Rammstein - Liebe Ist für Alle Da (2009)

Duitsland
Rock / Metal
Label: Vagrant

1. Rammlied (5:19)
  2. Ich Tu Dir Weh (5:02)
  3. Waidmanns Heil (3:33)
  4. Haifisch (3:45)
  5. B******** (4:14)
  6. Frühling in Paris (4:45)
  7. Wiener Blut (3:52)
  8. Pussy (3:59)
  9. Liebe Ist Für Alle Da (3:28)
  10. Mehr (4:11)
  11. Roter Sand (3:59)
  12. Führe Mich * (4:33)
  13. Donaukinder * (5:18)
  14. Halt * (4:21)
  15. Roter Sand [Orchestral Version] * (4:07)
  16. Liese * (3:56)
  17. Rammlied [Trash-ter Piece Remix] * (6:19)
Berichten verplaatst naar Rammstein

lennon schreef:
Heb je dit album wel geluisterd? Krijg die indruk namelijk niet...

Kom nou toch... Rammstein doet al vanaf album 1 hetzelfde. Met Mutter hebben ze hun sound geperfectioneerd en vanaf dat moment is het één lange herhalingsoefening, met af en toe een ietwat vreemde eend in de bijt (zoals het nummer met T.A.T.U.). Wat mij betreft waren ze er al in 2001 mee gestopt, maar er zijn blijkbaar nog steeds mensen die er lol aan beleven.

avatar van Hans Brouwer
herman schreef:
Inderdaad, "Liebe Ist Für Alle Da (2009)" stemt mij weer tot volle tevredenheid .

avatar van ni slecht
pussy, of hoe je een leuk klinkend nummer helemaal om zeep helpt met een belachelijke tekst

avatar van Dexter
herman schreef:

Het ligt inderdaad enigszins in het verlengde van Reise, Reise en Rosenrot, maar om het af te doen als provocatiegimmick? Goed, de single "Pussy" is verre van subtiel en behoort niet tot hun beste songs. Maar toch heeft het iets meer in zich dan slechts te provoceren: het feit dat het nummer in 't Engels is, moet toch bij iedereen een heel zacht belletje doen rinkelen?
Verder bevat deze plaat weer genoeg afwisseling, met enkele intense (Wiener Blut) en verterende (Haifisch, Roter Sand, Frühlin in Paris) nummers.

ElsenaarMetal
Waidmanns Heil is een super plaat!

herman schreef:

Dat zeg je heel goed: wat jouw betreft, en blijkbaar heb je het toch niet helemaal goed, want er zijn er HEEL veel die er nog plezier aan beleven... Incluis me myself and I

De productie van de plaat is trouwens ook geweldig!

ni slecht schreef:

Mijn interpretatie: belachelijke tekst met slechte muziek, maar o zo leuk

Ik denk niet dat de heren met Pussy geprobeerd hebben om een goede plaat te maken, maar meer om eens flink te provoceren (je bent Rammstein of je bent het niet). Het hele idee is in mijn ogen geniaal; een nieuw album opnemen, en dan als eerste single een niet serieus te nemen nummer uitbrengen, en dat dan ook nog eens met een clip die geen enkele zender gaat vertonen! Zalig

Vandaag verschijnt hun nieuwe videoclip van Ich Tu Dir Weh. Schijnt een heftige live clip te worden

avatar van djarend
en vanaf nu ligt de mooie metalen kist versie in de winkels, met je weet wel erin, leuk voor je vriendin ziet er wel heel gaaf uit

Nyarlathotep schreef:

kan m nog nergens vinden, zelfs niet op de officiele site

avatar van Facedown

kan m nog nergens vinden, zelfs niet op de officiele site

RAMMSTEIN: Liebe ist für alle da auf VISIT-X - Exklusive Weltpremiere!

thanks

avatar van Ayreonfreak
Ik ben nooit echt onder de indruk geweest van deze heren en met dit album is dat niet veel beter geworden. Een redelijk album, waar wel leuke momenten op staan, maar verder één pot nat met cliché- matige songs. Ik vrees dat er nooit een legitieme versie van hun albums in mijn cd rek terecht komt.

