Sigur Rós - Ágætis Byrjun (1999)

IJsland
Label: Smekkleysa

1. Intro (1:36)
  2. Svefn-G-Englar (10:06)
  3. Starálfur (6:46)
  4. Flugufrelsarinn (7:47)
  5. Ný Batterí (8:10)
  6. Hjartað Hamast (Bamm Bamm Bamm) (7:10)
  7. Viðrar Vel Til Loftárása (10:17)
  8. Olsen Olsen (8:02)
  9. Ágaetis Byrjun (7:55)
  10. Avalon (4:02)
  11. Intro [Live at Íslenska Óperan, 1999] * (5:05)
  12. Von [Live at Íslenska Óperan, 1999] * (7:44)
  13. Syndir Guðs [Live at Íslenska Óperan, 1999] * (5:47)
  14. Flugufrelsarinn [Live at Íslenska Óperan, 1999] * (9:07)
  15. Olsen Olsen [Live at Íslenska Óperan, 1999] * (6:07)
  16. Ágaetis Byrjun [Live at Íslenska Óperan, 1999] * (7:33)
  17. Viðrar Vel Til Loftárása [Live at Íslenska Óperan, 1999] * (8:32)
  18. Svefn-g-englar [Live at Íslenska Óperan, 1999] * (9:26)
  19. Ný Batterí [Live at Íslenska Óperan, 1999] * (5:58)
  20. Nýja Lagið [Live at Íslenska Óperan, 1999] * (9:29)
  21. Hafsól [Live at Íslenska Óperan, 1999] * (15:21)
  22. Svefn-g-englar [Live at Popp í Reykjavík, 1998] * (11:50)
  23. Starálfur [Original Speed Version] * (6:26)
  24. Flugufrelsarinn [1998 Demo] * (8:47)
  25. Ný Batteri [First Mix] * (7:06)
  26. Hjartað Hamast [1995 Demo] * (9:16)
  27. Viðrar Vel Til Loftárása [Alternative Ending] * (11:04)
  28. Olsen Olsen [1998 Demo] * (7:26)
  29. Ágaetis Byrjun [1998 Demo] * (8:02)
  30. Hugmynd 1 [1998 Demo] * (6:58)
  31. Hugmynd 2 [1998 Demo] * (4:02)
  32. Hugmynd 3 [1998 Demo] * (9:50)
  33. Debata Mandire [Live at Laugardashöll, 1999] * (3:48)
  34. Rafmagnið Búið * (6:00)
Yann Samsa
@ Pinsnider

Meneer Clabau, dan nog? Amai.
Snotneus mag je ook zeggen hoor, klinkt leuker!

Heilig plastic... Hmm...
Ok: Qua geluidskwaliteit klinkt dit inderdaad veel beter op cd!
Scherper en meer details,...
Maar als het op sfeer aankomt, twee woorden: Allmighty Vinyl

avatar van Leeds
Ferre Clabau schreef:
Ok: Qua geluidskwaliteit klinkt dit inderdaad veel beter op cd!

Als je over een heel goede installatie beschikt, dan is de vinyluitvoering op z'n minst even goed dan de cd uitvoering. Vooral de meer hedendaagse vinylplaten. En telkens je een plaatje wilt beluisteren, de spoelbak in.

Sigur Rós lijkt me toch echt meer een cd-band. Een album waar je bij hoort weg te dromen wil je niet halverwege omdraaien

avatar van Pinsnider
Karl schreef:

Kijk, in DAT opzicht geef ik je dan weer wel volledig gelijk!!! Wegdromen wordt inderdaad ruw verstoord door een afslaande naald

avatar van Leeds
Inderdaad, zelfs ik moet Karl gelijk geven.

Vorige week gekocht samen met (). Wat is de beste manier, en wanneer is het beste moment om dit album op te zetten? Iemand suggesties? Het is alsof ik een enorm taaie biefstuk zit te eten. Moeilijke plaat..

avatar van Gerards Dream
Dit is vooral een album om in de herfst of winter in de cd-speler te doen. Voor mijn gevoel staat de tijd dan even stil en kan er genoten worden van een mooi veranderend landschap. Een tikje desolaat, maar vol van schoonheid.

avatar van ZERO
Ik vind persoonlijk: als je 's nachts alleen in de auto zit en het is rustig op de baan... Dan vind ik hem echt goed. Jammer genoeg vind ik deze plaat slechts op zeldzame momenten passen, wat misschien ook de nogal lage waardering (van mij) verklaart ...

avatar van prodi9y9
ik moest sigur ross ook even de tijd geven. maar na een paar goede luisterbeurten kan ik niet meer om deze muziekale beleving heen! gewoon geweldig!

avatar van jacobz
Duidelijk minder dan (), dit album heeft wel een paar hele goede nummers(4,5 en 6) maar ik weer veel matige (1,2,7). () is in dat opzicht veel constanter en daar kan ik ook veel meer van genieten.

