Angus & Julia Stone - Down the Way (2010)

Australiƫ
Folk / Rock
Label: Flock

1. Hold On (4:25)
  2. Black Crow (3:51)
  3. For You (5:20)
  4. Big Jet Plane (3:59)
  5. Santa Monica Dream (5:30)
  6. Yellow Brick Road (7:37)
  7. And the Boys (4:10)
  8. On the Road (4:05)
  9. Walk It Off (3:24)
  10. Hush (4:22)
  11. Draw Your Swords (6:36)
  12. I'm Not Yours (3:59)
  13. The Devil's Tears (8:51)
  14. Lonely Hands * (3:47)
  15. Red Berries * (5:06)
  16. All the Colours * (4:32)
  17. Choking * (5:45)
  18. Take You Away * (3:50)
  19. Johnny and June * (3:13)
  20. This Way * (2:40)
  21. Little Bird * (4:28)
  22. I'll Wait * (3:02)
  23. Change * (3:24)
  24. Living on a Rainbow * (4:48)
avatar van blur8
Co Jackso schreef:
I´m Not Yours is een beetje een overbodig nummer.

Interessante stelling. Ik beschouw het als een van de belangrijkste songs van dit album.
Voor mij juist een sfeermaker en geen breker.

avatar van Co Jackso
Hoewel het geen slechte nummers zijn, vind ik I'm Not Yours samen met Hush behoren tot de minste nummers op dit album. En aangezien ik het album iets te lang vind, zijn dat de nummers die automatisch zouden afvallen. Wellicht waren ze wat huiverig om Draw Your Swords en The Devil's Tears achter elkaar te plaatsen of het kan ook dat ze moeilijk de keuze konden maken welk nummer af zou moeten vallen.

avatar van blur8
Hush is inderdaad een skip moment, samen met m.i. Walk it Off.
En zo zijn er ook nog een aantal fraaie, maar TE uitgesponnen songs die met minuten minder, aan kracht hadden gewonnen, maar Angus & Julia denken daar duidelijk anders over.

avatar van lauradance
Album moet even op gang komen, of ik moet er zelf even in komen maar daarna word ik meegesleept door het engelengeluid van Julia. Alleen Hush vind ik niks aan.

gmx
Pfff wat een album zeg ... Via deze site vandaag dit album gevonden en inmiddels *helemaal* verkocht.... Nummers als 'Draw your swords' gaan gewoon door merg en been .. De rauwe emotie in dat nummer doet me wat denken aan Damien Rice. Heerlijk & hautingly beautiful ...

avatar van RoyDeSmet
Prachtig album. Het begint redelijk sterk met Hold On en For You.
In het midden zitten nog wat hele sterke nummers (Santa Monica Dream, Yellow Brick Road)
En het slot is fenomenaal met Draw Your Swords en The Devil's Tears.

De rest van de nummers vind ik ook gewoon leuk, maar de nummers die ik hier noemde zijn wel mijn favorieten.
Prima CD. Mooi op naar te luisteren.
De stem van Julia moet je een beetje aan wennen, maar als je daar eenmaal aan gewend bent is de muziek nog mooier.

De teksten zijn bij Angus & Julia Stone nooit zo diepgaand.
Daarom geef ik deze CD 4 sterren.

sigurros88
Ik kan maar niet begrijpen dat sommigen de stem van Julia storend vinden. Wat heeft die meid een prachtige stem zeg!

avatar van IntoMusic
Klopt, maar kan wel begrijpen waarom sommige er moeite mee hebben. Het is niet zo'n toegankelijke stem... Ik moest er in het begin ook aan wennen, maar ben het nu volledig met je eens. Heb ook haar solo album aangeschaft en ook dat is een parel!
Dit is echt een paar die elkaar subliem aanvullen in sfeer.

sigurros88
Ik vind bijvoorbeeld de openener die ze voor haar rekening neemt bij de beste 3 nummers behoren. Heerlijke plaat.

Ik wist helemaal niet dat ze die had. Ik ga deze zo dadelijk maar even proberen. Maar ik heb nog wat albums op het programma staan haha.

avatar van akira124
Draw your swords is voor mij persoonlijk de beste. Julia laat haar hier van haar beste kant horen als een soort van achtergrond zangeres. Om van weg te dromen! Geweldig.

avatar van Gloeilamp
Een prachtig album dit. Yellow Brick Road is mijn favoriet.
Snel maar een hun eerste album beluisteren!

avatar van IntoMusic
Vergeet hun solowerk niet .

avatar van Gloeilamp
Ja dat ik net dus ook al langskomen, die zet ik ook even op vandaag. Ben erg benieuwd naar beiden. Ik hoop dat het me net zo goed bevalt als deze.

