Kelly Clarkson - Breakaway (2004)

Label: RCA

1. Breakaway (3:57)
  2. Since U Been Gone (3:09)
  3. Behind These Hazel Eyes (3:19)
  4. Because of You (3:39)
  5. Gone (3:27)
  6. Addicted (3:57)
  7. Where Is Your Heart (4:39)
  8. Walk Away (3:09)
  9. You Found Me (3:39)
  10. I Hate Myself for Losing You (3:20)
  11. Hear Me (3:56)
  12. Beautiful Disaster [Live] (4:34)
  13. Miss Independent * (3:34)
  14. Low * (3:29)
  15. Since U Been Gone [Jason Nevins Club Mix] * (7:40)
  16. Behind These Hazel Eyes [Joe Bermudez & Josh Harris Top 40 Radio Mix] * (3:10)
  17. Breakaway [NapsterLive Version] * (4:21)
  18. Because of You [Rolling Stone Live Session] * (3:34)
  19. Since U Been Gone [AOL Live Version] * (3:16)
  20. Miss Independent [AOL Live Version] * (3:41)
  21. Hear Me [AOL Live Version] * (3:56)
avatar van bloempje24
wotjek schreef:
En ik ben nog steeds van mening dat een oerslechte CD niet verkoopt.. Die flopt gewoon.

Ben jij in de veronderstelling dat het gros van de mensen (doelgroep van Clarkson) eerst een cd beluisterd voordat ze overgaan tot aankoop? En daarmee bedoel ik méér dan de eerste twee singles...

Er bestaan trouwens genoeg voorbeelden van "mindere" cd's die topverkopen behalen en "goed gerecenseerde" cd's die ze aan de straatstenen niet kwijt kunnen.

Verkoop is echt niet meer dan naamsbekendheid creeeren en hypen hoor!

Lost Highway
@ Just a girl:'' Het is gewoon een goed nummer,zie maar het staat zelfs op nr 1 in de top 40''

Dit is natuurlijk grotere onzin dan onzin,de meeste(99,9%) die op 1 komen in de single top 40 zijn gewoon oerslecht,omdat het nu eenmaal een lijst van wansmaak is.

Tot zover het negatieve

Want ik vind dit niet echt opgaan voor kelly clarkson,het is niet echt mijn genre muziek maar het moet gewoon toegegeven worden dat ze behoorlijke popsongs maakt.Ik ken eigenlijk enkel de hitjes en daar van is between this hazel eyes zeker het beste. Van mij mag ze zeker nog jaren aan de top van de popmuziek staan(als de kwaliteit niet vermindert uiteraard)
Kijk er moet nu eenmaal popmuziek zijn,muziek voor het grote publiek,en meestal niet weggelegd voor de echte liefhebber.Meestal klinkt deze muziek zo slecht(denk maar aan beyoncé,gwen stefani,pussycat dolls en andere gedrochten) maar in het geval van kelly,of bvb een james blunt klinkt het toch zeker niet onaangenaam in het gehoor.
Als nieuwe popartiesen als clarkson en blunt ervoor zorgen dat we eindelijk verlost raken van de echt oerslechte muziek(gwen stafani en consoorten) heb ik er echt niets op tegen dat ze succes hebben.

haar derde album komt uit einde 2006

0,5
Geezer84 schreef:

Najah eigenlijk zou ik hier niet op in moeten gaan. Hoe kom je er bij dat het grote publiek het bij het rechte eind heeft? Deze muziek wordt gemaakt om te verkopen, er is verder geen enkele artistieke creativiteit in gestopt. Wanneer je je muzikaal verbreedt zal je erachter komen dat er zoveel veel betere muziek bestaat. Wanneer je je de top 40 gebruikt als medium waarbinnen je je muzikaal orienteerd, kun je dat ongeveer vergelijken met "naar porno zoeken in het dvd assortiment van de Bart Smit" Waarschijnlijk zal jij nooit het muzikale licht zien. Mocht het daarvan komen, dan zul je dit begrijpen.

Je hebt gelijk

Kelly Clarkson is gwn een hele goeie artiest, het is alleen jammer dat haar naam vooreeuwig verbonden is aan Idols, waar ze mee bekend is geworden. Kdenk dat de meesten van jullie wel anders over haar denken als dat niet zo was. Zover hierover..

Kelly Clarkson maakt gwn muziek wat t niveau van de huidige top40 enorm verhoogd. (veel btr dan bijv. 50 cent, allerlei DJ's etc.) Dit verklaart de hoge verkoopcijfers, omdat haar muziek over heel de wereld bekend wordt.
Iedereen mag zijn eigen mening hebben, maar om te zeggen dat dit slechte top40 muziek is, gaat te ver.
(Het is trouwens niet zo heel erg pop, tis ook een btj in de richting van rock).

Maar laten we bijv. andere voorbeelden nemen:

Electro_
gwn, gwn, gwn.

0,5
patro88 schreef:

Nee hoor. Ze is gewoon een volgende generatie Britney, Avril en vul de hele meuk maar in.

patro88 schreef:

Ten eerste maakt Clarkson geen muziek, ze leent enkel haar imago en stem aan de nummers. Zo werkt dat in deze commerciele branche. Iemand die zelf ideeen heeft doet niet mee aan idols.

patro88 schreef:

Het is ook geen slechte top40 muziek (niet minder dan andere top40 muziek), het is gewoon marketing. Dát maken wat de luisteraar wilt horen. Is niets mis mee, maar begin dan niet over kwaliteit zeg.

patro88 schreef:
Maar laten we bijv. andere voorbeelden nemen: Artiesten als Gavin Degraw, John Legend, Katie Melua...die staan tog ook gwn in de top40, maar hun muziek is tog ook verreweg van slecht?

