Editors - In This Light and on This Evening (2009)

Rock / Electronic
Label: Kitchenware

1. In This Light and on This Evening (4:23)
  2. Bricks and Mortar (6:23)
  3. Papillon (5:26)
  4. You Don't Know Love (4:41)
  5. The Big Exit (4:46)
  6. The Boxer (4:42)
  7. Like Treasure (4:54)
  8. Eat Raw Meat = Blood Drool (4:55)
  9. Walk the Fleet Road (3:47)
  10. This House Is Full of Noise * (6:22)
  11. I Want a Forest * (3:59)
  12. A Life as a Ghost * (4:33)
  13. Human * (3:13)
  14. For the Money * (5:53)
  15. You Don't Know Love [Demo Version] * (4:04)
  16. These Streets Are Still Home to Me * (3:19)
  17. No Sound But the Wind [Live at Rock Werchter 2010] * (3:48)
Papillon is een intrigerende song net als de film trouwens. Ehh die van Editors en McQueen/Hofman. De rest blijft niet hangen in mijn kop.

avatar van stefan_s
Op zich is het goed dat ze een andere koers zijn ingeslagen, daar waren ze wel aan toe. Toch vind ik het overschakelen naar een soort electro/wavepop tegenwoordig niet bijster origineel, laat staan 'experimenteel'.

Ik heb het een kans gegeven maar dit album deed me echt helemaal niets. Het klonk een beetje standaard en inwisselbaar allemaal.

crimsogenerator schreef:
o sorry dat kan ik iets beter uitleggen. vorige editoralbums wisten zowel pakkend te zijn als emotioneel aantrekkelijk als je begrijpt wat ik bedoel. dit album is me net iets te klinisch.

Nog een paar keer luisteren en de emoties komen van zelf!!! Luister naar de snik in I Want a ForesT bijvoorbeeld...PRACHTIG!!

crimsogenerator
zal helaas niet komen lambooza. heb deze cd zeker 10 keer beluisterd.

Dat kan nutuurlijk

avatar van Castle
1ste luisterbeurt: gaaf, meer!!
2de luisterbeurt, goed man, blijvertje
3de luisterbeurt, betrap mijzelf op skip-knop
4de luisterbeurt, meer skip en verveel momenten.

Toen 2 weken niet gedraaid, en ik skip nog wel, maar minder

Editors verpletteren mij elke keer bij eerste luisterbeurten, alleen de houdbaarheid, lukt ze niet bij mij over te brengen, jammer want de koerswijziging beloofde wel wat.
Of is het juist die "beter goed gejat, dan slecht verzonnnen" mentaliteit die ze de das omdoet?? Een eigen smoel?

haveman
Dit album heeft idd een korte houdbaarheidsdatum.

Verlaag naar 3,5 en vraag me af of ie daarop blijft staan.

Tracks 4,5,6 en 9 zijn voor mij de enige die nog overeind blijven.

avatar van hallo!
Dit album klinkt voo mij allemaal een beetje geforceerd. Er staan wel een paar leuke nummers op, maar niets dat echt geweldig is. Papillon en The Boxer zijn mijn favorieten. De rest is middelmatig.

avatar van Lennonlover
Erg leuk album. Veel eightiesinvloeden, zoals bekend. Ik hoor er Depeche Mode in . Lekkere beats, sfeervolle zang en toffe synth. Hier ga ik nog heel wat plezier aan beleven. Betere plaat dan hun vorige.

En hoe zit het eigenlijk met die extra's? Any good?

(verwijderd)
extra's (bij eerste lichting van de cd's in de winkel zat bonusdisc erbij|) zijn erg tof! Iets meer gitaargericht een aantal nummers.. en hadden zeker niet misstaan op de plaat..

avatar van Pinsnider
Mag ik opmerken dat ik dit een prachtige hoes vind..?? Mooie kleuren, mooie sfeer!!!

Lennonlover schreef:
En hoe zit het eigenlijk met die extra's? Any good?

Wat mij betreft bagger en niet meer dan matige b-sides.

avatar van Shadow91
starsailor schreef:

Wat mij betreft bagger en niet meer dan matige b-sides.

Bagger? I Want a Forrest en For the money zijn toch geweldige nummers die veel beter op het album hadden kunnen staan dan Eat raw Meat en Walk the fleet road.
Het is en blijft natuurlijk smaak maar als jij de gewone cd 4.5 * geeft en de bonus cd bagger vind, is dat een beetje raar omdat daar ongeveer dezelfde soort nummers opstaan...

Shadow91 schreef:

I want a Forrest zou niet misstaan op het album, mee eens.
Het is inderdaad een smaakkwestie want waar ik Eat Raw Meat een prima nummer vind trek ik de rest van de bonusnummers gewoon niet. Fans worden blij gemaakt met een dooie mus en zijn het het helemaal niet 'dezelfde soort nummers'. Nergens wordt het niveau van een Papillon, Bricks and Mortar, The Boxer of Like Treasure gehaald.
"Dance fucker dance" ........... tenenkrommend gewoon.

starsailor schreef:

"Dance fucker dance" ........... tenenkrommend gewoon.

