James Sawyer schreef:(quote)
Noem er eens wat dan? Ik kan er geen 1 noemen. Lady Gaga is gewoon een Madonna Copycat. Ik durf dat zelfs een feit te noemen. [Zie jaren 80] Aan Madonna heb ik dit soort dingen ook nooit gewaardeerd overigens. Cyndi Lauper was ook vergelijkbaar, maar had daarintegen wel zang talent.
Dan moet je maar er eens met voorbeelden komen, want dat valt reuze mee. Ik werk in de mode en komen echt geen gaga invloeden tegen. Haar fans zullen misschien wat vloekende kleding stukken bij elkaar zoeken, maar in de mode zie je er weinig van. Dat in tegenstelling tot Michael Jackson in de jaren 80 bijvoorbeeld [leren jacks met gespen, rode leren jacks tot op je broekriem.] is ook niet heel veel maar dat zeg je echt terug in de winkels.
De clips van Gaga zijn ook alles behalve vernieuwend, het is om je kapot te schamen. Bijv. Alejandro, in je ouwe oma onderbroek in een clip gaan dansen, onsmakelijk, voegt niets toe, en is inmiddels meer standaard dan vernieuwend. Nee, de invloed die Gaga volgens jou heeft is een beetje overschat. Haar muziek is ook niet echt vernieuwend toch?
Ik snap niet waarom ik haar ga verdedigen, maar ik doe het toch, puur omdat ik al dat negatieve gezeik zat ben. Je hebt altijd copycats, iedereen is een copycat van iedereen, dat zou jij moeten weten. Lady GaGa heeft inderdaad goed naar Madonna gekeken, welke artieste niet? Mag het? Ik vind het persoonlijk niet interessant of iemand origineel is, als het maar met een vibe wordt gebracht, met plezier, met een party-gehalte van hier tot aan Tokyo. Die vibe brengt ze, of je nu wilt of niet. Immens populair is ze.
Ik schaam me het om te zeggen, maar Lady GaGa is meer rock n roll dan welke artiest of band op dit moment. Het liefst zie ik een nieuwe Guns N' Roses of een nieuwe RHCP, maar Lady GaGa is de enige die oprecht doet zoals ze is. Geen poppenkast etc. Ze lapt alles aan haar laarzen, staat in onderbroeken in clips te dansen, denkt bij alles wat ze doet; dit vind ik tof, dus dat doe ik. Het is je smaak, of je vindt het walgelijk. Mijn mening is; hoe gekker, hoe beter. Rock N' Roll!