Muse - The Resistance (2009)

Label: Helium 3

1. Uprising (5:02)
  2. Resistance (5:46)
  3. Undisclosed Desires (3:56)
  4. United States of Eurasia (+Collateral Damage) (5:47)
  5. Guiding Light (4:13)
  6. Unnatural Selection (6:54)
  7. MK Ultra (4:06)
  8. I Belong to You (+Mon Cœur S'ouvre à Ta Voix) (5:21)
  9. Exogenesis: Symphony Part I (Overture) (4:18)
  10. Exogenesis: Symphony Part II (Cross Pollination) (3:56)
  11. Exogenesis: Symphony Part III (Redemption) (4:37)
avatar van Nicolage Rico
Net het album in z'n geheel beluisterd (op Collateral Damage na). Ik ben nog niet overtuigd, maar dat zegt niks.

Ze gaan met Uprising lekker verder waar ze bij BHAR mee geïndigd zijn. Goede opener. Er staan nummers op die me nog helemaal niets doen, en ik ben bang dat dit zo blijft. De Queen vergelijking begrijp ik wel, alleen valt dat allemaal wel mee. Enkel bij United States of Eurasia maken ze het een beetje bont. Verder genoeg afwisseling. Het blijft gewaagd om er drie maal een symphony in te gooien. Ik vind ze mooi, maar de vraag is: voegt het daadwerkelijk iets toe? (o.a. omdat Bellamy er niet doorheen zingt).

Ik beoordeel de plaat nog eens nadat ik hem in de winkel gekocht heb.

avatar van THEMARSVOLTA
Opnieuw fake, je hoort duidelijk dat de zogenaamde "lek" geen muse is.

Wie wel echt muse wil horen, 30 seconden van elk nummer(naar onder scrollen):

MUZ / [MUSE XXIX] The Uprising Artwork - forum.fok.nl

avatar van Nicolage Rico
THEMARSVOLTA schreef:
Opnieuw fake, je hoort duidelijk dat de zogenaamde "lek" geen muse is.

Wel als je de verkeerde lek hebt ja.

avatar van barrett
D-ark schreef:

Wanneer was dat ongeveer dan?

Mlk ultra is mijn bekend uit clockwork.

Kan wel met elkaar vergeleken worden natuurlijk, zal wsl ook een verwijzing zijn in A Clockwork Orange naar die drugmethode....

avatar van Joy4ever
Afgaande op de twee nummers die geen fake zijn en de 30 seconden van de overige nummers ga ik hier afhaken wat Muse betreft. Ik vond de voorganger al een behoorlijke stap terug maar het kan altijd nog erger blijkbaar.

avatar van Nick4
"Uprising" en "United States of Eurasia" vond ik al tof en ook de previews bevielen mij op 'Resistance' na eigenlijk allemaal wel Ik kijk zeker uit naar dit album!

BSound
# Exogenesis: Symphony Part I (Overture) (4:18)
# [Markeer als favoriete track] Exogenesis: Symphony Part II (Cross Pollination) (3:56)
# [Markeer als favoriete track] Exogenesis: Symphony Part III (Redemption) (4:37)

Ah nee, gaan ze zoiets doen Nouja, ben beniewd, slechter dan de vorige kan niet.

avatar van aerogp1
BSound schreef:

Ik juig dit wel toe, wie weet luidt dit album een opleving van de progrock in. Mij hoor je niet mopperen.

Edit: Althans, niet voordat ik dit album gehoord heb

Jezus, wat is United States Of Eurasia een briljante track!!!!

Heerlijk, lijkt wel een muzikale ode aan Queen's Bohemian Rapsody....
Kan haast niet wachten op het hele album.

Nicolage Rico schreef:
Er staan nummers op die me nog helemaal niets doen, en ik ben bang dat dit zo blijft. .

Dat had ik nu nog steeds op BH&R, met exo-politics en city of delusion, maar voor de rest blijft dat toch een goed album met enkele van hun beste nummers ooit

khonnor
Wesley29m schreef:
Jezus, wat is United States Of Eurasia een briljante track!!!!

