The Tallest Man on Earth - The Wild Hunt (2010)

Zweden
Folk
Label: Dead Oceans

1. The Wild Hunt (3:21)
  2. Burden of Tomorrow (3:33)
  3. Troubles Will Be Gone (3:01)
  4. You're Going Back (3:04)
  5. The Drying of the Lawns (2:57)
  6. King of Spain (3:26)
  7. Love Is All (4:15)
  8. Thousand Ways (2:53)
  9. A Lion's Heart (3:15)
  10. Kids on the Run (4:52)
Zo wat een goed album is dit zeg, snap de vele vergelijkingen met bob dylan wel, maar dit ligt voor mij toch wat prettiger in het gehoor.

Die stem is echt prachtig nu maar hopen dat het niet verveeld. Favorieten momenteel zijn; the wild hunt en youre going back.

Voorlopig een 4, met kans op stijgen.

avatar van midnight boom
Ik krijg maar geen genoeg van deze heerlijke cd!

avatar van dusso
Ik heb hier maar 1 woord voor: geniaal! CD vanmiddag maar even gekocht, een prachtige hoes die perfect past bij zo een prachtige cd. Zijn stem klinkt heerlijk rauw. Dan pas te bedenken dat hij pas 27 is! Denk wel de CD van het jaar voor mij.

avatar van midnight boom
Kristian Matsson is de man die achter de Tallest Man On Earth schuilt, sterker nog hij is de enige. want vaak wordt er in zijn muziek geen ander instrument gebruikt dan zijn eige akoustische gitaar. Matsson is geboren op 30 maart 1983 in zweden, waar hij nu nog steeds woont. Hij heeft twee albums op zijn naam staan Shallow Grave en The Wild Hunt. die laatste is van dit jaar en heb ik twee maanden geleden gekocht. wat een fantastische plaat. Ge-Wel-Dig! ik heb hem nu veertig keer geluisterd en hij verveeld nog geen seconde. Zijn muziek is uniek, dat komt door zijn zeer aparte stem en warme akoestische gitaargeluid dat de muziek helder en mooi maakt. Doordat er zware galm op de gitaar staat krijgt de muziek een warme sfeer mee, en in combinatie met die unieke stem is het gewoon prachtig. Perfecte muziek voor een donkere koude herfst dag, Een kopje thee erbij en voilà! heerlijke avond, mijne is compleet

van: Daan's Muziek blog: The Tallest man on Earth - daanmuziek.blogspot.com

Leuke biografie midnight, maar veel informatie over het album geeft het niet;)

Van vrijwel begin tot eind is dit album een aanrader. Helemaal aan het begin springt het hoofdnummer 'The Wild Hunt' er helemaal uit. Het is ook het eerste nummer, wat wel jammer is. Het is namelijk het bekendste nummer en als dat op de eerste plek staat is het meestal zo dat de rest van het album niet altijd af wordt geluisterd.

Dat zou in dit geval érg jammer zijn. Want hoewel de jongeman technisch gezien niet kan zingen, heeft hij vocaal wel wat in zijn mars. Zijn manier van zingen doet een beetje denken aan Bob Dylan en Donovan. 'Love Is All' is vocaal ook echt geweldig en je kunt hierbij lekker meeblèren.

Maar ook vele teksten zijn goed. Met name 'King of Spain' heeft een geweldige tekst. Beluister hem maar eens goed, je zal het zien. Pak desnoods de lyrics erbij;)

Kortom, een dikke aanrader. Het is wel folky, maar ik kom uit het rock/electro genre en ik vind deze CD helemaal geweldig.
Zijn andere is ook goed trouwens;)

Guardian of Isis
Nog steeds op mijn bucket list: vol gas geven over een weg door een uitgestrekte vlakte, met als metgezel niemand behalve de horizon en dit plaatje op volume 11.

avatar van codex
Prachtige plaat, gister nog in Tivoli zien optreden, wat zet die vent een intense performance neer. Zeer overtuigend. Had trouwens de hele avond flashbacks naar de film "Into The Wild", door zowel de muziek als het uiterlijk/ de uitstraling van deze grote kleine man.

avatar van codex
eergister bedoel ik... de tijd gaat snel, maar niet uit m'n hoofd te bannen dat optreden...

codex schreef:

avatar van likeahurricane
Op CD vind ik de nummers wat te veel inwisselbaar en je moet van de stem houden.
Live heeft hij mij wel overtuigd, mooie show in Tivoli tijdens Le Guess Who festival,
Love is All - live..

avatar van midnight boom
'De kleinste man ter wereld' maakt voor mij de grootste plaat van het jaar:

avatar van Yamato
Tallest betekent langste...

Sven Bersee
Dat is Daan-humor denk ik Yamato. Matige humor dus.

avatar van De Daniël
Volgens mij is z'n Engels gewoon niet zo naar behoren...

Sven Bersee
Ach, het verschil tussen een Tallest Man On Earth en een Smallest Man On Earth is [niet in ieder opzicht] maar klein, dus het is hem vergeven.

avatar van Ducoz
Heerlijk Cdtje, jammer dat ze zo duur zijn! Anders had ik Shallow Grave ook gekocht!

Draai hem nu voor de 4e keer achterelkaar!

khonnor
duur?

