Madonna - Celebration (2009)

Alternatieve titel: Greatest Hits

Label: Warner Bros.

1. Hung Up (5:38)
  2. Music (3:45)
  3. Vogue [The Immaculate Collection Version] (5:16)
  4. 4 Minutes [Radio Edit] (3:09)

met Justin Timberlake en Timbaland

5. Holiday (6:08)
  6. Everybody [2009 Edit] * (4:10)
  7. Like a Virgin [The Immaculate Collection Version] (3:09)
  8. Into the Groove (4:45)
  9. Like a Prayer (5:42)
  10. Ray of Light [Radio Edit] (4:33)
  11. Sorry [Single Edit] * (3:58)
  12. Express Yourself [2009 Remix - Edit] (4:00)
  13. Open Your Heart [The Immaculate Collection Version] (3:49)
  14. Borderline [2009 Q-Sound Edit] * (3:59)
  15. Secret [Radio Edit] * (4:28)
  16. Erotica [Radio Edit] * (4:30)
  17. Justify My Love * (4:54)
  18. Revolver * (3:40)

met Lil' Wayne

19. Dress You Up [2009 Edit] (4:02)
  20. Material Girl (4:00)
  21. La Isla Bonita (4:04)
  22. Papa Don't Preach (4:29)
  23. Lucky Star [2009 Q-Sound Edit] (3:38)
  24. Burning Up * (3:44)
  25. Crazy for You [The Immaculate Collection Version] * (3:44)
  26. Who's That Girl * (4:00)
  27. Frozen * (6:18)
  28. Miles Away [Radio Edit] * (3:45)
  29. Take a Bow * (5:20)
  30. Live to Tell * (5:51)
  31. Beautiful Stranger * (4:22)
  32. Hollywood * (4:23)
  33. Die Another Day * (4:36)
  34. Don't Tell Me [Radio Edit] * (4:11)
  35. Cherish [2009 Edit] * (3:51)
  36. Celebration (3:34)
  37. Celebration [Benny Benassi Remix Edit] * (3:58)
  38. It's So Cool * (3:27)
sanquin
mmm...waarom sommige mensen een 1,5 geven zonder tekst en uitleg snap ik niet helemaal....

Father McKenzie

Anti-stemmers vrees, ik,

als je niet bepaald van Madonna's muziek houdt, heeft dat echt geen zin, daar bewijs je niemand een dienst mee.

Iets anders.

Ik zag vandaag deze cd, zonder dvd. Ik hoorde dat er ook een versie bestaat met een extra dvd met alle clips die op de dubbel-cd staat, toch????

avatar van Erwinnn
Waste Management schreef:
Jammer dat ze een remix van het nummer Celebration heeft uitgebracht.

Op de 2-dvd staat de videoclip met de Benassi-remix die ik overigens een stuk fijner vind dan de 'gewone' Oakenfold-versie die op single is uitgebracht en ook op de cd en 2-cd staat.

De 2-dvd is trouwens zeker de moeite waard - de geluidskwaliteit is erg goed en veel van wat er mist op de 2-cd is hier wel aanwezig. Ook prettig: de chronologische volgorde van de tracks.

Het blijft natuurlijk een Best Of album, maar mijn feestje was helemaal kompleet geweest met de volgende 2 nummers;

Oh Father
Paradise

Verder een prima selectie van alle Madonna's cd's.

avatar van royh
Trio schreef:

Oh Father
Paradise

Verder een prima selectie van alle Madonna's cd's.

Uiteraard heeft iedereen wel zo zijn favoriete nummers, maar deze nummers dekken niet echt de lading van de cd (greatest hits).

avatar van musicfriek
De cd koop ik niet, maar heb sinds kort wel de dvd in huis die zeer compleet is: maar liefst 47 video's. En idd wel zo prettig dat alles op chronologische volgorde staat. Erg leuk om al die clipjes weer eens te zien en toch blijf ik een zwak hebben voor haar vroegere periode. Die nummers hebben net wat meer ondanks dat ze af en toe als Minnie Mouse zingt. Celebration begin ik nu ook te waarderen en 4 Minutes vind ik een van haar betere singles van de laatste tijd. Die combinatie met Justin Timberlake klinkt gewoon heerlijk.

avatar van Waste Management
Het nummer Revolver (feat. Lil Wayne) klink heel vernieuwend, lekker zo'n R&B, Hip-Hop deuntje.