Inderdaad, voor de top40 verre van slecht. Als je een paar jaartjes ouder en wijzer bent weet je vast beter. Kijk maar goed rond op deze site, er is zo veel moois te vinden

avatar van MJ_DA_MAN
Fugu vertelt de waarheid.,.,.., vin het et trouwes schandalig dat parto haar vergelijkt met een topartiest als John Legend

Fugu schreef:
Ja daar heb je dan wel gelijk in, ze is gewoon één van de vele lekkere meiden die het tot internationaal idool heeft geschopt.
Fugu schreef:
Waarom zouden de liedjes van Kelly Clarkson geen kwaliteit hebben? Ze heeft een pracht stem, heerlijk om naar te luisteren. Ze mag ze dan wel niet zelf geschreven hebben en de inhoud is natuurlijk doorsnee, maar ze zitten goed genoeg in elkaar.

Toine Rorije
Ze proberen door er wat rock-surrogaat aan toe te voegen het serieus te laten lijken. Rock=Credible denkt 'het volk' namelijk, dus het zal wel de betere top40-muziek zijn.
Haar eerste nummertje hiervan was trouwens (hoewel ik haar strakgetrokken stem bijzonder onprettig vind) een goed top40-nummer, de twee die daarna kwamen niet.

avatar van avdj
Komt dit uit 2004?
Because of You is dagelijks op de radio.

wotjek
Ik vind niet dat je haar kan vergelijken met Spears.. Qua populariteit wel, en natuurlijk ook hoe commercieel is. Maar qua stem en vocalen staat ze in de popmuziek misschien wel bovenaan. Wat de meeste misschien weten is dat ze de muziek ook zelf schrijft.. Maargoed, iedereen z'n mening. En ze hebben haar niet rockmuziek laten zingen, ze is zelf bij haar platenmaatschappij weggegaan, omdat ze andere muziek wilde maken.

En het album komt inderdaad uit 2004, alleen is het in Nederland een half jaar later uitgekomen.

Laat Kelly en Britney live optreden, en dan zie je alleen verschillen ipv overeenkomsten

avatar van Lukas
Het feit dat ze Idols wint, betekent in elk geval dat ze kan zingen en er een beetje uit ziet. Dat eerste geldt al zeker niet voor Britney

avatar van musicfriek
Lukas schreef:

* uche uche * PROEST!! Nu noem ik even een Jamai..

musicfriek schreef:

* uche uche * PROEST!! Nu noem ik even een Jamai..

Idols in amerika is van veel hoger niveau dan de nederlandse

avatar van musicfriek
Idols in amerika is van veel hoger niveau dan de nederlandse

Ja, ik merk het..... en nogmaals

Heel goed album! En gek eigenlijk dat ik bij haar totaal niet denk aan Idols. 4*

avatar van Arno
Voor een Idols valt dit niveau inderdaad nog vrij mee.

Ik vond 'Since you've been gone' echt wel een lekker nummer hoor.. de rest is nogal 'zeikerig' maar ook Gone vind ik een goed nummer.

wotjek
Gister is zijn de nieuwe verkoopcijfers bekend gemaakt; 9,1 miljoen.. En ze moet nog beginnen met Azie en Zuid-Amerika..

Ik heb hem nu ook binnen, alleen nog niet de zin gehad om hem te beluisteren. Misschien op mijn mp3 dumpen tijdens de proefwerkweek, zal wat moois worden

Vandaag beluistert, hij viel me best mee, maar het is toch veel van hetzelfde. Niets bijzonders en als je het achter elkaar luistert word ´t je wel zat, maar alsnog aardige muziek. De beste nummers zijn er al uitgeplukt.

3.0

anne1981
Dit is een erg goed album, Kelly kan tenminste goed zingen en weet zich te minste normaal te kleden, wat niet veel voorkomt bij jonge vrouwelijke amerkaanse artiesten ( nou ik wil spears en milan enz niet echt artiesten noemen....) Nog een plusje is dat ze eveneens live goed kan zingen, ben het er niet mee eens dat de beste nummers al op single zijn gebracht, ik vind gone en breakaway de beste songs van het album. van mij krijgt dit album een 4,5

Breakaway was een single, maar niet hier in Nederland & België.

avatar van jowietje
Ja dat klopt de clip was wel erg leuk met Princess diaries er doorheen, ze had hem hier ook moeten uitbrengen want het is een erg mooi nummer.

wotjek
Breakaway wordt in sommige Europese landen opnieuw uitgebracht. Dus waarschijnlijk ook in Nederland. De clip is een aantal weken geleden geschoten. Het zal een live-video zijn. Deze video komt van haar live-DVD die later dit jaar uitkomt.

een goed album. Maar mij geeft het een beetje de indruk dat het niet uit Kelly Clarkson's hart komt, dat het voor haarzelf geen betekenis heeft.

Mooie stem, mooie looks, maar volgens mij niet iemand die zelfs nummers kan schrijven.

Ik vind dat ze een livecd moet maken want zo klinkt ze mooier.

wel 5* waard voor mij hoor

Hear me is echt een super mooi lied!

xxx

avatar van jowietje
aardbeike schreef:

Ik vind dat ze een livecd moet maken want zo klinkt ze mooier.

Dan moet je de single van Because of you in huis halen daar zingt ze live op en dat klinkt inderdaad super goed!

teutoon
singel = single