The Wild Hunt: Tallest Man On Earth: Amazon.co.uk: Music

en als je er nog een paar dingen bij bestelt is levering gratis, beste vriend

avatar van Frejarius
Ik heb mij vandaag gewaagd aan een eerste luisterbeurt, na de vele goede commentaren die ik gelezen had. Bij het eerste nummer vond ik de stem van de man al redelijk vervelend, maar dacht dat dit misschien nog zou kunnen veranderen bij het verder beluisteren van de cd. Uiteindelijk bij het vierde nummer toch maar de cd afgezet omdat het mij zo hard stoorde. Misschien over een tijd nog eens proberen te beluisteren, maar voorlopig dus niet overtuigd.

avatar van Rudi S
Ik hoop niet dat je er te veel voor hebt betaald

avatar van Outblasty
Een van de betere werken die ik gehoord heb dit jaar. Is die rotatielijst toch nog ergens goed voor . Ik kan me opzich wel een beetje voorstellen dat je zijn stem maar niks vind maar ik houd er echt van. Binnekort ook maar eens zijn eerste album beluisteren, kan eigenlijk al niet meer fout gaan want van dit soort muziek kan er niet genoeg gemaakt worden.

haveman
Dit doet mij denken aan Mumford & Sons alleen vond ik dat af en toe wat over de top qua vocalen en drama. Hier wordt beter gedoceerd. Toch ga ik Mumford naar aanleiding van deze hier nog eens een kans geven. Dit hier kan weleens een groeibriljant blijken.

avatar van staralfur
Ik ben een enorme teksten-nerd, en ook bij dit album is het weer genieten geblazen! En live is ie ook al zo goed, wat een held Hier gaan we nog veel plezier aan beleven, mark my words

avatar van UrbainAlpain
Mooie, folky arrangementen. Ik weet echter niet of er aan die creepy stem te wennen valt. Nu ja, Dylan had ook momenten waarop je anderhalve kilo snot in z'n neus vermoedde en die is toch ook nog behoorlijk terecht gekomen

avatar van Cherubini
Op de valreep ontdekt en meteen goed genoeg om in de top 10 van 2010 te zetten. Inderdaad Die Stem, dat is wennen, maar King of Spain, Love is All, Thousand Ways en A Lion''s Heart dat zijn stuk voor stuk juweeltjes. Daarbij is de afsluiter met die ongelooflijk lelijk klinkende piano hem vergeven.

avatar van Don Cappuccino
Ik zag deze heel hoog in de top 100 van 2010 op MusicMeter en ik heb deze nooit gehoord. Het eerste nummer begon heel mooi, maar dan komt die stem..... Wat akelig! Dat verpest voor mij echt de muziek. Ik vind de stem van Dylan toch een heel stuk aangenamer.

avatar van Masimo
Don, luister 'm nog een paar keer, moet je echt doen. Deze man heeft een ongelofelijk talent, en z'n stem is ook zeker fantastisch (hoewel je er wel aan moet wennen, maar dat lukt wel naar een luisterbeurt van 3 à 4 keer, denk ik) Het lijkt erg veel op Bob Dylan, welke vergelijking je ook trekt, dus als je dat kan smaken, dan zou ik niet weten waarom dit je niet zou liggen!

Gewoon nog een keer luisteren, ben ervan overtuigd dat je de stem dat minder akelig gaat vinden (en misschien zelfs wel goed gaat vinden, hm? )

Het piano-liedje had er wat mij betreft weggelaten mogen worden, maar verder is alles van uitstekende kwaliteit!

avatar van Kuk
Kuk
Vind Kids on the Run de plaat juist afmaken, ook omdat je het niet verwacht. Geweldige afsluiter met een sprekende tekst.

avatar van Boris1
Eerste meesterwerk van een extreem getalenteerd artiest. Normaal gesproken ben ik niet zo van de singer-songwriters maar hier ga ik ongelofelijk voor de bijl. Uitstekende nummers, mooie teksten en een stem die voor mij als een mes door de boter snijdt. Ben zeer benieuwd naar 's mans kunsten live en hoop dat binnenkort in de Paradiso mee te mogen maken.

avatar van Booyo
Wat een heerlijke stem heeft Kristian Matsson toch! Kan enkel beamen dat dit een wel zeer talentvolle zanger en songwriter is. Vind the Wild Hunt wel ietsjes minder dan Shallow Grave, maar dat is dan ook een bijna perfect album én moet ik deze misschien nog een paar keer luisteren. King of Spain en Love Is All zijn mijn twee favorieten van deze plaat.

avatar van Madjack71
Voeg de gruis in de stem van Lee Mavers (The La's) en het nassale geluid van een Bob Dylan bij elkaar, goed schudden en voila hier is de stem en muziek van Kristian Matsson.
Sprankelend vlot akoestisch spel op alleen Kids on the Run na, dat met piano begeleid wordt en Springsteeneske aandoet, gooi ik die naam er ook nog even in. Maar tegen de tijd dat ik bij Kids on the Run ben aanbeland, heb ik het wel gehad met de stem en eenzijdige benadering van The Wild Hunt. Leuk voor een keertje te horen, maar niet een naam voor mij om te volgen.

avatar van RensZ
Ik hou echt van zijn stem, wat een heerlijk geluid. Sinds kort pas dit album ontdekt en ik vind het een heerlijk album.