Father McKenzie
musicfriek schreef:

De cd zal ik ook niet kopen, ik heb haar reguliere platen al, maar de dvd is zeker een optie.
Helaas, 4 Minutes vind ik een draak van een nummer, dat is niet aan mij besteed; Haar allerbeste song vind ik Music, de funk druipt eraf, dat is erotiek ten top gedreven op een machtige funky beat.
En Take a Bow vind ik één van haar mooiste ballads.

avatar van musicfriek
Music funk?? Sorry hoor, maar dat hoor ik er totaal niet aan af. Music vind ik juist een van haar grootste miskleunen uit haar carriere. Die 'beat' is niks meer dan een drumcomputer die continu hetzelfde is en de tekst valt ook steeds in herhaling en dan ook nog eens van die vervelende gesynchroniseerde stemmetjes erbij. Prince en Bootsy Collins zijn bv. artiesten die de term funk mogen gebruiken, Madonna mag er alleen maar van dromen. Nee, dan vind ik de muziek van 4 Minutes wel tig keer spannender dan dat inspiratieloze Music.. Maar wij verschillen wel vaker van mening over Madonna en dat zal ook zo blijven

avatar van Hans Brouwer
Hans Brouwer schreef:
P.s.: als ik daadwerkelijk word genaaid door CD-Wow zal ik daar uiteraard melding van maken. Zo sportief ben ik dan ook wel weer .

"Celebration (2009)" zonder "Give It To Me : 4****
"Celebration (2009)" met Give It Te Me : 5*****
Dan worden dan dus 4**** voor "Celebration (2009)". Vanmorgen lag "Celebration (2009)", verzonden door CD-Wow vanuit Zwitserland, bij ons in de postbus. En inderdaad, het wereld nummer "Give it to me" staat er NIET op . Zal ik dan nu maar naar mijzelf gaan zwaaien..... Nou vooruit .

1 Nummer van de 36 maakt 1* verschil??? Dat is nog al wat.

Hans Brouwer schreef:
Mocht dit laatste het geval zijn dan kan ik U nu vast melden dat ik, net als Louis van Gaal vorig jaar in stadion De Galgenwaard, vrolijk zal terugzwaaien naar degene die mij op 2 september jl. om 17.00 uur meende ha(r)telijk te moeten toezwaaien...........

Volgens mij hoor je naar iemand anders te zwaaien dan naar jezelf.............. (toch ietsje minder sportef dan beloofd)

Lost Highway
Vloeken in de kerk deel 1.
Ik verwonder mij over zoveel lof. Is het jeugdsentment? Is het omdat zoveel mensen hun eerste lief veroverden op deze muziek? Is het omdat Madonna een icoon is? Of omdat alles vroeger beter was? Ik ben zwaar 80's junkie -afkicken hopeloos- ; er mag al eens een Wacko Jacko of zelfs een Wham! tussen, maar de 80's liedjes van Madonna heb ik altijd 'lelijk' -wat een vieze muziekterm- gevonden. Goedkoper dan goedkoop. Nog erger is het werk uit de voorbije jaren. Over het betere nineties/begin '00 werk wil ik het nu even niet hebben. Wel een zakelijk erg slimme vrouw, Ma(c)donna zoals Morrissey dat zo mooi kan zeggen. Ik denk dat dat haar vooral onderscheidt van vele hedendaagse zangeresjes, Madonna heeft altijd zeer goed geweten waarmee ze bezig was en heeft als geen ander een neus voor trends. Dat neemt niet weg dat ik in de loop der jaren liedjes als Holiday of Papa don't preach niet beter ben gaan vinden.