Heerlijk, lijkt wel een muzikale ode aan Queen's Bohemian Rapsody....
Kan haast niet wachten op het hele album.

Leuk hoe smaken toch kunnen verschillen. Ik zou hier vanalles willen neerpennen: van proggerig gewank over selfless over-indulgence tot moet-mr-bellamy-nu-per-se-zo-over-the-top-gaan.

maar, lees anders gewoon wat pitchfork erover te zeggen heeft.

"For those folks that survive their run-in with Scaramouche at the 1:20 mark, and stick it out through the mondo-tracked shouts of "Eurasia!" there's some aptly-termed "Collateral Damage" to contend with. It's just Muse thinking that what a Chopin nocturne needs is someone moaning along with it while samples of children frolicking and fighter jets flying play in the background. After all, they just laid waste to the notion of good taste for nearly four minutes-- why stop now?"

hehe

avatar van indie-nerd
ohja..uprising staat in de top 40! wat een wonder haha..na mando diao

1,0
heb resistance van muse nu 2 keer gehoord. Afgezien van de 3 'symfonische' nummers niet onaardig, maar haalt het niet bij eerder werk. Het symfonische nummer is helemal niks. Muse is nu al de meest teleurstellende plaat van 2009.

Misterfool
dat klinkt niet zo positief erjezet. ik zal het maar eens downen aangezien de twee nummers op youtube(uprising,united states) me eigenlijk wat tegenvallen.

avatar van Ploppesteksel
Hij is toch nog steeds niet gelekt?
Buiten dan die valse versie ...

Ploppesteksel schreef:
Hij is toch nog steeds niet gelekt?
Buiten dan die valse versie ...

Voor zover ik weet ook niet en ik denk dat velen er op azen dus ik betwijfel of het inderdaad niet om die valse versie gaat.

The Boogieman
Waarschijnlijk heeft hij inderdaad naar de fake zitten te luisteren. Daarnaast kan je het zo horen aan de al eerder aangegeven 30 seconden clips. Verder kijk ik echt uit naar dit album!

avatar van indie-nerd
De leak is nep ja...en bovendien van veel te slechte kwaliteit om echt goed te kunnen luisteren. Tot nu toe alleen nog maar de 30 seconden die te vinden zijn, doen ze goed haha

avatar van THEMARSVOLTA
Dit is trouwens al het 2de album(waar ik naar uit kijk) dit jaar die 2/3 weken voor de release niet gelekt is. Bij promo's zit ook een watermark, dit is namelijk ook gedaan bij de downloadable releases voor magazines en promo's van Porcupine's - The Incident.

Richard-x
Aah,..Muse.

Die hadden we ook nog, de band met de irritant ''gemixte'' nummers waar je griep in je oren van kreeg, en nog steeds geen geweldig in het oor liggende zanger weten te beschikken. Een beetje hetzelfde verhaal als het uitgeperste smaakloze Korn anno 2009; gewoon niet stoppen na je hoogtepunt die in dit geval ''Origin of Symmetry'' heet. Op deze manier maken ze natuurlijk alleen zichzelf belachelijk.

Laat ik aan me voorbij gaan, zeker na ''Uprising'' & ''United States'' geluisterd te hebben.

Veel plezier voor de liefhebbers die er wel lol aan beleven

avatar van lennon
Richard-x schreef:
en nog steeds geen geweldig in het oor liggende zanger weten te beschikken

Dan heb jij deze band nog nooit live gezien.. da's duidelijk

avatar van meyer
tgc_9012 schreef:
Fake...

Wat is die fake versie dan eigelijk? B-kantjes of echt "fake"?

Richard-x
lennon schreef:

Dan heb jij deze band nog nooit live gezien.. da's duidelijk

Jawel, op lowlands in 2006 gezien en ik heb het geprobeerd leuk te vinden, maar heb ruimschoots ervaren dat ik de vocals verschrikkelijk vind, daarin tegen moeten ze het denk ik vooral hebben van hun decor/show (dat overigens wel subliem was).

