Muse - The Resistance (2009)

Label: Helium 3

1. Uprising (5:02)
  2. Resistance (5:46)
  3. Undisclosed Desires (3:56)
  4. United States of Eurasia (+Collateral Damage) (5:47)
  5. Guiding Light (4:13)
  6. Unnatural Selection (6:54)
  7. MK Ultra (4:06)
  8. I Belong to You (+Mon Cœur S'ouvre à Ta Voix) (5:21)
  9. Exogenesis: Symphony Part I (Overture) (4:18)
  10. Exogenesis: Symphony Part II (Cross Pollination) (3:56)
  11. Exogenesis: Symphony Part III (Redemption) (4:37)
Erjezet snapt het niet helemaal.

jonas-dewaele
Uprising is toch wel een toppertje!!! Vooral hoe hij in de strofes zingt
United states of eurasia zou goed geweest zijn zonder die overbodige kitscherige meerstemmigheid
Ik had gehoopt dat dit album een echt meesterwerk ging worden, maar ik heb mijn verwachtingen toch al moeten bijstellen. En toch kan ik niet wachten tot de release van het hele album! Je weet maar nooit

SOAD schreef:
Erjezet snapt het niet helemaal.

Wat mij betreft mag die stem dan ook verwijderd worden.

Boris1 schreef:

Ook ik vindt het live indrukwekkend, maar... je kunt je wel afvragen wat de band daadwerkelijk aan het spelen is en wat er verder allemaal aan banden meeloopt. Is het muzikaal wel zo bijzonder ?

Er loopt zeker tegenwoordig niks aan banden mee denk ik(bij oude optredens werd nog wel eens een synthesizer zoals in bliss bijv. meegedraaid, maar natuurlijk niet de hoofdinstumenten en zang.), met de komst van een 4e man in de live-formatie kunnen synthesizer en extra toetsen live gespeeld worden. En veel nummers, plug in baby, time is running out enz. bestaan gewoon bas, gitaar en drums. Alles word live gespeeld dus.

Stem verwijderd.

avatar van simonflore
Bart Steenhaut van de morgen heeft hem alleszins al beluisterd.
'Beste plaat uit hun carriere'

De Morgen Muziek - Cd van de week: Muse - 'The Resistance' **** (984652) - demorgen.be

khonnor
de allerbeste reden om nu al te veronderstellen dat dit een opgeblazen en bombastisch wwerkstukje is met de emotionele diepgang van een gemiddeld kermisblondje gelardeerd met melodielijnen die een vijfjarige op nauwelijks twee minuten tijd uit zijn of haar duim kan zuigen.

en dan heb ik de recensie zelfs niet gelezen

of nog, bart steenhaut is de grootste idioot onder de belgische muziekjournalisten...

avatar van simonflore
khonnor schreef:

Leg uit?

khonnor
iemand die platen van mika, duke special en deze muse quasi perfecte platen vindt
iemand die de laatste van coldplay beschouwt als een absoluut meesterwerk
iemand die hoera, hoezee... riep toen aangekondigd werd dat milk inc op werchter zou spelen
iemand die walk on water van milk inc een wereldnummer vindt
iemand die in bloc party de nieuwe radiohead ziet
iemand die....

is in mijn ogen een vakidioot:

bart steenhaut maakt in zijn recensies steevast dezelfde fouten: hij verwart fake emotie met echte emotie, hij verwart gespeelde bombast met een genuanceerd gevoel vor theatraliteit, en hij verwart simpele kinderrijmpjes met geniale popmelodieen...

Is dat nu niet wat een beetje overdreven allemaal?

Milk Inc op werchter
Dat vind ik het enige schokkende, ohja en dat van Mika!

