Venetian Snares - Rossz Csillag Alatt Született (2005)

Canada
Electronic
Label: Planet Mu

1. Sikertelenség (0:40)
  2. Szerencsétlen (4:55)
  3. Öngyilkos Vasárnap (3:26)
  4. Felbomlasztott Mentokocsi (3:44)
  5. Hajnal (7:46)
  6. Galamb Egyedüll (1:36)
  7. Második Galamb (6:01)
  8. Szamár Madár (5:49)
  9. Hiszékeny (1:39)
  10. Kétsarku Mozgalom (8:50)
  11. Senki Dala (2:16)
avatar van Yamato
Mijn allerbeste vriend liet me hier laatst wat van horen en het kon me op het eerste gehoor direct wel bekoren. Nu heb ik zojuist het complete album aan een eerste luisterbeurt onderworpen en ik kan niet anders zeggen dan dat het me erg wist te boeien. Een zeer intelligent werkje dat contrasten tussen klassiek en breakcore dusdanig weet te brengen dat het voor elkaar gemaakt lijkt. De vaak dubbele gelaagdheid pakt zeer goed uit doordat de beide lagen elkaar complementeren. Hier ga ik zeker vaker naar luisteren.

avatar van HaanHoen
Yamato schreef:

Zo te horen luistert die allerbeste vriend erg goede muziek. Ik zou hem maar koesteren als ik jou was.

hdk-nl
Met nogal wat geluk heb ik voor 15 pond een 'nieuw' exemplaar van de vinyl versie weten te bemachtigen op amazon.co.uk Erg blij dat ik hem nu dus op plaat heb en niet enkel meer op mp3.

De plaat zelf is natuurlijk een geniaal werkje. By far het beste album van VS en eigenlijk komt er ook geen meer in de buurt.
De beste nummers voor mij persoonlijk zijn:
-Szerencsétlen
-Öngyilkos Vasárnap
-Hajnal
-Szamár Madár

Eigenlijk zit het complete album gewoon steengoed in elkaar. Het wordt ook steeds beter naarmate je er meer naar luistert.
Mensen die dus nog niet van Venetian Snares hebben gehoord en het is willen proberen zouden dit album dus moeten luisteren. Perfecte kennismaking.

Lukk0
Dit vind ik toch wel een erg moeilijk album. Als ik er voor in de stemming ben dan hoort het bij het beste dat ik ooit gehoord heb, maar er zijn ook momenten dat ik hem toch maar snel weer af zet na Szerencsétlen gehoord te hebben, want die vind ik wel altijd geniaal. Ik maak er als tussenweg wel vier sterren van en ik ga dit album zeker nog een paar keer luisteren.

avatar van frusciflea
Nakur schreef:
veel vioolspel heeft hij anders gewoon zelf ingespeeld.

Toen ik Szamár Madár hoorde, dacht ik direct aan: YouTube - Jonathan Rhys Meyers-August Rush Something Inside (+lyrics)

Die heeft ie sowieso waarschijnlijk niet zelf ingespeeld Wel erg tof! Gezien ik dat nummer van August Rush ken, en toen hoorde ik de track van Venetian Snares

avatar van WILDE_FRANS
Ik aan dit.

Hij heeft het niet zelf gecomponeerd, wel zelf ingespeeld, daar zit een verschilletje in.

Dirigent en celliste in dat filmpje zijn man en vrouw trouwens. Of liever gezegd waren, want Jacqueline du Pré overleed veel te vroeg aan MS.

avatar van frusciflea
WILDE_FRANS schreef:
Ik aan dit.

Top! Ik wist wel dat de film het ergens van had, maar was even te lui om op te zoeken waarvan... te gek!

avatar van dnls
zeer onder de indruk van dit album!

avatar van Kossy
Hajnal vind ik een geniaal nummer, maar "gekker" of drukker dan dat moet het wat mij betreft niet worden... Hoe is de rest van het album???

avatar van SilverGun
Második Galamb is imo duidelijk een tikje "gekker" dan Hajnal, maar de rest is wel vergelijkbaar wat dat betreft.

avatar van vork666
Heerlijk, zo'n Szerencsétlen, dat 3 minuten lang frustrerend rustig blijft om vervolgens te exploderen en daarna weer frustrerend rustig te eindigen. Vervolgens het cynische Öngyilkos Vasárnap, het tragische Felbomlasztott Mentökocsi, het hyperactieve Hajnal en nog zes andere nummers, die allen op hun eigen manier geniaal zijn. Hoogtepunt is het meesterlijke Szamár Madár. Waar het meeste van Venetian Snares mij geen moment kan boeien, kan dit mij juist geen moment vervelen. 4.5* ofzo

Gewoon echt geniaal en uniek!

avatar van Joren999
Hmm, ik vind Masodik Galamb echt geweldig, ook dat einde!

avatar van orbit
Dit is echt heel andere koek dan wat ik van VS kende! Ik vind dit eigenlijk wel spannend klinken.. Heb het pas 2x gehoord, maar ik vind die combinatie tussen klassiek en breakbeat wel vet. Soms is het echter alleen maar klassiek en soms overheerst juist de breakbeat iets teveel, maar op de tracks waar het samenkomt is het soms beestig! Met name de eerste echte track, kreeg meteen kippenvel! En dat gebeurt me niet vaak direct. Ik wacht nog even met cijfer, maar dit gaat wel hoger worden dan doll doll doll..

avatar van orbit
OK, ik vind dit gewoon een vet plaatje.. die cello met breakbeat werkt af en toe echt als magie, zeker als VS daar dan een lading bassen bij gooit. Sommige tracks komen nog niet geheel uit de verf voor mij, maar andere vind ik nu al geniaal. Szamár Madár, maar ook de eerste 4 tracks zijn echt megavet. Ik hou het even bij 4*, omdat niet alles nog even raak is. Het bejubelde Második Galamb is bijvoorbeeld mij nog iets te ongericht en ongestuurd, al begrijp ik dat de flipperkast breakbeat liefhebbers dit geweldig vinden.