avatar van LucM
Eerlijk gezegd heb ik Madonna ook altijd overroepen gevonden, een grootse zangeres is ze niet, wel inderdaad een slimme vrouw met een goede neus voor hits en trends.
Maar zij heeft toch heel wat prima songs op haar palmares zoals "The Power of Goodbye" (ontbreekt onbegrijpelijk op deze compilatie), het in België gewraakte "Frozen", het door het Vaticaan gewraakte "Papa Don't Preach", "Take a Bow" (haar mooiste ballade) en recentelijk "Give it to me" (ontbreekt hier ook onterecht).
"Celebration" weet ik nu meer te waarderen, die andere nieuwe song "Revolver" vind ik zwak, het doet mij teveel aan Rihanna denken. "4 Minutes" vind ik ook één van haar mindere nummers.
Deze compilatie zal ik niet kopen, ik wacht op een beter samengestelde.

haveman
Ik zag 28 stemmen staan en ik dacht: even kijken of er nog een of andere dwaas is die dit 0,5 toebedeeld.

En ja hoor we hebben er één: eikeltje beaster. Wat bezielt iemand van die leeftijd toch om op veel albums van een artiest te stemmen die je ruk vindt? Is dat met het doel om zoveel mogelijk stemmen uit te brengen?

On topic:

Hele goede nummers worden afgewisseld met mindere.

Maar ja, mijn favoriete Madonna albums (Madonna, Erotica en American Life) zijn niet de best gewaardeerde.

3,5 ster.

avatar van Hans Brouwer
aERodynamIC schreef:
Is dat zo aERodynamIC Als "Give it to Me" op mijn "Celebration (2009)" zou hebben gestaan dan zou ik even ha(r)telijk naar je hebben terug gezwaaid. Nu blijkt dat "Give it to Me" niet op mijn "Celebration (2009)" staat, en jij dus gelijkt hebt en CD-Wow inderdaad "een fake-lijst" op hun site heeft staan, kan ik toch niet anders dan met enige zelfspot naar mij zelf zwaaien
Overigens vind ik het echt een misser dat "Give it to Me" niet op "Celebration (2009)" is te vinden . Gelukkig staat dat geweldige nummer van Madonna wel op de Celebration DVD die ik voor € 11,99 bij CD-Wow heb besteld .

Je hebt helemaal gelijk (moest het wel 3 keer lezen, wat blijkbaar nogal lastig is voor mij ). Inderdaad alleen als ie er wél op stond.....
Toch snap ik niet dat het ontbreken van 1 nummer jou doet besluiten een album met een vol punt te verlagen. Niet dat het me verder boeit, want dit soort verzamelaars zijn zo spannend niet voor mensen die de reguliere albums allemaal in bezit hebben.
En misser? Iedereen heeft z'n missers op verzamelaars. In de VS zullen ze Give It to Me waarschijnlijk niet echt missen daar het geen hit werd zoals hier.
Overigens vind ik het wel slordig dat die fakelist zo lang op de site van cd-wow heeft gestaan. Dat zo'n tracklist hier op musicmeter niet klopt is wat dat aan gaat minder erg. Sites die cd's verkopen horen het er correct op hebben te staan.

avatar van Waste Management
Er is een bonus track die komt als het goed is op de DeLuxe Edition van deze album, het nummer heet ''It's so Cool''.

En dat is een wel aardig nummer maar meer ook niet.

aERodynamIC schreef:
En dat is een wel aardig nummer maar meer ook niet.

Vind er persoonlijk weinig aan en de titel voorspelde al niet veel goeds.
Uit eerdere sessies zijn veel betere tracks gekomen, zoals Revenge, Like a Flower en Gone-gone-gone.

Vooral Like a Flower is mooi

Vooral Like a Flower is mooi

Haha wat grappig dat je het kent. Kijk zulke nummers mis ik al een aantal jaren. Zou toch geweldig zijn als ze up-tempo met zulke nummers afwisselt...:)
Sowieso had ik nog wel een extra cd met b-kantjes verwacht maar vrees dat het niet gaat komen.
In ieder geval worden we dit jaar nog verwend met de DVD van de laatste tournee.

avatar van friday the 13 th
Ik ben eergisteren de 2 dvd's met de musicvideos gaan kopen en ik ben hier héél tevreden mee. Ook daar ontbreken enkele hits, maar deze is veel completer dan de celebration cd.

