Caro Emerald - Deleted Scenes from the Cutting Room Floor (2010)

Pop / Jazz
Label: Grandmono

1. That Man (3:51)
  2. Just One Dance (4:01)
  3. Riviera Life (3:29)
  4. Back It Up (3:53)
  5. The Other Woman (5:33)
  6. Absolutely Me (2:46)
  7. You Don't Love Me (3:54)
  8. Dr. Wanna Do (3:02)
  9. Stuck (4:33)
  10. I Know That He's Mine (4:17)
  11. A Night Like This (3:46)
  12. The Lipstick on His Collar (3:38)
  13. Bad Romance * (4:26)
avatar van Lexcoaster
Toch moet ik toegeven dat ik dit veel meer kan waarderen dan de electropop van Rihanna, Lady Gaga (in mindere mate Katy Perry), Kanye West, etc. Daarbij ligt het gewoon erg lekker in het gehoor.

Écht origineel? Wellicht niet, maar wel wat origineler top 40 werk.

avatar van coldwarkids
Slechter bestaat gewoon niet.. Te Irritant. Zo merk je dus wel op dat Nederland een kutland is wat betreft de top-40 muziek.. en voor de mensen die hier weer op gaan zeggen dat ik er dan niet op moet stemmen: ook mensen die het gewoon een kutplaat vinden mogen hun mening en stem uit brengen.. dus bij deze

Half sterretje voor de moeite en voor het behalen van 30 weken nr. 1

88Fabian

Amen

Rizz
Welk land heeft wel een goede top 40

avatar van Bardt1980
Door te zeggen dat het een kutplaat is maak je jezelf er wel heel makkelijk vanaf. Mijn plaat is het ook niet. Maar beargumenteer dan op z'n minst waarom je dit vind. En dan bedoel ik op muzikaal vlak.

avatar van guitarwally
MAS schreef:

Je hebt gelijk. Iets wat zo populair is kan nooit de moeite waard zijn.

Waar slaat dat dan nu weer op? Alsof iedereen op de wereld een slechte muzieksmaak heeft behalve jij. Alsof die hiphop waar jij naar luistert niet populair is...

coldwarkids schreef:
Slechter bestaat gewoon niet..

Laatste cd van Jannes al geluisterd?

avatar van coldwarkids
Ze heeft gewoon een irritante stem. Net een kraai. Dat irriteert me gewoon. Kan niet begrijpen dat deze onoriginele jazz na-aapster het gemaakt heeft in Nederland

coldwarkids schreef:

Het is denk ik voor velen makkelijk in het gehoor liggende muziek. Music for the masses, en dat blijkt ook wel uit de verkopen.
Ik vind een heel album ook wat teveel van het goede, maar er staan wel wat aardige tracks op.

Dat ze niet zou kunnen zingen klopt natuurlijk niet, want dat kan ze duidelijk wel (Noth sea Jazz.. kijk maar op Youtube) Daarbij is het een sympathieke dame, en dat spreekt velen toch aan.

Dat ze een genre kiest en erg geinspireerd is door oudere muziek lijkt mij niet zo heel kwalijk, wie is dat niet? Ik zie het maar zo, op deze manier laat ze heel veel (ook Sky radio luisteraards) mensen kennis maken met een ander soort muziek, en dat is alleen maar positief!

Enne.. ze gaat nu ook verder in Europa doorbreken, dus het is niet alleen in Nederland.. dan moet er toch iets speciaals aan zitten lijkt me

avatar van coldwarkids
Tuurlijk kan ze zingen.. maar ik zeg niet dat ze dat niet kan, Maar ik vind het te hyper en irritant klinken (mede door haar stem). En natuurlijk verkoopt het super. Voor de massa mensen is het lekkere muziek om op te dansen etc. (goed in het gehoor) maar als je op de bank zit en dan zo'n plaatje opzet.. is het behoorlijk irritant als je er geconcentreerd naar moet zitten luisteren.

Bezempje erdoorheen gehaald. Je mag dit best slecht vinden, maar voor de zoveelste keer zeggen dat iets "kutmuziek" is zonder enige argumentatie wordt wel een beetje vervelend.

coldwarkids schreef:

Ja, zo denk ik er ook over (vandaar een paar nummertjes = wel ok)

Het is voor mij ook geen album dat ik helemaal in 1 keer uit kan luisteren...

avatar van Demoniac
A Night Like This vind ik één van de betere singles dit jaar tot nu toe (van wat ik gehoord heb dan). Een heel vrolijk liedje dat me maar niet vervelen kan. De twee andere singles zijn ook de moeite nog wel waard. De rest van de cd doet me eigenlijk niet zo veel, behalve de afsluiter: The Lipstick on His Collar en dat zorgt er samen met A Night Like This voor dat het einde van deze cd voor mij verreweg het beste deel is van dit album.

Ik vind het best een leuk album hoor, maar doordat het als nr.1 in de albumlijsten het record van Thriller overnam, had ik er veel meer van verwacht. Ik begrijp wel dat die cijfers tegenwoordig niet meer zo veel betekenis hebben als toen, maar vind dit niet echt iets speciaals verder.

Heerlijke plaat. Bij haar eerste single "back it up" dacht ik, dit heb ik al eerder gehoord. Maar bij het horen van de hele plaat vind ik het toch helemaal leuk. Eigenlijk niet mijn muziek. Maar vind dit toch heerlijke dansbare muziek.

avatar van smash016
Wat een typische reacties hier. Van het niveau "het staat op 1 dus het is commerciële troep." Stelletje alto's, grow up.

Juist voor een nummer-1-plaat is het -relatief- goede, originele, stijlvolle muziek.