ElsenaarMetal
Ik heb er op dit moment drie.
Herzelheid, Mutter en Reise Reise, van die drie vind ik Mutter verre weg het lekkerst om vaak op te zetten. Maar Liebe Ist Fur Alle da komt ook gruwelijk in de buurt, met name Ich tu de weh, Rammlied, Waidmanns Heil, Mehr, Wiener blut, Fruhling in Paris, allemaal sterke nummers.

avatar van metallica1997
goede cd vooral de nummers ich tu dir weh,waidennmans heil en b********

de xtra nummers zyn ook wel aardig vooral fuhre mich en halt

4.5*

avatar van Phoebe318
Nyarlathotep schreef:

Ik vond hem niks bijzonders eigenlijk.
Kijk al weer uit naar de volgende videoclip Haifisch.

avatar van monroe
Ach, Rammstein is gewoon puur vermaak. Niets meer, niets minder.. Over het algemeen vind ik deze cd dan weer net wat beter dan de vorige. Toch staan er weer een paar zwakkere nummers op, om al helemaal niet te spreken tot de poging tot frans in fruhling in Paris...

avatar van Rockfan
Waidmann's heil

Milamber71
lennon schreef:

Blablabla. Jammer dat iemand een andere mening is toegedaan he? Blijkbaar heeft Herman het wel helemaal goed, want er zijn er HEEL veel die er geen plezier meer aan beleven. Incluis me myself and I. Klinkt bekend?

Milamber71 schreef:

Nee, beetje rare (en late) respons, en snap echt geen bal van wat je hier mee wilt zeggen? Wat is je punt precies? Feiten zijn toch anders.. dus probeer het eens uit te leggen op een aardige manier?

Zijn punt is toch duidelijk? Jij zegt dat ik het niet goed heb, maar ik geef alleen mijn mening weer. Btw. de feiten zijn helemaal niet anders, de laatste albums halen veel minder stemmen dan bv. Mutter.

herman schreef:

Nee, ik zeg niet dat jij het niet goed hebt, ik zeg dat dat alleen jouw mening is.

Ze zullen vast minder stemmen krijgen dan Mutter (en dat is ook wel terecht) maar dan nog is het gemiddelde van dit album nu 3,6.. en dat houdt volgens mij in dat het gros dit dus nog steeds een goed album vindt....?? Of zie ik het echt verkeerd.

Als je stelling is: ze halen het niveau niet meer van Mutter, tja dan heb je wel gelijk. Maar volgens mij stel jij dat ze allang niet meer boeien, en dat is dus duidelijk voor velen niet zo..

Je haalt nu twee dingen door elkaar: het gemiddelde en het aantal liefhebbers. Alle platen krijgen ongeveer dezelfde waardering, alleen wordt op deze minder gestemd dan op Mutter en Herzeleid. Ik heb nooit gezegd dat er geen liefhebbers meer voor zijn, alleen dat het er minder zijn dan een jaar of wat geleden.

Maar goed, laten we het maar over de muziek zelf gaan hebben...

herman schreef:

Ok, dan heb ik je verkeerd begrepen..

Meestal heeft een band 1 jaar van enorme hoogtepunten, dan lopen er een hoop mensen mee, maar halen vaak weer af.. dus het is niet meer dan logisch dat dat bij Rammstein ook is gebeurd...

Over dit album, vind m alleen maar lekkerder worden naarmate de tijd vordert, dus naar mijn idee nog steeds een van de leukere albums uit 2009.

Devin Townsend neemt Rammstein in de zeik, en komt er mee weg. Geniaal

Klik hier voor het nummer!

Milamber71
herman schreef:

Mijn punt precies. En ik vind dus juist dat Herman het wel goed had en velen met mij gok ik.

Ik zie nu pas de datum, dus inderdaad een beetje late reactie. Maar goed, ik zit hier dan ook niet dagelijks te lezen.

ElsenaarMetal
Ik ben het met lennon eens, deze plaat word met de keer beter!

avatar van Gatver
Had deze enige tijd geleden naar beneden geladen. Bij de eerste luisterbeurt vond ik het niet echt wat. Het was weer veel van hetzelfde. Na die eerste keer niet meer geluisterd, maar hem wel op mijn speler gezet.

Van de week, tijdens het werk, (donderdag, om precies te zijn) dacht ik: 'Kom, laat ik het toch weer eens proberen...' Dus hem in zijn geheel beluisterd. En toen: Meteen 's middags gekocht (de 16-track-versie)

Ik vind hem nu al stukken beter dan 'Rosenrot', op een enkel nummer na was die ECHT saai!

Stemmen doe ik later pas, want ik ken hem nog niet goed genoeg.

Mijn buren gaan de eerstkomende tijd niet blij zijn met mij