En ja ook ik vind haar eighties hits iets minder dan wat ze nu maakt met uitzondering van "Deeper and Deeper". Dat nummer staat nog altijd als een huis.

sanquin
Von Helsing....nog zo'n 1,5 hardrock fan stemmer....verklaar je nader of stem dan gewoon NIET!!

sanquin schreef:
Haha wat grappig dat je het kent.

Ik ken behoorlijk wat b-kanten en extra tracks. Zo vind ik SuperPop (een niet-officieel album) een zeer prettig 'album' waar dit nummer dan helaas weer niet op staat.

sanquin schreef:

Heel eerlijk gezegd begrijp ik dit soort stemmen bij verzamelaars als deze een stuk beter dan sommige zeer lage stemmen bij reguliere albums van welke artiest ook.
Bijna iedereen kent alle nummers van dit album wel en dan kun je er in principe gewoon op stemmen. Ik heb er bij verzamelaars dan ook minder moeite mee, want hier hoef je niet heel bewust het album voor op te zoeken. In dit geval hoef je eigenlijk alleen bewust op zoek te gaan naar het nummer Revolver.
En als je nu net helemaal niks hebt met Madonna dan zijn dit soort stemmen onvermijdelijk (en verder gewoon terecht). Pas als je een regulier album van Madonna zo laag beoordeelt of zo'n beetje haar hele discografie zou het bedenkelijk zijn.
Ik vind een beetje toelichting altijd prettig maar bij verzamelaars geloof ik dat eigenlijk wel

avatar van djarend
Ik heb geen zin om alle pagina's van deze cd te beluisteren, maar ik kreeg gisteren via via de Belgische versie van deze cd aangeboden, weet iemand of die afwijkt van de NL versie, of dat er sowieso andere versies zijn ? ik heb wel een amerikaanse cd-single van celebration inmiddels die een extra remix heeft in vergelijking met de NL single

Ik begreep dat Frozen daar niet op staat.

Dit heeft te maken met een gewonnen rechtzaak die aangespannen was door ene Salvatore Acquaviva die beweerde dat dat nummer op een nummer van hem leek.
De kortgedingrechter aldaar heeft geoordeeld dat het nummer "Frozen" van Madonna plagiaat is.
Hij verbiedt de verkoop en het afspelen van het nummer op Belgisch grondgebied. De rechter gaf de eiser Salvatore Acquaviva dus gelijk.
Daardoor staat Frozen dus niet op de Belgische persing van Celebration.

aERodynamIC schreef:

Ik gooi er toch nog een kleine toelichting tegenaan aERo:

Ik was 16 en we gingen met vrienden op vakantie naar Renesse..... het werd erg gezellig daar. Zoals altijd luisterden wij naar de Ben Liebrand Mix van die nacht (2.00 uur uitgezonden) en er stond toch een nieuw lekker nummer op: Borderline van ene Madonna. We zijn het blijven draaien op die vakantie en terug in Utrecht heb ik gelijk de USA 12" versie gekocht: geweldige versie was dat!

Daarna volgde Holiday, waarvan ik ook gelijk de oh zo lekkere 12" versie haalde die hier op Celebration staat. Dat nummer heb ik inmiddels minstens 7093x gedraaid, maar ik blijf het goed vinden en krijg steeds een vette grijns op m'n gezicht als ik het draai.
En zo ging Madonna lekker door in de jaren '80. Heel veel lekkere muziek, die ook z'n weg naar de dansvloer vond, zoals in Club Cartouche in Utrecht, toen één van DE clubs in Nederland.
Ook zijn wij nog naar haar concert in De Kuip geweest. Dat was muzikaal helemaal niet zo slecht! De muziek stond ook meer centraal dan tegenwoordig, waar de show wel heel belangrijk is geworden.

In de jaren 90 ging Madonna meer de sex-marketing-muziek kant op. Het boeide mij minder, maar toch leverde ook dat decenium een a2antal sterke tracks op. Je ziet het hier wel terug op Celebration: er staat minder werk op uit die jaren 90.