Verder ben ik zelf erg benieuwd naar dit nieuwe album

Misterfool
@khonner een beetje overdreven iedereen heeft een andere kijk op muziek. bovendien ben ik het met hem eens over de nieuwste coldplay. ik denk niet dat dit een zeer slecht album wordt van muse. ik bedoel kijk alleen naar hun eerste 4 topalbums. ik ben erg benieuwd hoe exogenesis gaat klinken. ik heb er wel vertrouwen in dat dit een goed album gaat worden

niks overdreven

van een zelfverklaarde kwaliteitskrant kan je toch verwachten dat ze aandacht besteden aan "andere" muziek, en niet alleen aan over het paard getilde pop-bombast (muse), schoon verpakte ooh-aah-ooh-aah momenten (coldplay),met electronica opgesmukte non-songs voor pubers (bloc party) en voor vijfjarigen geschreven pop-trance (milk inc)...

de laatste "ontdekking" van bart steenhaut is de arcade fire light meets coldplay meets mika meets zeer middelmatige, bombast-liedjes van the temper trap... voldoende bewijs van de muzikale smaak van de "chef" muziek van dit "kwaliteitsblad": niet meer of minder dan een overjarige puber

is het echt te veel gevraagd dat een kwaliteitskrant ook eens aandacht besteedt aan platen voor volwassen mensen die het verdienen om een groter publiek te bereiken? denk maar aan de recente werkjes van bill callahan, sunn O))), cass mccombs, mount eerie, oneida, grizzly bear, bibio, jim o'rourke, in the country, etc....? blijkbaar wel

och, on topic, heb dat eurasia onding nog eens beluisterd. erger dan erg. om te bleiten zooooo slecht. en om te schaterlachen zo over-the-top.... maar muzikaal volstrekt conservatief, simplistisch en afstompend. net wat de huidige maatschappij nodig heeft. en de morgen en bartje steenhaut dus ook...

Misterfool
kijk khonnor ik vind het best dat je kritiek heb maar je gaat een oordeel over een band toch niet af laten hangen van wat een recensist zegt. ik heb zelf niet zo veel met milk inc en bloc party maar wel erg veel met muse en de laaste coldplay. mischien komt het doordat ik hou van bombast. Natuurlijk proberen recensisten zoveel mogelijk bands te koppelen(het zo wat zijn als een recensist een relatiebureau zou beginnnen ).tuurlijk zouden de door jouw opgenoemde bands best wat meer aandacht verdienen. maar dat ligt echt niet alleen maar aan die krant van hem maar aan de hele opbouw van de hedendaagse muziekbussiness.

over the resistance. beiden nummers beginnen bij mij al te wennen. dit gaat een heel leuke release worden mensen

Misterfool schreef:

denk dat je me niet helemaal begrijpt. ik laat mijn oordeel over een recensent afhangen van wat hij/zij van bepaalde platen of bands vindt niet omgekeerd

bart steenhauts smaak situeert zich ergens tussen bloc party, muse, milk inc, temper trap, coldplay en flauwe new age ambient in... m.a.w.´een hoop middelmaat met wat vomit-inducing rommel ertussen, imho. not my cup of tea. wat me echter stoort is dat´deze man schrijft voor wat wij in belgie een kwaliteitskrant noemen. misschien verwacht ik te veel, maar van een kwaliteitsjournalist kan je toch minstens verwachten dat hij een kritische geest heeft en in zijn recensies tracht om middelmaat te onderscheiden van kwaliteit... niet dus

enne, tussen muse en mij zal het wel nooit goedkomen. ik ben namelijk redelijk allergisch voor georchestreerde bombast... ik kijk daarom ook uit naar de symfonie op deze plaat. dat wordt GEGARANDEERD lachen , zo'n pseudo emo symphony for the masses

Roep om downloadlink verwijderd. Het is hier geen vraagbaak voor dat soort zaken.

khonnor schreef:

enne, tussen muse en mij zal het wel nooit goedkomen.

Dat lijkt me duidelijk

Ik snap ook heel goed dat Muse bij velen in de categorie love or hate it valt. Ik snap ook heel goed de kritieken op de nummers die nu al te horen zijn, maar ik hoop ook wel een beetje dat we niet eindeloze kritieken van dezelfde users gaan krijgen wat ik sommigen bij bepaalde albums die ze vreselijk vinden vaak tot in den treure zie doen, want ik snap dat nooit goed. Ik kan me namelijk ook niet voorstellen straks een stem van zelfverklaarde Muse-haters te zien want het moet een marteling zijn om dit album te gaan beluisteren en wie wil dat nou? Je weet immers wel wat je kunt verwachten nietwaar.
Kritiek: prima, maar de klok continue laten luiden lijkt me overbodig.