De winter is afgelopen, dus ik denk dat ik deze plaat ook minder ga beluisteren.

Voor de mensen die nog nooit van Sigur Ros hebben gehoord, is dit zeker een goede plaat om mee te beginnen...

avatar van 999Grey
jacobz schreef:

Tel je dan "Intro" mee als nummer of niet? Ik hoop het niet want ik vind zelf 2,3 en 8 juist de beste nummers van het album!

avatar van wouter8
999Grey schreef:

Kijk, daar kan ik het dan weer veel beter mee eens zijn!

avatar van 999Grey
Ze staan ook niet voor niets op 1,2 en 4 van de meest als favoriet aagnemerkte nummers...
Maar ik vind Flugufrelsarinn en Ný Batterí ook goed hoor!
alleen minder dan die andere 3 nummers. Overigens vind ik het altijd moeilijk om om te gaan met een nummer dat 'nieuwe batterijen' heet

avatar van jacobz
Misschien een domme vraag, maar waar kan je zien wat de populairste nummers zijn?

avatar van hansjuvefan
jacobz schreef:

Bovenaan naar het tabblad Statistieken gaan. (de tabbladen zie je onder de titel van het album).

avatar van prodi9y9
altijd handig om ''in'' een album te komen!

avatar van hallo!
Vind het een zeer goed album, maar toch minder dan ( ). Deze plaat is ook zeer mooi, maar heeft niet de spanning die ( ) wel heeft.
ik vind het wel heerlijk om weg te dromen bij dit album. Er staan een paar geweldige nummers op zoals Staralfur en Hjartao Hammast.

Dit is hét album om tijdens het maken van schoolwerk te beluisteren. Op de een of andere manier verlies ik mijzelf en voor ik het weet zit ik steeds 1 uur en bijna 12 minuten aan schoolwerk te doen!

avatar van shylaa
Ik zie mezelf nog steeds staan op Werchter twee jaar terug. Ik kende enkel Takk en hun nieuwste album (Med Sud...). Toen vond ik ze al goed, maar dat concert heeft veel veranderd, heel veel! Ze openden met Svefn-G-Englar, wondermooi. Ik was sprakeloos, en ik ben het tot op de dag van vandaag nog steeds, over het gehele album!

avatar van sean leonard
shylaa schreef:

Ik had echt precíes hetzelfde. Ik was daar alvast vooraan voor Radiohead, en wist dat Sigur Rós weleens mooi zou kunnen worden.
Toen begonnen ze met Svefn-g-englar en die hele weide was echt meteen betoverd. Inmiddels is dit mijn favoriete album aller tijden.

avatar van hallo!
Kdoe er toch nog maar een halfje bij. Er staat eigenlijk geen minder nummer op. Toch vind ik hem nog wat minder dan zijn opvolger omdat er in dit album iets minder spanning zit.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Jezus wat een cover !

Skinny Fists
De muziek is bloedmooi, maar die stem... die taal... echt vreselijk. Als ik een nummer op zet hou ik het niet lang uit.

avatar van prodi9y9
ik heb zelden gehoord dat de stem van jonsi niet mooi is haha, maar goed. samken verschillen!

Skinny Fists
Wie weet wen ik een er keer aan.

avatar van Bardt1980
Skinny Fists schreef:
Wie weet wen ik een keer aan.

Gewoon blijven luisteren. Ik moest in het begin ook erg wennen aan die kopstem. Ik heb bij een ander album van Sigur Ros de stem van Jonsi eerder nog omschreven als 'een drachtige duif op helium'. Inmiddels ben ik daar ook keihard van terug gekomen. Eerst begint het langzaam aan te wennen... daarna vind je het prachtig... als een extra instrument die niet van deze wereld is... geef het een kans en geloof me, het komt vanzelf

avatar van Don Cappuccino
Ik zal wel een van de weinige zijn, maar ik vind die stem van Jonsi echt niks. De muziek is echt heel, maar dan ook heel erg mooi, maar dan komt die stem van Jonsi en dan is het voor mij verpest. Maar ik blijf luisteren, wie weet begint zijn stem op een gegeven moment te wennen. Dat had ik ook bij Geddy Lee van Rush. Ik geef dus nu nog geen beoordeling.

Skinny Fists
Same here, erg jammer. Alsof ik mount Olympus Mons op Mars beklim (bij het horen van de muziek) om er vervolgens in een keer van af te donderen (bij het horen van die stem).

leander?
Skinny Fists schreef:

De stem kan ik ook niet echt aan wennen, maar IJslands een vreselijke taal?

Skinny Fists
Ja, ik vind het niet echt klinken. Geef mij maar Spaans of Italiaans.