Caro Emerald - Deleted Scenes from the Cutting Room Floor (2010)

Pop / Jazz
Label: Grandmono

1. That Man (3:51)
  2. Just One Dance (4:01)
  3. Riviera Life (3:29)
  4. Back It Up (3:53)
  5. The Other Woman (5:33)
  6. Absolutely Me (2:46)
  7. You Don't Love Me (3:54)
  8. Dr. Wanna Do (3:02)
  9. Stuck (4:33)
  10. I Know That He's Mine (4:17)
  11. A Night Like This (3:46)
  12. The Lipstick on His Collar (3:38)
  13. Bad Romance * (4:26)
Bericht over North Sea Jazz verplaatst naar Caro Emerald

Father McKenzie
Op vakantie zou je deze misschien toch kopen.... ik heb de plaat in verschillende zaakjes op vakantie in Friesland in handen gehad, en 15 €€ was ongeveer de bodemprijs daar.
De plaat gedraaid en gekeerd in mijn handen, en toch teruggezet...

Ik dacht, ach... waarom eens geen superpopulair zomerplaatje meenemen.... ik heb staan twijfelen.... en deed het toch maar niet.

Ik weet hoe het gaat met impulsieve vakantie-aankopen; je draait dit ongetwijfeld professioneel gemaakt lightpopproduct een paar keer en dan verslapt je aandacht al, en dan belandt dit nooit echt diepgaand album in het schap naast die van Kyteman - die je ook maar 4 keer gedraaid hebt, en waar je geen halve song meer kunt van opnoemen, laat staan dat je je er nog een melodietje van weet te herinneren en waar je nog nooit de lust bekruipt om het toch nog maar eens te gaan draaien... - of wat die zomeraankoop van vorig jaar dan betreft, dus precies hetzelfde verhaal.

En dan denk je "miljaarde hoe is het weer mogelijk dat ik me op mijn leeftijd toch weer door - weliswaar goedgemaakte - lightproducten voor het jonge volkje heb laten beetnemen?", omdat je het te gladjes vindt, te overgeproduceerd, en van te weinig diepgang vindt getuigen, hetgeen je ook zo had kunnen vermoeden, zonder het plaatje effectief gekocht te hebben... En dan denk je "potdorie, draai toch gewoon Aretha Franklin, Billie Holiday of Ella Fitzgerald, die heb je toch haast allemaal op je schap staan..." en die blijven je eeuwig bekoren...

Dit jaar kon ik me dus wat beter beheersen, ondanks de kwakkelende zomer die je toch al eens vaker een platenshop in jaagt... en ik kocht deze massaal door marketing gesteunde en enorm gehypte plaat toch maar niet... oef!

Op zekere leeftijd zou je nog wel graag mee WILLEN met hetgeen de jeugd bezighoudt, maar het lukt je niet meer, je kunt het gewoon niet meer opbrengen.... de energie ontbreekt je hiervoor... en je valt toch weer op je oude liefdes terug; voor mij de Beatles, véél sixties- en seventiesbands, blues en soul en Led Zeppelin uiteraard, als het de betere singer-songwriters niet wezen... Ik zucht en ben nu blij dat ik dit plaatje, waar ik dus verder niets slechts durf over te beweren, toch maar wijselijk laten staan heb... want vààk zou ik dit toch nooit gedaaid hebben.
Nog een jaartje wachten, dan vind ik deze beslist in de afprijsbakjes, en dàn, voor een wat redelijker prijs, wil ik er nog wel eens over nadenken; Als het dan achteraf, toch te licht bevonden wordt, als het niet echt van veel muzikale diepgang getuigt... ach dan is dat zo erg niet, maar niet als je er 15 € of zowat zou voor neertellen...

avatar van harm1985
Mijn vriendin draait deze bijkans grijs, ook in de auto, nu we een nieuwe hebben met MP3 speler. Moet zeggen, van alle top40 muziek is dit de minst vervelende, het is natuurlijk niet heel erg origineel allemaal, maar wel eens een keer wat anders dan al die rap en overgeproduceerde zooi.

avatar van Psycholamp
Het klinkt wel leuk allemaal, maar als je dit album een keer of drie gehoord hebt, heb je het ook wel gehoord. Een event. tweede album zou wel een andere sound moeten hebben om te blijven boeien.