Kijk dat je bepaalde nummers niet trekt....okee! Maar als je dan onzin uitkraamt met fans en een dode mus....dan denk ik waar heb je het over.

Ik wil mezelf niet als "fan" zien, maar wel iemand die het erg lekkere albums vindt!!!

Ik vind de bonuscd van net zulke kwaliteit als de eigenlijke cd met nummers in het verlengede van elkaar. Ik bergrijp niet dat je een 4,5 geeft en daarnaast de bonuscd in de grond stampt én nog de bewering dode mus en fans!!

Wat ik eigenlijk wil zeggen en hou je mening omtrent fans enz bij je zelf!!

Ik krijg namelijk verdedigings drift!!!

avatar van reptile71
Dat die bonusnummers niet op de 'normale cd' staan is gewoon een (zeer irritante) marketingtruc. Ze horen wat mij betreft gewoon bij de cd en zijn niets minder.

laboomzaa schreef:

Kijk dat je bepaalde nummers niet trekt....okee!

Kijk, je spreekt jezelf een beetje tegen.

Als ik nummers niet trek mag ik best die nummers de grond in stampen. Dat is namelijk MIJN mening.

En zoals Reptile ook al zegt is die bonus CD nix meer dan een marketingtruc. Een sigaar uit eigen doos (ik zal de vergelijking met een dode mus niet meer gebruiken )

Vergis je niet, ik ben een groot Editors fan maar IK vind die nummers ver onder de maat en als ik ze in de waardering zou meenemen zou mijn stem hier drastisch verminderen.

avatar van Edwin
Het blijft toch allemaal een kwestie van smaak, maar ook in mijn beleving staan die bonustracks in de schaduw van het album. I Want A Forest is nog het beste nummer, maar zelfs die vind ik niet op dezelfde hoogte staan als de albumtracks. Nee, in mijn oren klinkt dit allemaal als typisch b-kant filler materiaal. Het voegt voor mij niets toe.

Father McKenzie
Met de vorige albums van deze band had ik het niet zo. Iemand zei me onlangs dat hij vond dat dit een soort doorslagjes waren van... Joy Division. Jà, natuurlijk, dat ik dat niet meteen hoorde! Dààrom, denk ik, was het niet echt mijn ding.
Maar deze had ik al geluisterpaald, op die bewuste site, en ik had al een idee dat dit een verrijkte sound was. Voor mij zit hier een flinke scheut, ik denk niet eens bewust, maar een flinke scheut Depeche Mode in, en daarom vind ik de klank van dit album warmer en mooier. Dit album heb ik nu al wat vaker gedraaid en het ligt me absuluut. Ik heb de special edition met de bonus cd; Lang niet slecht, die bonustracks.
Voorlopig **** jawel.

avatar van hansjuvefan
Father McKenzie schreef:

Vergelijk aub Editors niet met Joy Division.

avatar van laboomzaa
Editors is de nieuwe Joy Division!!

crimsogenerator
komt ian dan ook weer terug

avatar van laboomzaa
Nee, maar tom smith hangt zich binnen kort wel op

Dan moet Chris Urbanowicz zich alvast richten op de zangpartijen.
En zullen ze waarschijnlijk een doorstart maken als New Joy.

avatar van Mjuman
deric raven schreef:
Dan moet Chris Urbanowicz zich alvast richten op de zangpartijen.
En zullen ze waarschijnlijk een doorstart maken als New Joy.

Komt ie op je jaarslijstje? Hier waarschijnlijk niet, maar wel op het kandidatenlijstje - ben bezig de long list te maken.

------------
En verder: alle post-puberende lieden hier wens ik voor het nieuwe jaar een paar goede oren, zodat ze goed naar muziek kunnen (leren) luisteren.

Want ik bij dit album allemaal voor zottenklap al heb gehoord, vergelijkenderwijs, ik noem een paar voorbeelden: Depeche Mode, Kent, Interpol, Joy Division. Schaf alstublieft nieuw oren aan en ga opnieuw luisteren en stop met doem-/postpuberen! Etiketten plakken was vroeger thuiswerk, stukloon!

avatar van reptile71
Ik heb er nog eentje voor je Mjuman: er is een nummer, weet even niet uit mijn hoofd welke, en daar krijg ik steeds het 'Elvis-gevoel' bij. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Tom 'Love Me Tender' geweldig zou kunnen zingen. Overigens zegt deze opmerking, die ik serieus meen, niks over wat ik van dit album vind. Ik blijf het best een lekker album vinden.

@Mjuman; vanwege de bonus cd haalt hij zelfs een 6e plek.
The xx komt er net boven. Het kwartje is daar uiteindelijk ook gevallen.

avatar van aad r
Topalbum! De eerste keer kwam het wat krachtig en eenvoudig over maar hoe vaker je luisterd hoe verfijnder het wordt. Papillon is een topper maar Bricks and Mortar is ook geweldig en Big Exit had door David Bowie geschreven kunnen worden! Verrassend album.

ElsenaarMetal
album klapt voor mij na een aantal keren een beetje dicht. Misschien te vaak achter elkaar geluisterd, ik weet het niet. Maar doe een halve punt eraf.