Het is geen muziek waar ik aandachtig met koptelefoon naar ga luisteren, maar het is heerlijk als achtergrondmuziek ergens bij. En dat is ook muziek.

avatar van Psycholamp
Trouwens ook te koop op (erg) rood vinyl, erg mooi!

The Andrew Sisters are back ! Long live them ! Prachtige CD !

avatar van LeRoi
Zal herfst vorig jaar zijn geweest dat ik miss Emerald voor het eerst zag/hoorde: toen totaal onbekend bij de DWDD........kan snel gaan..

Muziek verveelt mij nog steeds (zet het idd niet TE vaak op, maar dat geldt voor elke plaat.....euh eigenlijk wel meer in dit aardse leven..) niet.

Overigens als je dit lekker vind, luister ook eens het werk van onze Zuiderburen 'Buscemi' (DJ/Composer) of 'Briskey' (Band).

avatar van Sibren
Een klassieker gaat dit volgens mij nooit worden... Zitten wel een aantal anstekelijke deuntjes tusen, maar daar blijft het dan ook bij. Verder te vaak hetzelfde basloopdeuntje en totaal overgeproduceerd! En wees nu eerlijk, er is maar een man op deze aarde die dat mag doen en dat is Phil Spector!
Vlees nog vis: 3 sterren voor deze, voor nederlandse begrippen redelijke plaat.

avatar van Stalin
Sibren schreef:
Vlees nog vis: 3 sterren voor deze, voor nederlandse begrippen redelijke plaat.

Het succes van deze plaat zal allemaal prachtig zijn voor Caro en haar band, maar na hier een jaar mee gestenigd te zijn is het leuke hier echt wel van af...

En ik kan mij moeilijk voorstellen dat het voor Caro nog steeds leuk is om keer op keer haar kunstje te doen voor het klapvee van een of ander TV programma of ergens op het zoveelste podium van het dorpsfeest in Schubbekutteveen !

Nee, ik zet lekker weer Talking Heads op

Stalin schreef:
Nee, ik zet lekker weer Talking Heads op

Is idd ook leuk.........mits je Byrne c.s. niet dagelijks opzet...

N.b.
David Byrne heeft met zijn label 'Luaka Bop' erg leuke latijns amerikaanse uitstapjes gemaakt (w.o. Brazil Classics-serie). Kan mij niet aan de indruk onttrekken dat artiesten als Buscemi en Caro Emerald (ook) graag hun inspiratie uit gelijksoortige bronnen putten.......

avatar van NewYorkCityLight
''Stuck'' wordt de volgende single. Krijg je toch nog je zin, musicfriek .

avatar van Arrie
That Man heeft niet veel gedaan, heb ik het idee. Raar, vind ik toch wel een erg leuk nummer.

avatar van NewYorkCityLight
In de top40 maar tot #22 uit m'n hoofd, en in de top100 tot #29. Dat terwijl het nu (op één nummer na) m'n favoriet van het album is!

Stuck zal ook wel niet veel gaan doen, daarvoor is het album al te vaak verkocht (daarom zal That Man ook wel niet zoveel gedaan hebben).

avatar van Arrie
That Man is ook mijn op een na favoriet van het album, denk ik. Na Back It Up, wat dus echt een geweldige eerste single is.

avatar van NewYorkCityLight
Mijn favo is I Know That He's Mine. Gevolgd dus door That Man, en Back It Up en The Other Woman.

Maar ze zijn eigenlijk allemaal van ongeveer gelijke hoogte. Alleen 'Dr. Wanna Do' en 'Absolutely Me' doen me eigenlijk nog steeds niet veel.

Het album begint ook nog niet te vervelen, wat ik wel heel erg had verwacht, omdat het toch misschien een beetje 'too much of a good thing' is, aangezien veel hetzelfde is, maar misschien komt dat omdat ik 'm met mate draai .

avatar van Arrie
Ik draai hem inderdaad ook met mate, heb hem nog niet zoveel gedraaid, waardoor ik de nummers ook nog niet heel erg goed ken, moet ik zeggen. Maar de keren dat ik hem draai vind ik het toch altijd wel weer een leuke plaat.
A Night Like This vind ik trouwens ook niks, en niet omdat ie zo vaak gedraaid is, want dat vind ik al vanaf de eerste keer dat ik hem hoorde.

LeRoi schreef:

(Nog steeds) eensch met Lion (en mezelf) dat 'Stuck' het volgende pareltje mag worden aan de Hitlijstboom voor deze symphatieke Amsterdamse band (zie eerdere berichten bij dit item rond 9 februari). Echter, heb er ook geen moeite mee als 'Absolutely Me' dagelijks op m'n radiootje voorbij komt.....

Idd, een half jaar later dan voorspeld/gehoopt: 'Stuck' in de top 40, voor mij het mooiste nummer van de plaat.

N.b.
Heb overigens weinig met top 40 (WEL met top 2000) en singeltjes en ook de aandachthype rond Caro word ik een beetje beu..

avatar van musicfriek
NewYorkCityLight schreef:
''Stuck'' wordt de volgende single. Krijg je toch nog je zin, musicfriek .

Ik zie het net ja Mag van mij een grote hit worden, maar ik betwijfel het.. meer een nummer voor de zomer.

Gelijk ff de video toegevoegd.

avatar van NewYorkCityLight
Wist niet eens dat er al een video was. Vind 'm eigenlijk niet zo bijzonder ook. Bij That Man viel het minder op dat het low-budget was. Met zoveel albums over de toonbank mogen ze toch ook wel wat meer geld besteden aan de clips .