Editors - In This Light and on This Evening (2009)

Rock / Electronic
Label: Kitchenware

1. In This Light and on This Evening (4:23)
  2. Bricks and Mortar (6:23)
  3. Papillon (5:26)
  4. You Don't Know Love (4:41)
  5. The Big Exit (4:46)
  6. The Boxer (4:42)
  7. Like Treasure (4:54)
  8. Eat Raw Meat = Blood Drool (4:55)
  9. Walk the Fleet Road (3:47)
  10. This House Is Full of Noise * (6:22)
  11. I Want a Forest * (3:59)
  12. A Life as a Ghost * (4:33)
  13. Human * (3:13)
  14. For the Money * (5:53)
  15. You Don't Know Love [Demo Version] * (4:04)
  16. These Streets Are Still Home to Me * (3:19)
  17. No Sound But the Wind [Live at Rock Werchter 2010] * (3:48)
avatar van LittleBox
Gaitje schreef:
Gezien in de HMH op 1 mei. Puik concert en zeer overtuigend, de nieuwe songs van deze cd.

Beetje off-topic maar ik was er ook. Prima concert, maar het haalde het niet bij dat van BRMC afgelopen donderdag..

avatar van gherdt
Had even een Editors-revival laatst en hoopte op nieuwe inzichten betreffende dit werkje. Maar helaas. Ik blijf me verbazen over de stroperigheid en lelijkheid van 2/3 van de plaat. Het lijkt wel of ze expres zoveel mogelijk blubber achter elkaar hebben proberen te plakken, zonder hook of spanningsboog. Vind eigenlijk alleen de eerst 3 nummers redelijk, de rest is niet om aan te horen. Kloten met synthesizers vind ik prima maar dit slaat nergens op. Doe mij dan maar de overgeproduceerde maar fantastische U2-adaptie die An End Has A Start heet, of dat geweldige debuut natuurlijk.

Nian
henk_loos schreef:
Ik snap wat je bedoelt hoor Shylaa, over de plaat is een soort sausje gegoten waardoor alle nummers een beetje dezelfde vibe krijgen.. In tegenstelling tot jou bevalt mij dat sausje prima! Ik zet de plaat regelmatig op en geniet er iedere keer weer van.. Alhoewel An End Has A Start bij mij toch wel de voorkeur heeft...

Ik deel volledig dezelfde mening als u. Het is zeker een goed album, hoewel het na een tijd toch een beetje eentonig is.
Ik vind het nummer Papillon echt prachtig .. vooral de akoestische versie ervan (te verkrijgen via de site van The Editors, voor liefhebbers)

avatar van rkdev
Zag vorige week hun zeer sterke optreden op Rock-am-RIng en ik moet zeggen dat de nummers van dit album het prima deden tussen de nummers van de briljante eerste 2 platen. Het blijft ook mijn minst favoriete van de 3, maar de afwisseling voor de live-set is wel lekker.

avatar van bram1610
shylaa schreef:
Deze plaat kan me nog steeds niet boeien. Niet omdat er minder gitaarwerk is, maar hij pakt me op geen enkel moment. Papillon is een leuk singletje, The Boxer vind ik ook nog ok. Maar ik vind de andere nummers quasi allemaal hetzelfde klinken. Eigenlijk ronduit saai.

Daar ben ik het niet mee eens. Wat Editors namelijk gedaan hebben (wat Editors gedaan heeft?) is een eigen stijl gemaakt voor dit album. Dit hebben ze ook gedaan bij The Back Room en ook bij An End Has A Start. En het lijkt alsof ze die albums zo hebben opgebouwd tot ITLAOTE. De nummers hebben dezelfde donkere sfeer, en niet elk nummer van het album is fantastisch (persoonlijk zijn dat vooral de bonus tracks, I Want A Forest en This House Is Full Of Noise) maar ik zou het alles behalve saai noemen.

rkdev schreef:

Ja daar ben ik het mee eens, tussen het gitaar werk van de vorige twee platen, klinken af en toe een paar nummers van ITLAOTE zeker goed.

Ben ik de enige die deze song echt wel te stroperig vind?
Ochja, Editors, duidelijk niet slecht maar het zal nooit mijn band worden.

avatar van R2DeepThroat
gerre schreef:
Ben ik de enige die deze song echt wel te stroperig vind?
Ochja, Editors, duidelijk niet slecht maar het zal nooit mijn band worden.

Nee, jij bent niet de enige.
Ik vind het hele album zelfs te stroperig.
Bah, echt niet mijn stijl.

JanBetonde2e
Ik kan je al niet meer serieus nemen als je dit op hetzelfde cijfer hebt staan als Tokio Hotel

Nee, maar dit album, ja je moet er echt iets mee hebben, er staan geen echte gitaar nummers meer op, al vind ik dit goed bij Editors passen, maar een nummer als The Big Exit is toch om te watertanden zo mooi.

LoveStoned
't Is een merkwaardig of-of album. Paar nummers vind ik prachtig (You Don't Know Love, The Boxer, Eat Raw Meat = Blood Drool), maar de rest is plastice rommel. Editors! Play music like you used to! ):

haveman
Minste Editor album, maar dan nog voldoende. Deze moet ik zeker niet te vaak draaien, heeft een erg beperkte houdbaarheidsdatum.