Ozric Spacefolk
Lekker rustig folkplaatje. Ik houd hier niet zo van, maar kan het wel waarderen.
Zo'n stem als zij op zet is zo breekbaar en daar ga ik me op den duur aan ergeren.

Leuk zijn wel de strijkers die de boel begeleiden. En het klinkt allemaal redelijk analoog. Tegenwoordig moet alles zo digitaal en electronisch...

avatar van ateetje
Het deel van "selecteer 3 favoriete tracks" zou in mijn geval eigenlijk "selecteer 13 favoriete tracks" moeten zijn. Wat een fantastisch album is (en blijft) dit zeg...

Gloeilamp schreef:
Een prachtig album dit. Yellow Brick Road is mijn favoriet.
Snel maar een hun eerste album beluisteren!

YouTube - Angus & Julia Stone - Yellow Brick Road [Live in Paris]

Ook mijn favoriet. Deze video dan vast eens gekeken. Prachtig geflimd, nog beter gespeeld!

Inderdaad heel mooi gedaan
De stem van Angus ligt me iets beter, al is de stem van Julia natuurlijk ook prachtig.

Na lange tijd heb ik dit album toch een kans gegeven. In eerste instantie ben ik nog niet bepaald gegrepen door Angus en Julia. Ja, mooie luisterliedjes en beide zangers hebben een apart stemgeluid, maar het is allemaal wel erg voortkabbelend. Het mist wat pit voor mijn doen. Ik snap echter goed dat er mensen zijn die hier mee weglopen. Ik vooralsnog niet.

avatar van Forza
Laatst weer eens even gedraaid, en de plaat blijft iets magisch houden. Mooie video trouwens vanbakel.

avatar van Leeds
Schitterende plaat. Verrassend goed zelfs.

Berichten over nieuw materiaal verplaatst naar Angus & Julia Stone

avatar van Gloeilamp
Down the Way is een heerlijk zomer's plaatje wat ik nog steeds graag draai. De stemmen van Angus en Julia zijn beiden apart, maar daarom niet minder mooi.

Julia zingt prachtig op nummers als Hold On, For You, I'm Not Yours, Santa Monica Dream en And The Boys. Angus heeft ook mooie nummers: Yellow Brick Road, The Devil's Tears en Draw Your Swords. Als ik alles naast elkaar leg ik dat ik de stem van Julia net iets mooier vind.

Een van de beste platen uit 2010, die ik als het weer mooi weer word, weer graag uit de kast haal.

avatar van XtReM3 SkILLz
Nu hun wat meer bekend zijn geworden voor de rest van de wereld dan zul je altijd zien dat de beoordelingen gelijk wat lager gaan uitvallen in de loop der tijd... net iets onder de 4 gok ik... Waarom? Dat heb ik wel vaker gezien, dan zijn ze ineens niet meer zo speciaal en uniek en wordt het te vaak op de radio gespeeld... het standaard riedeltje, maar voor nu nog steeds 4,5 waard:)

avatar van SiSsY bOY
Ik vind dit echt een heerlijk album en voor mij echt de ontdekking van dit jaar. Ik kan persoonlijk de nummers waarin Julia de eerste stem heeft minder waarderen en dat heeft niet alleen met haar stemgeluid te maken. Gek genoeg lijken de songs waarin zij het voortouw neemt een stuk simpeler zowel in muzikaliteit (opbouw, variatie) als tekstueel. Toch weet ze me wel in te pakken met "For You" maar zijn "And the Boys" en "Santa Monica Dream" juist weer skipmomentjes. Voor mij is Angus de grotere musicus is van de twee.

Mijn favorite nummers van dit album:

For You (erg aanstekelijke tekst)
Yellow Brick Road (met de Neil Young achtige solo richting het eind)
On the Road (het getokkel op de banjo en dat geneurie)
Hush
Draw Your Swords (wat een kracht)
The Devil's Tears

avatar van Jean Renault
Staat op mijn lijstje van GA NU LUISTEREN EN WEL METEEN.

avatar van Carolaah
Pff wat blijft dit toch een steengoede plaat..
Fragiel, intens, goed op elkaar afgestemd.
Prachtig.

avatar van The Eraser
Wisselvallige plaat die niet over de hele lijn blijft boeien, vooral bij het duo All The Boys en On The Road verslapt mijn aandacht. Maar For You en Draw Your Swords zijn zo intens mooi dat ik hier toch vier sterren aan kwijt kan.

avatar van Broem
Enkel voor Devil's Tears (incl Hidden track) al een vette voldoende. Wat een prachtnummer is dat zeg. Heb dit album al langer, keertje geprobeerd, weggelegd en herkansing gegeven afgelopen week. Ik vind het ook wisselvallig en skip de nodige nummers maar The Devil's Tears komt dicht bij perfectie. Mooi.

avatar van Broem
En Draw your Swords. Magistraal mooi nummer. Groeibriljant deze Down THE Way.