Editors - In This Light and on This Evening (2009)

Rock / Electronic
Label: Kitchenware

1. In This Light and on This Evening (4:23)
  2. Bricks and Mortar (6:23)
  3. Papillon (5:26)
  4. You Don't Know Love (4:41)
  5. The Big Exit (4:46)
  6. The Boxer (4:42)
  7. Like Treasure (4:54)
  8. Eat Raw Meat = Blood Drool (4:55)
  9. Walk the Fleet Road (3:47)
  10. This House Is Full of Noise * (6:22)
  11. I Want a Forest * (3:59)
  12. A Life as a Ghost * (4:33)
  13. Human * (3:13)
  14. For the Money * (5:53)
  15. You Don't Know Love [Demo Version] * (4:04)
  16. These Streets Are Still Home to Me * (3:19)
  17. No Sound But the Wind [Live at Rock Werchter 2010] * (3:48)
avatar van Leeuw
west schreef:
Ik moest er (te) lang op wachten, maar cd wow wow heeft dan toch de deluxe edition met disc 2 afgeleverd. En ik moet zeggen: wat een fraaie verpakking zeg. Echt heel mooi gemaakt dubbel digipack.

Ik zit nog steeds te wachten. Is mijn laatste keer daar geweest.

Probleem was dat de deluxe editie eerst alleen bij cdwow te krijgen was. Maar als je cd's snel en goedkoop wilt bestellen, dan kan je beter naar bangcd commetje of dvd co uk gaan. Bij bangcd is dit album van the Editors (1 disc) nu maar 5,90 thuisgestuurd.... (officiële cd).

avatar van Poeha
Nou , eindelijk dan ook maar eens aan de Editors begonnen.
Alleen begin ik andersom

Ik moet zeggen dat deze band me wel bevalt.

Tracks als The Boxer, Like Treasure, Papillon en You Don't KNow Love springen er in eerste instantie uit, positief dan.

Het nummer Eat Raw Meat = Blood Drool (wat hier nogal goed gevonden wordt blijkbaar) en The Big Exit, zijn voor mij voorlopig de mindere nummers.

Nog maar eens een paar keer beluisteren dan.
Maar mijn eerste indruk is in ieder geval 3,5*

Bij Papillon (let wel ik had nog nooit ook maar 1 nummer van Editors gehoord) moest ik bij de zanger meteen denken aan Stan Ridgway uit de jaren 80 (paar hitjes met Camouflage en Calling Out To Carol) .

avatar van Jordipordie
De CD doet me eigenlijk niks. Lang naar uitgekeken maar na een paar keer luisteren heb ik niet eens zin meer om ernaar te luisteren!

Ik laat m maar een paar weekjes rusten

Voorlopig maar 2,5*

avatar van Mjuman
Tot nu toe vier maal gedraaid; en anders dan gevreesd, hij valt me niet tegen. Nou is de stem van Tom Smith natuurlijk een machtig wapen en balsem for a weary mind. Ik snap de opmerkingen over Depeche Mode - maar die vergelijking gaat niet heel diep.

Ik zet voorlopig in op 3,5*

avatar van midnight boom
the boxer

haveman
Wat mij betreft een zeer geslaagde koerswijziging.

De eerste 6 tracks vind ik wel sterker dan de laatste 3.

Lost Highway

Machtig nummer. Het beste wat de band tot nog toe gemaakt heeft, en ik die dacht dat Camera voor eens en altijd mijn Editors favoriet zou zijn. The Boxer klinkt anders dan de rest van het album; meer introvert en ingetogen, Smith als crooner. Wonderschoon.

Vandaag hoorde ik op Studio Brussel een cover van Lullaby, weet niet of dit ook gereleased is/wordt. Beter dan het origineel

Lost Highway schreef:

Die is al een tijdje in omloop. De versie die ik heb is een opname van Radio 1 Live Lounge. Volgens mij hoort het verder nergens bij.

avatar van barrett
Lullaby van The Cure?

ja

Persoonlijk vind ik hem heel slecht; die zang past er gewoon niet bij.

Wat een geweldig nummer is Bricks and Mortar!!! Geniaal!

Het hele album vind ik meer dan de moeite waard.

avatar van sjoerd148
Dn!S schreef:

Jawel, dit nummer stond op de cd single van 'Push Your Head Towards The Air' uit maart 2008

avatar van RensZ
Ik heb het album één keer doorgelopen maar de overheersende electronica op dit album bevalt me niet. Totaal niet des Editors. Het is niet verkeerd om eens iets anders te proberen qua muziekstijl, integendeel. Maar ik vind het niet mooi, zijn zang past er niet bij. And i miss the guitars.

avatar van Poeha
Lost Highway schreef:

Dat meen je niet?
Gen enkele cover is beter dan het origineel in het geval van Lullaby.