Mocht je trek hebben in nog een schijfje met soortgelijke nummers orbit, dan kun je gelijk door naar Venetian Snares - My Downfall. Is in principe meer van hetzelfde, maar nog iets beter uitgewerkt wat mij betreft.

avatar van orbit
Ah! Die ga ik dan ook even checken.. Ik vind deze benadering van klassiek erg gaaf, vraag me af of het bij glitch e.d. ook goed zou werken of dat het dan te gladjes wordt.

avatar van Sfeermaker
Deze muziek is op z'n zachts uitgedrukt prettig gestoord. Dat wekte m'n interesse. Ben gek op viooltjes, cello's, piano en ander klassiek materiaal. Dat tezamen met breakbeat, glitchzooi en d&b en je hebt wicked science. Het is wennen maar het klopt wel. Eerst gaat deze meer luisterbeurten krijgen voordat er een beoordeling komt. Heb al wel een duidelijke favoriet, Hajnal.

avatar van kobe bryant fan
Ik ben blij dat ik het gemiddelde naar de volle 4* heb gehaald.
Want deze verdient het gewoon.
De mix van klassiek met breakcore is gewoon origineel en klinkt nog eens ongeloofelijk goed ook.
De breaks klinken fris, maar gaan buiten op mijn favoriet: Hajnal en Második Galamb nooit hard genoeg vind ik. Soms zijn ze net iets te braaf.
Ook het klassieke deel is zeer goed uitgewerkt en klinkt authentiek ook door de mooie vocals dien er soms inzitten.

Ik mag hopen dat het authentiek klinkt, op sommige punten is het toch gewoon direct gesampled?

avatar van kobe bryant fan
Ja, maar heel wat vioolstukken zijn ingespeeld door Venetian Snares (kan even niet op z'n naam komen). En de samples heeft hij ook zo authentiek mogelijk gehouden, ipv er met talloze effecten mee te prutsen.

avatar van orbit
Volgens mij gebruikt deze vent gewoon flink wat ouderwets synthgeweld uit de betere apparaten afkomstig en die cello's etc zijn vaak gewoon ingespeeld (door een vrouw dacht ik).

Sietse
Niets van de violen en dergelijke is speciaal voor deze release ingespeeld, noch komt het uit synthesizers. Aaron Funk heeft voor dit album legio aan klassieke stukken plat gesampled.

Op de cd staan dus echt 0 credits.

De stukken van Elgar die voorbij komen zijn gesampled uit opnames van Jacqueline du Pré dacht ik.

avatar van The Scientist
Sietse schreef:

Het grootste deel is gesampled, dat zeker, vooral de echt herkenbare nummers... maar waar je ook kijkt lees je dat hij ook zelf viool en trompet heeft ingespeeld... Hoe ben jij er zo zeker van dat dat niet zo is?

Sietse
Omdat al de bronnen gewoon op de wikipedia site van het album staan...
Rossz Csillag Alatt Született - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Funk is een behoorlijke sample koning (die ook best wel wat instrumenten kan bespelen, maar hier toch vooral sampled en beats maakt, dat wat ik nog steeds het probleem vind...die amenbreaks)

avatar van kobe bryant fan
Ik heb helemaal geen probleem met de amenbreaks hier.
Hij wordt origineel gebruikt, en past goed in het geheel.
Het toeval wilt dat ik voor het eerst een breakcore track heb gemaakt met een amenbreak. Wie een link wilt moet maar PM-en zodat we niet off-topic gaan.

herman schreef:
Op de cd staan dus echt 0 credits.

Aha, ik dacht omdat jij het erover had op deze pagina met andere users dat die celliste e.d. ook echt hadden meegewerkt aan deze plaat. Evengoed hoor je daar dan niets van dat het niet zo is, en dat geeft de plaat zijn behoorlijk fris en natuurlijk geluid!

avatar van Mjuman
orbit schreef:

Je overtreft jezelf ditmaal echt in onkennis - Jacqueline du Pré, echtgenote van Daniel Barenboim, was een van de meest getalenteerde cellistes ever - ze overleed in 1987. Haar opnames zijn prachtig. Haar verantwoord en creatief samplen en die samples op een eigen manier toepassen getuigt van respect .

Onlangs is het bekende concert van Elgar opnieuw opgenomen door Alisa Weilerstein (hedendaags, zeer getalenteerd), met de Staatskapelle Berlin, gedirigeerd door Daniel Barenboim, juist ja.

Dat je een beperkt perspectief hebt, was al langer glashelder evenals dat je muziekkennis hiaten vertoont - dat je je telkens met bravoureuze blaatpraat probeert eruit te lullen is net zo evident.