Milestones
Hoe vaker ik dit tegenvallende album beluister hoe slechter ik het vind. Het is vooral de zanger die steeds meer op mijn zenuwen begint te werken.

avatar van Ducoz
Milestones schreef:

Ik kan me daar wel in vinden, ik vind op sommige momenten dat de stem van de zanger(niet in opzicht dat het vals is!) gewoon weg niet bij de synths past, daarbij heeft de zanger ook nog eens een hele apparte stem waar bij je een beetje het idee hebt van hate it or love it

avatar van steve harris
Ducoz schreef:

love it

avatar van Ducoz
steve harris schreef:
love it

Ik toch ook wel!

Lost Highway
Ook ik vind de zang op dit album superieur, ik heb de indruk dat Tom Smith door de jaren heen een nog betere zanger is geworden.

avatar van deft0nes
Lost Highway schreef:

Toch raakt hij me meer/dieper op AEHAS...

avatar van pim556
Weet iemand of er een LP is uitgegeven mét de eerste 5 bonustracks? Vind de bonustracks namelijk minstens zo goed als de rest van het album!

avatar van Jizze
Ja, die is er. Ik heb die ten tijde van de release al binnengehaald.

avatar van pim556
Jizze schreef:
Ja, die is er. Ik heb die ten tijde van de release al binnengehaald.

Oké, bedankt! Dan zal ik daar eens naar opzoek gaan

JanBetonde2e
Wat ik me nu afvraag, want bij New Order albums is het meestal ook Electronic, zal er bij dit album niet iedergeval Electronic bij moeten staan, in plaats van Rock of Pop, ik denk eerder in plaats van Rock?

Echt het blijft een geweldig album als ik eerlijk moet zijn, gewoon echt heel goed, ik weet dat ze veel invloeden hebben van de jaren 80, en dat dit niet het meest vernieuwende album is dat er bestaat, maar dit is een van de weinige albums die ik heb, waarvan ik hem keer op keer opnieuw kan luisteren, echt dit album verveelt geen moment. Eigenlijk vind ik Editors een verbeterde versie van New Order, zeker vergeleken met de latere albums vanaf Brotherhood, maar eigenlijk ook al vanaf het begin, New Order heeft teveel nummers die niet top zijn, en op dit album kan ik geen enkel nummer vinden dat ik minder vind dan een ander.

Editors heeft catchy songs zonder dat ze ook echt teveel poppy worden, het blijft alternatief, en er zijn teveel nummers die niet in de top 40 zouden kunnen komen, in tegenstelling tot An End Has A Start.

Live is deze band ook echt geweldig, Tom Smith zingt alsof zijn leven ervan af hangt, zoveel power komt er uit zijn stem. Je ziet het plezier van het spelen, ze genieten er echt van, dat vind ik altijd erg belangrijk bij een band, en erg mooi om te zien. Chris Urbanowicz is gewoon een degelijke gitarist, de sound van Editors is duidelijk voor een groot gedeelte aan hem toe te schrijven volgens mij, de drummer, Edward Lay is zeker zo goed als Stephen Morris (Joy Division, New Order) de drums op dit album hebben ook erg veel weg van Stephen Morris en Russel Leetch is een goede basgitarist.
Duidelijk een van de kwalitatief beste bands die er rondlopen, de sound kan je misschien niet aanspreken, maar je kan mij niet vertellen, dat deze mensen geen uitstekende muzikanten zijn.

Kan nu al niet meer wachten op hun volgende album!

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
En in Vlaanderen hebben ze de reguliere versie toch wel niet heruitgebracht met de live versie van "No Sound...", zeker?

avatar van blonde redhead
Jan Beton praat m.i. de grootste onzin die er bestaat. Live ook gezien dat ze inzoemen op het keyboard en dat dit dat fantastisch met 1 vinger wordt bespeeld. Lijkt me genoeg te zeggen over de kwaliteit van deze plaat.

JanBetonde2e
Dus volgens jou bepaalt de moeilijkheidsgraad van de instrumenten etc. de kwaliteit van de muziek? Al speelt er iemand alleen op pannen, als het voor mij goed klinkt dan kan ik er wat mee.

avatar van blonde redhead
Nee maar zoiets blijft uiteraard bij wanneer het concert om te huilen was. Heb ze als beginnende band vaak gezien vond ik ze altijd wel goed. Maar ze speelden vooral nummers van deze cd die live ook erg slecht waren. En helaas verprutste ze de enkele nummers van de oude platen ook nog. Nee het concert stelde bar weinig tot niks voor helaas hoewel ze het wel ooit hebben gekund.

JanBetonde2e
Het concert dat ik heb gezien van ze in de HMH dit jaar was anders best wel fantastisch. Maar ach, ik weet niet welk concert jij hebt gezien, maar zoals ik ze ken is Editors een uitstekende live band.
Juist live brengen ze iets extra's, geen speciale solo's of wat dan ook, maar de power in hun live set straalt zeker iets uit. En de stem van Tom Smith sleept mij zeker mee in hun muziek, maar dat is natuurlijk voor iedereen verschillend.

Maar ja, wat vind je zo slecht aan deze studio plaat? Is het vooral dat ze nu wat meer richting de Electronic zijn gegaan?

avatar van laboomzaa
Volgens facebook komt er een box met rarities en b-sides.

avatar van rkdev
laboomzaa schreef:
Volgens facebook komt er een box met rarities en b-sides.
Klopt, ik kreeg vandaag de digitale nieuwsbrief van de band binnen met dit nieuws.

avatar van JAD
JAD
"You don't know" klink zo 80's. Love it!
"No sound like the wind" live at rock werchter: onvergetelijk!

Goeie plaat, al blijft TEHAS een stuk coherenter en evenwichtiger, en m.i. het beste.