Gregson
Ik hoorde de 'Lullaby' cover net ook en ik vind het, met alle respect voor Editors, een tenenkrommende cover. Ver-schri-kke-lijk!!!

avatar van Cloud
Het titelnummer is het beste

avatar van Barend G
Eerlijk gezegd vind ik de Editors-track die op de soundtrack van New Moon staat (No Sound But The Wind) mooier dan welk liedje van In This Light... dan ook.

BPDD
Barend G schreef:
Ben ik de enige?

Nee, al vind ik dat 'Bricks and Mortar' en 'The Boxer' wel in de buurt komen.

avatar van laboomzaa
I Want a Forest !! Om te smullen!!!!

laboomzaa schreef:
I Want a Forest !! Om te smullen!!!!

Ik vind de hele bonusdisc om van te smullen!

Hierop wordt het synthesizer geluid van disc 1 fraai gecombineerd met het 'oude' gitaargeluid:

This House is Full of Noise is fantastisch. Wat een briljante gitaarrampartijen. Dit is één van de allerbeste nummers van the Editors en van het jaar 2009

I Want a Forest moest ik even aan wennen, maar klinkt wel erg lekker;

A Life As a Ghost is nog zo'n combi toptrack;

Human is een lekker tussendoortje met een geinig koortje op het einde;

For the Money is een geweldige uitsmijter: wat een geluidsexplosie met super gitaren zeg!

avatar van Ducoz
Te dance..=[ maar wel leuk!

avatar van SirNoodle
pfff, ik voel het plaatje zo wegzakken uit mijn interesseveld.

Openingstrack vind ik nog goed, tot het zogezegd 'losbarst', dan vind ik het gewoon slecht. Bricks & mortar is een mooie middelmatige vuller. Papillon blijft schitterend. Wat daarna volgt is verder middelmatig vulsel, met negatieve uitschieter Eat Raw Meat. Vond ik dit in het begin nog een positieve uitschieter, is het nu vooral een irritant nummer waarvan ik hoop dat ze het live achterwege laten.

Het vreemde is dat er in elke song wel iets zit, maar het blijft telkens hangen en dat 'iets' komt er nooit echt uit. Zie de laatste track (ik negeer even die bonus-disc), die aan het begin voor mij op het goeie spoor zit van Depeche Mode's 'waiting for the night' & goodnight lovers' maar dan eigenlijk gewoon voortkabbelt en nergens meer heen gaat...

Nope, toch een tegenvaller dus, na het enthousiasme van de eerste dagen. Maar Papillon blijft een absolute killer song.

avatar van Shadow91
Barend G schreef:
Ben ik de enige?

Ik vind dat zelfs het mooiste wat de Editors tot nu toe gemaakt hebben.

Blijf nog altijd bij een 3.5 omdat niet alles me kan boeien.
Bricks and mortar, The Boxer, Papillon en vooruit In this light and on this evening halen het niveau van de vorige 2 platen maar de rest is toch wel een niveautje minder.
Bonus disk vind k trouwens wel weer erg goed en dan vooral This house is full of noise en A life as a ghost.
Daarom vind ik de 2 cd`s samen 4* waard, en de cd opzich nog altijd 3.5 ster.

avatar van Djarune
aardige plaat en leuk dat ze een nieuwe weg op gaan. Nu moeten ze nog eens goed luisteren naar Cut Copy - In Ghost Colours en ander werk uit Australië. Ik verwacht namelijk beter werk van Editors in deze richting.

avatar van Silver
en net dat je dacht dat het niet beter kon luister je Cuttings 2 werkelijk waar, dat is nog beter dan de eigelijke cd.

Lost Highway
Cut Copy - In Ghost Colours is een niet te versmaden parel, doch niet echt vergelijkbaar met deze Editors. Dat is hetzelfde als The Lotus Eaters en Joy Division vergelijken. Bij Cut Copy ligt de nadruk op de onschuldige, naieve, haast kinderlijke (niet negatief bedoeld) kijk op het leven, enorme lieflijke muziek terwijl Editors hier zijn publiek net probeert wakker te schudden met hun apocalyptische wereldvisie. Ik zie Editors nooit een Cut Copy worden, ik zou dan nog eerder vergelijken met Midnight Juggernauts - Dystopia, hoewel ook dat een stuk speelser is.

avatar van Silver
ik zie Cut Copy toch meer als een "vrolijke" band voor de zomerse dagen.
Editors en vooral met deze cd is meer iets voor op de noordpool.

Silver schreef:

Dat zeg ik: Cuttings 2!

avatar van Smog
One for the money, two for the money.......
Tegek nummer, tegek album. Lekker duister.