Dit is overigens meer een algemene opmerking van mij (en niet in het bijzonder gericht op khonnor), want volgens mij had een album als Death Magnetic van Metallica hier indertijd nogal zwaar onder te lijden waardoor het een oervervelende boel werd om doorheen te worstelen (en wat ik ook niet meer gedaan heb). Ik hoop dat dit hier wat achterwege blijft. Niet de negatieve kritiek maar wel een doorlopend herhalen en 0,5* stemmen van users die ruim van tevoren al aangeven Muse compleet ruk te vinden (=namelijk in mijn ogen geen serieuze stem meer).

aERodynamIC schreef:

Dat lijkt me duidelijk

Compenseert toch gewoon voor het volkje dat na een halve luisterbeurt aan all things Muse 5 sterren uitreikt en hem vervolgens ergens rond plaats 3 in hun top 10 aller tijden parkeert?
Trouwens toch helemaal niks boeiend aan een groep mensen die zichzelf voortdurend zitten te bevestigen in wat voor een wereldplaat de nieuwe worp van hun favoriete band is. Leek mij net de bedoeling van deze site dat verschillende opinies aan bod kwamen teneinde de zaken uit meer dan één perspectief te kunnen beschouwen.
En met alle respect, maar het "don't touch my (band x)" is in dat soort discussies door de band genomen net een pak ogenuanceerder dan de criticasters (zie oa. No line on the Horizon).

En om nog iets relevant ten aanzien van de CD te zeggen: dat Eurasia nummer is vreselijk.

Morinfen schreef:

Ik vind hem eigenlijk steeds beter worden

avatar van Chronos85
Hij is toch nog niet gelekt, of heb je het nu over de voorproefjes?

Ik zou de platenmaatschappij aanklagen als ik jou was.

Ik vind de twee nummers dat ik gehoord heb erg teleurstellend. United States of Eurazia is echt té theatraal en uprising is gewoonweg niet theatraal genoeg voor muse, gewoon een oppervlakkig singeltje zonder uitspringend bas, gitaar of drumwerk. Hopelijk is rest van cd beter want tweede en derde cd van deze groep zijn wereldklasse.

Morinfen schreef:

Ondanks dat ik daar ook niks mee op heb vind ik blinde fans die idolaat zijn van hun bandje altijd nog 'geloofwaardiger' dan mensen die om de haverklap verkondigen hoe kut ze de band wel niet vinden en dan gewoon een 0,5* (onbeluisterd) neerplempen. Als dat is om te compenseren lust ik er ook wel een paar.
Maar goed, een gulden middenweg is voor een aantal blijkbaar erg moeilijk te vinden en het hoort blijkbaar bij grote namen. Voor mij dan ook een reden om updates bij dit soort releases al snel links te laten liggen (en hoera voor de 'mening-functie' in dat geval).

Chronos85 schreef:
Hij is toch nog niet gelekt, of heb je het nu over de voorproefjes?

Ik had het over United States of Eurasia.

heb nieuw nu enkele live versies gehoord van nieuwe en die vind ik het geweldig

jonas-dewaele
Unnatural selection is zalig !! Dit nummer blaast je gewoon weg. Een van de betere nummers die ze al gemaakt hebben, kan zo naast een New Born of Stockholm Syndrome staan.

avatar van Bart
Chronos85 schreef:
Hij is toch nog niet gelekt, of heb je het nu over de voorproefjes?

Erg leuk toch, dat er eens een album is die niet al een maand van te voren is gelekt! Zo houden we het spannend!

avatar van Tijn79
Wel heel spannend dan *zweet zweet* lol

Is het @#$ nu nog geen 11 september?!?!??!

Nee, nog 5 dagen!

The Boogieman
Voor de liefhebbers is er om 8 uur, dus nu over ongeveer 5 minuten Muse Night op BBC1Radio. Ze spelen de show uit Teignmouth af, met enkele nieuwe nummers en wat interviews.

BBC iPlayer Console - Listen live - BBC Radio 1 - bbc.co.uk