Father McKenzie
Wel, Psycholamp, wat jij daar vertelt, daar was ik al bang voor... zie mijn "gedachten" over de hype die dit album is, een paar berichten terug!

avatar van MAS
MAS
Dit verlaagd naar een 3,5. Het blijft een leuk zomerplaatje maar heel hoogstaand is het niet. Ik ben benieuwd naar haar volgende album.

avatar van NewYorkCityLight
Ik ben het er wel mee eens dat ze hier geen 2e album mee kan maken.

Maar dit blijft wel een lekker plaatje, vooral bij heerlijk weer.

avatar van George
Absoluut het Zomeralbum uit 2010.
Dat het zo massaal wordt omarmd zorgt tevens voor argwaan bij sommige muziekliefhebbers.
Ik zou wensen dat er meer albums van dit soort kwaliteit hoog in de hitparade zouden staan.
Aanstekelijk , composities op niveau en er wordt uitstekend op gemusiceerd .
Lichtvoetig ,wat gladjes ? dat wel , maar op een wijze die mij zeer wel aanspreekt.
Ideaal voor bij de barbecue of bij de Lokerse Feesten !

Father McKenzie
Vermoed ik daar een stille wenk in mijn richting, beste George?
Mijn nieuwsgierigheid is hiermee nog wat gegroeid, want als een grote aanhanger van Bach en Mahler dit plaatje 3.5 toekent... betekent dat wel wat...

Ik ga het zeker nog aanschaffen, maar ik wacht toch wijselijk een klein jaartje, om de prijs wat te drukken, ik weet uit ervaring dat dergelijke massaal verkochte platen, ongeacht de kwaliteit ervan, toch na een klein jaartje vààk sterk afgeprijsd nog overal te vinden zijn...

Ik zal mij ondertussen proberen wat in Bach en Mahler te verdiepen, Caro moet maar even wachten, maar met zo'n platenverkoop zal dat meiske daar zeker niet erg mee zitten...

Father McKenzie
Ik heb Wagner door Mahler vervangen, ik haalde de Stones toch wel met The Beatles door elkaar, zeker (of zoiets, wat klassieke muziek betreft dan). Sorry voor die lapsus, George.

Maar dit moet over dit plaatje gaan. Ik ken het dus nog niet, maar de hoes is prachtig, stijlvol, en de titel is gedenkwaardig.
Zo, nu blijf ik toch wat bij dit topic!
En de clipjes zijn stijlvol en doen toch naar méér Emerald verlangen!

avatar van Darkzone
Ga wat meer youtube op om nog wat meer (live) clips van haar te bekijken (bij radioprogramma's bijv.).
Eenheel album is het niet boeiend, maar er staan wel een handjevol erg leuke, fijne nummers op (bijv. de 3 singles).

Maar waarom dit album nogsteeds de bestverkochte cd is in Nederland (op 4x na toen het op 2 stond) sinds de release, is mij een raadsel. Mond op mond reclame van huisvrouwen die 1x in de 2 jaar een cd kopen misschien? Mensen die zich totaal niet met muziek bezighouden en het kopen van een cd als het meest spannende van het jaar ervaren?

Maar een zeer aantrekkelijke stevige vrouw is Caro wel

Sheplays
Darkzone, misschien moet jij je minder bezig houden met lijstjes en toppen 40 en kopen wat je zelf goed vindt. Ik vind het wel een beetje vervelend worden telkens terugkerende berichten op Musicmeter te moeten lezen die de strekking hebben dat er een groep mensen is die je niet au sérieux moet nemen: (huis) vrouwen.

Darkzone schreef:

Misschien omdat het gewoon een fijn zomers album is die veel mensen aanspreekt?

avatar van rudiger
We mogen blij zijn dat ons kleine landje weer zo`n zangeres heeft voortgebracht , ik snap al die kritiek niet zo op Caro Emerald .
Vind het een zeer genietbare cd die ik regelmatig opzet .
4 sterren toch .

avatar van harm1985
Ik snap het ook niet zo, kijk het is niet briljant allemaal, maar wel degelijk en verfrissend ten opzichte van de rest dat in de top 40 staat. Het succes van dit album is ook echt een per ongelukje. Caro's uiterlijk is ook radicaal anders dan dat van de gemiddelde R&B artieste en er wordt toch veel gepromoot op basis van uiterlijk. Hopelijk is dit uiterlijk ook geen gimmick, dat ze bij een volgend album er heel anders uitziet, zoals Christina Aguilera dat deed in het verleden, met een kut smoesje als 'maar dit is de ECHTE Christina...'