Ik probeer er wel steeds naar te luisteren als ze weer met iets nieuws op de proppen komen,.. dat is de redenen dat ik wel moeite doe voor de band om er naar te luisteren. Meestal kunnen er wonderen verricht worden als een zanger die me niet zint zich samensmelt met prachtige muziek, maar ook daar vind ik Muse op hun laatste werk niet boeiend genoeg meer voor. Redenen dus om vanaf nu niet veel meer van deze band te willen horen (mocht het hele album op dit niveau verder draven).

Wat deze cd betreft, United States Of Eurasia is alvast een verschrikkelijk nummer en doet helemaal niets onder hun andere ''hitjes''. Wat is er in godsnaam mis met nummers als: Bliss, New Born, Citizen Erased en Stockholm Syndrome die nog enigszins te behappen zijn? Als ze die lijn nou hadden aangehouden, had er veel meer in gezeten. In SMBH vind ik serieus geen enkel nummer interessant genoeg. Als je echt verandering in je muziek wilt, doe het dan in godsnaam goed, en niet zonder een stuk van je identiteit te verliezen (waar ze nu met dit niveau mee bezig zijn).

Ik kan hier gewoon niets mee.

avatar van Chronos85
Als het om de eerste drie albums gaat ben ik altijd een Muse-liefhebber geweest. Echter, BHAR kon mij maar ten dele bevallen. De eerste voorproefjes die zijn vrijgegeven van 'the Resistance' voorspellen wederom niet veel goeds.

Op NME.com was er al een topic aangemaakt op welk nummer Uprising wel niet lijkt. De reacties en daardoor de vergelijkenissen waren niet van de lucht. Ik ben bang dat Muse hier de plank flink mis gaat slaan en dat slechts de albumhoes in onze herinnering zal overblijven. Maar we wachten af op het gehele album...

Joy4ever schreef:
Hoewel ik Absolution één van de beste / mooiste albums ooit vind ben ik in de loop van de tijd een beetje Muse moe geworden. Het is me allemaal een beetje teveel over the top.

Ken het gevoel. Het ambitieuze groepsgeluid is al vanaf OOS voor mijn gevoel weg. Daarvoor in de plek is iets kitscherigs gekomen dat me zeker nog bevalt, maar me eigenlijk niet echt meer kan boeien. Radiohead ben ik ook op een soortgelijke manier kwijtgeraakt. Na Kid A werdt het me allemaal té geforceerd en daardoor ook té voorspelbaar. Ik denk dan ook dat deze precies zal klinken zoals de twee voorgangers, en dat ken ik nu wel zo'n beetje.

avatar van Erikpol
Niet echt Muse fan maar Uprising is wel prachtig.

avatar van Tijn79
- United States of Eurasia / Collateral Damage klinkt bij vlagen errug Queen-achtig
- Uprising is een lekker ouderwets Muse nummer.

Na deze 2 tracks te hebben gehoord ben ik erg benieuwd naar deze plaat.

Maar Muse kan bij mij sowieso zeer weinig fout doen, met name live zijn ze fan-f@#king-tastich

meyer schreef:

Wat is die fake versie dan eigelijk? B-kantjes of echt "fake"?
Nummers van een Portugese band die een beetje op Muse lijkt.

avatar van Boris1
Tijn79 schreef:
- Uprising is een lekker ouderwets Muse nummer.

Na deze 2 tracks te hebben gehoord ben ik erg benieuwd naar deze plaat.

Ook ik vindt het live indrukwekkend, maar... je kunt je wel afvragen wat de band daadwerkelijk aan het spelen is en wat er verder allemaal aan banden meeloopt. Is het muzikaal wel zo bijzonder ?

avatar van Tijn79
Boris1 schreef:

Vind ik wel.
Ik vind Muse de enige band, naast Queen, die niet alleen maar een geweldig concert kan geven, maar zeker ook een hele belevenis is en je kan overrompelen met dat bombastische.