks - Madonna - Main Discussion - Icon Madonna Message Board - - community.madonna.com dat een flink aantal nummers op Celebration wél die verdomde Immaculate-remixen zijn.
Ik heb deze dubbelaar nog niet gekocht, maar als dit echt waar is, zou dat voor mij een hoop plezier vergallen. Ik vind die Q-sound remixen echt een stuk minder dan de originele albumversies, vooral Vogue en Like a prayer. Kan iemand hier nog eens zijn licht over laten schijnen?

Overigens had ik het liefst gezien dat sommige jaren tachtig-nummers op deze compilatie hun opwachting zouden maken in de SINGLE-mixen, want die klinken in sommige gevallen heel anders. Maar ik moet zeggen dat ik daar sowieso niet veel hoop op had, gezien het feit dat die vrijwel nergens anders te vinden zijn dan op dure Japanse CD-singles.

Verder ben ik het met Erwinnn eens: de video-versie van Express yourself is een stuk beter dan de Immaculate-versie. En Dress you up en Who's that girl zijn nummers die ik eerlijk gezegd niet verwacht had op dit album - dat zijn echt meevallers. De laatste betekent ook dat ik niet meer achter de Who's that girl-soundtrack aan hoef (want die andere twee hitjes daarvan zijn niet onaardig, maar wat mij betreft niet essentieel).

SSS
Staan er wel nieuwe nummers op eigenlijk?

avatar van musicfriek
Tracks 18 en 36.

SSS
Oke, het laatste nummer van elke cd lijkt mij dan niet echt een celebration. Ach ja, dit doet mij denken aan een nummer van Meja iets in de trant van dat het allemaal om het geld gaat.

Father McKenzie
Ik vind dit een hele mooie dwarsdoorsnede uit La Ciccone's oeuvre. Dàtgene dat echt tèlt dat staat er gelukkig op; Mijn favorieten, zo los uit het handje zijn; Vogue, Music, Borderline, Frozen, Into The Groove en Justify My Love, maar echt slechte dingen staan hier niet op. Twee van haar mooiste ballads ontbreken ook al niet; Take A Bow en Live To Tell.

Madonna heeft verdrorie toch al een pàk successen bij elkaar gezongen/gekweeld. In het begin een béétje gekweeld, later, vanaf Ray Of Light, vond ik haar zangcapaciteiten toch een stuk beter geworden, al zal ze nooit een echte sterke zangstem zoals Billie Holiday, Aretha Frnklin of Ella Fitzgerald hebben, maar dàt waren dan ook echte Nachtegalen... Maar haar muziek is wel catchy!

avatar van royh
Ik heb de tracktijden zojuist toegevoegd aan de hand van de dubbelcd.
Wat bijvoorbeeld wel opvalt:
- Like a virgin ingekort: duurt nu 3:09 (single versie duurt 3:35)
- Holiday (albumversie van Madonna) 6:08
- Frozen (albumversie van Ray of Light) 6:18
- Vogue 5:16 (is dus toch de Q sound albumversie van the Immaculate collection)
- Into the groove 4:45 (originele single-versie = tevens originele albumversie, die te vinden is op sommige Like a Virgin uitgaven)

avatar van dazzler
Toch Immaculate Collection versies op deze dubbelaar?

Nochtans beweert de sticker van mijn vermaledijd exemplaar
(Belgische editie zonder Frozen) dat alle nummers geremasterd
zijn op basis van de ORIGINELE tapes ...

Gelukkig heb ik hem nog niet uit zijn plastiekje gehaald
en lever ik hem dus ongeopend terug in bij de platenboer.

Een ster minder voor de Immaculate Collection versies.

dazzler schreef:
Net als bij die dubbelaar van The Police.
De Britse versie heeft 30 ipv 28 tracks en laat
The Bed's Too Big without You en Rehumanize Yourself
nu net twee van mijn favorieten zijn.

Tja, zolang Grote Platenpiefen er belang bij hebben blijf je dit soort nare volksverlakkerij houden. Je zou zo haast gaan hopen dat artiesten zelf hun materiaal online beschikbaar stellen...

dazzler schreef:
Toch Immaculate Collection versies op deze dubbelaar?

Nochtans beweert de sticker van mijn vermaledijd exemplaar
(Belgische editie zonder Frozen) dat alle nummers geremasterd
zijn op basis van de ORIGINELE tapes ...

Gelukkig heb ik hem nog niet uit zijn plastiekje gehaald
en lever ik hem dus ongeopend terug in bij de platenboer.

Een ster minder voor de Immaculate Collection versies.

