Rammstein - Liebe Ist für Alle Da (2009)

Duitsland
Rock / Metal
Label: Vagrant

1. Rammlied (5:19)
  2. Ich Tu Dir Weh (5:02)
  3. Waidmanns Heil (3:33)
  4. Haifisch (3:45)
  5. B******** (4:14)
  6. Frühling in Paris (4:45)
  7. Wiener Blut (3:52)
  8. Pussy (3:59)
  9. Liebe Ist Für Alle Da (3:28)
  10. Mehr (4:11)
  11. Roter Sand (3:59)
  12. Führe Mich * (4:33)
  13. Donaukinder * (5:18)
  14. Halt * (4:21)
  15. Roter Sand [Orchestral Version] * (4:07)
  16. Liese * (3:56)
  17. Rammlied [Trash-ter Piece Remix] * (6:19)
avatar van lennon
Door die toevoeging op de deluxe editie vind ik dit album gewoon 4 sterren waard! (staat op repeat vandaag, de buren zijn blij met me )

avatar van Nick4
Frühling in Paris is echt prachtig

avatar van deathmetalhead
k vind het wel goed. rammstein lijkt op dit album minder electro en industrial maar meer metal/rock. geweldig

avatar van mnrk
Weer een geweldig album....

Ik hoop dat ze beginnen met Rammlied tijdens het concert in Antwerpen.

Het eerste nummer op het album is altijd dik in orde...en dan is de toon gezet voor de rest van het album.

avatar van Necremanthorn
Weer een goed album van Rammstein hoewel 'Pussy' een k#tnummer is. De pauze heeft ze goed gedaan.
Ze gaan weer een beetje terug naar hun roots zonder daarbij een stap terug te doen. Lekker album.

Goed album, alleen de clip van Pussy is veel minder.

avatar van henk_loos
Yep, ik ben er eindelijk aan uit... Ik vind het vet!
De plaat is wat mij betreft een stuk beter dan de vorige twee.
enne.. wat zit iedereen te zeuren over die clip van Pussy?? Ik heb er smakelijk om gelachen! Typisch Rammstein, lekker tegen de verkeerde benen schoppen!

Sowieso idioot dat men zit te zeuren over de platvoersheid van Rammstein en met name de clip van Pussy.

C'mon. Het is Rammstein. Die spelen om te shockeren, zowel in de clips, als met hun lyrics, als tijdens hun optredens. Dat was vroeger al zo (Ik noem bijv: Buck Dich) en gelukkig is dat nu nog altijd zo. Lekker platvloerig rammen! Dat is waar Rammstein voor staat.

Album nu 1x geluisterd. Valt enigszinds tegen, maar nog te vroeg om te oordelen.

avatar van Thomzic
Zeker geen slecht album. Het is Rammstein zoals we kennen. Een lompe muur van geluid waar je niet om heen kan. Gelukkig weten de heren zich niet bij elk nummer te verlagen zoals bij Pussy, maar komen ze met echte songs op de proppen. Echter zitten er ook enkele miskleunen tussen.. het eerder genoemde Pussy, Mehr en Roter Sand vind ik maar niets. Voor de rest zeker goed te pruimen!

avatar van lennon
Ik snap de kritieken op het nummer Pussy ook niet, Het is toch een enorm catchy melodie? Of is dat juist het probleem? Net als met America? Omdat het rock is mag het niet catchy zijn?
Ik vind Pussy qua muziek in ieder geval een heerlijk nummer, en qua clip is ie enorm rebels, en de tekst is niet de sterkste die ik ooit gehoord heb, maar wel gewoon humor..... En da's toch ook belangrijk?

