Eminem - Recovery (2010)

Label: Aftermath (II)

1. Cold Wind Blows (5:03)
  2. Talkin' 2 Myself (5:00)

met Kobe

3. On Fire (3:33)
  4. Won't Back Down (4:26)

met P!nk

5. W.T.P. (3:58)
  6. Going Through Changes (4:59)
  7. Not Afraid (4:10)
  8. Seduction (4:35)
  9. No Love (5:00)

met Lil' Wayne

10. Space Bound (4:38)
  11. Cinderella Man (4:39)
  12. 25 to Life (4:01)
  13. So Bad (5:25)
  14. Almost Famous (4:52)
  15. Love the Way You Lie (4:23)

met Rihanna

16. You're Never Over (5:05)
  17. Untitled (3:14)
  18. Ridaz * (5:00)
  19. Session One * (4:28)

met Slaughterhouse

avatar van ijsduivel
Ben het album nu aan het luisteren.
In ieder geval beter dan relapse tot zo ver.
Maar eerlijk gezegt vind ik dat eminem geen écht goede muziek meer heeft gemaakt sinds "The Eminem Show"

avatar van fabblwaps
@Boy: Ik verkies "het stemmetje" op sommige nummers boven een vervelend refreintje op bijna elk nummer, geen grapje dus. Ik heb deze nog niet vaak genoeg geluisterd om er een cijfer aan te hangen maar weet wel heel zeker dat ik 'm niet de beste van Em vind. Als iemand dit het beste van hem vindt kan ik alleen concluderen dat die persoon niet veel van Eminem kent of gewoon met alle winden meewaait.

^^ eminem show zei je... ik vind eigenlijk alles na marshall mathers LP minder van eminem...
hier komt ie wel weer beetje terug naar zijn oude niveau vind ik, maar nog lang niet waar hij ooit geweest is..
moet nog vaker luisteren om een rating te kunnen geven

P-DawG
woodfreak schreef:
5 Sterren tot nu toe!

avatar van René.
fabblwaps schreef:
Ik vind het niet het beste, maar zeker in de top 3. Dit is beter dan The Eminem Show. Ik vind de samples in de refreinen juist wel heel goed, maar kan me voorstellen als je er niet van houdt dat je het niks vindt, maar qua rhymes is dit zo veel beter dan bijvoorbeeld:
Superman, Business, Drips, Without Me, Hailie's Song ( ), When the Music Stops en Say What You Say.
Of het beter is dan z'n eerste twee valt te betwijfelen idd, maar ik vind de producties niet ondermaats en het grote voordeel voor mij is dat ik elke track om z'n minst 'redelijk' vindt, terwijl er op z'n eerste 2 albums een paar skippers tussenstaan. Neem bijvoorbeeld: 'Under the Influence', 'Remember Me?' 'Amityville' 'The Real Slim Shady' 'My Name Is'

//edit: Nah, The Silm Shady LP is wel veruit z'n beste werk.

avatar van Game
W.T.P. zou echt een perfect nummer zijn voor een D12 of een Obie Trice bijdrage. Alleen met Eminem is het een te saai nummer. Alleen het begin van het 3e couplet is leuk.

Ge-wel-dig!

Vooral het nummer Going trough changes.... Wat een tekst....

Vraag me af wat ik dit voor punt ga geven. Aan de ene kant heb je de scherpen teksten van Eminem aan de andere kant soms irritante refreintjes en commerciële beats.

Refrein van spacebound erg irritant.. verder zeer vermakelijk album..

EDIT: Love the way you lie klinkt wel erg verdacht naar Airplanes van B.O.B.?

avatar van René.
RabbitRabbit schreef:
Refrein van spacebound erg irritant.. verder zeer vermakelijk album..

EDIT: Love the way you lie klinkt wel erg verdacht naar Airplanes van B.O.B.?
Zelfde producer.

avatar van MB23
René. schreef:
Waar, als ik vragen mag?

Ik denk dat hij bij cdwow heeft besteld.

avatar van TheLegacy
Ik hoop gewoon dat Eminem op het volgende album klinkt als op The Warning (mariah carey diss). Agressief maar niet overdreven geforceerd (zoals hier zo nu en dan gebeurt), hij klinkt daar een beetje als rond "The Eminem Show" tijd.

avatar van 'State Of Mind'
Relax schreef:
You're Never Over, ik wist niet eens dat het een Proof tribute was.
Maar wat een walgelijke track, club beat met een misselijk makende gezang in het begin..
Ik gun Eminem natuurlijk ook om van style te veranderen, maar doe het dan goed.

Hoe kun je dat nou niet opmerken, je luistert toch hopelijk wel naar de tekst?

Mijn kanttekening wat betreft die track is inderdaad ook de beat, ik vind het persoonlijk ook te veel als een clubbanger klinken. Maarja wie weet misschien weet Eminem dat Proof het zo op deze manier gewild zou hebben, dus gewoon een keiharde bangende tribute, zonder een rustige sentimentele beat en al te veel emotioneel gedoe. Maar meer een soort celebration tribute of zo met een positieve vibe.

avatar van No Surrender
Ik word echt kotsmisselijk van die mensen die andere mensen gaan uitlachen omdat ze dit album geniaal vinden. Laat iedereen GVD ze eigen muziek smaak hebben.