Ik zou eerlijk gezegd sowieso al niet de belgische 1cd hebben gekozen (vanwege het ontbreken van Frozen). Ik heb in ieder geval een europese 2cd versie. Ik weet overigens niet of de mastering van de europese verschilt met japanse of amerikaanse versies. Ik zou liever hebben gezien, dat er op Celebration alleen maar singleversies stonden, de albumversies zijn makkelijk te verkrijgen. Daarnaast is het zonde als nummers worden ingekort, zoals Like a virgin. Gezien de speelduur van cd 1 (79:42) is het inkorten niet verbazingwekkend.. En wat betreft Vogue: de singleversie is m.i. beter dan de Q sound versie.

avatar van dazzler
Royh, je hebt helemaal gelijk, hoor.

Alleen, zoals ik eerder al schreef, wist ik niet
dat er verschillende edities zouden zijn en kocht
ik de verzamelaar blind, zeker omdat ie originele versies beloofde.
Ik heb de 2CD versie, maar idd de Belgische zonder Frozen.

Die moet ik echt niet en breng hem meteen terug.
Weet niet meer of ik nog achter die internationale 2CD aan ga.

Want ik vind dus ook dat die single versies erop moesten.
Ik heb wel een heel pak CD singles in mp3.
Die zijn lang geleden eens uitgebracht.

avatar van royh
Dazzler, ik denk dat de internationale europese 2cd versie best wel de moeite waard is, maar dan inderdaad wel met Frozen. Ik wist trouwens ook niet dat er meerdere europese versies waren, totdat ik gisteren de berichten bij dit album las.

Ik wil overigens best geloven dat de nummers van de originele mastertapes af komen, maar blijkbaar is er bij Vogue dan toch de Q sound tape gebruikt, hetgeen we dan maar op de kop moeten toenemen..(helaas). Gelukkig is Into the Groove dit maal niet in de Q sound versie, maar in de originele.

Het is in ieder geval wel een redelijk representatief overzicht en natuurlijk ontbreken er wel de nodige hits, maar laten we eerlijk wezen: op bijna elke greatest hits/best of ontbreekt er wel een essentieel nummer. Daarnaast wordt er bij het samenstellen vaak uitgegaan van de grootste amerikaanse en engelse hitnoteringen. Ik hoop dat er vroeg of laat toch ooit een chronologische singlescollection uitkomt, maar dan zijn we waarschijnlijk weer jaren verder.

avatar van LucM
Er ontbreken wel meerdere essentiële hits : True Blue, Gambler (wel een hit maar staat op geen enkel regulier album), The Power of Goodbye, Give It To Me (haar beste van de laatste jaren) ... Om maar te zwijgen van "Frozen" op de Belgische versie.
Het plaatsen van de geremixte of albumversies vind ik hier ook niet passen, op een greatest hits horen de singleversies op te staan (voor de albumversies koop ik de reguliere albums).
In ieder geval, een gemiste kans om een degelijke compilatie van Madonna op de markt te brengen.

LucM schreef:

LucM ik kan me goed vinden in jouw mening: op een greatest hits horen eigenlijk single-versies. Give it to me is zeker een van haar betere nummers van de laatste jaren: eigenlijk had deze er ook op moeten staan. Gambler staat overigens op de soundtrack van Vision Quest en dit album is ook op cd uitgebracht, maar wellicht wist je dat al lang.

avatar van musicfriek
Ik zie nog veel meer ingekorte versies:

- 4 Minutes (hoort dus 4 minuten te duren )
- Ray of Light (albumversie duurt 5:21)
- Cherish (albumversie duurt 5:03)
- Sorry (albumversie duurt 4:47)

Erg, erg jammer hoor...

Maar eindelijk wel de goede Into the Groove versie

avatar van dazzler
Ongeopend teruggebracht en geld teruggekregen.

Beraad me er nog over of ik de internationale uitgave zou kopen.
Die met Frozen dus ... want jammer van al die edits en remixen.

avatar van Thunderball
Is er iemand die weet of er op de Japanse versie een nr extra staat?

Ik zag dat ze bij Bol.com een speciale editie hebben,
een box met de 2 cd, de 2 dvd en een 12" versie. Plus de kans om de hoes als een canvasdoek te winnen.

avatar van mnrk
Lekkere verzamel cd van Madonna...natuurlijk zijn de "oude" nummers het beste van haar (persoonlijke mening), maar ook het nieuwe nummer "celebration" is een erg lekker nummer.

avatar van Waste Management
Jammer dat ze een remix van het nummer Celebration heeft uitgebracht.