Bob Dylan - Christmas in the Heart (2009)

Pop / Roots
Label: Columbia

1. Here Comes Santa Claus (2:35)
  2. Do You Hear What I Hear? (3:02)
  3. Winter Wonderland (1:52)
  4. Hark the Herald Angels Sing (2:30)
  5. I'll Be Home for Christmas (2:54)
  6. Little Drummer Boy (2:52)
  7. The Christmas Blues (2:54)
  8. O' Come All Ye Faithful (2:48)
  9. Have Yourself a Merry Little Christmas (4:06)
  10. Must Be Santa (2:48)
  11. Silver Bells (2:35)
  12. The First Noel (2:30)
  13. Christmas Island (2:27)
  14. The Christmas Song (3:56)
  15. O' Little Town of Bethlehem (2:17)
Antonio schreef:

In dat geval schat jij dit album strikt bekeken (gezien het aantal sterren...) hoger/beter in dan John Wesley Harding en dat is nogal vergezocht mijn inziens

Hé inderdaad evenveel sterren. Echter John Wesley heb ik pas twee/drie keer gedraaid. Dus dat kan nog wat veranderen. (Toevallig tegelijk met dit kerstalbum aangeschaft.)

Maar ik vergelijk albums nooit echt met elkaar denk ik. Het is meer een soort gevoel waardoor het op een bepaald aantal sterren uitkomt. Dat kan aan vanalles liggen.

Vortex schreef:

Ik denk er exact hetzelfde over. Je waardeert een album voor het gevoel dat het bij je oproept. Misschien is Time Out Of Mind kwalitatief wel een beter album dan deze kerstplaat, maar ik beleef er maar weinig plezier aan. Ik zou daarom Christmas In The Heart een hoger cijfer geven dan Time Out Of Mind.

avatar van barrett
Ieder zijn mening natuurlijk. Bij mij komt Time out of mind veel dieper, het is net een trip waarbij Bob Dylan je doorheen een reeks gevoelens laat gaan. Je wordt meegesleept als je het toelaat natuurlijk, dus zou ik je aanraden Floater om Time out of Mind nog eens op te zetten.

avatar van Vortex
en Floater, wat geef je dit album?

avatar van Floater
Ik heb dit album hier al op 16 oktober besproken en 4 sterren gegeven. Voor mij geen reden om deze beoordeling nog aan te passen.

Vandaag las ik een uitgebreide review van Michael Gray (een van de meest vooraanstaande en kritische Dylan kenners). Hij zegt er onder meer het volgende over:

Yet with Christmas In The Heart it isn't just the songs but the interpretation. It isn't just the songs but the album. It already feels as if I've known it all my life yet sounds entirely fresh. It's all so accurate and perfectly in the best spirit. No contamination by knowingness or soppy ingratiation. No fakery. A real Bob Dylan album.

Hieronder de link:

Bob Dylan discussion music lyrics books wider-world BOB DYLAN ENCYCLOPEDIA: CHRISTMAS IN THE HEART - bobdylanencyclopedia.blogspot.com

barrett schreef:

Bedankt voor het advies Barrett, maar ik ben al 30 jaar Dylan fan en ik ken Time Out Of Mind al vanaf het moment dat de plaat werd uitgebracht. Voor mij is er weinig reden om deze plaat nog eens op te zetten. Overigens geldt dat voor bijna alle reguliere platen van Dylan. Ik ben altijd het meest in de ban van zijn laatst uitgebrachte album (in dit geval is dat Christmas In The Heart).

Ik heb op MuMe al heel wat berichten over Time Out Of Mind geschreven en ik heb er eigenlijk niets meer aan toe te voegen....

Ik zal deze nummers nog eens beter beluisteren, en later mijn sterrenoordeel vellen.
Maar ondertussen klinkt dit me toch zeer aangenaam in de oren op tweede kerst.
Terwijl ik naar Have yourself a merry little christmas zie ik, - terwijl ik de ogen sluit - The genius of Minnisotta op de slede door het Amerikaanse landschap schuiven... man wat bezorg jij me vreugderillingen in dit tranendal !

avatar van Thuurke
Kerstmis is voorbij, nou moet deze weer voor een jaar de kast in. En hopen dat deze volgend jaar weer herinnerd word door e.a.

avatar van Kronos
Wie is e.a.?

Thuurke schreef:
Hij mag tot Driekoningen gedraaid worden (in ieder geval van de katholieken), dan moet hij idd een jaartje de kast in. En ik sluit me ook even aan bij de vraag; Wie is e.a.?

avatar van Vortex
e.a. is een afkorting voor een en ander.
Ik voel me aangesproken en zal iedereen er in dec. 2010 aan herinneren.

Nogmaals: wat een album!