Joy
naja, het wordt steeds simpeler en dommer beuken en het is onderhand meer een circus dan dat men fatsoenlijke muziek maakt

beetje het limp bizkit syndroom

ElsenaarMetal
Leuk circus dan

avatar van Thomzic
Zeer zeker niet simpeler en dommer.. Goed geluisterd naar Waidmanns Heil of Liebe ist Für Alle da? Wanneer je dit als steeds simpeler en dommer beschouwd, hoe wil je de vorige albums van Rammstein noemen dan? En de vergelijking met Limp Bizkit laat ik me maar langs me heen gaan..

avatar van deathmetalhead
dat schijnheilig gedoe ook over pussy. lach er nou gwn eens om.

Thomzic schreef:

ook al ver beneden peil

limp bizkit omdat ook zij steeds dommere simpele muziek ging maken die snel opgepikt wordt maar ook heel snel verveelt

enfin..kzet de nieuwe tool maar eens op

Joy schreef:

Volgens mij heeft LB alleen maar saaie muziek gemaakt vanaf het begin.... kidsrock noem ik dat , Ze mogen de schoenen van Rammstein nog niet poetsen.. Ik zie de overeenkomst ook echt niet...

Pussy is gewoon een nummer die plat zegt wat het gemiddelde popnummer de laatste tien jaar verhult. M.i. is het nummer ook duidelijk een reactie op de hedendaagse muziek (net zoals de video trouwens).

Als je luistert naar de tekst wordt het met een duidelijke knipoog gebracht ala het eerdere Amerika. De tekst is ook ronduit lachwekkend als Brardt1980 eerder al in zijn quote liet zien.

avatar van Aghora
Joy schreef:
enfin..kzet de nieuwe tool maar eens op

de nieuwe Tool?, heb ik iets gemist??

Ontopic: bij vlagen nog wel leuk om te luisteren deze plaat en sommige teksten zijn ook weer grappig, maar als geheel vind ik het niet veel voorstellen. Niks verrassends. Beste plaat sinds Mutter heb ik hier een aantal keer zien staan, daar ben ik het dus helemaal niet mee eens. Reise, Reise vond ik nog stukken boeiender.

avatar van Darkzone
Gisteren in de auto de bonustracks gedraaid en zoals hierboven ook al werd verteld, is dat het onbegrijpelijk is dat deze tracks net op de reguliere cd staan! Vooral Donaukinder is super! Maar bij Halt schrok ik mij de tyfus! Het intro ging nog op normaal volume verder van het vorige nummer, maar toen ging het echt los en moest ik snel ff het volume zachter zetten Mijn auto knalde bijna uit elkaar LOL.
Gelukkig valt dat thuis weer meer, maar toch. Wat een power.

Maar het voordeel van mp3's en dito spelers (ook op de gsm) is dat je de bonus-cd's gewoon achter het gewone album kunt zetten, dus dan heb je toch een geheel.

avatar van dynamo d
Misschien komt het nog maar ik vond de eerste luisterbeurt wat tegenvallen. Mutter staat in mijn top 10 en de andere Rammstein albums beluister ik altijd met plezier. Ik ga Liebe is fur alla da zeker nog vaker beluisteren en hoop dat het kwartje dan bij me valt. Het lijkt wel wat meer in de richting van hun eerste albums te gaan maar van mij hoeft dat niet per se.

Aghora schreef:

de nieuwe Tool?, heb ik iets gemist??

ah, der is er 1 wakker

grapje

avatar van Bardt1980
Dat zijn geen grappen!!

Milamber71
Tja, en ik begrijp het gedweep met deze plaat dan weer niet. Omdat het Rammstein is, is het goed? Ik heb er nog eens een paar luisterbeurten aan gewaagd, maar ik kan nog steeds maar 1 bijzonder nummer ontdekken, Fruhling in Paris. Maar ja, vlag + modderschuit.
Wat deze plaat wat mij betreft verder overbodig maakt, is dat ze alles al een keer eerder gedaan hebben, maar dan stukken beter. Ik zet honderd keer liever Sehnsucht, Herzeleid of Mutter op, dan deze plaat.
En kom op jongens, de single pussy hoort toch echt bij de 3 slechtste nummers waar Rammstein de wereld mee heeft verblijd (samen met te quiero puta en amerika). Het zegt genoeg dat het nummer inmiddels bekender is van de clip dan de kwaliteit van het nummer (en het verdedigen van die clip snap ik ook niet zo goed, er is niets schokkerends aan, het is simpelweg fantasieloos).
Ik zal er allemaal wel te oud voor worden.