Verrassend was haar muziek uit deze eeuw: die was helemaal nog niet zo slecht. Er had wat mij betreft wel wat meer van deze periode op Celebration mogen staan. Een aantal nummers uit de jaren 80 klinken inmiddels toch wat gedateerd en hadden daardoor vervangen kunnen worden.

Alles bij elkaar kom ik toch tot minstens 20 sterke nummers op Celebration. Mijn favorieten in 2009 van dit album zijn: Hung Up, Holiday, Into the Groove, Like A Prayer, Borderline, Secret, Burning Up, Beautiful Stranger, Hollywood & Don't Tell Me.
Alles bij elkaar ben ik toch weer onder de indruk van alle muziek die Madonna heeft gemaakt. Zeker als je ook nog eens bedenkt wat hier allemaal niet opstaat. Prettig dat alles geremastered is.

Oh ja: de titel. Wij draaiden vroeger op feestjes vast een aantal nummers. 1 daarvan was Holiday, een ander was de grote favoriet die altijd meerdere keren werd gedraaid. Die single moest ik altijd meenemen: Kool & the Gang met Celebration...
(Je mag het gebruiken Madonna: maar Celebration is en blijft van die jongens.) Nu ik erover nadenk: ook Madonna zal er op de schoolparty's lekker op gecelebrate hebben.

Ik vond nog het volgende overzicht van Celebration met de versies die op dit album zijn gebruikt van de verschillende nummers; 1 correctie: van track 5 Holiday wordt de 12" Version gebruikt:

It's clear, then, that Celebration focuses more on Madonna's 80's period than her 90's and 00's period, but the majority of her career is nicely represented here.

DISC ONE

1 Hung Up ("Confessions" Album Version)
2 Music ("Music" Album Version)
3 Vogue ("Immaculate Collection" Version)
4 4 Minutes (Radio Edit)
5 Holiday ("Madonna" Album Version)
6 Everybody (7" Single Mix)
7 Like A Virgin ("Immaculate Collection" Version)
8 Into The Groove ("Like A Virgin" Album Version)
9 Like A Prayer ("Like A Prayer" Album Version)
10 Ray Of Light (Radio Edit)
11 Sorry (Radio Edit)
12 Express Yourself (Video Version Edit) [Unique To This Release]
13 Open Your Heart ("Immaculate Collection" Version)
14 Borderline ("Immaculate Collection" Version)
15 Secret (Radio Edit)
16 Erotica (Radio Edit)
17 Justify My Love ("Immaculate Collection" Version)
18 Revolver (New Song)

DISC TWO

1 Dress You Up ("Like A Virgin" Album Version)
2 Material Girl ("Like A Virgin" Album Version)
3 La Isla Bonita ("True Blue" Album Version)
4 Papa Don't Preach ("True Blue" Album Version)
5 Lucky Star ("Immaculate Collection" Version)
6 Burning Up ("Madonna" Album Version)
7 Crazy For You ("Immaculate Collection" Version)
8 Who's That Girl ("Who's That Girl" Album Version)
9 Frozen ("Ray Of Light" Album Version)
10 Miles Away (Radio Edit)
11 Take A Bow ("Bedtime Stories" Album Version)
12 Live To Tell ("True Blue" Album Version)
13 Beautiful Stranger ("Austin Powers Soundtrack" Album Version)
14 Hollywood ("American Life" Album Version)
15 Die Another Day ("American Life" Album Version)
16 Don't Tell Me (Radio Edit)
17 Cherish ("Immaculate Collection" Version)
18 Celebration (New Song)

Note: Some songs vary very slightly from the versions mentioned here in how they begin and end, but not enough to consider them unique to this release.

avatar van dazzler
Ik heb Frozen maar even met een * aangestipt,
vermits hij dus ontbreekt op de Belgische versie.

musicfriek schreef:

Het oude werk geloof ik meestal wel maar nu ik die dvd in bezit heb ben ik weer helemaal fan van haar oude werk: ik waan me weer tiener, kijkend naar Countdown waar Adam Curry de naam Madonna zo lekker uitsprak

aERodynamIC schreef:

En ook Adam Curry stond van de week (oktober 2009) weer in de krant, net als Madonna trouwens.