Father McKenzie
e.a.; is een afkorting voor; en andere.
e.e.a; is een afkorting voor een en ander.
Verschilletje, toch?

mokemusic
Totaal niet wat ik had verwacht

avatar van Ataloona
Wat had je dan verwacht Dylan op een arrenslee met rudolph en die andere beesten aan de lijn ho ho ho roepend?

beaster1256
ik vind dit een prachtig album vooral nu rond pasen ,prachtige nummers en dan die stem van dylan , hij is halfmens , halfkraai geworden , maar i love it !!!!

Misterfool
ik vind dit eigenlijk ook een prachtige cd. Kerstfeest is sowieso een erg gezellig feest maar ja de muziek hé. Daarom is het zo mooi dat ik met deze van bob en ene van jethro tull de kerstdagen nog wat op kan vrolijken met prachtmuziek.

avatar van Stalin
Jahaa mensen Sint is geweest dus deze plaat mag weer gedraaid worden!

Met alle respect voor Dylan, maar ik draai toch veel liever dit kerstalbum..

Jahaa mensen Sint is geweest dus deze plaat mag weer gedraaid worden!
Gelukkig hoeft het niet persé! Het mag wel, maarruhh!

avatar van musician
Jahaa mensen Sint is geweest dus deze plaat mag weer gedraaid worden!

Dan liever toch maar weer Mud en Slade.
Een tweede jaar met dit album van Bob Dylan leidt alleen maar tot depressies en andere sombere overwegingen.
Eens in de vijf jaar lijkt mij méér dan voldoende.

musician schreef:

Er is weinig dat me meer opmontert dan de videoclip van Must Be Santa . Ik heb hem dit jaar nog niet gedraaid, maar ik verheug me nu al op deze plaat.

Maar ik heb besloten nog een week te wachten....

Floater schreef:

Maar ik heb besloten nog een week te wachten....
Ik vind de laatste opmerking een vreemde vorm van zelfkastijding. Gewoon genieten van die hap. Carpe diem, pluk de dag. Misschien ben je er morgen wel niet meer. Dan heb je in ieder geval die "wereldplaat" nog gehoord. Wat die eerste opmerking betreft over het feit dat er niet veel meer is dan dat die clip jou meer opmontert, vind ik zorgelijk. Zeker in deze donkere dagen vóór Kerst. Ik wens jou veel wijsheid en levensplezier toe. (met een lekker té vroeg gegeten oliebolletje ofzo!)

avatar van Floater
Ik heb besloten nog een week te wachten omdat ik eerst de denneboom nog moet optuigen....

En die clip is geweldig, Ad!

avatar van Rudi S
die clip

avatar van willemmusic
Ad Brouwers schreef:
Misschien ben je er morgen wel niet meer.

Carpe Dylan, dat vind ik nu ook....

avatar van Madjack71
Ik heb wel sympathie voor dit schuurpapieren kerstalbum. Traditionele kerstliedjes met een sausje van Dylan. Is eens wat anders dan de plichtsgetrouwe bewerkingen van zovelen. Het blijft onmiskenbaar Dylan. Als ik hem Here Comes Santa Claus hoor inzetten, krijg ik een spontaan warm Home Alone gevoel over mij heen en dat is een goede zaak, omdat ik mij helemaal kan aansluiten bij die Gouden Boekjes sfeer van de hoes. Of een nummer als Must Be Santa, daar hoor je toch er aan af, dat de meester zelf dit ws. ook leuk vond om te doen.
Ja hoor, dit gaat de komende dagen nog wel eens vaker de revue passeren.

avatar van Hans Brouwer
Gebruiker Stalin wil beweren dat ik een liefhebber ben van dit kerstalbum van Bob Dylan (zie Dire Straits-"Brothers in Arms") . Ik weet van niets . Ik sta natuurlijk altijd wel open voor een goed advies. Ik ben geen Bob Dylan kenner en ik heb slechts twee albums van de beste man. Als ik de tracks van "Christmas in the Heart (2009)" bekijk zou het inderdaad kunnen dat dit album aan mij is besteed. Is "Christmas in the Heart (2009)" enigszins te vergelijken met "Desire" en "Slow Train Coming"? Dat zijn namelijk de enige twee albums van Bod Dylan die ik in mijn bezit heb en ook erg waardeer.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ik denk dat gebruiker Stalin twee gebruikers door elkaar heeft gehaald.
Om in te gaan op de vergelijk Slow Train & Desire tegenover Christmas in the Heart: deze vergelijking gaat absoluut niet op. Ik raad je aan op YouTube de videoclip van Must Be Santa te kijken, dan krijg je een aardige eerste indruk

avatar van Hans Brouwer
Maartenn schreef:
Ik denk dat gebruiker Stalin twee gebruikers door elkaar heeft gehaald.
Heel gevaarlijk! Vele misverstanden en valse beschuldigingen zijn hierdoor ontstaan . Maar "een Brouwer(s)" kan wel tegen een stootje . En wellicht levert Stalin 's persoonsverwisseling voor mij dus wel een kennismaking met "Christmas in the Heart (2009)" op.

avatar van musician
Totáál verkeerd tijdstip van het jaar en bovendien een nogal te ontraden album om aan te schaffen....