Ben benieuwd hoeveel het gaat verkopen ondanks dat het nu gelekt is.

avatar van Niek
Zo zo. 4,08 gemiddeld met al 43 stemmen.. Zou Eminem eindelijk weer eens iets degelijks hebben uitgebracht? Anderhalf nummer ver durf ik die vraag al bijna bevestigend te beantwoorden. Hoewel het eerste zwakke refrein al wel een feit is, laat Em weer horen wat hij rappend in huis heeft. Geen geforceerd gekrijs, geen over-de-top ziekelijkheid maar oprecht klinkende frustratie. Zoals ik hem net op het einde van Talkin' 2 Myself hoor zeggen: 'I'm back' en ik neig hem te geloven.

avatar van Boy
Untitled- Havoc

Producerlijstje, op RapRadar

avatar van pqt
pqt
ja dat geforceerde hoor ik echt totaal niet, ik hoor echt oprechte rap op dit album en maar een liedje met een vreselijk refrein, de rest vind ik heerlijk.

avatar van Silky & Smooth
Geforceerd rappen en oprecht zijn kunnen heel goed los van elkaar staan. Maar dat geforceerde valt inderdaad erg mee. Op nummers voor Recovery vond ik het erger.

@ rene

cdwow recovery

there u go:)

avatar van J.M.
Ik vind het echt jammer dat de beats ó zo top 40 zijn. Em klinkt dan eindelijk weer goed, gaat die dit soort beats gebruiken. De refreintjes zijn in de meeste nummers ook niet je van het. Vooral omdat de plaat zo lang duurt, ben ik de emo em wel een beetje zat tegen het einde.

Als geheel vind ik deze denk ik gelijkwaardig als Relapse waarbij ik de beste nummers van die plaat beter vindt dan de beste nummers van deze plaat.

avatar van gangsterr111
veel beter album dan Relapse vind ik. ik vind inderdaad ook de maffe refreinen een beetje irritant, zoals bij Space bound, dit had een veel betere track kunnen zijn als het refrein niet zo achterlijk was.
de beste tracks vind ik Talking 2 Myself, Not Afraid, 25 to Life en No love

avatar van Boy
Boy
Naarmate ik het album meer luister vind ik hem beter worden. Vooral die dubbele betekenissen van Space Bound en 25 To Life.

avatar van GijsV
RabbitRabbit schreef:
Ben benieuwd hoeveel het gaat verkopen ondanks dat het nu gelekt is.

Ik ga hem gewoon kopen! Ik vind het album zo goed. Deze moet in me kast staan tussen alle andere (Eminem) albums

De verkoop zal wel gewoon goed zijn. Relapse was ook een week van te voren gelekt en die verkocht ook goed, en aangezien dit album een heel stuk beter is, zal het beter verkopen dan Relapse. Denk ik

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Hoppa, een voldoende voor verbeterd stemgebruik en leipe lyrics. Hij is zo mager omdat de beats me (nog) niet liggen, vanwege de gaye refreintjes en omdat zijn flow nog lang niet de oude is.

Wel zeker meer potentie om te groeien dan om te slinken.

Rene1979
Ik heb het album nu even anderhalve dag links laten liggen. Net weer even geluisterd. Ik vind dit gewoon weer een prima album van Em. Ik stel mijn cijfer dus ook voorlopig nog niet bij. Zeker niet omlaag.!

avatar van KILLERBEE99
tweede keer geluisterd, mijn punt blijft op 3 sterren.

You're Never Over vind ik helemaal geen mooi nummer, vooral waneer eminem "without you" zegt. Krijg er gewoon buikpijn van.

Gelukkig zijn er maar een paar nummers zie ik niet mooi vind. De meeste tracks zijn gewoon ok. Met een paar hele leuke nummers, zoals "Not Affraid"

avatar van MAS
MAS
Vandaag weer geluisterd en ik vind hem toch wat beter worden. Een krappe 3,5 krijgt die van mij. Ik twijfel wel aan de houdbaarheidsdatum van dit album maar daar kom ik vanzelf achter.

avatar van 'State Of Mind'
KILLERBEE99 schreef:
tweede keer geluisterd, mijn punt blijft op 3 sterren.

Je moet je focussen op die tekst van you're never over. Het is niet voor niets dat hij er zo'n blazende track van maakt ipv een emotionele sombere track.

For you, I wanna write the sickest rhyme of my life
So sick it'll blow up the mic, It'll put the dyna in mite
Yeah it'll make the dopest MC wanna jump off a bridge and shit hisself
Tap dancin' all over the beat, it'll jump off the page and spit itself
Yeah it's the best thing I could do right now for you Doodi is to rap
SO Imma fuck til I die, yeah Imma do it to death
And itstead of mourning your death, I'd rather celebrate your life!