avatar van mr.white
Geweldig album. Lang gewacht en dat is het waard geweest. Absolute favorieten zijn Ich Tu Dir Weh, Waidmanns Heil en Wiener Blut maar ook het wat rustiger nummer Frühling in Paris mag er zijn. Een tegenvaller vind ik Pussy de onvolwassen tekst stoort mij. Al met al een dikke voldoende ik kijk uit naar de 6e december in het Gelredome.

Zooo, wat een schokkende clip zeg. Ontblote vrouwmensen... Nog nóóit vertoond, stel je voor dat de hiphop scene hier lucht van krijgt en het overneemt.

Toch wel humor dat ze met Pussy de aandacht weer op zich weten te vestigen, net als met Amerika en Mann Gegen Mann.

De rest van het album is terug naar de basis. Leuk als je de volumeknop wat verder openzet. De sound van Mutter, Reise Reise en Rosenrot vind ik echter iets boeiender en de songs gevarieerder dan op Herzeleid, Sehnsucht en deze.

musictraveller
Ben benieuwd hoe een en ander straks live klinkt in het Gelredome. Las in de laatste Aardschok dat de onderlinge verhoudingen tussen de heren wat moeizaam is.
Toch knap dat men nog een dergelijke CD weet te produceren.

avatar van hansjuvefan
Eigenlijk geen slecht album dit. Ik ben geen grote Rammstein fan. Ik heb ze wel altijd grappig gevonden. Zoals velen vind ik ook dat de kritiek op de clip van Pussy onterecht is. Dit is gewoon Rammstein
Ok, de tekst en de melodie is ook niet hoogstaand, maar kom. Dit is de 'America' van hun nieuwe album.
Voor de rest vrij sterke nummers. Ik ben blij dat ze meer de metal-kant zijn opgegaan.
3.5*

avatar van Stuntovic
Erg lekker album. Snap de kritiek van de mensen wel. Maar toch geeft het mij genoeg voldoening. Ik wi power en de Rammsteinstem van Till. Heerlijk om hem te horen schreien! De topper is voor mij zeker Waidmans Heil, dat begin is echt heerlijk. Verder doen Liebe ist für alle da, Mehr en Frühling in Paris het voor mij. Wiener Blut is heel nasty, kreeg er telkens een naar gevoel bij als ik er naar luisterde. Smerig maar wel heel sterk. Pussy gewoon grappig maar zeker lekker. Minpunt vind ik het fluitje van Roter Sand, het zorgt ervoor dat ik het nummer wil skippen. Al met al goeie plaat! 4*

avatar van james_cameron
Wat ruiger en meer uptempo dan de voorgaande drie albums, met meer hakkende ritmes en lekker vet gitaarwerk. Weinig vernieuwend en tekstueel soms aan de tenenkrommende kant (Pussy), maar de plaat zit fijn in elkaar en alle songs zijn de moeite waard. De bonustracks zijn ook prima.

avatar van Mr. Olaf
Zijn de afgelopen tijd prima albums uitgekomen, waaronder deze. Heerlijke Rammstein plaat die weer goed in de oren klinkt en beduidend beter is dan Rosen Rot. Beuken en meppen, zoals ik deze knakkers graag hoor. Ook lekker Duits blijven lullen, past het best bij deze muziek. Ben benieuwd hoelang de formatie nog stand houdt, maar als ze platen uitbrengen als deze, hoop ik stiekum toch nog wel een tijdje!