Aurum schreef:(quote)

om nou zo hautain te reageren omdat iemand niet precies weet wie Jacqueline du Pré was?
(over blaatpraat gesproken... )
Hautain, blaatpraat - ok, wie kaatst; daaom: n.a.v. van bovenstaande kenmerkende, denigrerende reactie van Orbit - ontwijkend en niet ingaand op de écht aanwezige inhoud - was ik van plan mijn reactie weg te halen: zinvolle communicatie met hem o.b.v.
informatie en argumenten lijkt me niet haalbaar. Omdat weghalen nu niet meer kan, zal ik je wat context geven.
Telkenmale beroept Orbit zich op zijn muzikale expertise - laat ik daarvan een smaakproefje geven - bij
Amon Tobin - Foley Room (2007)
orbit schreef:
Tobin is meer een artiest die een beetje tegen van alles en nog wat aan wil leunen, maar daarin zeker niet iedere grens heeft opgezocht of standaard heeft neergezet. Daardoor is het eigenlijk net niks.
Ik contstateer dat hij wellicht niet de goed maatstaf (invalshoek) hanteert.
Mjuman schreef:
Blijft meten met die enkele lat die ie heeft en kent. Nee leg Tobin langs de lat van Gridlock, Autechre, om mijn part Aphex Twin en dan is Tobin uiteraard VEEL minder - wedden dat Fennesz ook niks is en Basinski is uiteraard ook een prutser, en Biosphere is natuurlijk ook maar matig. Scuba, SBTRKT en Monolake stellen evenmin veel voor. (...)
orbit schreef: Inderdaad artiesten (met mogelijke uitzondering van Fennesz) die niet zo heel veel meer hebben bijgedragen nee, maar jouw subjectieve kennis is natuurlijk wel van doorslaggevend belang. Zeker omdat je nog geen fractie kent van de electronische bibliotheek die in huize Orbit aanwezig is en omdat je alleen nog maar door het arsenaal bekende naampjes hebt gegrasduint. Misschien kun je je beter beperken tot de Ibiza compilaties en de Greatest Techo tracks 1994-1999 en de discussies over electronica overlaten aan mensen die er al wat langer in thuis zijn
Het gaat mij niet om Jacqueline du Pré an sich. Het gaat mij erom dat iemand die zichzelf gaarne als expert op het gebied van electronic profileert en een heel duidelijk, beperkt perspectief heeft: zijn (O's) allergieën zijn heel herkenbaar, reggae, bluebeat/ska, soul, R&B, progrock, jazz, klassiek. En a propos de bij dit album genoemde D&B heb ik het gevoel dat de door mij zeer gewaardeerde A Guy Called Gerald, LTJ Bukem en Roni Size ook niet hoog zullen scoren. Waarom moet je dan continue - ogv gebrek aan kennis/ervaring - ongefundeerde (waarde) oordelen vellen?
Ik denk dat het met de breedheid van die bibliotheek fiks zal tegenvallen. En dit
Pierre Henry & Michel Colombier - Messe Pour le Temps Présent (1967) was het eerste electronic album dat ik 1969/70 kocht met het geld verdiend met folders rondbrengen