avatar van lennon
Lees net dat ze MJ's Thriller evenaart in NL wat betreft de nummer 1 positie.
Caro Emerald evenaart Thriller in hitlijst | nu.nl/muziek | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

avatar van harm1985
Ja, elke keer als ik de nieuwe Veronica open sla staat ze weer op 1. Het is ook weer zomer, dus dat zal eea ook wel goed doen, net als de Macarena destijds, al is dit wel wat beter, muzikaal gezien.

avatar van sierrra
lennon schreef:
Da's toch best aardig

Typisch een gevalletje van gebrek aan beter.
Ik vond het niks, vind het niks en ga het nooit wat vinden ook. Maar ik gun iedereen zijn pleziertjes dus succes ermee. Als nu het weer ook wat beter mag worden kan ik mevrouw Caro misschien nog een beetje verdragen. (Kost me wel veel moeite)

avatar van lennon
sierrra schreef:

Typisch een gevalletje van gebrek aan beter.

Dit is toch een feitje wat je niet meer zo kan bestempelen vind ik, maar goed ieder zijn mening

avatar van sierrra
Worden de hitlijsten nog op dezelfde manier samengesteld als in de Thriller periode? Ik hoorde gisteren dat niet alleen de verkoop/download meetelt maar ook de airplay op de radio.
Dus hoe vaker een plaat op de radio gedraaid wordt, hoe hoger de notering. Misschien is dit dan ook de reden waarom er zoveel waardeloze muziek hoog in de lijsten te vinden is.
Ik vind Caro Emerald dus geen waardeloze muziek,maar het is totaal mijn muziekstijl niet.

avatar van royh
lennon schreef:
Da's toch best aardig

Met 1 groot verschil: ik heb gelezen dat van Thriller in Nederland alleen al 800.000 exemplaren zijn verkocht, terwijl bij Caro Emerald de teller op 150.000 exemplaren staat. In 1983 betekende een nr.1 positie nog iets, tegenwoordig stelt dat allemaal niet meer zo veel voor met de huidige cd-verkopen. Ik heb eerder het idee dat deze zolang op 1 staat, omdat er blijkbaar niets beters op de markt is en misschien nog wel een belangrijkere reden: de muziek van Caro spreekt een groot publiek aan, van jong tot oud.

Toch ga ik me niet wagen aan dit album: het klinkt mij net even te glad geproduceerd en de muziekstijl is ook niet mijn pakkie-an, al vind ik Back it up wel een sterk nummer. Ik kan me overigens prima vinden in de reactie van Father Mckenzie: ook ik kan me goed beheersen om dit album vooral niet te kopen.

sierrra schreef:

Lijkt me dat airplay alleen voor singles geldt.

rico24
beetje veel gehyped

royh schreef:

ALS ik het al zou kopen, zou dat voor mijn vriendin zijn, maar die luistert voornamelijk muziek op de PC en in de Auto, dus MP3-tjes volstaan voor haar. Heb het wel aangeboden, maar ze weigerde.

rico24 schreef:
beetje veel gehyped

Understatement van het jaar, haha... ik laat de plaat ook even aan me voorbijgaan, zie langer bericht wat eerder van me... ach binnen een klein jaartje stukken goedkoper in de afprijsbakjes, en dàn zal ik hem wel ergens meenemen, dit loopt niet weg...

avatar van Arrie
Verwacht er ook niet al te veel van hoor, Patrick.
Maar een leukp plaatje is het wel ja.

avatar van Bardt1980
Nog maar een keer geluisterd...

Originaliteit: 0,0
Maar wel lekker catchy, ben alleen bang dat de duurzaamheid van deze plaat te wensen overlaat.

Wel een te gekke clip van 'That Man'.

avatar van aad r
Opgewarmde ouwe rommel, ook Mc Donalds heeft weer meer hamburgers verkocht. Dit is waar het grote publiek mee wegloopt. Nee dank u.

avatar van jasper1991
voor een popplaat heeft dit wel alles, ik ga niet stemmen want het is mijn muziek niet maar dit is wel een geslaagde formule van catchiness, originaliteit en positivisme.

avatar van MAS
MAS
aad r schreef:

Je hebt gelijk. Iets wat zo populair is kan nooit de moeite waard zijn.